זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס קמח מצות (120 גרם)
כוס קמח תפו”א (140 גרם)
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
חצי כפית מלח
שליש כוס שמן
4 כפות גבינה לבנה/קוטג’/ יוגורט
כוס גבינה צהובה מגורדת/ גבינת קשקבל/ פרמזן (מומלץ לשלב)
ביצה (רצוי גדולה)
*לקישוט: שומשום, קצח (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בעזרת כף לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה וגמישה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות נוספות של גבינה לבנה/יוגורט).
-יוצרים אצבעות באורך של כ-9 ס”מ ועובי כס”מ וחצי. מניחים בתבנית במרווחים קלים, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- מתכון לזרוע |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בואיקוס לפסח
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי אפרת
אני יכולה במקום קמח תפו״א להוסיף עוד 140 קחח מצה או קמח רגיל?
היי,
עדיף לשים קמח לבן במקום להוסיף עוד קמח מצה.
האם יש תחליף לאבקת אפיה? כי זה קטניות
שמתי מי סודה קצת והורדתי מהגבינה ויצא מושלם
היי,
לא ידוע לי על תחליף לאבקת אפייה, אך יתכן ששליש כפית אבקת סודה לשתייה תהיה תחליף די טוב.
היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך אני נהנת מאוד
האם ניתן להשתמש בטוסטר – אובן?
(משום מה זה לא נותן לי לשלוח תגובה בדרך הרגילה אז כתבתי כאן)
כן אפשר.
היי, רוצה להכין עכשיו… אפשר אולי להכין על מחבת ולא בתנור? שלא יהיה סיכוי שיצא יבש אלא קראנצ\’י ורך?
עדיף לאפות את זה אחרת זה לא יהיה אפוי מבפנים.
חג שמח 🌺
תודה על מתכון פשוט וטעים!! במקום כוס קמח מצות, שמתי חצי כוס קמח מצות וחצי כוס קמח מצות לעוגה. פיזרתי קצת גבינת פרמזן לפני שהכנסתי לתנור. חג שמח!
מעולה 🙂
תודה אודליה וחג שמח 💝
היי, כמה זמן זה נשמר לאחר ההכנה ואיפה שומרים?
היי נעמה,
אפשר לשמור כ-24 שעות בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר. לאחר מכן כדאי להכניס למקרר. במקרר זה יכול להשמר 2-3 ימים.
חג שמח 🌷
היי אפרת רציתי לדעת אם אפשר להכין מראש ולהקפיא תודה!!
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
חג שמח 🌷
היי אפרת וחג שמח,
האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?
היי צילה, חג שמח 🙂
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. אם יש לך קמח תופח לפסח אז עדיף.
היי. אנחנו לא אוכלים שמן קנולה בפסח… אפשר להחליף את זה בשמן דקלים והאם אותה כמות? תודה וחג כשר ושמח
אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂
שלום אפרת,
הכנתי את האצבעות דוקא אחרי פסח, בשילוב קמח תפו”א וקמח מלא,
יצא נפלא!
תודה על הרעיונות המקסימים!
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות ויום מקסים!
טוב אז ככה… הכנתי בשביל החייל הצמחוני שלא נפל מהכיסא, טען שיבש לו מידי. אבל הקרניבור התיכוניסט ליקק את השפתיים וביקש שאכין גם בשבוע הבא… יש גירסה לימות החול? אגב, אולי משהו בטכניקה שלי לא היה טוב כי לקח לי המון זמן ליצור את הגלילים. עכשיו כשאני חושבת על זה גיגלתי אותם באויר בין שתי הידיים ואולי הייתי אמורה לגלגל על משטח וזה מה שהקשה עלי? אולי כדאי להוסיף תמונה שמבהירה את אופן הביצוע? בנוסף, זכרתי שהקוטר אמור להיות 1 ס”מ אז אאולי עשיתי אותם דקים מידי (לא שמדדתי, סתם לפי העין) ואולי לכן יצאו מעט יבשים לטעמו של הצמחוני. בכל אופן, אחרי כל ההשתפכות אודה על המתכון המוצלח ואשמח לפרסום מתכון לימוד השנה הבאים עלינו לטובה. וגם תובפת תמונות להמחשה של אופן ההכנה ואפילו המידות. תודה מראש
היי גבי,
יכול להיות שזה יצא יבש כתוצאה מזה שהיו דקים מידי או כתוצאה מכמות קטנה של גבינות, בעיקר גבינה צהובה. צריך לקחת בחשבון שגם קמח המצות עצמו גורם לייבוש המאפים מאחר וסופח יותר נוזלים מקמח רגיל.
