זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
2 כוסות אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן)
1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים דקים
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות, 360 גרם (עד ס”מ וחצי)
כף וחצי סילאן, שליש כפית מלח
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את קוביות הדלעת, מתבלים בשליש כפית מלח וכף וחצי סילאן ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.
-מוסיפים את האורז ומערבבים במשך כדקה. מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות. מערבבים בעדינות עם מזלג.
שלום
ניתן לעשות עם בורגול במקום עם אורז?
ויש שינוי באופן ההכנה?
היי מוריה,
אפשר לשים כוס בורגול ו-2 כוסות מים.
אופן ההכנה והזמנים – אותו דבר.
האם כל סוגי האורז מתאימים למאכל של אורז ודלעת? מה עדיף? והאם גם אורז מלא מתאים?
היי,
מומלץ להשתמש באורז לבן מכל סוג שאינו עגול, אני אישית אוהבת להשתמש באורז בסמטי או פרסי.
גם אורז מלא מתאים, אך המרקם שלו שונה מעט ויש לקחת זאת בחשבון.
אופן ההכנה של אורז מלא זהה למעט דבר אחד: יש לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן), לבשל כ-30 דקות ולבדוק שהאורז מבושל, ואז להשאיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
במה ניתן להמיר את הדלעת ?
האם בטטה יתאים?
כן, בטטה וגם דלורית או גזר מתאימים.
היי, נראה מעולה!
עד כמה זה חשוב שיהיה סיר עם ציפוי שאינו נדבק? אני לא בטוחה איזה ציפוי יש לסיר שלי. בדרך כלל אני מכינה אורז בסיר ללא ציפוי כזה והכול בסדר, האם במתכון הזה יש סכנת הידבקות לסיר? בגלל הדלעת?
היי,
ציפוי נון סטיק חשוב בבישול אורז, אבל אם בסיר שאת מכינה בד”כ האורז לא נדבק לא אמורה להיות בעיה גם הפעם.
במתכון הזה האורז עשוי להידבק מעט יותר בגלל הדלעת.
שלום.
אני רוצה להכין את המתכון הנ”ל עם אורז בוסמטי.
כוס אחת בלבד.
מה השינוי בכמויות המים והתיבול?
תודה רבההההה!
היי נטע,
יש להכין מחצית מכמות התיבול, וכוס וחצי- 2 כוסות מים.
בהצלחה!
מה ניתן לעשות על מנת לא למעוך את הדלעת שתשאר קוביות יפות כמו בתמונה?
היי שושנה,
חשוב לערבב את הדלעת בעדינות וכן לחתוך אותה לקוביות קטנות לא פחות מס”מ וחצי כדי שתישמר בקוביות שלמות.
מה אפשר לשים במקום סילאן?
אפשר לשים גם דבש.
חג שמח!
האם אפשר להמיר בבטטה?
היי שירה,
אפשר.
יכול ללכת גם עם אורז מלא? צריך לשנות משהו בכמויות המים או התיבול?
היי תמר,
אפשר להכין עם אורז מלא ללא שינוי בתיבול או בכמות המים. השינוי היחיד- יש לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן), לבשל כ-30 דקות ולבדוק שהאורז מבושל, ואז להשאיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.