מצרכים להכנת עוגת שוקולד ללא גלוטן
- תבנית עגולה בקוטר 21/ תבנית מאפינס מסיליקון (12 מאפינס)
- 1 ביצה גדולה
- חצי כוס (100 ג’) סוכר
- שליש כוס (66 ג’) שמן קנולה
- רבע כוס (60 מ”ל) מים
- חצי כוס (70 ג’) קורנפלור
- 2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת שוקולית
- 2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
- 3/4 כפית (3 ג’) אבקת אפייה
איך מכינים עוגת שוקולד ללא גלוטן?
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- מערבבים בקערה: קורנפלור, קקאו, שוקולית ואבקת אפיה.
- מערבבים בקערה (בעזרת כף או מטרפה ידנית) את הביצה עם הסוכר כחצי דקה. מוסיפים שמן ומים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים לתערובת אחידה (מתקבלת תערובת דלילה).
- יוצקים לתבנית שקעים משומנת (עד חצי גובה השקע) ואופים במשך 25-30 דקות (יש לבדוק עם קיסם).הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
*ניתן להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בינונית 31X20 או עגולה 24 (יש לשמן אותה לפני): 2 ביצים גדולות, כוס סוכר, 2/3 שמן קנולה, חצי כוס מים חמים, כוס קורנפלור, 4 כפות גדושות שוקולית, 4 כפות קקאו, כפית וחצי אבקת אפיה. זמן אפיה- 45-50 דקות.
הערות להצלחת המתכון:
-הבלילה דלילה ואינה מתאימה לתבנית נשלפת אלא רק לתבנית סגורה. אם מכינים כמאפינס, מומלץ להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון.
-מומלץ לנפות את הקורנפלור.
-מאחר ולקורנפלור יש מרקם מיוחד, במקרה זה לא מומלץ להמיר את השוקולית והקקאו בשוקולד מריר (אחרת יחס הקמחים ישתנה) וכדאי להכין את המתכון כפי שהוא רשום.
-מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה.
*הערה: המתכון שודרג ושונה מהמתכון הקודם שהופיע
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.














