זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז (מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ולסנן היטב)
2 שיני שום קצוצות
שני שליש כוס עגבניות מיובשות קצוצות
שליש כוס זיתים שחורים (קלמטה) מגולענים קצוצים
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
3 כוסות מים רותחים
כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים שום, עגבניות מיובשות וזיתים. מערבבים במשך כדקה ומוסיפים אורז, בזיליקום, מלח ופלפל שחור. מערבבים כדקה.
-מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי אלופה! אני מכירה שעל כל כוס אורז שמים 2 כוסות מים, וראיתי שכתבת רק 3, זה אכן מספיק? מפחדת שיתבייש
היי,
3 כוסות אמורות להספיק, אבל אם במקרה תראי במהלך הבישול שצריך עוד מים תוסיפי(:
היי אפרת,
האם אפשר להכין עם אורז מלא?
כן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות (כולל המים) אינן משתנות.
זמן הבישול משתנה ל-40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
היי אפרת היקרה. האם אפשר להשתמש בתבלין בזיליקום ולא בעלי בזיליקום טריים? אם כן, מה הכמות שצריך לשים? כפית/כף?
כן, אפשר לשים חצי כפית בזיליקום מיובש.
היי אפרת,
האם אפשר לוותר על הזיתים?
כן.
חיפשתי אורז עם תוספות והאורז האיטלקי הכי כובש. ושאלה בבקשה כמה זמו לפני ארוחה אפשר להכין אורז? יום ? יומיים? שלושה? כי ביום האחרון עושה את ומסיימת נושא דגים בשרים ועוד. דעתכם? כנל לגבי פיירה? יום? יומיים? או שזה הרבה מדי? תודה מראש
מומלץ להכין יום קודם.
נראה נהדר. שאלה באיזה אורז מומלץ להשתמש בסיטי או …תודה רבה🍸
אני השתמשתי באורז פרסי אבל אפשר גם עם אורז בסמטי.
שלום אפרת
באיזה גודל סיר מומלץ להשתמש?
האם אפשר להחליף את השום הקצוץ בשום כתוש קנוי שיש לי במקרר?
למה הכוונה עגבניות מיובשות? האלה שנמכרים בחבילות וואקום? אם בחבילה יש 100 גרם כמה חבילות צריך?
זיתי קלמטה באים באריזה של 215 גרם כמה אריזות צריך? ובמידה ואן האם אפשרר להשתמש במה שנקרא זיתים מושחרים?
האם ניתן להחליף את הבזיליקום הטרי ביבש? כמהה יבש לשים?
תודה מראש
אפי
היי אפי,
עדיף בסיר בגודל בינוני עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
אפשר להשתמש בשום כתוש מהמקרר.
עגבניות מיובשות יכולות להגיע באריזת ואקום, בשקית רגילה או בצנצנת עם שמן זית. חשוב לראות שרשום על זה “עגבניות מיובשות” ולא ממרח עגבניות מיובשות. חבילה של 100 מספיקה. נדרש אפילו פחות.
לגבי זיתי קלמטה – אריזה של 215 גרם היא יותר ממה שצריך. אפשר להשתמש הזיתים מושחרים.
אפשר לשים חצי כפית בזיליקום מיובש.