מצרכים להכנת אוזני המן מבצק פריך
להכנת הבצק הפריך לאוזני המן
- 1 כוס (140 ג’) קמח לבן
- רבע כפית אבקת אפיה
- רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
- 60 גרם חמאה/ מרגרינה רכה בטמפ’ החדר
- חלמון צהוב של ביצה
למילוי
- ממרח השחר העולה (חלבי או פרווה)
לקישוט
- אבקת סוכר
איך מכינים אוזני המן מבצק פריך?
- מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך 20 דקות ורק אז לרדד).
- קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה (קוטר 8-9 ס”מ). בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.
- סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה).
- מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 18-20 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
הפעל טיימר (18 דק’)+טיימר פועל
- מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות נפוצות להכנת אוזני המן מבצק פריך
מומלץ לאפות בחום עליון-תחתון (ללא טורבו), בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 18-20 דקות או עד להזהבה קלה.
אם הבצק דביק, ניתן להוסיף מעט קמח או לקרר אותו במקרר 20-30 דקות.
אם הבצק מתפורר, אפשר להוסיף כמה כפות מים קרים בהדרגה או חלמון ביצה.
לוודא שהבצק קריר, לא לרדד עבה מדי וללחוץ היטב על הקצוות.
אפשר להבריש מעט מים או חלבון ביצה על הקצוות לחיזוק הסגירה.
מומלץ לקרר את אוזני ההמן בתבנית כ-15 דקות לפני האפייה.
מומלץ להשתמש בממרח שוקולד קנוי. אם משתמשים בשוקולד רגיל, מומלץ להמיס אותו עם 2 כפות שמנת מתוקה לקבלת מילוי רך ונימוח.
כן, אפילו מומלץ. כדאי להשתמש במיקסר עם וו גיטרה ולעבד במהירות נמוכה עד בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
פחות מומלץ להמיר חמאה בשמן במתכון זה כי הדבר ישנה את מרקם הבצק. אם בכל זאת מעוניינים בבצק עם שמן, מומלץ להשתמש במתכון הזה – אוזני המן ללא מרגרינה. מומלץ לצפות במגוון הגדול של אוזני המן מתכונים כך אפשר לקבל עוד רעיונות למתכונים.
כן. ניתן לשמור את הבצק עטוף היטב במקרר עד יומיים. להוציא לפני השימוש ולהניח לו להתרכך קלות.
אפשר גם להקפיא את הבצק ולהפשיר במקרר לפני השימוש. אם רוצים להקפיא אוזני המן מוכנות, מומלץ להקפיא אותן לפני האפייה.
ייתכן שאוזני ההמן נאפו זמן רב מדי או שהבצק נלוש יתר על המידה. אפשר להוסיף מעט קורנפלור או אבקת סוכר לבצק לשמירת מרקם עדין ופריך.
כן, ניתן לוותר על הביצים ולהשתמש במים קרים או חלב צמחי כדי לאחד את הבצק.
כן, אך מומלץ לערבב חצי-חצי עם קמח לבן כדי לשמור על הפריכות. בשימוש בקמח מלא בלבד ייתכן שיהיה צורך בתוספת נוזלים. מומלץ להיעזר במתכון לאוזני המן מקמח מלא
ניתן להשתמש בקמח קונדיטור ללא גלוטן – אוזני המן ללא גלוטן, או בקמח תמי – אוזני המן מקמח תמי.








