זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22-29 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
250 גרם אטריות שעועית דקות (אפשר להשתמש באטריות אורז דקות)
3 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגולים
3 זוקיני/קישוא בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
3 שיני שום קצוצות
סלסלת פטריות טריות חתוכות גס
כוס עלי כוסברה קצוצים
100 גרם בוטנים גרוסים קלויים
תיבול: 6 כפות רוטב סויה (רצוי רוטב סויה בסגנון סיני), 2 כפות מלאות סילאן, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-הכנת אטריות שעועית: מניחים את האטריות בקערה ומכסים במים רותחים. משאירים 10-12 דקות ומסננים.
-מחממים מחבת רחבה או ווק עם 2 כפות שמן, מוסיפים את הגזרים, הזוקיני, השום והפטריות. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים במשך 10-15 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (ניתן לכסות את המחבת כדי לזרז את הבישול).
-מוסיפים את האטריות, מתבלים ברוטב סויה, סילאן ופלפל שחור. מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים כחצי דקה.
-מעבירים לצלחת ומפזרים מעל בוטנים גרוסים.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי
היי אפשר להכין מראש ואם כן לכמה זמן זה נשמר?
כן. נשמר 3-4 ימים במקרר
יצא מעולה!
נראה טעים ומזמין!
תודה שרון😊
היי איך אפשר להפוך את המנה לחריפה
אפשר להוסיף קצת פפריקה חריפה או תבלין צ’ילי.
אפשר גם לטגן פלפל חריף קצוץ יחד עם הירקות.
הכנתי אתמול ויצא מאוד טעים!! תודה רבה ויום מקסים 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
הי אפרת, תודה על האתר, אני משתמשת בו המון ונהנית!
אני רוצה לוותר על הסויה, האם את ממליצה להוסיף תיבול אחר במקום?
הסויה זה מה שנותן את הטעם. אם בכל זאת את רוצה לוותר שימי כף נוספת של סילאן, 1-2 כפות שמן זית ומלח לפי הטעם.
בוקר אור!
אני מעוניינת להכין איטריות שעועית עם סלמון, שמעתי שהולך ממש טוב יחד..
האם תוכלי לומר לי איך לעשות זאת או שיש לך מתכון של זה. לא מצאתי משו..
תודה!!
בוקר טוב,
אפשר להכין את המתכון הזה עם אטריות שעועית, עם או בלי הירקות.
השאלה היא איך אני משלבת במתכון הזה קוביות סלמון?
קודם כדאי לטגן אותם במחבת ולהוסיף לאטריות בסוף, לאחר שהן מוכנות.
יש מתכון לקוביות סלמון במחבת.
היי, שוב אני🙊😁
ניתן להוסיף למתכון קרם קוקס ואבקת קארי??
ואולי לקט נורמנדי במקום אותם מרכיבים שבמתכוו?
היי, אפשר להשתמש בלקטו נורמנדי במקום הירקות הטריים, רק צריך לקחת בחשבון שהם יוצרים קצת “סמרטוטיים” לאחר הבישול.
יש לי מתכון לרוטב קרם קוקוס ממתכון אחר – פרגיות בקרם קוקוס. את הקארי אפשר להוסיף בסוף ובהדרגה, לפני הטעם האישי.
תודה:)
הכנתי עם הטופו וייצא מעולה.. ארצה גם לנסות עם קוביות חזה עוף (שניצלים).. אפשרי? מתי להוסיף במידה וכן?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם קוביות חזה עוף. את חזה העוף יש לטגן בנפרד עם כף שמן, 2-3 דקות מכל צד ולהעביר לצלחת. להוסיף בסוף יחד עם האטריות ולתבל.
שבוע נפלא
היי אפרת:)
האם ניתן להוסיף טופו? ואם כן באיזה שלב?
כן אפשר.
מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה ומשרים ל10 דקות לפחות. מחממים מחבת קטנה ומטגנים את קוביות הטופו עם כף שמן כ-5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
מכינים את המתכון ומוסיפים את הטופו בסוף יחד עם האטריות.
היי
אני רואה ששאלו אותך כבר
אבל בכל זאת מה אפשר להשתמש במקום רוטב סויה
מטעמי בריאות לא אוהבת לשים רוטב סויה או רוטב אחר קנוי
איזה רוטב אני יכולה להכין בעצמי בבית במקום רוטב הסויה פה .
ובמקום סילאן או רוטב קנוי
רוטב סויה הוא הכי מתאים כאן. גם מבחינת הטעם וגם עסיסיות. כנ”ל לגבי הסילאן.
אין לי מתכון לרוטב סויה.
את יכולה לתבל בתבלינים רגילים עם שמן זית או שמן שומשום בנדיבות כדי שהמנה לא תצא יבשה מידי.
תודה
האם אפשר לעשות את המתכון עם נודלס?
כן, אפשר.
האם זה מכיל גלוטן?
היי אלה,
האטריות אינן מכילות גלוטן. לרגישים לגלוטן חשוב להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.
האיטריות ללא גלוטן-רשום את זה על החבילה.
אפרת שלום,
האם אפשר להחליף את הקישואים בירקות אחרים? אם כן, איך משתנה אופן ההכנה?
היי דפנה,
אפשר לשים במקום גמבה, פלפל צהוב, שעועית ירוקה וכדו’.
אופן ההכנה אינו משתנה.
הכנתי המתכון מוצלח ביותר. טעים.טעים. ) ללא בוטנים)
תודה ציפי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפשר טריאקי במקום סויה
ובוטנים במליחות מעודנת?
תודה
כן, אפשר. אם את שמה טריאקי אז אפשר לוותר גם על הסילאן.
תודה מתכון הנפלא. האם ניתן להחליף הכוסברה בפטרוזיליה. לוותר על הבוסנים איך אפשר לחתוך את איטריות על מנת שייפגשו לפני ההשעיה או אחרי .
היי ציפי,
אפשר להחליף בפטרוזיליה ולוותר על הבוטנים.
אפשר לחתוך את האטריות לפני או אחרי ההשרייה, מה שיותר נוח לך.
הי עד כמה הכרחי רוטב הסויה?-לא מתחברת בכלל לכל הרטבים…
תודה 🙂
היי שיר,
מה שנותן את הטעם זה הסויה. כשמכינים אטריות מוקפצות אז בדר”כ רצוי להשתמש ברוטב שאותו סופגות האטריות. אני חושבת שעם תבלינים בלבד זה ייצא יבש מידי.
קודם תודה, ויש לי שאלה נוספת בעיניין-אם אני מבשלת את האיטריות, אפשר להוסיף לזה את הירקות כמו שתואר במתכון, ז”א שכך לא יהיה צורך שהאיטריות יספגו את הרוטב..?או אולי אפשר להכין רוטב כלשהו, אבל לא משהו קנוי..)
תודה רבה
נגיד עם סילאן, שמן קוקוס וכאלה…אני לא ממש מבינה בבישול… 🙂
עדיין כשמבשלים את האטריות ומסננים מנוזלים אז האטריות די יבשות אם לא שמים עליהן רוטב (בדומה לפסטה).
את יכולה לנסות לשים יותר סילאן, נגיד כ-4 כפות. זה לא נורא אם זה לא יהיה לגמרי רטוב. העיקר שיהיה לזה טעם.
תנסו רוטב סויה תמרי, ללא גלוטן