שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 28 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)

צרור עלי תרד חתוכים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את האורז, עלי התרד ומתבלים. מערבבים במשך כ- 3 דקות.

-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז אדוםאורז אדום
אורז עם צימוקים ושקדים אורז עם צימוקים ושקדים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
גלי (21:36 22.10.2020)

האם אפשר להשתמש בתרד קפוא (מדליוני תרד של סנפרוסט)? אם כן, האם וכיצד להפשיר לפני הבישול?
תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 23.10.2020)

אפשר (למרות שלפעמים יש לתרד קפוא טעם לוואי).
אפשר להפשיר במחבת עצמה, יחד עם האורז.

רעות (14:06 29.12.2017)

ממש טעים, תודה על עוד מתכון טעים וקל!
הוספתי כוס גרגירי חומוס קפואים וכך זה הפך לארוחת צהריים מלאה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 29.12.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה רעות ושבת שלום

נעמה (10:25 11.05.2016)

מה משקל התרד במתכון זה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:20 11.05.2016)

היי נעמה,
בסביבות 250-300 גרם. לא חייב להיות מדויק.

נעמה (11:40 11.05.2016)

תודה על התשובה,
ובהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על האתר המקסים שלך ועל האישיות הצנועה שלך.

מתכונים ב-10 דקות (11:47 11.05.2016)

תודה רבה נעמה 🙂

ליטל (09:12 3.03.2016)

אפשר להכין גם עם אורז מלא? מה תהיה כמות המים?

מתכונים ב-10 דקות (09:29 3.03.2016)

היי ליטל,
את יכולה לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.
משך הבישול מתארך ל40 דקות. לאחר מכן מומלץ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

ליטל (13:36 3.03.2016)

הכנתי בסוף עם אורז לבן. יצא מעולה!! תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (14:00 3.03.2016)

שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן!

ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.