שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לאורז עם טופו וירקות שמכינים במחבת (צמחוני) – רעיון מעולה לניצול שאריות אורז לבן מאתמול

אורז מוקפץ עם טופו

מצרכים (3-4 מנות):

300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות

2 כפות סויה + כף סילאן

3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)

2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות (כ-160 גרם)

2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה (כוס ושליש = כ-120 גרם)

2 ביצים

2 כוסות אורז מבושל

תיבול: 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, כף רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הטופו עם 2 כפות רוטב סויה וכף סילאן ושמים בצד.

-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק במשך כדקה.

-מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים כ-2 דקות.

-מוסיפים כרוב וגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 5 דקות, עד שהכרוב מאבד מנפחו ומתרכך.

-בעזרת כף עץ מזיזים את התערובת לצד אחד של המחבת ובצד השני שוברים 2 ביצים. מערבבים אותן ברצף עד שהן מתבשלות. לאחר שהן הפכו ל"מקושקשת" מערבבים אותן עם יתר התערובת.

-מוסיפים 2 כוסות אורז מבושל ואת החלק הירוק של הבצל ומתבלים בסויה, סילאן ורוטב צ'ילי מתוק. מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קלמנטינה
כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
דלית (16:53 27.03.2020)

היי אפרת, ניסית להכין עם אורז מלא? אני מתלבטת אם ייצא טוב. תודה לך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 27.03.2020)

לא ניסיתי אבל אמור לצאת בסדר.

Avatar
מרים (10:28 16.01.2020)

מה אפשר לשים במקום סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 16.01.2020)

בתיבול של הסויה אפשר לוותר.
בתיבול של המנה אפשר לשים כף מלאה מייפל.

Avatar
אופה חדשה (11:55 8.11.2018)

הכנתי עם גריסי פנינה במקום אורז
יצא גם ממש טעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 8.11.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
שרון (21:36 30.10.2018)

היי אפרת, אם אני רוצה להכין אורז במיוחד למתכון, מה תהיה הכמות של האורז היבש כדי שיצאו שתי כוסות לאחר הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 30.10.2018)

היי שרון,
אפשר לבשל 3/4 כוס אורז יבש עם כוס ורבע מים.

Avatar
שרון (17:49 31.10.2018)

תודה רבה! 🙂

Avatar
מיה (09:06 6.07.2018)

מצוין! כל מתכון שלך בול פגיעה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 6.07.2018)

תודה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
Lea_s (17:54 6.06.2018)

היי אפרת מתכון מוצלח,
תודה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 6.06.2018)

תודה לאה 🌷

Avatar
אניס (17:31 17.03.2018)

היי
מה הדרך המהירה לבשל את האורז( כאלו להכניס אותו בסיר נפרד שמן ואורז ורק אחרי זה נכניס אותו לתערובת?
ואם אני רוצה להכניס רצועות עוף, מתי אני מכניס וכמה זמן להכניס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 17.03.2018)

היי אניס,
אפשר לבשל אורז בדרך הרגילה של בישול בסיר (מצורף מתכון לאורז). דרך מהירה יותר היא להכין אורז במיקרוגל.
ניתן להוסיף רצועות עוף ולטגן אותן כ-2 דקות מכל צד לאחר שמטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק.

Avatar
nataluliz (13:42 2.02.2018)

המדידה של הכוסות אורז היא לפני שהוא מבושל או אחרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 2.02.2018)

אחרי בישול.

Avatar
ליבי (15:32 28.01.2018)

יש מקום כלשהו שאפשר להשיג בו טופו טוב ? אני פשוט לא מוצאת טוב ואני ממש רוצה להכין את המתכון הזה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 28.01.2018)

היי ליבי,
אני קונה בשופרסל במח' green אבל היום אפשר למצוא טופו בכל סופר כמעט.
אני קונה טופו של ליב אורגני. מצרפת תמונה.

Avatar
עדנה (12:41 25.01.2018)

המרה לטיבעוני
בבקשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 25.01.2018)

היי עדנה,
פשוט לוותר על הביצים.
יום מקסים 🙂

Avatar
אוסנת (10:58 25.01.2018)

נראה נהדר…. עיצה קטנה לשיפור טעם הטופו : לאחר הספיגה ברוטב שלך, אפשר לייבש ולצרוף במחבת כך מתקבל טעם חזק יותר בגלל אפקט מולרד ומשפר את טעם הטופו… תודה על המתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 25.01.2018)

תודה אוסנת 🙂

Avatar
מיכל (22:15 23.01.2018)

היי אפרת. אני מאד משתמשת ואוהבת את האתר. אפשר לקבל הסבר קצר על טופו? מה זה? מה טעמו? והאם הוא יכול להמיר חזה עוף למשל? ערך תזונתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 24.01.2018)

היי מיכל,
טופו מיוצר מחלב סויה ועשיר בחלבון וסידן. הוא דל שומן וקלוריות ונטול כולסטרול. המרקם שלו צמיגי-חלבוני והוא חסר טעם אך היתרון שלו שהוא סופג את הטעמים מאותו תבשיל.
הוא בעיקר משמש תחליף בשרי לצמחוניים.
הוא יכול להמיר חזה עוף בעיקר במוקפצים. לא כולם מתחברים למרקם אבל מומלץ לנסות 🙂

Avatar
פלי (19:50 13.03.2018)

נשמע מעניין, אני אכין מחר בצהורים (-:.

אגב טופו במערב נחשב לתחליף לבשר אבל במזרח (ביפן ובסין) הוא מרכיב שמבושל עם בשר ולא במקומו.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.