זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 31 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
בצל בינוני קצוץ
סלסלת פטריות פורטבלו טריות פרוסות
כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזלים)
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית גדושה מלח, כפית כמון, שליש כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים פטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים.
-מוסיפים את האורז, התירס ומתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור. מערבבים כדקה.
-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
היי אפרת, ניתן לשים גרעיני תירס קפואים?
היי אורנה,
אפשר(:
היי אפרת, הכנתי את הבורקס בשר ואת המוסקה שלך ויצא מדהים!! ממש תודה על המתכונים הנפלאים והנגישים 🙂
אפשר להקפיא את האורז הזה? הפטריות יצאו טוב?
היי,
איזה כיף שנהנית מהמתכונים! אפשר להקפיא את האורז, אבל הוא במיטבו סמוך להכנה וללא הקפאה.
אם אני שמה פטריות משימורים, כמה לשים?
היי,
250 גרם. אפשר גם להשתמש בקופסת שימורים אחת.
הי,
אפשר גם פטריות שימורים?
היי,
אפשר(:
היי הכנתי ויצא אששששש שמתי במקום הפטריות גזר והיה מאוד טעים תודה על כל המתכונים המושלמים!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
היי 🙂 קודם כל תענוג להיות באתר שלך ! איזה מתכונים קלילים וכייפים 🙂 רק שאלה- שמתי לב שבמתכוני האורז את תמיד רושמת 2 כוסות אורז ו3 כוסות מים. זה לא מעט מדי? צריך תמיד 2 כוסות מים על כוס אורז לא ?
היי עידית,
על כל כוס אורז אני שמה כוס וחצי מים וזה יוצא מוצלח 🙂
אני ממליצה להשרות קודם את האורז כחצי שעה-שעה במים ולסנן.
כל פעם שאני רעבה זה המתכון הראשון שעולה לי לראש !! אחד הטעימים!!! תודה!
איזה כיף לשמוע!
תודה 🙂
אפרת המקסימה!אפשר לשים את האורז (אחרי שהתייבש),התירס ואת הפטריות הפרוסות במקרר בכלי פלסטיק סגורים ולהכין מחר לקראת הצהריים?תודה וחג שמח!
כן אפשר.
חג שמח 🙂
אפשר לוותר על הכמון?
כן אפשר.
סליחה שטעם הכורכום לא חזק מאוד
הוא לא מאוד מורגש אבל את יכולה להשאיר את זה שליש כפית כורכום גם אם את מכפילה כמויות.
אפרת המקסימה!להכפיל חומרים לכמות כפולה?רציתי לוודא שאכן העורכים לא חזק מאוד
נכון, להכפיל את כל הכמויות.
לא הבנתי מה הכוונה “עורכים”?
היי
מה איזה דגן או מזון אחר יתאים פה במקום האורז?
אני חושבת שבורגול רגיל או גס.
יא מהמם
תודה ריקי, שמחה לשמוע 🙂
בזמן טיגון הבצל ההיתי מוסיף חופן איטריות דקיקות.
הכנתי. יצא טעים מאוד. כמו כל המתכונים שלך 🙂
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
בוקר טוב
רוצה להכין להיום אורז עם תירס משקית האם צריך לבשל לפני כן את התירס מישום שבוא משקית ? איך להכין ? תודה מראש
היי תמי,
אין צורך לבשל לפני. מספיק להשרות אותו כמה דקות במים רותחים, לסנן ולהוסיף לתבשיל כרגיל.
שבת שלום 🙂
אפשר להשתמש בפטריות שמפיניון במקום פורטבלו?
כן, אפשר.
המתכון יצא מצוין תודה על המתכונים הנהדרים
תודה אורנה, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא
המתכון היה קל להכנה וטעים במיוחד. בתור סטודנט האתר שלך חוסך לי זמן יקר והוצאה כספית גבוה על אוכל מוכן.
תודה רבה !
תודה חגי, כיף לשמוע 🙂
אם אני מכינה עם אורז מלא . מה הכמות לכוס אורז מלא ?
היי מירב,
אם את שמה כוס אורז מלא כל המרכיבים נשארים באותן כמויות למעט כמות המים שמשתנה ל 2+1/4 כוסות (במקום 3 כוסות) וכפית רגילה מלח (במקום כפית גדושה).
שלום
אפשר להחליף לפטריות מקופסא
כן אפשר.