זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 21 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה)
3 כוסות מים רותחים
כפית שום כתושה (טרי או קפוא)
תיבול : כפית מלאה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ כורכום, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור, כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב).
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית או קנולה. מוסיפים את האורז והשום ומערבבים כדקה.
-מתבלים במלח, פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור ופטרוזיליה או כוסברה מיובשת. מערבבים היטב ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
ראו גם
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- תבשיל הודי צמחוני |
- ירקות בחרדל ודבש |
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
תגובות
תודה יצא טעיםםםםםםםםםםםם מושלם תודה
שמחה לקרוא שנהנת יקירה🌸
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
ממש טעים, אפרת את אלופה 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה מיכל
היה מאוד מוצלח אין על המתכונים שלך וחג שמח
תודה תהילה.
חג שמח ❤️
יצא טעים מאוד
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה יסכה
היי
הכנתי יצא מושלםםם אין על האתר שלך!!!!!!!!
תודה רחל ❤️
ניתן להקפיא?
כן.
בעיקרון ההמלצה להשרות את האורז לפחות שעה ואחכ ייבוש עוד שעה?
נאכל מחר את האורז 🙂
לא חובה, זאת רק המלצה 🙂
אם אין זמן אפשר להשרות כחצי שעה, לסנן כמה דקות ולהכין.
ולייבש במשך שעה לפחות?
רצוי אבל לא חובה.
אם אין זמן אפשר לייבש כמה דקות.
הבנתי תודה 🙂
הי אפרת, תודה על עוד מתכון מצוין. אין על האתר שלך, באמת.
גם אם אני מנסה אתרים אחרים בסוף תמיד חוזרת אליך.
תודה!
תודה! כיף לשמוע ❤️
יצא פצצה!!!😋
שמחה לשמוע 🙂
אין לי פטרוזיליה או כוסברה, זה קריטי?
לא קריטי.
יצא פצצה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם ניתן לשים פטרוזיליה טריה קצוצה דק במקום פטרוזליה מיובשת?
אפשר.
שנה טובה 🌺
היי! אשמח לדעת מדוע יש להשרות את האורז במים. האם זה נכון לכל מתכון של אורז או רק לזה ספציפית? תודה
היי מלי,
רצוי להשרות את האורז במים בכל מתכון.
זה גם מנקה את האורז וגם מרכך אותו כך שהוא מתבשל טוב יותר.
מתכון מעולה במיוחד!
נהננו מאוד…
תודה,
ושבת שלום.
תודה ושבת שלום
מושלםםם כמו תמיד
לא השריתי את האורז ושמתי 4 כוסות מים
יצא מעולה!
מעולה 🙂
תודה על כל העדכונים!
אפשר להכין עם אורז מלא? עם כן מה משתנה מבחינת כמויות/רכיבים/הוראות הכנה?
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות, כולל המים אינן משתנות.
זמן בישול משתנה ל40 דקות. לאחר מכן יש להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.