זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 25-30 יחידות
סוג: בשרי
בצק אמפנדס:
3 כוסות (420 ג’) קמח רגיל או קמח לחם
כפית מלאה (5 ג’) שמרים יבשים
¾ כוס (180 מ”ל) מים חמימים
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
כפית שטוחה מלח
מילוי בשר טחון:
250 גרם בשר בקר טחון
בצל קטן
כפית גדושה רסק עגבניות
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום (לא חובה)
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים מים חמימים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך 2-3 דקות, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. משאירים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-20 דקות.
-בינתיים מכינים את המילוי: אפשר לטגן ואפשר שלא לטגן. אם לא מטגנים, המילוי יוצא כגוש אחד (כמו קציצה קטנה), אם מטגנים, המילוי יוצא מפורר.
*אם בחרתם שלא לטגן – מרסקים או מגרדים את הבצל דק ומערבבים עם הבשר, הרסק, המלח ופלפל שחור.
*אם בחרתם לטגן – מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו (3-4 דקות). מתבלים ברסק עגבניות, מלח ופלפל שחור ומסירים מהאש.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-בעזרת מערוך מרדדים את הבצק על נייר אפיה וקורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה (קוטר של כ-7 ס”מ). מניחים כפית שטוחה מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת האצבעות (אם לא תהדקו היטב זה ייפתח במהלך האפיה). מעטרים את הקצוות בעזרת שיני המזלג ומניחים על נייר אפיה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה.
היי, מתכון מעולה וקל! אפיתי אתמול והיום הכנתי נאגלה נוספת. נשאר לי מעט בצק ויש לי בבית תועפות של שוקולד חלב. האם ניתן להכין מהבצק שנשאר ומקוביות השוקולד מאפה קינוח זריז?
כן, אחלה רעיון:)
הכנתי את זה עכשיו (במהלך ההכנה היו שתי אזעקות😢)
זה נראה נהדר במה עוד אפשר למלא כזה בצק?
רציתי לציין שהיה קצת הרבה רוטב והייתי צריכה לסנן את זה ככה אמור להיות?
היי ברוריה,
אפשר למלא בחזה עוף.
הבצק מתאים כמעט לכל סוגי המילויים, גם חלבי. תראי כאן אפשרויות למילויים חלביים – טורטיה אפויה
אפרת, ניתן להשתמש בפחות שמן לבצק? אני רוצה שיצא יותר דיאטטי
היי אלישבע:)
יחסית אין במתכון הרבה שמן (ביחס ל-3 כוסות קמח) אבל אם בכל זאת חשוב לך להפחית אז שימי לפחות רבע כוס שמן ותוסיפי מים לפי הצורך.
אפרת עשיתי כמות כפול 4 כלומר 1 ק”ג בשר טחון
ועכשיו מגלה שיש לי רק 2 בצלים קטנים 🙁
מה אפשר להוסיף?? אשמח לעדכון
לא נורא, תכיני עם מה שיש לך.
ואוו מתכון מעולה, קליל, ותוצאה מרשימה בהחלט!
תודה!
תודה לך על השיתוף❤️
נראה מצויין למרות שאני צמחונית נראה בערב מה יגידו
❤️
אוף ניסיתי להכין את המתכון הזה שוב שמסתבר שהגבתי פה בעבר וגם אז לא הלך לי למה זה ככה ?? הבצק היה דווקא מעולה וסגרתי אותם טוב סורי פשוט מיואשת כי המתכונים שלך מעולים ! לא יכולה בלעדיהם ורק במה שקשור לאפייה אני נופלת לא משנה מה אני עושה
וזה לפני שזה נכנס לאפייה .
היי ליאת,
זה לא נורא, זה פשוט נראה שזה תפח יותר ממה שצריך וזה גרם לזה להפתח.
כמה זמן התפחת את הבצק? יכול להיות שיותר מ-20 דקות?
הידקת היטב את הקצוות?
איך הטעם? זה מה שחשוב:)
עשיתי בשיטה של הטיגון בשר טעמתי זה לא מגעיל או משהו למעלה קצת קריספי כזה. זה לא כזה גרוע אבל מבאס שזה לא יצא כמו שצריך .
בעיקרון נראה לי ש20 דק הבצק היה נראה סבבה דווקא. ובתור אחת שיש לה נסיון גרוע עם בצקים ! הוא היה ממש נוח לשימוש.
