זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22-29 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

250 גרם אטריות שעועית דקות (אפשר להשתמש באטריות אורז דקות)

3 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגולים

3 זוקיני/קישוא בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים

3 שיני שום קצוצות

סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

כוס עלי כוסברה קצוצים

100 גרם בוטנים גרוסים קלויים

תיבול: 6 כפות רוטב סויה (רצוי רוטב סויה בסגנון סיני), 2 כפות מלאות סילאן, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-הכנת אטריות שעועית: מניחים את האטריות בקערה ומכסים במים רותחים. משאירים 10-12 דקות ומסננים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מחממים מחבת רחבה או ווק עם 2 כפות שמן, מוסיפים את הגזרים, הזוקיני, השום והפטריות. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים במשך 10-15 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (ניתן לכסות את המחבת כדי לזרז את הבישול).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את האטריות, מתבלים ברוטב סויה, סילאן ופלפל שחור. מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים כחצי דקה.

-מעבירים לצלחת ומפזרים מעל בוטנים גרוסים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לביסקוויטיםמתכון לביסקוויטים
סלט סלק חי סלט סלק חי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
הדס (13:14 1.09.2020)

היי איך אפשר להפוך את המנה לחריפה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:17 1.09.2020)

אפשר להוסיף קצת פפריקה חריפה או תבלין צ’ילי.
אפשר גם לטגן פלפל חריף קצוץ יחד עם הירקות.

avatar
אודליה (10:59 11.08.2020)

הכנתי אתמול ויצא מאוד טעים!! תודה רבה ויום מקסים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:36 11.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
דפנה (18:20 5.04.2020)

הי אפרת, תודה על האתר, אני משתמשת בו המון ונהנית!
אני רוצה לוותר על הסויה, האם את ממליצה להוסיף תיבול אחר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 5.04.2020)

הסויה זה מה שנותן את הטעם. אם בכל זאת את רוצה לוותר שימי כף נוספת של סילאן, 1-2 כפות שמן זית ומלח לפי הטעם.

avatar
ענאל (06:52 13.03.2020)

בוקר אור!
אני מעוניינת להכין איטריות שעועית עם סלמון, שמעתי שהולך ממש טוב יחד..
האם תוכלי לומר לי איך לעשות זאת או שיש לך מתכון של זה. לא מצאתי משו..
תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 13.03.2020)

בוקר טוב,
אפשר להכין את המתכון הזה עם אטריות שעועית, עם או בלי הירקות.

avatar
ענאל (22:23 15.03.2020)

השאלה היא איך אני משלבת במתכון הזה קוביות סלמון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:58 16.03.2020)

קודם כדאי לטגן אותם במחבת ולהוסיף לאטריות בסוף, לאחר שהן מוכנות.
יש מתכון לקוביות סלמון במחבת.

avatar
שרון אלון (13:17 21.05.2019)

היי, שוב אני🙊😁

ניתן להוסיף למתכון קרם קוקס ואבקת קארי??
ואולי לקט נורמנדי במקום אותם מרכיבים שבמתכוו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 21.05.2019)

היי, אפשר להשתמש בלקטו נורמנדי במקום הירקות הטריים, רק צריך לקחת בחשבון שהם יוצרים קצת “סמרטוטיים” לאחר הבישול.
יש לי מתכון לרוטב קרם קוקוס ממתכון אחר – פרגיות בקרם קוקוס. את הקארי אפשר להוסיף בסוף ובהדרגה, לפני הטעם האישי.

avatar
שרון אלון (00:07 19.05.2019)

תודה:)
הכנתי עם הטופו וייצא מעולה.. ארצה גם לנסות עם קוביות חזה עוף (שניצלים).. אפשרי? מתי להוסיף במידה וכן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 19.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם קוביות חזה עוף. את חזה העוף יש לטגן בנפרד עם כף שמן, 2-3 דקות מכל צד ולהעביר לצלחת. להוסיף בסוף יחד עם האטריות ולתבל.
שבוע נפלא

avatar
שרון אלון (11:26 30.04.2019)

היי אפרת:)

האם ניתן להוסיף טופו? ואם כן באיזה שלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 30.04.2019)

כן אפשר.
מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה ומשרים ל10 דקות לפחות. מחממים מחבת קטנה ומטגנים את קוביות הטופו עם כף שמן כ-5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
מכינים את המתכון ומוסיפים את הטופו בסוף יחד עם האטריות.

