זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 25-30 יחידות

סוג: בשרי

רכיבים

בצק אמפנדס:

3 כוסות (420 ג’) קמח רגיל או קמח לחם

כפית מלאה (5 ג’) שמרים יבשים

¾ כוס (180 מ”ל) מים חמימים

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

כפית שטוחה מלח

מילוי בשר טחון:

250 גרם בשר בקר טחון

בצל קטן

כפית גדושה רסק עגבניות

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים מים חמימים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך 2-3 דקות, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. משאירים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-20 דקות.

-בינתיים מכינים את המילוי: אפשר לטגן ואפשר שלא לטגן. אם לא מטגנים, המילוי יוצא כגוש אחד (כמו קציצה קטנה), אם מטגנים, המילוי יוצא מפורר.

*אם בחרתם שלא לטגן – מרסקים או מגרדים את הבצל דק ומערבבים עם הבשר, הרסק, המלח ופלפל שחור.

*אם בחרתם לטגן – מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו (3-4 דקות). מתבלים ברסק עגבניות, מלח ופלפל שחור ומסירים מהאש.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-בעזרת מערוך מרדדים את הבצק על נייר אפיה וקורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה (קוטר של כ-7 ס”מ). מניחים כפית שטוחה מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת האצבעות. מעטרים את הקצוות בעזרת שיני המזלג ומניחים על נייר אפיה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

 

אמפנדס בשר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת בננה מקמח כוסמיןעוגת בננה מקמח כוסמין
פנקוטה פנקוטה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
יהודית (01:57 22.09.2021)

שלום רב. האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:16 22.09.2021)

היי יהודית,
כן, אפשר.
חג שמח!

avatar
רות גולד (23:37 25.07.2021)

יצא ממש טעים!
חלק קצת נפתחו אבל זה אולי בגלל ששתי מידי הרבה, בנגלות האחרונות היה יותר טוב.
תודה!

אמפנדס במילוי בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:06 26.07.2021)

נראה פשוט מעולה! שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת🌺

avatar
יעל (12:43 25.06.2021)

הבצק יצא קשה מדי ולא נעים למגע, מה לעשות?

אמפנדס במילוי בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:36 25.06.2021)

היי יעל,
האם השתמשת בכוס מדידה?
אפשר להוסיף מעט מים וללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח.

avatar
תמר (12:58 16.05.2021)

אין לי שמרים , מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 16.05.2021)

היי,
האמת שאין כל כך מה לעשות מלבד להכין בצק אחר… את יכולה לעשות את המילוי שכאן, ולהכין בצק מהמתכון של כיסונים במילוי פטריות.
חג שמח🌷

avatar
בתשבע (15:59 9.05.2021)

היי אפרת צהריים טובים. רציתי להודות על המתכון הקל והטעים במיוחד.
עם איזה תוספת את מציעה להגיש? יש רוטב מסוים שיתאים כמו רוטב פטריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 9.05.2021)

היי בתשבע,
אמפנדס נהוג להגיש עם רוטב צ’ימיצ’ורי (רוטב המבוסס על חומץ, שמן, פטרוזיליה, שום, בצל וגמבה), אבל גם רוטב פטריות מתאים מאד!

avatar
תמר (13:45 21.05.2021)

איך מכינים רוטב צ’ימצ’ורי? יש לי תבלין צ’ימצ’ורי, אז להוסיף לו רק חומץ ושמן? כמה כמויות? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:59 21.05.2021)

היי תמר,
לא ניסיתי להכין מתבלין, אבל אני חושבת שאפשר לערבב 3 כפות תבלין צ’ימיצ’ורי+ 3 כפות חומץ+ חצי כוס שמן זית, ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

avatar
תמר (16:03 21.05.2021)

הכנתי, יצא טעים!! גם האמפנדס וגם הרוטב, רק שמרגישים בו מדי הרבה חומץ, אז הוספתי סוכר טיפה… תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 21.05.2021)

תודה על השיתוף ושבת שלום:)

avatar
יוסף (09:53 9.04.2021)

יצא לנו טעים ויפה.
פעם בשבוע אני מכין עם הבן שלי (בן 3) אחד המתכונים שלך הפך לנו את האפייה לחוויה. קל פשוט וטעים.

אמפנדס במילוי בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:44 9.04.2021)

שמחה שאהבתם🌷

avatar
יוסף (09:42 9.04.2021)

עשיתי כמות כפולה, השתמשתי בשמן זית לבצר, לטיגון הבשר הוספתי פטרוזליה שום תבלינים יצא מעולה.

תודה רבה נהנו מאוד, המתכונים שלך 10.