פשוט מתוסכלת כי מכינה מתכונים ממש מסובכים של אוכל ויוצא מושלם ! כל מה שקשור באפייה ובצקים לא משנה מה אני עושה לא יוצא טוב
אולי בקרוב אעשה סדנאות אפיה למתחילים. אם כן, תבואי🙂
היי אפרת, קודם כל תודה רבה!
שאלה, השתמשתי בכל הבצד אבל נשאר לי קצת מהמלית של הבשר.. יש מה לעשות עם זה ?
אפשר לאכול עם פסטה, פתיתים או אורז לבן.
מתכון קל וטעים מאוד! פעם הבאה אוסיף טיפה יותר בשר 🙂 שיהיה יותר עסיסי! תודה רבה על אתר נהדר!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
נראה מצוין
בגלל שהכמות גדולה בשבילי (אנחנו רק זוג) אני רוצה להכין את הבצק ואז לחלק לשתים, חצי להכין עכשיו וחצי להקפיא ולהכין בפעם אחרת
אפשרי? אם כן – באיזה שלב להקפיא את הבצק ואיך להפשיר אותו?
הי
אפשר להקפיא לפני התפחה, להפשיר על השיש כ-3 שעות ואז להתפיח בקערה מכוסה עוד 20 דקות.
אפשר להשתמש בבצק שפירסמת ל: כיסונים במילוי פטריות רק עם מילוי בשר כמו במתכון זה?
כן(:
הכנתי פעם שניה כי בעלי ממש ביקש😏
יצא ממש מוצלח הפעם הוספתי עוד טיפ’לה נוזלים שלא יצא לי יבש,
עשיתי לזה מטבל שהמצאתי כמו מן מטבוחה זריזה…
טיגנתי בצל הוספתי עגבניות ופלפל חריף שמתי כף רסק מלח פלפל… על האש…
אח”כ טחנתי בבלנדר ידני יצא מעדן.
מוסיפה תמונה.
אני אישית גם אוהבת את הבשר יותר פיקנתי אז כשטיגנתי אותו הוספתי קצת צ’ילי גרוס וגריל עוף.
שמחה מאד שיצא מוצלח! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף😊
הי הכנתי בעבר זוכרת שהיה לי קצת יבש ורציתי מטבל, יש לך רעיון למטבל,
אז אילתרתי משו עם עגבניות כמו מן מטבוחה…
היי
אפשר להשתמש בממרח עגבניות בדומה למה שעשית או רוטב צ’ימיצ’ורי או טחינה.
עשיתי ויצא מדהים!!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי..
הכנתי וצא מעולה!
רק חבל שלא הכפלתי כמויות 🙁
יש לך רעיון איזו תוספת אפשר להגיש עם זה?
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להגיש עם צ’יפס מתנפח, כרובית שלמה בתנור, פטריות מוקפצות, שעועית ירוקה בתנור, ועוד תוספות קלילות בסגנון…
היי אפרת,
מה דעתך, אפשר להכין היום, לשמור במקרר ולאפות מחר? או שיצא פחות טעים?
תודה רבה!
היי,
עדיף לשמור במקרר או במקפיא לאחר אפייה(:
הכנתי לארוחת ערב, יצא מדהים!!!!
דרך מגניבה לגוון כשיש קצת זמן להשקיע ונראה כמו משהו שמגישים במסעדה. חבל שלא הספקתי לצלם, הכל נגמר מהר:)
הכנתי אותם גדולים כי ככה יותר קל לעצב אותם יפה. לפני שהכנסתי את המילוי, השטחתי קצת עם האצבע את כל הקצוות וזה עזר לי לסגור אותם בסוף ביותר יעילות, אף אמפנדה לא נפתחה למרות ששמתי מילוי נדיב של בשר.
פיזרתי קצח מעל – מאוד מוסיף לטעם!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף בדגשים להכנה ובתוצאות🙂
הי הכנתי כמה פעמים
אבל הבצק נורא קשה לרידוד או שמשהו אני עושה לא נכון?
גם בהתחלה כשמכינה את הבצק את כותבת שאמורים להגיע לבצק רך
אז גם זה לא עובד אצלי
הבצק לא ממש רך אלא קצת קשה
וגם אחרי 20 ד אצלי זה מוכן
יש לציין שזה יוצא טעים אבל הרידוד ממש קשה ומתיש אותי( אני מכינה הרבה עוגות שמרים ככה שאין לי בעיה עם רידוד חח)
אשמח לתובנות תודה רבה
היי,
האם את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
את מקפידה שהמים יהיו חמימים (ולא פושרים/קרים או רותחים)?
הבצק הזה אמור לצאת קצת פחות רך ו’עוגתי’ בגלל שהוא מיועד למרקם של האמפנדס.
אגב, אם הלישה קשה לך מומלץ לעבוד עם מיקסר, חבל על המאמץ😊
מים חמימים כן
כוס מידה 240 מל כן
הלישה לא קשה
הרידוד של הבצק אחרי ההתפחה קשה
הבנתי. גם זה הגיוני בגלל מרקם הבצק ובגלל שיש לרדד אותו יחסית דק.
אוקי תודה רק רציתי לוודא שזה אמור להיות ככה 🙂🙏
בשמחה🌺
היי
המתכון פצצה ואני מכינה אותו כמה פעמים, תודה
האם אני יכולה להכין את הבצק בצהריים ולהכניס לתנור בערב? או שהוא יהרס אם לא יכנס מיד
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
לא מומלץ להשהות את הבצק יותר משעתיים במקרר. את יכולה להקפיא את הבצק יום לפני ההכנה ולהפשיר כמה שעות לפני האפייה.
הי אפרת,
יצא פשוט נהדר!
נחטף ונעלם אחרי רבע שעה.
האם יש לך רעיון למילוי חלבי בבצק הזה?
היי
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להכין מילוי גבינה כמו של עוגת שמרים, מילוי של פרג או גנאש שוקולד.
האם אפשר לעשות את זה מבצק עלים וחזה עוף במקום בשר ?
אפשר, זה כמו המתכון לבורקס חזה עוף.
יצא ממש טעים. רק הטעות שלי הייתה שלא רידדתי כנראה מספיק את הבצק ויצא קצת שמנמן
שמחה שיצא מוצלח, גם אם יצא קצת עבה זה לא נורא(:
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
היי
באיזה מהירות ללוש את הבצק במיקסר?
היי,
על מהירות גבוהה.
אפשר להקפיא לאחר האפייה?
היי,
אפשר להקפיא(:
ואיך להפשיר?
כמה שעות לפני ההגשה להוציא מהמקפיא, ומומלץ לחמם כמה דקות בתנור על 170 מעלות.
האם אפשר בחזה עוף ?
כן, אפשר😊
יש לי קוביית שמרים. באיזו כמות להשתמש?
היי,
תשתמשי ב3 כפיות מחוקות שמרים.
שלום ותודה רבה על המתכונים הטעימים:)
האם אפשר לשים תחליף לרסק עגבניות? -לבעלי אסור עגבניות..
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על רסק עגבניות ולהוסיף לבשר מעט פפריקה או תבלין אחר שאוהבים.
אפשר להכין מקמח מלא 80%?
היי,
אפשר, המרקם יצא שונה מעט (קצת יותר כבד).
שאלה.
אפשר להוסיף ביצה למלית?
אם כן, כמה לכל אחד וכיצד?
היי,
את מתכוונת לביצה קשה מבושלת או לביצה שמערבבים יחד עם תערובת הבשר כדי לאחד אותה?
אפשר לבשל 2-3 ביצים, לקצוץ גס, ולפזר על כל אמפנדס יחד עם תערובת הבשר.
אם התכוונת לביצה לא מבושלת- זה אפשרי אבל אין סיבה להוסיף.
1.התכוונתי למבושלת.
כי אכלתי כזה אך עם ביצה קשה.
לדעתך אפשרי.
אך כמה לשים על כל אחד?
2. כמה זמן נשמר במקרר.
3. האם אפשר עם בצק שמרים קנוי / בצק עלים/ בצק ביתי שלא שמרים?
אוקי,
אז כמו שכתבתי- לפזר מעל הבשר (לפי העין, קשה להעריך אבל מניחה שזו כמות של עד חצי כפית ביצים קצוצות).
עם הביצים מומלץ לשמור במקרר כ-3 ימים.
אפשר להשתמש בבצק שמרים מלוח קנוי, ואפשר למלא בכל בצק אחר.
יצא מעולה תודה רבה!!!!
