זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 12-14 אצבעות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
75 גרם חמאה/ מגרינה מומסת
3 כפות (37 ג’) סוכר
1 ביצה
2/3 כוס (80 ג’) קמח מצה
1/3 כפית אבקת אפיה
כף וחצי אבקת קקאו
3/4 כוס (70 ג’) קוקוס טחון
לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר
10 גרם חמאה/נטורינה
1 כף מים
לקישוט: קוקוס טחון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף או מטרפה את החמאה המומסת עם הסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
-מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב. אופים במשך 20-25 דקות עד שהעוגה נוקשה למגע.
–הכנת הציפוי: מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד המריר, החמאה והמים וממיסים במיקרוגל (זהירות שהשוקולד לא יישרף). מוציאים ומערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה. כשהעוגה מוכנה, יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה באופן אחיד ומפזרים קוקוס טחון.
-מצננים את העוגה לטמפ’ החדר וחותכים בזהירות לאצבעות בעובי של כ-2 ס”מ.
אצבעות קוקוס, עוגיות כשרות לפסח, עוגיות קוקוס ושוקולד לפסח
הי, אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום הקמח מצות, ואם כן מה הכמות?
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת
הי אפרת, יצא לי במקום תערובת נוזלית בצק. זה הגיוני? מה כדאי להוסיף כדי לרכך?
היי,
לא אמור לצאת נוזלי אבל גם לא ממש בצק.
אם יצא לך יחסית יציב ודייקת בכמויות כנראה שיצא לך טוב(:
אין לי תנור חלבי לפסח.
במה ניתן להמיר את החמאה? (לא משתמשים במרגרינה…)
היי מני,
אפשר להמיר לשמן קוקוס או שליש כוס שמן רגיל.
אפרת חג שמח ותודה על האתר האלוף הזה!!! לא יודעת מה להכין קודם…
הכנתי כבר 2 מתכונים לפסח וכל מי שטעם התלהב!!
שאלה לגבי המתכון הזה אם אני רוצה להמיר לשמן במקום חמאה/מרגרינה מה הכמות?
תודה רבה!!
היי חני,
תודה לך על המילים החמות:)
אפשר להמיר את החמאה בשליש כוס שמן. במקרה הזה לא ניסיתי בעצמי, אבל גולשות אחרות הכינו עם שמן ודיווחו שיצא טוב.
חג שמח:)
אפשר להשתמש במרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס?
כן אפשר. מה שתבחרי.
אין לי אבקת קקאו. אפשר לוותר? מה אפשר במקום?
תודה מראש 🙂
מתנצלת על העיכוב בתשובה. אני חושבת שאפשר להמיר ב 50 גרם שוקולד מריר מומס (ניתן להמיס יחד עם החמאה).
אכלתי את הקניידלך בליל הסדר היו רכים וטעים שאפו
תודה יוסי, שמחה שנהנית 🙂
היי יצא נפלא נפלא תודה על כל המתכונים הפשוטים להכנה וטעימים
חג שמח
שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
המרתי את החמאה בשליש כוס שמן כמו כן גם בציפוי.
זאת הפעם הראשונה שאני מכינה ויצא טעים מאוד, אין ספק שאכין שוב במהלך החג 😉
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה תמי וחג שמח 🙂
תודה על התגובה
הכנתי את העוגיות עם שמן קוקוס וטיפה קנולה. טעים מאוד!! אבל נורא משמין כל הסיפור הזה
היי ורד,
העיקר שיצא טעים! מידי פעם מותר.. 😉
חג שמח
הי, האם אפשר בציפוי השוקולד להמיס שוקולד עם שמנת במקום 10ג’ מחמאה? ובמידה וכן על 50ג’ שוקולד כמה שמנת צריך לדעתך? תודה רבה וחג שמח
היי שושי,
אפשר להכין את הציפוי משמנת מתוקה ולהמיס 50 גרם שוקולד עם 3 כפות שמנת מתוקה (במקום חמאה וכף מים).
חג שמח!
הי מתאים גם עם קמח רגיל ?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן (אפשר לנסות לשים 3/4 קמח רגיל).
אם תנסי אשמח לקבל עדכון 😉
לא רשום התיקון לכמות הסוכר וגם שאלו כבר כמה פעמים. מה הכמות המדויקת בבקשה
היי מיכל,
הכמות היא כמו שרשומה 3 כפות סוכר (בעבר היתה טעות והיה רשום 3 כוסות סוכר).
חג שמח 🙂
אפשר לשים שמן במקום חמאה?
היי אילי,
כעקרון אפשר להמיר את החמאה בשליש כוס שמן. במקרה הזה לא ניסיתי כך שאינני יודעת איך זה ייצא מבחינת מרקם.
חג שמח 🙂
היי האם אפשר לותר על קמח מצה ? או להחליף.
הי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח לבן רגיל.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂
3 כפות כוס סוכר ?
טעות, תוקן 🙂
לא ראיתי תיקון. כמה סוכר צריך לשים?
הי אילנה, 3 כפות סוכר.
100 כפיות סוכר לקילו.