זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
2 כוסות אורז לבן (שטוף ומסונן היטב)
8 שיני שום חתוכות גס
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית אבקת מרק, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את השום במשך כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (שימו לב שהשום לא נשרף. חשוב להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים את האורז ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים בצל ירוק, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים עם מזלג.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי, זה נשמע מעולה!! אם משתמשים באורז מלא, כמה ממנו ואיך לשנות את שאר המתכון?
היי ורד,
יש לשים כוס אורז מלא ו- ¼+2 כוסות מים רותחים. יתר הכמויות, כולל התיבול – אותו דבר.
*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב.
היי אפרת,
האם אפשר להמיר את הבצל הירוק בכרישה אחת?
כן אפשר.
באיזה אבקת מרק להשתמש?
אבקת מרק עוף פרווה
תודה רבה על המתכון ועל כל חבריו – שהפכו לחבריי הטובים ביותר במטבח 🙂
האם מתאים להכין את האורז גם עם בצל רגיל/בצל סגול?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר(:
יופי, תודה רבה על התשובה ועל מהירות התגובה!!