זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 21 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה)
3 כוסות מים רותחים
כפית שום כתושה (טרי או קפוא)
תיבול : כפית מלאה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ כורכום, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור, כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב).
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית או קנולה. מוסיפים את האורז והשום ומערבבים כדקה.
-מתבלים במלח, פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור ופטרוזיליה או כוסברה מיובשת. מערבבים היטב ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
תודה!!!!!
מתכונים מעולים. כל פעם מרוצה מחדש.
מכינה שבת- קומפלט מהאתר שלך!
תודה יהודית🧡
איזה אורז הכי מומלץ להשתמש?
תודה!
אני אוהבת אורז יסמין או פרסי.
מודה להשם על מתכונים כאלה נפלאים וממש טעימים הכול מושלם ומקסים
שכל המשפחה ממש נהנת מאוד כל טוב ובשורות טובות רק בבריאות ותמשיכי לשמח אנשים באוכל שלך
תודה רבה❤️
שבת שלום ומבורך
תקשיבי אתמול הכנתי את האורז וכול המשפחה נהנתה ושמחה ואנחנו מכינים גם היום חולה על המתכונים שלךךך
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, האם ניתן/רצוי להקפיא אורז?
היי,
אורז נשמר פחות טוב בהקפאה (המרקם נעשה ספוגי לאחר הפשרה), אבל אפשר להקפיא.
היי אפרת אני יכולה להוסיף לאורז קוביות תפו”א ואם כן לטגן לפני כן?
היי,
אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה קטנות, יש לטגן כמה דקות לפני הוספת האורז🙂
אם אני רוצה להוסיף גזר, כדאי לטגן אותו לפני?
וזה משנה את כמויות המתאים במתכון?
כן, כדאי לטגן לפני הוספת האורז, אפשר גם עם בצל. זה לא ישנה את כמות המים אבל כן עשוי לשנות מעט את מרקם האורז.
למה צריך להשרו עת האורז במים?
מה האפקט שזה עושה?
היי,
השרייה מסלקת חומרים רעלנים וכדומה מהאורז, וגם תורמת למרקם האורז.
היי אפרת, מה התהליך עם אורז בסמטי במתכון זה?
היי ליטל,
אין שינוי בכמויות או באופן ההכנה.
בהצלחה😊
היי
מה התיבול וכמות המים לשלוש כוסות אורז?
היי,
ל-3 כוסות יש להכפיל כמויות פי 1.5. (4.5 כוסות מים, כפית וחצי שום, כפית וחצי מלח, 3/4 כפית פפריקה וכמון, 1/3 כפית פלפל שחור, מעט כורכום)
יצא מצויין. יש לזה ריח דומה לפלאפל…
שמחה שאהבת, יכול להיות ששילוב התבלינים מזכיר קצת ריח של פלאפל😊 שבת שלום יקירה.
יצאה לי נדירה הוספתי עם זה תפוח אדמה חתוך ברצועות עגולות מוסיף הרבה
שמחה שיצא מוצלח:) תודה על השיתוף😊
אפשר לוותר על ההשריה ורק לשטוף את האורז או לפחות להשרות פחות זמן ?
תשרי כמה זמן שיש לך. אפילו 20-30 דקות.
תודה יצא טעיםםםםםםםםםםםם מושלם תודה
שמחה לקרוא שנהנת יקירה🌸
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
ממש טעים, אפרת את אלופה 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה מיכל
היה מאוד מוצלח אין על המתכונים שלך וחג שמח
תודה תהילה.
חג שמח ❤️
יצא טעים מאוד
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה יסכה
היי
הכנתי יצא מושלםםם אין על האתר שלך!!!!!!!!
תודה רחל ❤️
ניתן להקפיא?
כן.
בעיקרון ההמלצה להשרות את האורז לפחות שעה ואחכ ייבוש עוד שעה?
נאכל מחר את האורז 🙂
לא חובה, זאת רק המלצה 🙂
אם אין זמן אפשר להשרות כחצי שעה, לסנן כמה דקות ולהכין.
ולייבש במשך שעה לפחות?
רצוי אבל לא חובה.
אם אין זמן אפשר לייבש כמה דקות.
הבנתי תודה 🙂
הי אפרת, תודה על עוד מתכון מצוין. אין על האתר שלך, באמת.
גם אם אני מנסה אתרים אחרים בסוף תמיד חוזרת אליך.
תודה!
תודה! כיף לשמוע ❤️
יצא פצצה!!!😋
שמחה לשמוע 🙂
אין לי פטרוזיליה או כוסברה, זה קריטי?
לא קריטי.
יצא פצצה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם ניתן לשים פטרוזיליה טריה קצוצה דק במקום פטרוזליה מיובשת?
אפשר.
שנה טובה 🌺
היי! אשמח לדעת מדוע יש להשרות את האורז במים. האם זה נכון לכל מתכון של אורז או רק לזה ספציפית? תודה
היי מלי,
רצוי להשרות את האורז במים בכל מתכון.
זה גם מנקה את האורז וגם מרכך אותו כך שהוא מתבשל טוב יותר.
מתכון מעולה במיוחד!
נהננו מאוד…
תודה,
ושבת שלום.
תודה ושבת שלום
מושלםםם כמו תמיד
לא השריתי את האורז ושמתי 4 כוסות מים
יצא מעולה!
מעולה 🙂
תודה על כל העדכונים!
אפשר להכין עם אורז מלא? עם כן מה משתנה מבחינת כמויות/רכיבים/הוראות הכנה?
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות, כולל המים אינן משתנות.
זמן בישול משתנה ל40 דקות. לאחר מכן יש להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.