שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

2 כוסות אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן)

1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים דקים

2 שיני שום קצוצות

3 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות, 360 גרם (עד ס”מ וחצי)

כף וחצי סילאן, שליש כפית מלח

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את קוביות הדלעת, מתבלים בשליש כפית מלח וכף וחצי סילאן ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.

-מוסיפים את האורז ומערבבים במשך כדקה. מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות. מערבבים בעדינות עם מזלג.

ראו גם
פילו במילוי טחינה וקוקוספילו במילוי טחינה וקוקוס
סלט ירוק לראש השנה סלט ירוק לראש השנה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מוריה (08:22 15.11.2023)

שלום
ניתן לעשות עם בורגול במקום עם אורז?
ויש שינוי באופן ההכנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:36 15.11.2023)

היי מוריה,
אפשר לשים כוס בורגול ו-2 כוסות מים.
אופן ההכנה והזמנים – אותו דבר.

avatar
efraim10@waslhington.ac.i (17:53 13.12.2021)

האם כל סוגי האורז מתאימים למאכל של אורז ודלעת? מה עדיף? והאם גם אורז מלא מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 13.12.2021)

היי,
מומלץ להשתמש באורז לבן מכל סוג שאינו עגול, אני אישית אוהבת להשתמש באורז בסמטי או פרסי.
גם אורז מלא מתאים, אך המרקם שלו שונה מעט ויש לקחת זאת בחשבון.
אופן ההכנה של אורז מלא זהה למעט דבר אחד: יש לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן), לבשל כ-30 דקות ולבדוק שהאורז מבושל, ואז להשאיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

avatar
נועה (12:07 17.09.2021)

במה ניתן להמיר את הדלעת ?
האם בטטה יתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 17.09.2021)

כן, בטטה וגם דלורית או גזר מתאימים.

avatar
ורד (12:21 14.09.2021)

היי, נראה מעולה!
עד כמה זה חשוב שיהיה סיר עם ציפוי שאינו נדבק? אני לא בטוחה איזה ציפוי יש לסיר שלי. בדרך כלל אני מכינה אורז בסיר ללא ציפוי כזה והכול בסדר, האם במתכון הזה יש סכנת הידבקות לסיר? בגלל הדלעת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:04 14.09.2021)

היי,
ציפוי נון סטיק חשוב בבישול אורז, אבל אם בסיר שאת מכינה בד”כ האורז לא נדבק לא אמורה להיות בעיה גם הפעם.
במתכון הזה האורז עשוי להידבק מעט יותר בגלל הדלעת.

avatar
נטע (20:36 12.09.2021)

שלום.
אני רוצה להכין את המתכון הנ”ל עם אורז בוסמטי.
כוס אחת בלבד.
מה השינוי בכמויות המים והתיבול?
תודה רבההההה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 12.09.2021)

היי נטע,
יש להכין מחצית מכמות התיבול, וכוס וחצי- 2 כוסות מים.
בהצלחה!

avatar
שושנה (00:51 9.09.2021)

מה ניתן לעשות על מנת לא למעוך את הדלעת שתשאר קוביות יפות כמו בתמונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:58 9.09.2021)

היי שושנה,
חשוב לערבב את הדלעת בעדינות וכן לחתוך אותה לקוביות קטנות לא פחות מס”מ וחצי כדי שתישמר בקוביות שלמות.

avatar
ריקי (10:59 6.09.2021)

מה אפשר לשים במקום סילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 6.09.2021)

אפשר לשים גם דבש.
חג שמח!

avatar
שירה (01:20 6.09.2021)

האם אפשר להמיר בבטטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:02 6.09.2021)

היי שירה,
אפשר.

avatar
תמר (09:41 2.09.2021)

יכול ללכת גם עם אורז מלא? צריך לשנות משהו בכמויות המים או התיבול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 2.09.2021)

היי תמר,
אפשר להכין עם אורז מלא ללא שינוי בתיבול או בכמות המים. השינוי היחיד- יש לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן), לבשל כ-30 דקות ולבדוק שהאורז מבושל, ואז להשאיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

לקריאת כל התגובות