נ.ב עשיתי מקמח כוסמין ובמקום רסק עגבניות שמתי קצת קטשופ,סילאן, וקצת כמון
נראה מעולה! איזה יופי שיצא מוצלח גם עם קמח כוסמין…
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת, תודה על המתכון, בגדול יצא מעולה, אם כי פה ושם צצו קשיים ואשמח לתשובות כדי שבפעם הבאה יצליח אף יותר 🙂
ראשית – הבצק לא טפח הרבה, משהו כמו 30% – איך אפשר לשפר את זה? לא כדאי להאכיל את השמרים בקצת סוכר כדי שיחזירו לנו בהטפחה? (כך לימדו אותי הסבתות)
שנית – חלק מהאמפנדס נפתחו במהלך האפיה ובאמת שלא העמסתי אותם יותר מידי (לפי הילדים היה נחמד אם היה אף יותר מילוי בכל יחידה), איך אפשר להימנע מזה?
תודה – את אלופה!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
הבצק לא נועד לתפוח כמעט משום שכך סוג המאפה- אמפנדס אינם מאפה שמרים בצקי אלא כיסונים מבצק דק יחסית.
לגבי הפתיחה של האמפנדס חשוב ממש להדק את הבצק, אפילו עד שהסימון של הקצוות מתאחד.
בכל מקרה, זו בעיה נפוצה במאפים עם מילוי ולא תמיד אפשר להימנע מפתיחה במהלך האפייה (זה גם תלוי בכמות המילוי) אבל זה בסדר גמור שנפתח קצת😊
תודה אפרת, אין כמוך ואת לגמרא צודקת – פתוח או סגור, העיקר שיצא טעים 🙂
שבוע טוב❤
היי
רוצה להכין את המתכון ויש לי שאלות:)
יילך טוב בצורת אוזן המן או משולש סגור?
ואני רוצה להכין מהיום (רביעי) ליום שישי בצהריים. מלעשות?
תודה רבה רבה רבה
היי,
אפשר להכין בצורת אוזן המן אך יש להקפיד להדק את השוליים לחלוטין.
אפשר להכין היום, לשמור במקרר או במקפיא ולהפשיר לפני ההגשה.
אם את מקפיאה אפשר לתת אפייה של כמה דקות בסיום ההפשרה.
פורים שמח!
תודה רבה
הבצק אמור לתפוח???
הבצק לא תופח משמעותית.
תודה!!!!!
שלום אפרת.
אשמח לדעת האם אפשר להחליף את הבשר בהודו טחון? אם כן באיזה טיבול?
תודה על המתכונים המושלמים!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בהודו טחון ללא שינוי בתיבול.
שלום! האם אפשר להכין מקמח כוסמין?
היי,
אפשר, אבל המרקם ישתנה מעט(:
תודה רבה! יצא מאד גם עם הכוסמין 😉
שמחה לשמוע(:
אפרת המקסימה
תודה ענקית❤
אתמול עשיתי שבע ברכות , כמעט הכל מהאתר שלך
והאמפנדס עלה על כולם …בלי סוף מחמאות
את אלופה !!!!
❣
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על הפרגון ושחזרת לשתף🌺
שלום רב. האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי יהודית,
כן, אפשר.
חג שמח!
יצא ממש טעים!
חלק קצת נפתחו אבל זה אולי בגלל ששתי מידי הרבה, בנגלות האחרונות היה יותר טוב.
תודה!
נראה פשוט מעולה! שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת🌺
הבצק יצא קשה מדי ולא נעים למגע, מה לעשות?
היי יעל,
האם השתמשת בכוס מדידה?
אפשר להוסיף מעט מים וללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח.
אין לי שמרים , מה אפשר לעשות?
היי,
האמת שאין כל כך מה לעשות מלבד להכין בצק אחר… את יכולה לעשות את המילוי שכאן, ולהכין בצק מהמתכון של כיסונים במילוי פטריות.
חג שמח🌷
היי אפרת צהריים טובים. רציתי להודות על המתכון הקל והטעים במיוחד.
עם איזה תוספת את מציעה להגיש? יש רוטב מסוים שיתאים כמו רוטב פטריות?
היי בתשבע,
אמפנדס נהוג להגיש עם רוטב צ’ימיצ’ורי (רוטב המבוסס על חומץ, שמן, פטרוזיליה, שום, בצל וגמבה), אבל גם רוטב פטריות מתאים מאד!
איך מכינים רוטב צ’ימצ’ורי? יש לי תבלין צ’ימצ’ורי, אז להוסיף לו רק חומץ ושמן? כמה כמויות? תודה
היי תמר,
לא ניסיתי להכין מתבלין, אבל אני חושבת שאפשר לערבב 3 כפות תבלין צ’ימיצ’ורי+ 3 כפות חומץ+ חצי כוס שמן זית, ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
הכנתי, יצא טעים!! גם האמפנדס וגם הרוטב, רק שמרגישים בו מדי הרבה חומץ, אז הוספתי סוכר טיפה… תודה!!
תודה על השיתוף ושבת שלום:)
יצא לנו טעים ויפה.
פעם בשבוע אני מכין עם הבן שלי (בן 3) אחד המתכונים שלך הפך לנו את האפייה לחוויה. קל פשוט וטעים.
שמחה שאהבתם🌷
עשיתי כמות כפולה, השתמשתי בשמן זית לבצר, לטיגון הבשר הוספתי פטרוזליה שום תבלינים יצא מעולה.
תודה רבה נהנו מאוד, המתכונים שלך 10.
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף😊
הכנתי במילוי בשרי יצא נהדר.
האם אפשר למלא את הבצק הזה במילוי גבינות?
היי איריס,
אפשר למלא בכל מילוי שרוצים🙂
היי, האם אפשר לעשות את האמפנדס עם בצק עלים?
היי לינה, אפשר 🙂
תוכלי גם לעשות לפי המתכון כאן- בורקס בשר
מתכון מעולה!!!
נגמר תוך שניה, אלופה!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
חוזרת לעדכן:
עשיתי את הבצק בדיוק לפי המתכון אבל יצא ממש נורא, הוספתי קצת מים ובקושי היה ניתן ללוש, לרדד ולקפל
לא יודעת מה עשיתי לא בסדר אבל אני ישמח להמלצה של בצק אחר
יצא בטעם נחמד בתכלס
היי ברכה,
הבצק אמור לצאת גמיש ונוח לעבודה.
באיזו כוס השתמשת? לפי התיאור שלך היו חסרים בבצק נוזלים.
את מחפשת בצק עם שמרים או ללא שמרים?
אפיה אני תמיד עושה עם כוסות מדידה
עם שמרים, בלי שמרים ממש שלא מפריע לי, אני בד”כ עובדת עם שמרים
אני מאוד רוצה לנסות שוב את המתכון, מה את יכולה להציע לי שהבצד יצא נח לעבודה?
תודה מראש
יש לך כוס זכוכית כזאת?
שלום אפרת
1.האם אפשר להשתמש בבצק כרולדה, לחתוך לעיגולים ולאפות בתנור, אם כן כמה זמן נראה לך?
2. אני משתמש בעוף טחון כי נגמר לי הבשר, האם התיבול משתנה?
תודה מראש:)
בוקר טוב 🙂
1. אני חושבת שכן (באותם זמנים), רק קחי בחשבון שהמילוי יהיה חשוף ואולי קצת יתייבש.
2. אין שינוי בתיבול.
תודה רבה אני יחזור לעדכן איך יצא
שאלה נוספת, הבצק ממש יבש ולא מתאחד בכלל, כמה מים מומלץ להוסיף שאני לא יאבד את המרקם של הבצק?
תודה
תתחילי מהכמות שמופיעה במתכון ותוכלי להוסיף כפות מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד
מים פושרים מהתמי 4 זה בסדר? או לשים מים רותחים ולחכות קצת?
תודה
אילן
לדעתי תיקח כוס מים רותחים ותחכה מעט שיתקררו
היי רציתי לדעת עשיתי את הבצק על קמח חדש ושמרים חדשים שרק עכשיו פתחתי. למה הבצק יצא ככה?? עם נקודות לבנות?
היי ליאת,
שמת מים רותחים או חמימים?
תלושי את הבצק כמה דקות טובות.
חמימים אני תמיד עושה בדיוק מה שכתוב במתכון.
אין באפיה אני כשלון , כל המתכונים שלך מעולים !!!! ומוצלחים , רק באפיה שזה לעשות צ’יק צ’אק לא משנה מה לא מצליח לי 🙂
אל תתייאשי ותמשיכי לנסות. אני בטוחה שתצליחי גם באפיה 🙂
הכי חשוב זה להשתמש בכוס נכונה ולעקוב אחרי ההוראות.
תמשיכי עם הבצק, אל תזרקי אותו. תלושי כמה דקות ותמשיכי רגיל עם המתכון.
