זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
כוס גרגירי תירס משימורים (מסוננים מנוזלים)
3+1/3 (שלוש ושליש) כוסות מים רותחים
תיבול: 5 כפות רוטב סויה, כף גדושה סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לקישוט (אפשר לוותר): מעט עירית טריה קצוצה
אופן הכנה:
-מתבלים את קוביות העוף בכף רוטב סויה, קמצוץ מלח ופלפל שחור.
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל.
-מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
-מוסיפים את האורז והתירס, מתבלים ב-4 כפות רוטב סויה, כף גדושה סילאן, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מוזגים 3+1/3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פילה עוף במחבת |
- אורז עם בצל ירוק |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף
שלום אפרת, רוצה לעשות את המתכון אם קילו חזה עוף. ושתי כוסות אורז. איך לשנות את התיבול ? תודה תמי
אותו דבר רק תגדילי את התיבול של העוף ושימי 3 כפות רוטב סויה, כשליש כפית מלח ופלפל שחור.
שלום אפרת
האם אפשר להכין עם אורז פרסי ? במידה וכן יש שינוי בהכנה
כן בטח. אין שינוי
היי,
באיזה גודל בערך הקוביות חזה עוף? והאם אפשר לבקש בקצביה לחתוך או שזה נחשב יותר מדי טרחה לבקש כזה דבר?
תודה
היי
בערך 2*3 ס”מ.
יתכן ואפשר לבקש אך פחות עושים זאת…
תודה.
אפשר בבקשה לשאול – אם אני שמה חצי כוס אורז (אצלנו לא אוכלים הרבה אורז, וחצי כוס יספיק לכמה אנשים) ושמה 500 גרם חזה עוף, מה אני צריכה לשנות מבחינת הכמויות וצורת ההכנה? תודה
היי
אם את שמה 500 גרם עוף ומשתמשת באורז מלא- שימי כוס אורז מלא ותקטיני את כמות המים ל1/4 2 כוסות.
זמן הבישול יהיה כ-40 דקות.
והאם יש הבדל בהנחיות בין אורז רגיל למלא? תודה
האם אפשר להשתמש באורז מבושל כבר? מה צריך לעשות אז?
היי,
אם האורז מבושל אבל העוף לא יש להתחיל בטיגון העוף ולהאריך את הטיגון- כ-3 דקות מכל צד עד שהעוף מבושל.
לאחר מכן יש להוסיף את שאר המרכיבים, ולהפחית את כמות המים לכף-שתיים. לבשל כמה דקות לאיחוד הטעמים.
אפשר להשתמש בחציל במקום התירס?
אפשר אם אוהבים את השילוב(:
מעולה ממש!!
אני שמה רק כוס אורז אחת ושתי כוסות מים מהברז- יוצא מעולה!!!!
מתבלת גם במעט פטרוזליה מיובשת.
ממש תודה!!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
אפשר להכין את זה עם פלפל אדום במקום תירס?
בטח אפשרי😃
באמת הוספתי גם פלפל אדום (קצת טיגנתי אותו קודם)
הוסיף גם בטעם וגם בצבע
הי, האם ניתן להחליף את העוף בטופו?
תודה
אני חושבת שכן.
תודה, בינתיים עשיתי עם עוף ויצא מושלם😄
הכנתי אתמול (שיניתי טיפונת את התיבול כי לא היה לי רוטב סויה) ויצא מעולה.
טעים, רך, והאורז עשוי במידה נכונה וספוג טעם.
אני אוהבת את המתכונים שלך, מדויקים וקולעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הי אפרת. הכנתי היום וכולם ממש אהבו. אפילו הבררן בן ה4 סיים את כל המנה שלו!!!
תודה
שמחה לשמוע ❣️
תודה שחזרת לעדכן
היי אפרת יקרה, הכנתי לארוחת צהריים ויצא נהדר!! טעם מעודן, קל ומהיר להכנה ומוצלח מאד! תודה על המתכונים הנפלאים, כל יום אני מוצאת כאן משהו להכין… (:
שמחה לשמוע ❤️
תודה אורית
שלום:)
האם הכוסות במתכון הן כוסות מדידה? אם לא אז מה המשקל או הנפח?
