זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה)
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
4 גזרים קלופים מגורדים גס
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים דק
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית גדושה מלח, שליש כפית כורכום, שליש כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהגזר מתרכך מעט.
-מוסיפים את האורז והשום ומערבבים כדקה. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומתבלים במלח, כורכום, קינמון ופלפל שחור. מערבבים כדקה.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
הערה:
*אפשר להוסיף לתערובת חצי כוס צנוברים או שבבי שקדים קלויים.
- אורז עם קישואים |
- תבשיל בטטה ופירות יבשים |
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים |
- ברוקולי אפוי |
- תפוחי אדמה בזעתר |
- אורז עם דלעת
היי, אפרת.
האם אפשר להכין עם אורז בוסמטי?
אם כן, כמה כוסות מים לכל כוס אורז?
האם צריך להשרות את האורז קודם?
היי,
אפשר להכין עם אורז בסמטי ללא שינוי בכמויות.
יש להשרות במים לפחות שעה לפני ההכנה.
מתכון מושלם הילדים משוגעים על זה
אני הוספתי צימוקים,פקאנים,וצנוברים וזה ממש מוצלח
נראה מעולה ומושקע! תודה על השיתוף וחג שמח🍯
היי אפרת , אני יודעת שמבשלים על כוס אורז שתי כוסות מים. 3 כוסות זה לא מעט? תודה
אפשר לשים כוס וחצי על כוס אורז אם רוצים שהאורז לא ייצא דביק מידי.
מתכון פשוט מושלם😍 מככב אצלי בארוחת שישי
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון
מאוד מאוד מוצלח וטעים
שמחה שאהבת 🙂
תודה ירון
מוצלח ואסתטי. הזהרו שהכוסברה לא תשתלט על הטעם. השריית האורז אכן מקצרת תהליכים
תודה יפעת 🙂
טעים מאוד, תודה 🙂
נראה טעים!
תודה תמר 🙂
האם הקנמון מוסיף הרבה לאורז או שאפשר לוותר עליו?
בד”כ אני מבשלת כוס אורז על 2 כוסות מים ,האם כאן נחוץ 3?
אפשר לוותר על הקינמון.
את יכולה לבשל איך שאת רגילה.
שבת שלום 🙂
היי, אפשר להכין יום מראש או שזה יתייבש?
אפשר.
שנה טובה 🌺
היי אפרת, ל – 10 סועדים על אלו כמויות את ממליצה?
תודה (-:
היי מיכל,
אם זו תוספת האורז היחידה אז תכפילי כמויות ב-2.
היי, מעדכנת שהכנתי 3 כוסות, הוספתי חצי כוס כוסברה והשארתי את כמות הקינמון כמו במתכון המקורי ויצא מצוין! תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אם אין לי פטרוזיליה אפשר לשים שמיר??
כן אפשר.
אפרת שלום
לא הבנתי את הכוונה בהשריה של האורז. אם הכוונה היא לשטוף אותו מהעמילן, הרי שאני מעדיף שטיפה במסננת תחת מים זורמים. אני שוטף 7-8 פעמים ויוצא מעולה.
אורי
היי אורי,
השרייה הכוונה לשים את האורז בקערה ולכסות במים. הפעולה הזאת מרככת את האורז והוא מתבשל בצורה טובה ואחידה יותר.
היי אפרת, תודה רבה על המתכון
אני נוהגת לקנות גזר טרי מגורר על מנת לחסוך זמן..
אשמח אם תאמרי לי יחס המרה של גזר אחד לכף או כוס?
בכוונה שואלת על גזר אחד שאוכל להשתמש בזה גם במתכונים הבאים
המון תודה
היי ליה,
2 גזרים בינונייים מגורדים יוצא בסביבות כוס (הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית).
שבוע נפלא 🙂
הי ברצוני לומר/לשאול דברים
1. בתור אחת פרסיה אני יודעת שצריך להביא את האורז לרתיחה ובישול ולשפוך את המים ולאחר מכן להאדות אותו משום שהוא מכיל ערסן וזה ממש לא בריא וע”י הוצאת המים אנחנו מבריאים בעצם את האורז
האם ע”י ההשריה אנו עושים את אותה פעולה?
2.יש לי פטרוזליה טריה אבל כוסברה יבשה האם לערבב אותם?
היי שרית,
ההשרייה גם מועילה לסילוק חלק מהארסן והיא יכולה לבוא בנוסף לבישול במים.
דרך אגב, מצאו שבאורז הבסמטי יש הכי פחות ארסן.
את יכולה לשים חצי כוס עלי פטרוזיליה טריים + חצי כפית כוסברה יבשה.
רוצה להכין עם אורז מלא. כמה זמן להשרות אותו?
במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא (כמות המים והתיבול אינם משתנים). זמן בישול 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
יש להשרות את האורז לפחות שעה לפני.
יצא ממש ממש טעים! אפילו שהיה לי רק גזר אחד!
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת בוקר אור
אני רוצה היום בעז”ה להכין אורז אך אין לי אפשרות להכין מרק,
אל איזה אורז שיש בתוכם תוספות את ממליצה לי לעשות?
היי שרית,
יש מלא מתכוני אורז עם תוספות, מה את אוהבת?
מצרפת לינק – מתכוני אורז.
האם צריך לבשל את פולי האדממה לפני שמכניסים לאורז? או יחד עם האורז ישר מהשקית? תודה רבה
אם את משתמשת בפולי סויה משקית קפואה אז אפשר להוסיף ישר לאורז.
היי! אפשר מתכון לאורז עם גזר ואדממה רוצה להכין לנכדים הטבעונים
הטבעונים
תודה
היי תמי,
אין לי מתכון כזה אבל את יכולה להכין את המתכון הזה או המתכון הזה- אורז עם גזר ולהוסיף כוס פולי סויה קלופים (ללא התרמילים).
הי אפרת,
הייתי שמחה לדעת למה יש צורך להשרות את האורז במים,
זה ספציפי למתכון הזה או גורף לכל אורז שאני מכינה
מומלץ להשרות את האורז בכל מתכון. זה גם מנקה אותו וגם מרכך אותו.
ילך עם תבלינים מיובשים??
העלים הטריים נותנים יותר טעם אבל אפשר להכין גם עם חצי כפית תבלין מיובש מעל סוג (פטרוזיליה וכוסברה).
האם אפשר אורז מלא?
המתכונים שלך מגרים להכנס למטבח!
במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא (כמות המים והתיבול אינם משתנים).
האם ניתן להשתמש באורז בסמטי והאם גם להשרותו שעתיים?🍲
כן אפשר. מומלץ להשרות כשעה-שעתיים.
יום מקסים 🌷