זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 25-30 יחידות
סוג: בשרי
רכיבים
בצק אמפנדס:
3 כוסות (420 ג') קמח רגיל או קמח לחם
כפית מלאה (5 ג') שמרים יבשים
¾ כוס (180 מ"ל) מים חמימים
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
כפית שטוחה מלח
מילוי בשר טחון:
250 גרם בשר בקר טחון
בצל קטן
כפית גדושה רסק עגבניות
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים מים חמימים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך 2-3 דקות, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. משאירים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-20 דקות.
-בינתיים מכינים את המילוי: אפשר לטגן ואפשר שלא לטגן. אם לא מטגנים, המילוי יוצא כגוש אחד (כמו קציצה קטנה), אם מטגנים, המילוי יוצא מפורר.
*אם בחרתם שלא לטגן – מרסקים או מגרדים את הבצל דק ומערבבים עם הבשר, הרסק, המלח ופלפל שחור.
*אם בחרתם לטגן – מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו (3-4 דקות). מתבלים ברסק עגבניות, מלח ופלפל שחור ומסירים מהאש.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-בעזרת מערוך מרדדים את הבצק על נייר אפיה וקורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה (קוטר של כ-7 ס"מ). מניחים כפית שטוחה מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת האצבעות. מעטרים את הקצוות בעזרת שיני המזלג ומניחים על נייר אפיה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה.
- חצילים עם בשר טחון |
- קציצות בשר לילדים |
- פטריות ממולאות בשר |
- בורקס בשר |
- רוטב בולונז |
- נודלס עם בשר טחון
תגובות
הכנתי במילוי בשרי יצא נהדר.
האם אפשר למלא את הבצק הזה במילוי גבינות?
היי איריס,
אפשר למלא בכל מילוי שרוצים🙂
היי, האם אפשר לעשות את האמפנדס עם בצק עלים?
היי לינה, אפשר 🙂
תוכלי גם לעשות לפי המתכון כאן- בורקס בשר
מתכון מעולה!!!
נגמר תוך שניה, אלופה!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
חוזרת לעדכן:
עשיתי את הבצק בדיוק לפי המתכון אבל יצא ממש נורא, הוספתי קצת מים ובקושי היה ניתן ללוש, לרדד ולקפל
לא יודעת מה עשיתי לא בסדר אבל אני ישמח להמלצה של בצק אחר
יצא בטעם נחמד בתכלס
היי ברכה,
הבצק אמור לצאת גמיש ונוח לעבודה.
באיזו כוס השתמשת? לפי התיאור שלך היו חסרים בבצק נוזלים.
את מחפשת בצק עם שמרים או ללא שמרים?
אפיה אני תמיד עושה עם כוסות מדידה
עם שמרים, בלי שמרים ממש שלא מפריע לי, אני בד"כ עובדת עם שמרים
אני מאוד רוצה לנסות שוב את המתכון, מה את יכולה להציע לי שהבצד יצא נח לעבודה?
תודה מראש
יש לך כוס זכוכית כזאת?
שלום אפרת
1.האם אפשר להשתמש בבצק כרולדה, לחתוך לעיגולים ולאפות בתנור, אם כן כמה זמן נראה לך?
2. אני משתמש בעוף טחון כי נגמר לי הבשר, האם התיבול משתנה?
תודה מראש:)
בוקר טוב 🙂
1. אני חושבת שכן (באותם זמנים), רק קחי בחשבון שהמילוי יהיה חשוף ואולי קצת יתייבש.
2. אין שינוי בתיבול.
תודה רבה אני יחזור לעדכן איך יצא
שאלה נוספת, הבצק ממש יבש ולא מתאחד בכלל, כמה מים מומלץ להוסיף שאני לא יאבד את המרקם של הבצק?
תודה
תתחילי מהכמות שמופיעה במתכון ותוכלי להוסיף כפות מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד
מים פושרים מהתמי 4 זה בסדר? או לשים מים רותחים ולחכות קצת?
תודה
אילן
לדעתי תיקח כוס מים רותחים ותחכה מעט שיתקררו
היי רציתי לדעת עשיתי את הבצק על קמח חדש ושמרים חדשים שרק עכשיו פתחתי. למה הבצק יצא ככה?? עם נקודות לבנות?
היי ליאת,
שמת מים רותחים או חמימים?
תלושי את הבצק כמה דקות טובות.
חמימים אני תמיד עושה בדיוק מה שכתוב במתכון.
אין באפיה אני כשלון , כל המתכונים שלך מעולים !!!! ומוצלחים , רק באפיה שזה לעשות צ'יק צ'אק לא משנה מה לא מצליח לי 🙂
אל תתייאשי ותמשיכי לנסות. אני בטוחה שתצליחי גם באפיה 🙂
הכי חשוב זה להשתמש בכוס נכונה ולעקוב אחרי ההוראות.
