שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 20 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

כוס קמח מצות (120 גרם)

כוס קמח תפו”א (140 גרם)

2 כפיות שטוחות אבקת אפיה

חצי כפית מלח

שליש כוס שמן

4 כפות גבינה לבנה/קוטג’/ יוגורט

כוס גבינה צהובה מגורדת/ גבינת קשקבל/ פרמזן (מומלץ לשלב)

ביצה (רצוי גדולה)

*לקישוט: שומשום, קצח (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בעזרת כף לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה וגמישה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות נוספות של גבינה לבנה/יוגורט).

-יוצרים אצבעות באורך של כ-9 ס”מ ועובי כס”מ וחצי. מניחים בתבנית במרווחים קלים, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות שוקולד לפסח
עוגת שיש לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
איב (14:38 7.04.2020)

היי, רוצה להכין עכשיו… אפשר אולי להכין על מחבת ולא בתנור? שלא יהיה סיכוי שיצא יבש אלא קראנצ\’י ורך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 7.04.2020)

עדיף לאפות את זה אחרת זה לא יהיה אפוי מבפנים.
חג שמח 🌺

אודליה (01:30 25.04.2019)

תודה על מתכון פשוט וטעים!! במקום כוס קמח מצות, שמתי חצי כוס קמח מצות וחצי כוס קמח מצות לעוגה. פיזרתי קצת גבינת פרמזן לפני שהכנסתי לתנור. חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 25.04.2019)

מעולה 🙂
תודה אודליה וחג שמח 💝

נעמה (20:26 16.04.2019)

היי, כמה זמן זה נשמר לאחר ההכנה ואיפה שומרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 16.04.2019)

היי נעמה,
אפשר לשמור כ-24 שעות בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר. לאחר מכן כדאי להכניס למקרר. במקרר זה יכול להשמר 2-3 ימים.
חג שמח 🌷

אלישבע (14:39 16.04.2019)

היי אפרת רציתי לדעת אם אפשר להכין מראש ולהקפיא תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 16.04.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
חג שמח 🌷

צילה (10:59 13.04.2017)

היי אפרת וחג שמח,
האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?

מתכונים ב-10 דקות (11:21 13.04.2017)

היי צילה, חג שמח 🙂
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. אם יש לך קמח תופח לפסח אז עדיף.

אפרת (17:50 5.04.2017)

היי. אנחנו לא אוכלים שמן קנולה בפסח… אפשר להחליף את זה בשמן דקלים והאם אותה כמות? תודה וחג כשר ושמח

מתכונים ב-10 דקות (18:45 5.04.2017)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂

רעות (09:59 4.05.2016)

שלום אפרת,
הכנתי את האצבעות דוקא אחרי פסח, בשילוב קמח תפו”א וקמח מלא,
יצא נפלא!
תודה על הרעיונות המקסימים!

מתכונים ב-10 דקות (10:20 4.05.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות ויום מקסים!

גבי (22:50 3.05.2016)

טוב אז ככה… הכנתי בשביל החייל הצמחוני שלא נפל מהכיסא, טען שיבש לו מידי. אבל הקרניבור התיכוניסט ליקק את השפתיים וביקש שאכין גם בשבוע הבא… יש גירסה לימות החול? אגב, אולי משהו בטכניקה שלי לא היה טוב כי לקח לי המון זמן ליצור את הגלילים. עכשיו כשאני חושבת על זה גיגלתי אותם באויר בין שתי הידיים ואולי הייתי אמורה לגלגל על משטח וזה מה שהקשה עלי? אולי כדאי להוסיף תמונה שמבהירה את אופן הביצוע? בנוסף, זכרתי שהקוטר אמור להיות 1 ס”מ אז אאולי עשיתי אותם דקים מידי (לא שמדדתי, סתם לפי העין) ואולי לכן יצאו מעט יבשים לטעמו של הצמחוני. בכל אופן, אחרי כל ההשתפכות אודה על המתכון המוצלח ואשמח לפרסום מתכון לימוד השנה הבאים עלינו לטובה. וגם תובפת תמונות להמחשה של אופן ההכנה ואפילו המידות. תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (10:18 4.05.2016)

