זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
2 כפות סויה + כף סילאן
3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)
2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות (כ-160 גרם)
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה (כוס ושליש = כ-120 גרם)
2 ביצים
2 כוסות אורז מבושל
תיבול: 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, כף רוטב צ’ילי מתוק (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הטופו עם 2 כפות רוטב סויה וכף סילאן ושמים בצד.
-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק במשך כדקה.
-מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים כ-2 דקות.
-מוסיפים כרוב וגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 5 דקות, עד שהכרוב מאבד מנפחו ומתרכך.
-בעזרת כף עץ מזיזים את התערובת לצד אחד של המחבת ובצד השני שוברים 2 ביצים. מערבבים אותן ברצף עד שהן מתבשלות. לאחר שהן הפכו ל”מקושקשת” מערבבים אותן עם יתר התערובת.
-מוסיפים 2 כוסות אורז מבושל ואת החלק הירוק של הבצל ומתבלים בסויה, סילאן ורוטב צ’ילי מתוק. מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- שווארמה טבעונית |
- נודלס וטופו בנינג’ה |
- אורז עם בצל ירוק
יצא מוש. בעלי הוסיף רוטב סריראצ’ה (חובב חריף) והתאהב גם הוא
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפרת, האם ניתן להכין את המתכון עם סלמון במקום טופו?
ואיזו הכנה מקדימה לעשות?
עקרונית לא אוהבת לבשל, אבל עם המתכונים שלך זה תמיד קל, פשוט וטעים!
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן (באותו אופן).
טעים מאוד!
Note to self –
כשמכפילה כמות – לקחת בחשבון שאין כ”כ מקום לקשקש את הביצה.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
חשוב להתאים את כלי הבישול לכמות שמכינים(:
הלינק שולח אותי לדף הבית 🙂
בדקתי עכשיו והקישור תקין. מופיעות בו כל התוצאות של מתכונים עם טופו.
כותבת לך אותו שנית:
היי אפרת.
נכנסתי לשתף שיצא מעולה! הטופו מקבל טעם שזה מבחינתי הכי חשוב.
לא היה לי בצל ירוק אז פשוט החלפתי לבצל יבש.
שטפתי את הטופו ולאחר מכן סחטתי היטב מהנוזלים.
אני חושב שהבנתי פחות או יותר את הרעיון של התבשיל הזה ובהזדמנות זו רציתי לשאול אותך האם יש לך מתכונים לרטבים או תיבולים נוספים לטופו? למשל איך אני עובד עם קרם קוקוס או קארי אדום/ירוק/צהוב?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
בקישור הבא תמצא מתכונים נוספים לטופו (יש גם קארי):
וואהו איזה טעיםםםםם, קניתי את כל המצרכים, עשיתי אחד לאחד כולל שקילות ויצא פיגוז, תודה על מתכונים שפויים, פשוטים, מהירים וטעימים, תודה שאת קיימת ❤
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה טעים, מזמין ומשביע(: תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת, לא היו לי את כל המרכיבים ולא אוהבים אצלנו כל כך סילאן, אז הכנתי את המתכון עם גריסי פנינה, במקום בצל ירוק שמתי בצל לבן ובמקום סילאן תיבלתי עם פפריקה מתוקה ושום גבישי ויצא טעים! תודה על עוד מתכון מוצלח (-:
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
מתכון *נפלא* 😀
נראה טעים ומזמין! תודה על השיתוף🌺
יצא טעיםםםם, לא היה לי כרוב וגזר אז שמתי כוס אפונה, כוס כרובית מיני וכוס שעועית צהובה מסנפרוסט, תודה על מתכון קל ומוצלח ❤
נראה מעולה ממש! איזה כיף שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף🌺
היי
יש מצב לעשות את המתכון בלי ירקות בכלל? או רק עם כרוב?