בכל אופן, בימי חול ניתן להכין מתכונים דומים כמו:
חטיפי גבינה וזיתים
סהרוני גבינה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שגם את המתכון הזה ניתן להכין מקמח רגיל במקום קמח מצות וקמח תפו”א.
בכל אופן כדי שהמאפים ייצאו רכים יותר ועסיסיים מבפנים אפשר להגדיל את כמות הגבינות.
לגבי מתכון זה – מקווה להוסיף בהמשך תמונות המחשה (וכן, גלגול על משטח היה מקל על העבודה).
יום נפלא 🙂
שלום,
התערובת יצאה יבשה למרות שהוספתי 2 כפות גבינה , ז”א סה”כ 6 כפטת גבינה,
ושמנתי את הידיים כשגלגלתי את הבצק לאצבעות..
וזמן האפייה לקח כ 40 דקות…
יתכן שצריך להוסיף עוד ביצה ?
היי שרון,
התערובת אמורה לצאת בצקית, די נוחה לעבודה.
לאחר אפיה זה אמור לצאת פריך מבחוץ ורך מבפנים. איך זה יצא?
לגבי זמן האפיה, יכול להיות שהכנת אותם גדולים? כמה יחידות יצאו לך מהכמות?
היי,
הן יצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים וטעימות…
הכנתי 20 יחידות
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
מתכון גאוני!!!
אפילו הבת שלי, שלא נוגעת בלחמניות או לביבות מקמח מצה- אהבה.
תודה על מתכון שניכנס מייד לרפרטואר הפסח שלי.
איזה כיף לשמוע!
תודה גילה וחג שמח 🙂
יצא טעים .חבל על הזמן!!!!
תודה ויקטור, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח
היי במקרה נגמר לי הקמח תפוח אדמה אם אני אחליף אותו לקמח מצה זה יצא טוב?
היי לירון,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח מצה בלבד. בכל מקרה אם מחליטים לנסות כדאי להכין רק עם חצי מהכמות (לצורך הניסוי 🙂 ).
אם יש לך קמח תופח לפסח אז אפשר לשלב את קמח המצה עם כוס קמח תופח ולשים רק כפית אחת של אבקת אפיה.
הי
באיזה תחליף ניתן להשתמש במקום בביצה? למי שאלרגי לביצה וטחינה
תודה
היי אפרת,
במקרה הזה הביצה תורמת גם לקשירת החומרים, לאווריריות המאפה ולטעם. לגבי הדבקת החומרים יכול להיות שמים יעשו את העבודה. צריך לנסות. את המים יש להוסיף לתערובת בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
חג שמח 🙂
היי
אפשר להשתמש רק בקמח תפו”א?
חג שמח:)
היי חן,
לא ניסיתי אבל אני בספק אם ייצא מוצלח.
חג שמח 🙂
היי:)
אפשר להשתמש רק בקמח מצה?
אם כן מה הכמות בסה”כ. תודה חג שמח
היי לירון,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שעם קמח מצה בלבד המרקם ייצא “כבד” ופירורי מידי ולכן עדיף לא לוותר על קמח תפו”א (אגב בפסח מאוד קל להשיג קמח תפו”א, הוא מככב בכל סופר 🙂 ).
חג שמח!