היי גבי,
יכול להיות שזה יצא יבש כתוצאה מזה שהיו דקים מידי או כתוצאה מכמות קטנה של גבינות, בעיקר גבינה צהובה. צריך לקחת בחשבון שגם קמח המצות עצמו גורם לייבוש המאפים מאחר וסופח יותר נוזלים מקמח רגיל.
בכל אופן, בימי חול ניתן להכין מתכונים דומים כמו:
חטיפי גבינה וזיתים
סהרוני גבינה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שגם את המתכון הזה ניתן להכין מקמח רגיל במקום קמח מצות וקמח תפו”א.
בכל אופן כדי שהמאפים ייצאו רכים יותר ועסיסיים מבפנים אפשר להגדיל את כמות הגבינות.
לגבי מתכון זה – מקווה להוסיף בהמשך תמונות המחשה (וכן, גלגול על משטח היה מקל על העבודה).
יום נפלא 🙂

שרון (19:22 27.04.2016)

שלום,
התערובת יצאה יבשה למרות שהוספתי 2 כפות גבינה , ז”א סה”כ 6 כפטת גבינה,
ושמנתי את הידיים כשגלגלתי את הבצק לאצבעות..
וזמן האפייה לקח כ 40 דקות…
יתכן שצריך להוסיף עוד ביצה ?

מתכונים ב-10 דקות (19:37 27.04.2016)

היי שרון,
התערובת אמורה לצאת בצקית, די נוחה לעבודה.
לאחר אפיה זה אמור לצאת פריך מבחוץ ורך מבפנים. איך זה יצא?
לגבי זמן האפיה, יכול להיות שהכנת אותם גדולים? כמה יחידות יצאו לך מהכמות?

שרון (18:05 29.04.2016)

היי,
הן יצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים וטעימות…
הכנתי 20 יחידות

מתכונים ב-10 דקות (18:17 29.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

גילה (21:18 26.04.2016)

מתכון גאוני!!!
אפילו הבת שלי, שלא נוגעת בלחמניות או לביבות מקמח מצה- אהבה.
תודה על מתכון שניכנס מייד לרפרטואר הפסח שלי.

מתכונים ב-10 דקות (00:31 27.04.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה גילה וחג שמח 🙂

ויקטור (15:11 26.04.2016)

יצא טעים .חבל על הזמן!!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:23 26.04.2016)

תודה ויקטור, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

לירון (20:34 25.04.2016)

היי במקרה נגמר לי הקמח תפוח אדמה אם אני אחליף אותו לקמח מצה זה יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (21:07 25.04.2016)

היי לירון,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח מצה בלבד. בכל מקרה אם מחליטים לנסות כדאי להכין רק עם חצי מהכמות (לצורך הניסוי 🙂 ).
אם יש לך קמח תופח לפסח אז אפשר לשלב את קמח המצה עם כוס קמח תופח ולשים רק כפית אחת של אבקת אפיה.

אפרת (12:12 21.04.2016)

הי
באיזה תחליף ניתן להשתמש במקום בביצה? למי שאלרגי לביצה וטחינה
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:42 21.04.2016)

היי אפרת,
במקרה הזה הביצה תורמת גם לקשירת החומרים, לאווריריות המאפה ולטעם. לגבי הדבקת החומרים יכול להיות שמים יעשו את העבודה. צריך לנסות. את המים יש להוסיף לתערובת בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
חג שמח 🙂

חן (14:56 20.04.2016)

היי
אפשר להשתמש רק בקמח תפו”א?
חג שמח:)

מתכונים ב-10 דקות (15:23 20.04.2016)

היי חן,
לא ניסיתי אבל אני בספק אם ייצא מוצלח.
חג שמח 🙂

לירון (11:45 19.04.2016)

היי:)
אפשר להשתמש רק בקמח מצה?
אם כן מה הכמות בסה”כ. תודה חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (12:07 19.04.2016)

היי לירון,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שעם קמח מצה בלבד המרקם ייצא “כבד” ופירורי מידי ולכן עדיף לא לוותר על קמח תפו”א (אגב בפסח מאוד קל להשיג קמח תפו”א, הוא מככב בכל סופר 🙂 ).
חג שמח!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.