avatar
עינת (09:52 28.02.2018)

היי

אני רואה ששאלו אותך כבר
אבל בכל זאת מה אפשר להשתמש במקום רוטב סויה

מטעמי בריאות לא אוהבת לשים רוטב סויה או רוטב אחר קנוי

איזה רוטב אני יכולה להכין בעצמי בבית במקום רוטב הסויה פה .

avatar
עינת (09:53 28.02.2018)

ובמקום סילאן או רוטב קנוי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 28.02.2018)

רוטב סויה הוא הכי מתאים כאן. גם מבחינת הטעם וגם עסיסיות. כנ”ל לגבי הסילאן.
אין לי מתכון לרוטב סויה.
את יכולה לתבל בתבלינים רגילים עם שמן זית או שמן שומשום בנדיבות כדי שהמנה לא תצא יבשה מידי.

avatar
עינת (14:16 28.02.2018)

תודה

avatar
אריאלה (15:34 29.11.2017)

האם אפשר לעשות את המתכון עם נודלס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 29.11.2017)

כן, אפשר.

avatar
אלה (03:52 16.08.2017)

האם זה מכיל גלוטן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 16.08.2017)

היי אלה,
האטריות אינן מכילות גלוטן. לרגישים לגלוטן חשוב להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.

avatar
קמה (15:43 30.03.2020)

האיטריות ללא גלוטן-רשום את זה על החבילה.

avatar
דפנה (17:59 4.08.2017)

אפרת שלום,

האם אפשר להחליף את הקישואים בירקות אחרים? אם כן, איך משתנה אופן ההכנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 4.08.2017)

היי דפנה,
אפשר לשים במקום גמבה, פלפל צהוב, שעועית ירוקה וכדו’.
אופן ההכנה אינו משתנה.

avatar
Zipi (12:38 4.08.2017)

הכנתי המתכון מוצלח ביותר. טעים.טעים. ) ללא בוטנים)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 4.08.2017)

תודה ציפי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
יערית (13:09 2.08.2017)

היי אפשר טריאקי במקום סויה
ובוטנים במליחות מעודנת?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 2.08.2017)

כן, אפשר. אם את שמה טריאקי אז אפשר לוותר גם על הסילאן.

avatar
Zipi (18:35 1.08.2017)

תודה מתכון הנפלא. האם ניתן להחליף הכוסברה בפטרוזיליה. לוותר על הבוסנים איך אפשר לחתוך את איטריות על מנת שייפגשו לפני ההשעיה או אחרי .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:57 1.08.2017)

היי ציפי,
אפשר להחליף בפטרוזיליה ולוותר על הבוטנים.
אפשר לחתוך את האטריות לפני או אחרי ההשרייה, מה שיותר נוח לך.

avatar
Shir.C (13:49 31.07.2017)

הי עד כמה הכרחי רוטב הסויה?-לא מתחברת בכלל לכל הרטבים…
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 31.07.2017)

היי שיר,
מה שנותן את הטעם זה הסויה. כשמכינים אטריות מוקפצות אז בדר”כ רצוי להשתמש ברוטב שאותו סופגות האטריות. אני חושבת שעם תבלינים בלבד זה ייצא יבש מידי.

avatar
Shir.C (15:51 31.07.2017)

קודם תודה, ויש לי שאלה נוספת בעיניין-אם אני מבשלת את האיטריות, אפשר להוסיף לזה את הירקות כמו שתואר במתכון, ז”א שכך לא יהיה צורך שהאיטריות יספגו את הרוטב..?או אולי אפשר להכין רוטב כלשהו, אבל לא משהו קנוי..)
תודה רבה

avatar
Shir.C (15:56 31.07.2017)

נגיד עם סילאן, שמן קוקוס וכאלה…אני לא ממש מבינה בבישול… 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:58 31.07.2017)

עדיין כשמבשלים את האטריות ומסננים מנוזלים אז האטריות די יבשות אם לא שמים עליהן רוטב (בדומה לפסטה).
את יכולה לנסות לשים יותר סילאן, נגיד כ-4 כפות. זה לא נורא אם זה לא יהיה לגמרי רטוב. העיקר שיהיה לזה טעם.

avatar
MINTY (13:25 15.01.2021)

תנסו רוטב סויה תמרי, ללא גלוטן

לקריאת כל התגובות