זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 33 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום שמנה קצוצה
2 גזרים גדולים קלופים מגורדים גס
3/4 כוס עלי שמיר קצוצים דק
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית גדושה מלח, כפית חוואיג’ למרק, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום וגזר ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהגזר מתרכך מעט.
-מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את השמיר ומתבלים במלח, חוואיג’, כורכום ופלפל שחור. מערבבים כ-2 דקות.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
שלום אפרת
תודה על המתכונים המדהימים שלך
מה אפשר לשים במקום החוואיג’?
אפשר לשים כפית אבקת מרק או פשוט להכין בלי.
היי, אני לא אוהבת שמיר. האם ניתן להכין ללא שמיר?
היי
אפשר לוותר על שמיר(:
אתר הבישול הכי ידידותי וטוב , כל מתכון טוב ומוצלח. תודה רבה
שמחה מאד לשמוע! תודה על הפרגון❤
הי 🙂 אין לי עלי שמיר אבל יש לי תבלין שמיר, האם אפשר לשים במקום? אם כן כמה לשים? תודה רבה !! 🙂
היי,
אפשר לשים כחצי כפית, במידה ואתם אוהבים שמיר אפשר להוסיף עוד בהתאם לטעם האישי.😊
מתכון מעולה! אני והקטנה נהנות מכל ביס. תודה רבה!
כיף לשמוע ❤️
היי, מתכון מצויין. קל מאד להכנה וטעים מאד. בדרך כלל אני מוסיף 4-5 שיני שום, כתבלין חשוב. וכך גם הפעם. מעולה.
אני גם מאוד אוהבת שום 🙂
שבוע מעולה אורי, תודה שחזרת לשתף 🌸
הי,
עשיתי אתמול ויצא מעדן! המתכונים באתר משמשים אותי על בסיס קבוע ! תודה רבה!
תודה אסתי ❤️
אתר מדהים! ממליצה לכל מי שאני מכירה!
האם אפשר להשתמש בקוביות שמיר הקפואות? אם כן כמה קוביות?
האם פטרוזיליה גם מתאים? (פחות דומיננטי מהשמיר)
תודה רבה!
אפשר לשים 3-4 קוביות קפואות.
אפשר גם פטרוזיליה.
התבססתי על המתכון, הורדתי את השום, פלפל שחור וחוויאז, בשלב הטיגון הוספתי קוביות של פרגיות, במקום מים הוספתי ציר מרק. יצא מדהים, תודה רבה
נשמע מעולה 🙂
תודה נעמה
הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מושלם. תודה רבה, כרגיל 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מרין
תודה רבה על המתכון. יצא מושלם אפילו בלי החוואיג׳. כל הטעמים נספגו נהדר. עשיתי גם עם ריזוטו ארבוריו ביחד עם בוסמתי.
כל הכבוד
מעולה 🙂
תודה אריאל
תודה על מתכון קל ומוצלח!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר לעשות את זה בלי החוואיג’ למרק?
כן אפשר.
טעיםםםםםםםם!!!
אפילו התינוק נהנה מכל ביס 😊
איזה כיף לשמוע!
תודה רותי 🙂
היי,
כבר כתבתי לך שזה האתר הכי טוב ביקום..בזכותך אני אוהבת את המטבח.
פעם ראשונה שיצא לי אורז מעולה..וכמו תמיד לשתף אותך בתמונה.
תודות בשם כל המשפחה המורחבת..
זה נראה ממש טוב! אלופה 🙂
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן ולשתף.
אין על המתכונים שלך!!! הכל אבל הכל יוצא מעולה..
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את השמיר בכוסברה קצוצה?
כן הדר, אפשר.
יום מקסים 🙂
היי אפשר להכין את המתכון בלי החוואיג?
כן, אפשר.
אין כמו המתכונים שלך אני מבשלת רק מהאתר כל הזמן תודה
תודה אורנה 🙂
אפשר להשתמש בשמיר יבש או שיש עדיפות על הטרי?
תודה רבה רבה אני כל היום צמודה לאתר שלך
היי הודיה,
עדיף עלי שמיר טריים. רק אם אין לך וממש בא לך להכין אז אפשר לשים כפית תבלין שמיר יבש.
שבוע נפלא 🙂
שבוע טוב
הכנתי ביום שישי, יצא לי מעולה! תודה רבה לך
תודה רותי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא 🌺
לא היה שמיר, החלפתי בתערובת קצוצה מעלי כוסברה ופטרוזיליה.
החלפתי הבצל לגדול ושמתי 2 שיני שום.
הוספתי חצי כוס תירס מקופסה.
יצא מעולה. תודה על המתכון.
נשמע מעולה 🙂
תודה עמוס ושבוע טוב
מה שלומך?
כמה כייף לקבל ממך מתכונים.
רציתי לשאול, אני לא אוהבת שמיר, האם זה יפגע במתכון אם אכין בלי?
סליחה על השאלה האולי מצחיקה….
תמשיכי לתת לנו את הזכות להנות מהמתכונים שלך.
תבורכי,יום טוב, רותי
בוקר טוב 🙂
אפשר לוותר על השמיר. עדיין זה ייצא טעים.
יום מקסים!
המון תודה על תגובתך המהירה, ובכלל, שאת כאן
כדי לשתף אותנו במתכונים קלים.
סוף שבוע נעים