תמשיכי עם הבצק, אל תזרקי אותו. תלושי כמה דקות ותמשיכי רגיל עם המתכון.
עדכני איך יצא:)
עשיתי איזה 3 יחי' בנוניות (בלי לטגן את הבשר) בטוח לא יצא כמו שצריך לצאת , אבל טעמתי וסבבה ממש 🙂
איזה מילוי צמחוני ניתן לעשות? ירקות מבושלים או כאלה?
תוכלי לטגן הרבה בצל ופטריות ולתבל, או פלפלים קלויים או כל ירקות אחרים שאת אוהבת 🙂
נראה ממש טוב!
רוצה להכין בגרסה ללא גלוטן. איזה קמח את ממליצה?
ועוד שאלה:
בצק מ3 כוסות קמח מספיק רק ל250 גרם בשר?
כן, בגלל הגודל של האמפנדס.
יש ברשתות קמח "כרגיל" של אשבל או "כמו קמח" של ברילי
שניהם יכולים לעבוד 🙂
אם אני משתמשת בכוס חד פעמית רגילה כמה כוסות קמח אני צריכה לשים?תודה!😄
כל כוס של 240 מ"ל שווה לכוס ושליש של כוס חד פעמית
תכפילי הכל ב1.33- למשל לכמות הקמח תצטרכי לשים 4 כוסות ( כוסות חד פעמיות )
בהצלחה♥
היי אפרת , הכנתי את האמפנדס יצא ממש טוב המתכונים שלך ממש טובים
תודה אוריה, נראה מעולה ❤️
וואו זה יצא כ"כ מושלם!!
שנה טובה
שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
מה אפשר לעשות עם בצק אמפנדס שנשאר לי מיותר?
אפשר להקפיא. יש לעטוף היטב בניילון נצמד.
אפשר להכין את זה בכמות קטנה?
אפשר להכין מחצית מהכמויות.
היי אפרת גמר חתימה טובה ותודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
1.איזה בשר אפשר לשים במקום בשר טחון?
תודה ויום טוב
היי שלומית,
אפשר לשים גם עוף טחון או הודו טחון.
תודה, על התשובה המהירה ועוד שאלה, לגבי השמרים יש לי שקית שמרים אינסטנט קפואים במקרר (נראים כמו אבקה כזו) זה יתאים למתכון או שעדיף טריים?
אפשר להשתמש בשמרים אינסטנט.
הי, אפשר להשתמש בקמח תופח? או שצריך קמח רגיל?
אפשר להשתמש בקמח תופח רק אם אין לך קמח רגיל (כי עדיף רגיל).
יש לי מתכון זהה לחלוטין רק ללא שמרים. מה ההבדל בתוצאה?
עם שמרים המרקם יוצא קצת שונה. יותר כמו מאפה.
נראה טעים… עם איזה תוספת את ממליצה?
אני ממליצה להגיש את זה כמנה ראשונה או כתוספת לכל ארוחה בשרית.
אפשר גם לאכול את זה כארוחה בפני עצמה לצד טחינה וסלט קצוץ.
תודה על המתכון, האם ניתן להקפיא?
כן אפשר.
אפשר למלאות בזה דברים אחרים למשל גבינות או שוקולד?
כן.
היי אפרת,
הכנתי את המתכון ויצא ממש טעים😋
נשאר לי מהבשר טחון, הכנתי בערך 500 גרם בשר בשיטה של הטיגון.
יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות עם מה שנשאר?
קודם כל נראה מושלם 🙂
נשאר לך בשר שטיגנת או בשר טחון לפני טיגון?
תודה😊
נשאר לי בשר שטיגנתי
אז אפשר להכין פטריות ממולאות או צילי קון קרנה או להפוך את זה לרוטב בולונז.
אני יחסית חדשה בהכנת בצק… 🙂 מה ההבדל אם אשתמש בקמח שכבר יש בתוכו שמרים, או שחייב להשתמש בקמח לחוד ושמרים ככתוב לחוד?
אין בעיה להשתמש בקמח שמרים ולשים 3 כוסות ולוותר על השמרים. אין הבדל.
יכול לשמש כמנת פתיחה עם רוטב פטריות מעל אולי?
כן 🙂
אפשר גם עם חזה עוף טחון
כן.
מושלם . אבל 2 עד 3 דקות מספיק ללישת בצק? בדרכך כלל לשה 10 דקות.תודה
במקרה הזה כמה דקות מספיקות.
תודה רבה
ניתן לעשות עם כוסמין מלא לדעתך?
אפשר אבל בתור התחלה כדאי לשלב כוס וחצי קמח כוסמין מלא עם כוס וחצי קמח לבן.