היי,
אפשר להכין עם כרוב בלבד(:
הי אפרת
אם אין לי בצל ירוק ויש לי כרוב סגןל ? אפשרי ? או לשנות לירקות אחרים?
אפשר ללא ביצה ועם כמות קטנה יותר של אןרז מבושל ?
האתר שלך ממש טוב והמתכונים קלים לביצוע ותמיד מצליחים.. הלזניה, המוקפץ עם נודלס ועוד…
גם חברה שלי נכנסה לאתר לאחר שהמלצתי לה ומאז היא משתמשת בהרבה מתכונים שלך..
תודה 🙏
היי,
כרוב סגול לא יהיה מוצלח במיוחד כאן.
אפשר לטגן חצי בצל לבן קצוץ במקום.
אפשר לוותר על ביצים ואפשר להפחית מעט מכמות האורז (ולהפחית מעט מהתיבול בהתאם).
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🌺
היי אפרת, יש לי כמה שאלות על המתכון, אשמח להתייחסותך:
1. יש לי במקרר חצי חבילת טופו (150 גר’) כלומר אני צריכה להפחית בחצי את כל הכמויות שרשומות כאן. אם אני צריכה כוס אחת של אורז לבן מבושל, כמה אורז יבש צריך לבשל (בכוסות)?
2. אני ממש לא אוהבת סילאן. אם אני מוסיפה צ’ילי מתוק אפשר לוותר? נראה לי שלהוסיף דבש במקום סילאן יהפוך את זה למתוק מדי.
3. האם יש בעיה לאחסן במקרר/לחמם במיקרו תבשיל שמכיל ביצים מקושקשות?
תודה 🙂
היי,
1. 1/3-1/2 כוס אורז לא מבושל.
2. אפשר לוותר על סילאן.
3. לא מומלץ לאחסן במקרר או במקפיא מנה המכילה ביצים. מומלץ לשמור במקרר רק עד 24 שעות.
בהצלחה😊
מתכון מדהים. הכנתי אתמול.
הדבר היחיד שהוספתי זה ברוקולי וללא הביצים.
מאד אהבנו. מנה שלא מביישת מסעדה.
נראה מעולה!
תודה שרית 🙂
יצא מעולה!! הכנתי עכשיו משאריות של אורז וטופו ששכב לי במקרר. לא היה לי כרוב אז שמתי במקום קישוא שהקפצתי עם הגזר.
תודה מיכל 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️❤️
זה כל כך טעים שאני מכינה את זה כבר שבוע שני ברצף!
נראה מעולה אירנה!
תודה שחזרת לשתף🌸
היי,
תודה על המענה המהיר. הם לא יגירו נוזלים ? לא לטגן קודם בנפרד ואז להוסיף ? להשרות אותם עם הסילאן והסויה גם לפני הטיגון נכון ?
היי רונית,
כמובן שאת החזה עוף להשרות עם סילאן וסויה לפני הטיגון, אין צורך לטגן בנפרד.
תטגני במחבת גדולה על אש בינונית את החזה עוף ולאחר שטיגנת 2-3 דק’ מכל צד הוסיפי את האורז, הירקות ושאר התיבול.
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
אפרת מתכון מהמם. האיזון של הטעמים מושלם .
לא היה לי בצל ירוק אז שמתי בצל יבש והוספתי 3 כפות תירס יצא מושלם!
אני רוצה להכין לבעלי עם קוביות חזה עוף. לשנות משהו בכמויות ? 300 גרם עוף ואותו אופן הכנה ?
היי רונית,
איזה כיף שאהבת! ♥
אין צורך לשנות את הכמויות, את פשוט מטגנת בהתחלה את חזה העוף לרצועות- בערך 2-3 דק’ בכל צד
ולאחר מכן מוסיפה את שאר המצרכים
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי. לחמם מחבת, לאיזה חום? יש לי אינדוקציה מ 0 עד 10 (כש 10 זה הרתחה). באיזו רמה כדאי להשתמש בכל השלבים?
