שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אורז (מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ולסנן היטב)

2 שיני שום קצוצות

שני שליש כוס עגבניות מיובשות קצוצות

שליש כוס זיתים שחורים (קלמטה) מגולענים קצוצים

רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים גס

3 כוסות מים רותחים

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים שום, עגבניות מיובשות וזיתים.  מערבבים במשך כדקה ומוסיפים אורז, בזיליקום, מלח ופלפל שחור. מערבבים כדקה.

-מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פרגיות ברוטב פסטופרגיות ברוטב פסטו
עוגת לימון ושקדים עוגת לימון ושקדים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מור (09:28 11.11.2022)

היי אלופה! אני מכירה שעל כל כוס אורז שמים 2 כוסות מים, וראיתי שכתבת רק 3, זה אכן מספיק? מפחדת שיתבייש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:03 11.11.2022)

היי,
3 כוסות אמורות להספיק, אבל אם במקרה תראי במהלך הבישול שצריך עוד מים תוסיפי(:

avatar
רויטל (14:09 15.08.2019)

היי אפרת,
האם אפשר להכין עם אורז מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 15.08.2019)

כן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות (כולל המים) אינן משתנות.
זמן הבישול משתנה ל-40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

avatar
חן (14:06 27.12.2018)

היי אפרת היקרה. האם אפשר להשתמש בתבלין בזיליקום ולא בעלי בזיליקום טריים? אם כן, מה הכמות שצריך לשים? כפית/כף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 27.12.2018)

כן, אפשר לשים חצי כפית בזיליקום מיובש.

avatar
צילה (16:39 4.12.2018)

היי אפרת,
האם אפשר לוותר על הזיתים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 4.12.2018)

כן.

avatar
תירזה (10:17 13.09.2023)

חיפשתי אורז עם תוספות והאורז האיטלקי הכי כובש. ושאלה בבקשה כמה זמו לפני ארוחה אפשר להכין אורז? יום ? יומיים? שלושה? כי ביום האחרון עושה את ומסיימת נושא דגים בשרים ועוד. דעתכם? כנל לגבי פיירה? יום? יומיים? או שזה הרבה מדי? תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 13.09.2023)

מומלץ להכין יום קודם.

avatar
Zipi (18:12 21.11.2018)

נראה נהדר. שאלה באיזה אורז מומלץ להשתמש בסיטי או …תודה רבה🍸

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 21.11.2018)

אני השתמשתי באורז פרסי אבל אפשר גם עם אורז בסמטי.

avatar
אפי (15:36 20.11.2018)

שלום אפרת
באיזה גודל סיר מומלץ להשתמש?
האם אפשר להחליף את השום הקצוץ בשום כתוש קנוי שיש לי במקרר?
למה הכוונה עגבניות מיובשות? האלה שנמכרים בחבילות וואקום? אם בחבילה יש 100 גרם כמה חבילות צריך?
זיתי קלמטה באים באריזה של 215 גרם כמה אריזות צריך? ובמידה ואן האם אפשרר להשתמש במה שנקרא זיתים מושחרים?
האם ניתן להחליף את הבזיליקום הטרי ביבש? כמהה יבש לשים?
תודה מראש
אפי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 20.11.2018)

היי אפי,
עדיף בסיר בגודל בינוני עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
אפשר להשתמש בשום כתוש מהמקרר.
עגבניות מיובשות יכולות להגיע באריזת ואקום, בשקית רגילה או בצנצנת עם שמן זית. חשוב לראות שרשום על זה “עגבניות מיובשות” ולא ממרח עגבניות מיובשות. חבילה של 100 מספיקה. נדרש אפילו פחות.
לגבי זיתי קלמטה – אריזה של 215 גרם היא יותר ממה שצריך. אפשר להשתמש הזיתים מושחרים.
אפשר לשים חצי כפית בזיליקום מיובש.

לקריאת כל התגובות