תודה!
היי מור,
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה בעמוד הזה- המרת מידות אפיה.
היי, כמה זמן זה נשמר במקרר? אנחנו רק שניים ומניחה שנאכל רק חצי כמות..
דבר נוסף-אפשר לוותר על הסויה? להחליף במשהו אחר?
תודה
היי, זה נשמר במקרר בקופסה אטומה במשך 3-4 ימים.
ל-2 אנשים כדאי להכין חצי מכל הכמויות.
פחות מומלץ לוותר על רוטב הסויה כי הוא נותן את הטעם המיוחד. אם בכל זאת רוצים לוותר אז אפשר לתבל רק בסילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור.
היי, האם אפשר לוותר על התירס או שעדיף להחליף במשהו אחר ? כלומר האם המנה תהיה סתמית צדי בלי תירס או משהו אחר נוסף?
תודה ושבוע טוב
היי מיכל,
אפשר לשים תערובת של אפונה וגזר או פטריות קצוצות (מומלץ לטגן אותן עם השום במשך כ-5 דקות).
היי, קודם כל רציתי לאמר לך שאני הכנתי הרבה מהמתכונים שלך והם ממש מוצלחים ונעימים.
הכנתי עכשיו את התבשיל שלך, על בסיס מלוח, פפריקה,כורכום,מלח,פלפל ושום כתוש, (כמו שאחת הבנות הגיבה)
יצא ממש שיגעון, הבת שלי ואני כבר אכלנו מנה שניה ובקושי מתאפקות לא לאכול את השלישית😅
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח ❤️
הי אפרת, אפשר לשים במקום התירס חומוסים משימורים? ואם אפשר לשים במקום הסויה רוטב סצ’ואן? תודה!
היי נועה,
אפשר לשים חומוס משימורים.
אם את שמה חומוס יותר מתאים יהיה לתבל בתיבול הזה: חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
במה לתבל תירס מבושל עם עוף? תודה!
אפשר לתבל ברוטב טריאקי או לשים 2 כפות סילאן ו-3 כפות רוטב סויה.
הכנתי עם אורז בסמטי, לא השריתי ולא שטפתי, יצא מצוין!תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נורית
שלום,
יש משהו לשים במקום הרוטב סויה?
פשוט אני נמנע מלהכניס כל מיני רטבים כאלו ואחרים הביתה מטעמי בריאות [סוכר וכו’].
אפשר לוותר על הסויה ולהגדיל את כמות המלח לכפית אחת (במקום חצי כפית).
סליחה על השאלה החובבנית.
את האורז מכינים לפני ואז מוסיפים לסיר או שהוא מתבשל בסיר ביחד עם החזה עוף?
האורז מתבשל יחד עם חזה העוף.
הכנתי עם בצל מטוגן יחד עם שום ויצא ממש טעים!
תודה
מצוין 🙂
תודה עוזי ושבוע מעולה
היי אפרת צהריים טובים כמה חתיכות חזה עוף זה 400 גרם?
בסביבות 5 חתיכות חזה עוף שפרוסות לשניצלים.
היי תודה על המתכונים
הכנתי אותו בשינוי קל ויצא פצצה
טיגנתי בצל הוספתי את העוף שתובל קודם – במלח פלפל שחור פפריקה וכורכום
הוספתי תירס ואורז כמובן גם את המים
בקיצור במקום סגנון מתוק עשיתי מלוח – יצא פצצה
תודה לך אפרת על היצירתיות שמביאה אותי לעוף עם מתכונים!
נשמע מעולה!
תודה אפרת 🙂
היי לא צריך לטגן בצל?
אפשר אבל לא חובה.
תודה הכנתי בלי מחכה לראות איך יצא.
עשיתי עם פטריות במקום תירס ויצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
וואו!! ככ פשוט וככ טעים. הסיר כמעט חוסל. לא צריך לשנות כלום, מתכון מוצלח מאוד!
תודה ליאת 🙂
הי אפרת.
הכנתי את המתכון עם אותן כמויות אורז בדיוק ואותה כמות מים ולאחר חצי שעה האורז יצא עדיין לא מוכן. מה אפשר לעשות??? דחוף…
סורי ראיתי עכשיו..
במקרה כזה מומלץ להוסיף עוד כרבע כוס מים רותחים ולבשל על אש נמוכה עם מכסה עד שהאורז מתבשל.
פעם הבאה כדאי להשרות את האורז כשעתיים לפחות במים ולסנן היטב. זה עוזר אח”כ לבישול.
שלום שלום,
אף פעם לא הייתה לי בעיה עם המתכונים מהאתר הזה – תמיד הכל יצא פשוט מדהים, אבל הפעם…
העוף יצא ממש “מכובס”, חסר טעם, והאורז הפך לדייסה דביקה 🙁
לדעתי במתכון הזה עדיף להשתמש בפרגיות במקום חזה עוף.
היי מריה,
עוף מכובס ואורז דייסתי, זה נשמע כאילו היה יותר מידי מים.
אין בעיה להשתמש במתכון הזה בחזה עוף, זה ממש לא אמור לצאת מכובס וחסר טעם.
באיזה סוג אורז השתמשת? השרית אותו לפני במים? שמת 2 כוסות אורז ו3 ושליש כוסות מים רותחים? יכול להיות שבטעות שמת יותר מים ממה שצריך?
הייתי הכי צמודה למתכון שרק אפשר. כדי למדוד את המים ואת האורז לקחתי אפילו כוס מדידה. השתמשתי באורז פרסי ולא השרתי אותו לפני.
וגם לא יכולתי להשאיר את הסיר אל האש יותר זמן כי אז הכל היה גם נשרף בנוסף…
אז זה ממש מוזר. ובדרך כלל כמה מים את שמה על כל כוס אורז?
אם אני מכינה סתם אורז לבן, לכוס 1 של אורז אני מוסיפה 2 כוסות מים. ותמיד יוצא אורז נהדר. אחד אחד…
טוב, לא משנה, המתכון הזה ספציפי לא הצליח לי, אבל זה לא אומר כלום. אני מאוהבת באתר שלך, כל המתכונים יוצאים פשוט מעולים, רובם הפכו להיות קבועים אצלנו בבית.
תודה רבה לך, אפרת, על העבודה נהדרת ונכונות תמיד לעזור!
טוב, כנראה שזה ישאר כתעלומה 😉
ותודה, את מקסימה:)
יצא מדהים! הוספתי ברוקולי וויתרתי על הסילאן והפלפל השחור ופשוט יצא מדהים.תודה רבה!
ועוד משהו,
תוכלי אולי להעלות מתכונים לפסח ללא גלוטן?
תודה מראש!
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אעלה בקרוב מתכונים לפסח ללא גלוטן.
היי אפרת
ניתן להכין את האורז ללא החזה עוף?
כן, אפשר.
מתכון פצצה…נורא טעים.
רציתי להכין שוב רק אם בשר בקר המקום חזה עוף. האם זה ילך טוב עם התירס וכמה זמן אצטרך לחמם אותו לפני שאוסיף אורז?
תודה.
היי חיה,
את מתכוונת לצלי כתף? אם כן, אפשר רק שיש לבשל את הבשר קודם בנפרד עד שהוא מתרכך ורק אז לבשל יחד עם האורז.
זאת אומרת לטגן את קוביות הבשר כ-2 דקות מכל צד, לכסות במים ולבשל עם מכסה עד לריכוך. לאחר מכן לסנן מהמים, לתבל בכף רוטב סויה, מעט מלח ופלפל שחור ולהכין באותו אופן של חזה העוף. לטגן קצת עם שמן, להוסיף שום, אורז תירס וכו’..
אתר ממש כיפי תודה רבה רבה!
מה כמות המים שמתכון זה מצריך אם אני שוטפת את האורז היבש קודם במים ומסננת?
היי נעמה,
כמות המים אינה משתנה.
היי… עוד שאלה לגבי הביצה. אפשר פשוט לעשות את המתכון כמו שאת מציעה ובסוף להוסיף ביצה מקושקשת (שהוכנה בנפרד) ופשוט לערבב ? מה דעתך ?
היי שלומית,
אפשר לנסות. ממליצה לערבב בצלחת כמות קטנה של אורז עם הביצה המקושקשת. אם זה יוצא טעים, אפשר להוסיף את הביצה לכל הכמות.
נשמע מעולה. האם אפשר אגאבה במקום סילאן?
כן נועה, אפשר.
מתכון מעולה!!!
מושלם וקל להכנה. תודה לך!!
תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
היי,מה אפשר לשים במקום סילאן? תודה
אפשר לשים כף דבש (רגילה, לא גדושה).
הי אפרת,
אפשר כוס תירס משקית של סנפרןסט , תירס מופשר כמובן?
המתכונים מצויינים תודה רבה!!
כן ליאת, אפשר.
יום נפלא 🙂
טוב, זה המתכון הכי מושלם ופשוט שיש, (מעולם לא יצא לי אורז כזה טוב..) את לא מפסיקה להפתיע ולעזור ובאמת זה ממש כיף. ימי שישי שלי מוקדשים להכנת מתכונים חדשים שלך!
שמחה שיצא טעים!
תודה הילה ושבת שלום 🙂
תודה על המתכון הקל. שאלתי מה ניתן במקום אורז? האם אפשרי להוסיף גזר מגורד?
היי ציפי,
אפשר להכין עם כוס ושליש אורז מלא ולהוסיף עדשים ירוקות או שחורות מבושלות או משקית קפואה. אפשר גם להוסיף כחצי כוס שעועית מאש שהושרתה כשעה לפני במים. שילוב של אורז מלא וקטניות ייתן חלבון מלא.
אם מכינים מאורז מלא זמן הבישול מתארך ל40 דקות (+ 10 דקות סיר מכוסה).
אפשר להוסיף גזר מגורד.
אם את לא רוצה להשתמש באורז את יכולה גם להמיר בכוס בורגול. את הבורגול יש לבשל לפני במים עד לריכוך. את קוביות העוף לטגן בנפרד ואז לערבב במחבת את כל החומרים ולתבל.
יום נפלא 🙂
תודה על המתכון הקל. שאלתי מה ניתן במקום אורז? קטניות עם הרכב חלבון גדול יותר?
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום רוטב הסויה?
ואפשר להשתמש באורז מלא?
תודה יקרה
היי ענת,
אפשר להכין עם אורז מלא ולשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים תהיה 3 כוסות. זמן הבישול יתארך ל40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
אני לא ממליצה לוותר על הסויה כי הוא נותן את הטעם המיוחד. אפשר לתבל רק בסילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור אבל זה יהיה פחות טעים.
היי אפרת מה אפשר במקום התירס?
תבורכי
היי ענת,
נראה לי שזה יילך טוב גם עם תערובת של אפונה וגזר. אפשר לשים גם פטריות קצוצות במקום התירס (מומלץ לטגן אותן לפני עם השום במשך כ-5 דקות).
האם העוף לא מתייבש כל כך הרבה זמן עם האורז? האם אפשר להוסיף ביצה?
היי גלית,
העוף לא מתייבש כי הוא מתבשל עם נוזלים.
אם את רוצה להוסיף ביצה אז קודם כדאי לבשל את האורז בנפרד (מתכון לאורז לבן). גם את קוביות העוף יש לטגן בנפרד.
יש לחמם מחבת רחבה או סיר רחב עם 2 כפות שמן. להוסיף שום לחצי דקה. להוסיף כ-3 ביצים ולערבב כמו שמכינים ביצה מקושקשת. לאחר מכן להוסיף את האורז המבושל, תירס וחזה עוף. לתבל בסויה, סילאן, קצת מלח ופלפל ולערבב כ-2 דקות לספיגת הטעמים.