עוצמה 7-8. אם התבשיל נשרף להנמיך.
אפשר קינואה במקום אורז
אני חושבת שכן.
יצא ממש טעים, הילדים זללו
שמחה שהם אהבו 🙂
היי אפרת הכנתי את המתכון בדיוק כמו שרשמת ויצא פשוט מעולה!
תודה רבה,
מתכננת בהמשך להכין גם את הסלמון עם השום ג\’ינג\’ר ודבש שלך
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת, ניסית להכין עם אורז מלא? אני מתלבטת אם ייצא טוב. תודה לך.
לא ניסיתי אבל אמור לצאת בסדר.
מה אפשר לשים במקום סילאן?
בתיבול של הסויה אפשר לוותר.
בתיבול של המנה אפשר לשים כף מלאה מייפל.
הכנתי עם גריסי פנינה במקום אורז
יצא גם ממש טעים 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת, אם אני רוצה להכין אורז במיוחד למתכון, מה תהיה הכמות של האורז היבש כדי שיצאו שתי כוסות לאחר הבישול?
היי שרון,
אפשר לבשל 3/4 כוס אורז יבש עם כוס ורבע מים.
תודה רבה! 🙂
מצוין! כל מתכון שלך בול פגיעה 🙂
תודה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת מתכון מוצלח,
תודה 😊
תודה לאה 🌷
היי
מה הדרך המהירה לבשל את האורז( כאלו להכניס אותו בסיר נפרד שמן ואורז ורק אחרי זה נכניס אותו לתערובת?
ואם אני רוצה להכניס רצועות עוף, מתי אני מכניס וכמה זמן להכניס?
היי אניס,
אפשר לבשל אורז בדרך הרגילה של בישול בסיר (מצורף מתכון לאורז). דרך מהירה יותר היא להכין אורז במיקרוגל.
ניתן להוסיף רצועות עוף ולטגן אותן כ-2 דקות מכל צד לאחר שמטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק.
המדידה של הכוסות אורז היא לפני שהוא מבושל או אחרי?
אחרי בישול.
יש מקום כלשהו שאפשר להשיג בו טופו טוב ? אני פשוט לא מוצאת טוב ואני ממש רוצה להכין את המתכון הזה
היי ליבי,
אני קונה בשופרסל במח’ green אבל היום אפשר למצוא טופו בכל סופר כמעט.
אני קונה טופו של ליב אורגני. מצרפת תמונה.
המרה לטיבעוני
בבקשה
היי עדנה,
פשוט לוותר על הביצים.
יום מקסים 🙂
נראה נהדר…. עיצה קטנה לשיפור טעם הטופו : לאחר הספיגה ברוטב שלך, אפשר לייבש ולצרוף במחבת כך מתקבל טעם חזק יותר בגלל אפקט מולרד ומשפר את טעם הטופו… תודה על המתכון!
תודה אוסנת 🙂
היי אפרת. אני מאד משתמשת ואוהבת את האתר. אפשר לקבל הסבר קצר על טופו? מה זה? מה טעמו? והאם הוא יכול להמיר חזה עוף למשל? ערך תזונתי?
היי מיכל,
טופו מיוצר מחלב סויה ועשיר בחלבון וסידן. הוא דל שומן וקלוריות ונטול כולסטרול. המרקם שלו צמיגי-חלבוני והוא חסר טעם אך היתרון שלו שהוא סופג את הטעמים מאותו תבשיל.
הוא בעיקר משמש תחליף בשרי לצמחוניים.
הוא יכול להמיר חזה עוף בעיקר במוקפצים. לא כולם מתחברים למרקם אבל מומלץ לנסות 🙂
נשמע מעניין, אני אכין מחר בצהורים (-:.
אגב טופו במערב נחשב לתחליף לבשר אבל במזרח (ביפן ובסין) הוא מרכיב שמבושל עם בשר ולא במקומו.