אמפנדס במילוי בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:43 9.04.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף😊

avatar
איריס (15:16 25.02.2021)

הכנתי במילוי בשרי יצא נהדר.
האם אפשר למלא את הבצק הזה במילוי גבינות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 25.02.2021)

היי איריס,
אפשר למלא בכל מילוי שרוצים🙂

avatar
לינה (10:32 14.01.2021)

היי, האם אפשר לעשות את האמפנדס עם בצק עלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 14.01.2021)

היי לינה, אפשר 🙂
תוכלי גם לעשות לפי המתכון כאן- בורקס בשר

avatar
פירה (16:46 12.01.2021)

מתכון מעולה!!!
נגמר תוך שניה, אלופה!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:52 12.01.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
ברכה (20:41 11.01.2021)

חוזרת לעדכן:
עשיתי את הבצק בדיוק לפי המתכון אבל יצא ממש נורא, הוספתי קצת מים ובקושי היה ניתן ללוש, לרדד ולקפל
לא יודעת מה עשיתי לא בסדר אבל אני ישמח להמלצה של בצק אחר
יצא בטעם נחמד בתכלס

אמפנדס במילוי בשר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 11.01.2021)

היי ברכה,
הבצק אמור לצאת גמיש ונוח לעבודה.
באיזו כוס השתמשת? לפי התיאור שלך היו חסרים בבצק נוזלים.
את מחפשת בצק עם שמרים או ללא שמרים?

avatar
ברכה (17:36 16.02.2021)

אפיה אני תמיד עושה עם כוסות מדידה
עם שמרים, בלי שמרים ממש שלא מפריע לי, אני בד”כ עובדת עם שמרים

אני מאוד רוצה לנסות שוב את המתכון, מה את יכולה להציע לי שהבצד יצא נח לעבודה?
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 16.02.2021)

יש לך כוס זכוכית כזאת?

אמפנדס במילוי בשר
avatar
ברכה (07:31 11.01.2021)

שלום אפרת
1.האם אפשר להשתמש בבצק כרולדה, לחתוך לעיגולים ולאפות בתנור, אם כן כמה זמן נראה לך?
2. אני משתמש בעוף טחון כי נגמר לי הבשר, האם התיבול משתנה?
תודה מראש:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 11.01.2021)

בוקר טוב 🙂
1. אני חושבת שכן (באותם זמנים), רק קחי בחשבון שהמילוי יהיה חשוף ואולי קצת יתייבש.
2. אין שינוי בתיבול.

avatar
ברכה (18:06 11.01.2021)

תודה רבה אני יחזור לעדכן איך יצא
שאלה נוספת, הבצק ממש יבש ולא מתאחד בכלל, כמה מים מומלץ להוסיף שאני לא יאבד את המרקם של הבצק?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 11.01.2021)

תתחילי מהכמות שמופיעה במתכון ותוכלי להוסיף כפות מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד

avatar
Ilan Kaikov (09:16 16.12.2020)

מים פושרים מהתמי 4 זה בסדר? או לשים מים רותחים ולחכות קצת?
תודה
אילן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 16.12.2020)

לדעתי תיקח כוס מים רותחים ותחכה מעט שיתקררו

avatar
ליאת אלכביר (09:37 6.12.2020)

היי רציתי לדעת עשיתי את הבצק על קמח חדש ושמרים חדשים שרק עכשיו פתחתי. למה הבצק יצא ככה?? עם נקודות לבנות?

אמפנדס במילוי בשר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 6.12.2020)

היי ליאת,
שמת מים רותחים או חמימים?
תלושי את הבצק כמה דקות טובות.

avatar
ליאת אלכביר (11:14 6.12.2020)

חמימים אני תמיד עושה בדיוק מה שכתוב במתכון.
אין באפיה אני כשלון , כל המתכונים שלך מעולים !!!! ומוצלחים , רק באפיה שזה לעשות צ’יק צ’אק לא משנה מה לא מצליח לי 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:20 6.12.2020)

אל תתייאשי ותמשיכי לנסות. אני בטוחה שתצליחי גם באפיה 🙂
הכי חשוב זה להשתמש בכוס נכונה ולעקוב אחרי ההוראות.
תמשיכי עם הבצק, אל תזרקי אותו. תלושי כמה דקות ותמשיכי רגיל עם המתכון.
עדכני איך יצא:)

avatar
ליאת אלכביר (11:22 6.12.2020)

עשיתי איזה 3 יחי’ בנוניות (בלי לטגן את הבשר) בטוח לא יצא כמו שצריך לצאת , אבל טעמתי וסבבה ממש 🙂

avatar
דנה מירק (00:10 3.12.2020)

איזה מילוי צמחוני ניתן לעשות? ירקות מבושלים או כאלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 3.12.2020)

תוכלי לטגן הרבה בצל ופטריות ולתבל, או פלפלים קלויים או כל ירקות אחרים שאת אוהבת 🙂

avatar
ציפי (12:30 19.11.2020)

נראה ממש טוב!
רוצה להכין בגרסה ללא גלוטן. איזה קמח את ממליצה?

avatar
ציפי (12:42 19.11.2020)

ועוד שאלה:
בצק מ3 כוסות קמח מספיק רק ל250 גרם בשר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:02 19.11.2020)

כן, בגלל הגודל של האמפנדס.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 19.11.2020)

יש ברשתות קמח “כרגיל” של אשבל או “כמו קמח” של ברילי
שניהם יכולים לעבוד 🙂

avatar
נעמי (11:21 11.11.2020)