עדכני איך יצא:)
עשיתי איזה 3 יחי’ בנוניות (בלי לטגן את הבשר) בטוח לא יצא כמו שצריך לצאת , אבל טעמתי וסבבה ממש 🙂
איזה מילוי צמחוני ניתן לעשות? ירקות מבושלים או כאלה?
תוכלי לטגן הרבה בצל ופטריות ולתבל, או פלפלים קלויים או כל ירקות אחרים שאת אוהבת 🙂
נראה ממש טוב!
רוצה להכין בגרסה ללא גלוטן. איזה קמח את ממליצה?
ועוד שאלה:
בצק מ3 כוסות קמח מספיק רק ל250 גרם בשר?
כן, בגלל הגודל של האמפנדס.
יש ברשתות קמח “כרגיל” של אשבל או “כמו קמח” של ברילי
שניהם יכולים לעבוד 🙂
אם אני משתמשת בכוס חד פעמית רגילה כמה כוסות קמח אני צריכה לשים?תודה!😄
כל כוס של 240 מ”ל שווה לכוס ושליש של כוס חד פעמית
תכפילי הכל ב1.33- למשל לכמות הקמח תצטרכי לשים 4 כוסות ( כוסות חד פעמיות )
בהצלחה♥
היי אפרת , הכנתי את האמפנדס יצא ממש טוב המתכונים שלך ממש טובים
תודה אוריה, נראה מעולה ❤️
וואו זה יצא כ”כ מושלם!!
שנה טובה
שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
מה אפשר לעשות עם בצק אמפנדס שנשאר לי מיותר?
אפשר להקפיא. יש לעטוף היטב בניילון נצמד.
אפשר להכין את זה בכמות קטנה?
אפשר להכין מחצית מהכמויות.
היי אפרת גמר חתימה טובה ותודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
1.איזה בשר אפשר לשים במקום בשר טחון?
תודה ויום טוב
היי שלומית,
אפשר לשים גם עוף טחון או הודו טחון.
תודה, על התשובה המהירה ועוד שאלה, לגבי השמרים יש לי שקית שמרים אינסטנט קפואים במקרר (נראים כמו אבקה כזו) זה יתאים למתכון או שעדיף טריים?
אפשר להשתמש בשמרים אינסטנט.
הי, אפשר להשתמש בקמח תופח? או שצריך קמח רגיל?
אפשר להשתמש בקמח תופח רק אם אין לך קמח רגיל (כי עדיף רגיל).
יש לי מתכון זהה לחלוטין רק ללא שמרים. מה ההבדל בתוצאה?
עם שמרים המרקם יוצא קצת שונה. יותר כמו מאפה.
נראה טעים… עם איזה תוספת את ממליצה?
אני ממליצה להגיש את זה כמנה ראשונה או כתוספת לכל ארוחה בשרית.
אפשר גם לאכול את זה כארוחה בפני עצמה לצד טחינה וסלט קצוץ.
תודה על המתכון, האם ניתן להקפיא?
כן אפשר.
אפשר למלאות בזה דברים אחרים למשל גבינות או שוקולד?
כן.
היי אפרת,
הכנתי את המתכון ויצא ממש טעים😋
נשאר לי מהבשר טחון, הכנתי בערך 500 גרם בשר בשיטה של הטיגון.
יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות עם מה שנשאר?
קודם כל נראה מושלם 🙂
נשאר לך בשר שטיגנת או בשר טחון לפני טיגון?
תודה😊
נשאר לי בשר שטיגנתי
אז אפשר להכין פטריות ממולאות או צילי קון קרנה או להפוך את זה לרוטב בולונז.
אני יחסית חדשה בהכנת בצק… 🙂 מה ההבדל אם אשתמש בקמח שכבר יש בתוכו שמרים, או שחייב להשתמש בקמח לחוד ושמרים ככתוב לחוד?
אין בעיה להשתמש בקמח שמרים ולשים 3 כוסות ולוותר על השמרים. אין הבדל.
יכול לשמש כמנת פתיחה עם רוטב פטריות מעל אולי?
כן 🙂
אפשר גם עם חזה עוף טחון
כן.
מושלם . אבל 2 עד 3 דקות מספיק ללישת בצק? בדרכך כלל לשה 10 דקות.תודה
במקרה הזה כמה דקות מספיקות.
תודה רבה
ניתן לעשות עם כוסמין מלא לדעתך?
אפשר אבל בתור התחלה כדאי לשלב כוס וחצי קמח כוסמין מלא עם כוס וחצי קמח לבן.