אם אני משתמשת בכוס חד פעמית רגילה כמה כוסות קמח אני צריכה לשים?תודה!😄

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 11.11.2020)

כל כוס של 240 מ”ל שווה לכוס ושליש של כוס חד פעמית
תכפילי הכל ב1.33- למשל לכמות הקמח תצטרכי לשים 4 כוסות ( כוסות חד פעמיות )
בהצלחה♥

avatar
אוריה דוד (07:51 6.11.2020)

היי אפרת , הכנתי את האמפנדס יצא ממש טוב המתכונים שלך ממש טובים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:15 7.11.2020)

תודה אוריה, נראה מעולה ❤️

avatar
אאא (22:36 10.10.2020)

וואו זה יצא כ”כ מושלם!!
שנה טובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 11.10.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
דוד אלפסי (14:55 7.10.2020)

מה אפשר לעשות עם בצק אמפנדס שנשאר לי מיותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 7.10.2020)

אפשר להקפיא. יש לעטוף היטב בניילון נצמד.

avatar
דוד אלפסי (12:37 7.10.2020)

אפשר להכין את זה בכמות קטנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:21 7.10.2020)

אפשר להכין מחצית מהכמויות.

avatar
שלומית (12:14 27.09.2020)

היי אפרת גמר חתימה טובה ותודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
1.איזה בשר אפשר לשים במקום בשר טחון?
תודה ויום טוב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 29.09.2020)

היי שלומית,
אפשר לשים גם עוף טחון או הודו טחון.

avatar
itzik30 (10:35 15.09.2020)

תודה, על התשובה המהירה ועוד שאלה, לגבי השמרים יש לי שקית שמרים אינסטנט קפואים במקרר (נראים כמו אבקה כזו) זה יתאים למתכון או שעדיף טריים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:06 15.09.2020)

אפשר להשתמש בשמרים אינסטנט.

avatar
רותם (08:36 15.09.2020)

הי, אפשר להשתמש בקמח תופח? או שצריך קמח רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 15.09.2020)

אפשר להשתמש בקמח תופח רק אם אין לך קמח רגיל (כי עדיף רגיל).

avatar
חני (22:49 14.09.2020)

יש לי מתכון זהה לחלוטין רק ללא שמרים. מה ההבדל בתוצאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:01 14.09.2020)

עם שמרים המרקם יוצא קצת שונה. יותר כמו מאפה.

avatar
מיכל (22:30 14.09.2020)

נראה טעים… עם איזה תוספת את ממליצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:03 14.09.2020)

אני ממליצה להגיש את זה כמנה ראשונה או כתוספת לכל ארוחה בשרית.
אפשר גם לאכול את זה כארוחה בפני עצמה לצד טחינה וסלט קצוץ.

avatar
itzik30 (20:38 14.09.2020)

תודה על המתכון, האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 14.09.2020)

כן אפשר.

avatar
רננה (14:34 10.09.2020)

אפשר למלאות בזה דברים אחרים למשל גבינות או שוקולד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:39 10.09.2020)

כן.

avatar
חן שגב (13:55 10.09.2020)

היי אפרת,
הכנתי את המתכון ויצא ממש טעים😋
נשאר לי מהבשר טחון, הכנתי בערך 500 גרם בשר בשיטה של הטיגון.
יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות עם מה שנשאר?

אמפנדס במילוי בשר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:31 10.09.2020)

קודם כל נראה מושלם 🙂
נשאר לך בשר שטיגנת או בשר טחון לפני טיגון?

avatar
חן שגב (16:54 10.09.2020)

תודה😊
נשאר לי בשר שטיגנתי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 10.09.2020)

אז אפשר להכין פטריות ממולאות או צילי קון קרנה או להפוך את זה לרוטב בולונז.

avatar
חני (10:37 10.09.2020)

אני יחסית חדשה בהכנת בצק… 🙂 מה ההבדל אם אשתמש בקמח שכבר יש בתוכו שמרים, או שחייב להשתמש בקמח לחוד ושמרים ככתוב לחוד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:37 10.09.2020)

אין בעיה להשתמש בקמח שמרים ולשים 3 כוסות ולוותר על השמרים. אין הבדל.

avatar
שולמית (10:35 10.09.2020)

יכול לשמש כמנת פתיחה עם רוטב פטריות מעל אולי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:37 10.09.2020)

כן 🙂

avatar
רבקי (09:51 10.09.2020)

אפשר גם עם חזה עוף טחון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:38 10.09.2020)

כן.

avatar
ענתי (08:32 10.09.2020)

מושלם . אבל 2 עד 3 דקות מספיק ללישת בצק? בדרכך כלל לשה 10 דקות.תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 10.09.2020)

במקרה הזה כמה דקות מספיקות.

avatar
ענתי (10:02 13.09.2020)

תודה רבה

avatar
יהודית (08:25 10.09.2020)

ניתן לעשות עם כוסמין מלא לדעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:44 10.09.2020)

אפשר אבל בתור התחלה כדאי לשלב כוס וחצי קמח כוסמין מלא עם כוס וחצי קמח לבן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות