מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תפוח אדמה מוקרם

תפוח אדמה מוקרםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 28, 2014
Last modified:ספטמבר 30, 2018

Summary:

תפוח אדמה מוקרם בתנור

תפוח אדמה מוקרם

מצרכים:

5 תפו"א בינוניים מבושלים (ניתן לבשל במים או לרכך במיקרוגל)

2 כפות שמן זית/ 50 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

חצי חבילת פטריות טריות קצוצות

מיכל שמנת לבישול/מתוקה (250 מ"ל)

4 כפות חלב

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק/ פטריות, מלח, פלפל שחור.

גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מחממים מחבת עם שמן זית או חמאה ומטגנים כדקה את השום הכתוש (לשים לב שלא יישרף).

-מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים. מטגנים 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

-שופכים למחבת את השמנת והחלב ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כ-2 דקות ומסירים מהאש.

-חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים בתבנית פיירקס או אלומיניום. יוצקים מעל את רוטב השמנת והפטריות באופן שווה. מפזרים גבינה צהובה ואופים בתנור במשך כ-30 דקות עד להזהבה.

*מומלץ לשלב עם בטטות.

תפוח אדמה מוקרם

תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת, מתכון תפוח אדמה מוקרם

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

337 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת ,
    יש לי שמנת פרווה לא מתוקה של ריץ אני אשים אותה ומה ניתן לשים במקום החלב ? חלב סויה או שעוד ריץ?
    קניתי תפוחי אדמה קטנים רוצה לישטוף אותם טוב ולהכין עם הקליפה זה בסדר? יתאים למתכון? והאם אפשרי להישתמש עם 2 חבילות של ריץ פרווה לבישול?
    תודה רבה על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      חייבת לציין שלא ניסיתי להכין בגרסת פרווה.
      במקום החלב אפשר לשים חלב סויה.
      לגבי תפו"א, אפשר אבל תבשלי אותם קודם עד לריכוך.
      לגבי כמות הריץ, זה תלוי כמה תפוחי אדמה את מכינה. תראי לפי העין.

  2. שלום,
    האם אפשר לבשל ולפרוס את תפוחי האדמה יום קודם, ורק את הרוטב להכין בסמוך?
    פשוט יש לי אורחים מחר ולא רוצה להשאיר דברים לסוף…
    תודה רבה!

    1. היי חיה,
      אפשר לבשל את תפוחי האדמה יום לפני ולשמור אותם שלמים בתוך סיר עם מים במקרר (המים נועדו לשמור עליהם שלא ישחירו). רוטב שמנת ופטריות אפשר להכין יום לפני ולשמור בנפרד במקרר.

  3. היי אפרת, יש לי רק שמנת אחת לבישול, ויש לי שק תפוחי אדמה. אפשר לשים במקום שמנת חמוצה/ חלב? אם כן, איזה כמות?

    1. היי ראשית,
      מצטטת תגובה שרשמה אדווה:
      "לשאלת מי שרצתה לדעת האם אפשר פחות שמנת ויותר חלב,
      אני מכינה כמות ענקית עם שמנת אחת וכמעט חצי ליטר חלב
      מה שאני עושה זה: בסוף הבישול אני ממיסה בכוס חד"פ קורנפלור עם שמן (רבע כוס קורנפלור עם כף שמן בערך) ואחרי שזה נהיה מים לבנים כאלה.. אני מוסיפה בזרם דק לרוטב ומערבבת טוב
      למניעת גושים והרוטב יוצא סמיך בדיוק כמו עם שמנת.."

  4. היי, אפרת.
    נראה מתכון מקסים. אני בדיוק עכשיו בודקת מה יש לי ומה אין לי.
    מס' שאלות לי אלייך:
    1. אפשר תפוחי אדמה לבנים?
    2. אפשר לוותר על השום כדי שיהיה פחות חריף/לשים משהו אחר במקומו?
    3. אפשר פטריות משימורים?
    תודה

    1. היי,
      1. כן
      2. השום לא עושה את זה חריף. הוא רק מוסיף טעם.
      3. אפשר.

  5. שלום
    הכנתי עם פשטידת תירס במחבת (הוספתי פטריות),
    שניהם יצאו מעולים!!!!
    תודה על האתר השימושי, בזכותך אני מכינה אוכל מגוון, טעים ובקלות

  6. אני רוצה להכין לארוחת ערב עם משהו נוסף שיהיה משביע (לא סלט)
    ואין לי עוד תנור, אין לי זמן לחכות לעוד משהו שיאפה,
    יש לך רעיון למשהו שאפשר לבשל או לטגן שילך טוב ביחד?

    1. היי עליזה,
      כדאי להשתמש בגבינה שמותכת בחימום ואז יש הקרמה. מוצרלה גם תתאים. אם אין לך תכיני בלי.

  7. היי אפרת!

    לכמה מנות המתכון הזה?
    אני רוצה להכין כמות ל50 איש, כמה שקים של תפוחי אדמה היית ממליצה?
    ובכמה להכפיל את הכמות?

    1. היי תמי,
      הכמות במתכון מספיקה ל 4-5 מנות.
      לגבי הכמות שאת צריכה, זה תלוי מה מוגש לצד זה. אילו מנות נוספות מוגשות?

    1. תכפילי את כל הכמויות ב-6.
      את יכולה להכין ב-2 תבניות ענקיות (32X40).

  8. היי יש לי שלה דחופה אני רוצה לעשות מוקרם תפוח אדמה ל30 איש דחוף ליום חמיש אשמח שתענו בהקדם

    1. היי נירית,
      הכמות תלויה במה את מגישה עם זה. האם מוגשות מנות נוספות חוץ מזה?

    1. היי חנה,
      יש לבשל עד שמזלג ננעץ בקלות. כדאי להתחיל מ5 דקות ולבדוק. אם הם עדיין קשים יש לשים 4-5 דקות נוספות.
      חיתוך הירקות לפני עשוי לזרז את משך הבישול.

  9. היי אפרת.האם יש אפשרות להחליף את הגבינה הצהובה בגבינת מוצרלה או פרמזן? ( פשוט חמי אלרגי וגבינה צהובה עושה לו לא טוב) תודה.

    1. היי הודיה,
      את יכולה להוסיף כמות של חציל אחד פרוס לעיגולים אבל לפני זה כדאי לצלות את החצילים בתנור כמו במתכון הזה- חצילים בתנור.
      אם את מוסיפה חצילים אז אפשר לוותר על 1-2 תפוחי אדמה.

  10. היי,
    תודה רבה על המתכונים המעולים!
    אפשר לחתוך את תפוחי האדמה לפני הבישול וככה זה פחות זמן בישול? או שעדיף דווקא לבשל אותם שלמים?

    1. היי בת שבע,
      בגדול אפשר אבל חשוב שלא לבשל אותם יותר מידי כי אז הם עלולים להתפרק בבישול.

  11. תודה רבה על התשובה! אני פשוט לא רוצה לטעות שוב, כי התפוחי אדמה והבטטות ממש מוכנים כבר, אז כמה זמן לדעתך אצטרך לשים בתנור? תודה!!!

  12. היי אפרת! קודם כל תודה על כל המתכונים תמיד משתמשת באתר שלך. לפי תגובות קודמת שלך למתכונים אחרים שענית לי, הבנתי שזה בסדר להחליף רוטב ברוטב מוכן. וקניתי רוטב שמנת פטריות שכבר מוכן.
    פספסתי במתכון את השלב שצריך לבשל את התפוחי אדמה לפני, ופשוט שמתי אותם ביחד עם הרוטב (לא מבושלים) בתנור למשך 50 דקות.
    אחרי 50 דק כל הרוטב נהיה מים והאמת ריח לא משהו. התפוחי אדמה (הוספתי גם בטטות) התבשלו והתרככו אבל אין כלכך טעם בטח לא של שמנת. שפכתי את כל המים שיצא מהרוטב ועכשיו זה במקרר: אני צריכה את זה להיום בערב, מגיעים אלי אורחים ואני חייבת איכשהו להציל את זה כי זה חלק מתפריט של ארוחה חלבית ואין לי זמן להכין משהו אחר. יש לך רעיון? כרגע הם מוכנים לגמרי מכוסים במקרר ללא שום רוטב. האם אפשר לקנות שמנת לבישול/רוטב מוכן לשפוך על זה ולשים בתנור לרבע שעה? אולי גבינה? או שזה אבוד? תודה מראש!!! וסליחה על ההודעה הארוכה

    1. היי רוני,
      נכון, היה חשוב לבשל לפני את תפוחי האדמה ולהסמיך קצת את הרוטב במחבת.
      מה שאפשר לעשות זה לבשל כחצי מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול או רוטב מוכן עד שהוא קצת מסמיך ולשפוך על הירקות. לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל ולאפות עד להקרמה והזהבה. כדאי לעשות זאת בסמוך להגשה.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  13. המתכונים באתר הזה פשוט מעולים!!
    לשאלת מי שרצתה לדעת האם אפשר פחות שמנת ויותר חלב,
    אני מכינה כמות ענקית עם שמנת אחת וכמעט חצי ליטר חלב
    מה שאני עושה זה: בסוף הבישול אני ממיסה בכוס חד"פ קורנפלור עם שמן (רבע כוס קורנפלור עם כף שמן בערך) ואחרי שזה נהיה מים לבנים כאלה.. אני מוסיפה בזרם דק לרוטב ומערבבת טוב
    למניעת גושים והרוטב יוצא סמיך בדיוק כמו עם שמנת..

  14. אין על המתכון הזה אני מכינה אותו ממש לעיתים קרובות ואנחנו משוגעים על זה!!! ממש תודה!!!

  15. היי. אנמ מעוניינת להוסיף עוד גבינות חוץ מצהובה אפשרי? נגיד פרמזן ובןלגרית? ובאיזה כמות שלא יהיה ייתר מדיי? ואם אני רוצה לעשות מיקס של בטטות ותפוחי אדמה כמה לשים מכל אחד?
    תודה.

    1. אפשרי ואפילו מומלץ לשלב. אני חושבת שכדאי לשים בסביבות 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת, רבע כוס פרמז'ן מגורדת ורבע כוס בולגרית מפוררת.
      אפשר לשים 3 תפוחי אדמה בינוניים ו-2 בטטות בינונית.

    1. היי אסנת,
      אפשר להגיש את זה כמנה אחת מבין כמה מנות חלביות כמו פסטה, פיצה או מאפה בצק עלים. אפשר להגיש לצד סלט עלים.

  16. היי סיון
    הכנתי את המוקרם שלך ויצא טעייייים בטירוף
    חלמתי פעם להקים אתר כמו שלך, תודה רבה רבה

    1. אפשר אבל זה יוצא קצת פחות טעים כי מוקרם זה משהו שעדיף להכין סמוך להגשה.

  17. הי !
    תודה רבה על המתכונים! בזכות האתר התחלתי לאפות עוגות;)
    יש לי שאלה.. מה מומלץ שמנת מתוקה או שמנת לאפייה ?

    1. אני לא בטוחה אם זה ייצא מספיק סמיך. אולי כדאי להמיס חצי כוס חלב עם 25 גרם חמאה.

  18. הי, אני מעוניית להכין את תפוחי האדמה ויש לי בבית שמנת מתוקה להקצפה. יכול להתאים? או ללכת לסופר? 🙂
    תודה רבה.

  19. האתר שלך מעולה!! מתכונים מוצלחים שתמיד יוצאים טוב, והעיקר- קצת זמן הכנה…
    והמתכון הזה בכלל… יוצא מושלם!! תודה רבה!!
    אגב, לעניות דעתי כדאי לחתוך את תפוחי האדמה לפני הבישול. ככה לפחות אני עושה, זה יותר קל…

  20. שלום האם ניתן לבשל את התפו"א
    להכין את הרוטב ולאחר מכן לסוע למקום מסויים ושם לשפוך את הרוטב על התפו"א ולשים בתנור
    האם זה בסדר ?
    או לשים את הרוטב על התפוא ולסוע ולשים ?

    1. לדעתי עדיף לשים את הרוטב על תפו"א ואז לאפות כשתגיעי כי תפו"א יכול להשחים עד אז.

    1. היי שולמית,
      לגבי הבישול עם קליפה או בלי, לפי איך שאת אוהבת. אם את רוצה להכין בלי הקליפה אז תקלפי לפני הבישול.
      יש לבשל את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.

  21. היי אפרת,
    יש לי שאלה רוצה להכין עכשיו תפוחי אדמה עם פיטריות מקופסת שימורים כי אין לי טריות ועם בצל ושמנת פרווה של סויה לבישול ואפייה אני חתכתי את התפוחי אדמה לקוביות ורוצה לחלוט אותם עמה דקות ולהעביר לתבנית ובניפרד לטגן את הפיטריות ולהוסיף בצל ואם אני אוסיף קצת שום זה יהיה בסדר? ואילו תבלינים יתאימו מלח ופלפל שחור? ואז אשפוך את השמנת על הפיטריות אערבב כמה דקות והאם לשים ישר את השמנת על תפוחי האדמה ולתנור כחצי שעה זה יהיה בסדר? או שקודם תפוחי אדמה ואז את השמנת הפרווה?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. כן, שום יכול רק להוסיף רק זהירות לא לשרוף אותו כי אז הוא הופך למר.
      מלח ופלפל שחור מספיקים.
      תשפכי את השמנת על תערובת הפטריות, ערבבי כמה דקות ושפכי על תפוחי האדמה. לאחר כחצי שעה בתנור זה אמור להיות מוכן.
      בהצלחה 🙂

  22. שלום וחג שמח, פעם ראשונה שאני שואלת שאלה
    אבל לפני כן חייבת לומר לך שהאתר שלך מעולה ואני תמיד לוקחת ממנו מתכונים ותמיד מרוצה.
    שאלה בקשר לתבנית, אפשר לעשות בתבנית אינגליש קייק(מקרטון) אני רוצה כמות קטנה ואם כן אז כמה תפוחי אדמה צריך לדעתך?

    1. היי אתי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר.
      לדעתי בסביבות 2-3 תפוח אדמה יתאימו לתבנית. משהו כמו מחצית מהכמויות.
      חג שמח ושבוע נפלא 🙂

  23. היי אפרת צהריים טובים ושבת מבורכת נשארו לי תפוחי אדמה די קטנים האם הכמות נשארת אותה כמות מבחינת תפוחי האדמה?

    1. היי לירון,
      אפשר להכין גם בלי הפטריות.
      כדי שהטעם יהיה מעניין יותר אפשר לשלב עם תפוחי האדמה גם פרוסות בטטה מבושלות או לטגן בצל גדול במחבת עד להזהבה ולהוסיף לתערובת.

  24. אם אני משתמשת בתפוח אדמה קטן של המיקרוגל והם אחרי בישול
    כמה זמן בתנור? הם קטנים מאוד כל אחד חתוך לחצי
    תודה רבה רבה

  25. היי אפרת
    כרגיל לפני עוד חג אני מעיינת באתר שלך
    כמה שאלות לגבי המתכון
    אני יכולה להשתמש בתפוחי אדמה קטנים למיקרוגל ורק לחצות אותם לחצי?
    האם נשאר רוטב לאחר האפיה או שהכל מתייבש כי אנחנו אוהבים רוטב?
    והאם אפשר לוותר על האפיה ופשוט לשפוך את הרוטב לתפוחי אדמה
    ושאלה אחרונה האם אפשר להכין יום לפני ולחמם למחרת על הפלאטה?
    תודה רבה לך על הסבלנות והתשובות

    1. היי שלי,
      אפשר להשתמש בתפו"א קטנים. יש לבשל אותם לפני במיקרו או על הגז.
      לגבי הרוטב, לדעתי זה באמצע כזה. לא יותר מידי רוטב וגם לא פחות מידי.
      האפיה עושה את זה מוקרם לכן חבל לוותר על האפיה.
      את המנה הזאת דווקא כדאי להכין באותו יום ועדיף להגיש סמוך לאפיה אחרת הגבינה למעלה מתייבשת. אפשר לחסוך בעבודה ולבשל את תפוחי האדמה יום לפני ולשמור אותם שלמים בתוך סיר עם מים במקרר (המים נועדו לשמור עליהם שלא ישחירו). רוטב שמנת ופטריות אפשר להכין יום לפני ולשמור בנפרד במקרר. אם אפשרות החימום היא על הפלאטה בלבד אז אפשר לפזר גבינה צהובה מעל, לכסות את התבנית בנייר כסף ולחמם עד שהגבינה מותכת.

  26. תקשיבי זה המתכון המושלם!!!! כל הזדמות אני מכינה ארוע משפחתי סתם חג או סתם כי זה טעים כמו עכשיו . אני רק מכפילה כמות ואני אוהבת הרבה שמנת אז מוסיפה יותר . זה המתכון קל מהיר וטעים!!
    תודה רבה לך.

  27. היי,
    תקשיבי:
    כבר הרבה זמן אני רוצה לכתוב לך.. אני מובבת ומאוהבת בבישול ובחיי לא ראיתי אתר כזה פצצהההה שנותן מענה להכול!!!! אמא שלי עכשיו ביקשה שאני יכין ארוחת בוקר לאחים שלי, אז החלטתי ללכת על סגנון של פדטידנ ואני כבר מכירה את האתר שלך (איזה כיף????????????????)אז ישר נכנסתי , חידתי פשטידה וקיבלתי את זה תוך שניות ממש וככה באמת תוך 10 דקות!! הפשטידות כבר בתנור ליקקתי את המחבת ???????????? מרוב שזה טעים!!
    שתראי רק ברכה במעשי ידיך!!!!
    תודה תודה

    1. איזה כיף לשמוע!!
      תודה רבה שרה.
      המשך בישולים קלים וטעימים.. 🙂

    1. אפשר לשים אבקת מרק רגילה ואם אין אז מספיק לתבל במלח ופלפל שחור.

  28. שלום ראיתי מתכון דומה עם 5 תפוחי אדמה אבל 2 שמנת וכאן רשום שמנת 1 , האם זה יוצא מספיק . ? אני תמיד מעדיפה להכין מהאתר שלכם מתכונים מצוינים מהירים ופשוטים

    1. היי,
      לדעתי מיכל אחד מספיק אחרת זה יוצא נוזלי מידי.
      שבת שלום 🙂

    1. אם זאת תבנית חד פעמית מאלומיניום אז מומלץ.
      אם זו תבנית פיירקס או חרסינה אין צורך.
      חג שמח 🙂

  29. היי עוד כמה שאלות..
    1. האם לקלף את התפוחי אדמה? ניראים לא מקולפים..
    2. האם לעשות כמה שכבות? או תפוחי אדמה ומעל ליצוק את הרוטב וזהו?
    3. האם הגבינה צהובה לא מתייבשת אם היא נאפת חצי שעה? אולי עדיף להוסיף לקראת הסוף?
    4. טורבו או אפיה רגילה?

    חח זהו..

    1. היי שני,
      1. אפשר לקלף ואפשר גם שלא, איך שאת אוהבת.
      2. מספיק לעשות שכבה אחת של פרוסות תפוחי אדמה שמונחות זו לצד זו. מעל ליצוק את הרוטב.
      3. אפשר להוסיף את הגבינה הצהובה כרבע שעה לפני הסוף.
      4. תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  30. היי! תודה על התגובה שלך במתכון אחר השבוע!
    אני מישתמשת באתר הזה לעיתים קרובות מאוד. ויש פה מתכונים מצויינים לשבועות.
    רציתי ליראות אם זה גם משהו שאני יכולה להכין יום לפני ולשים בתנור באותו יום? אני מנסה לעשות כמה שיותר יום לפני כי יש לי הרבה לעשות בערב שבועות שהארוחים באים.

    תודה רבה

    1. היי שירה,
      תרשמי לי מתכונים שחשבת להכין ואני ארשום לך מה את יכולה להכין יום לפני.
      יום נפלא 🙂

    2. חשבתי להכין את המתכון הזה.
      וגם סירות תפוחי אדמה מוקרמות. פשטידת פסטה וגבינות. פשטידת גבינות וזיתים. פשטידת תירס. מאפה פיטריות מבצק עלים.

      תודה רבה על הכל. דרך אגב. אני גרה בלוס אנגלס והאתר להיט גם פה.

    3. נשמע מצוין 🙂
      שמחה לשמוע שהאתר משמש אתכם גם בלוס אנגלס!

    4. אוי שכחתי לציין 🙂
      אפשר להכין יום לפני את פשטידת הגבינות וזיתים ופשטידת התירס.
      לגבי היתר, אפשר להכין חלק מהמתכון יום לפני כדי להקל.
      המתכון הזה + סירות תפוחי אדמה מוקרמות- אפשר לבשל את תפוחי האדמה יום לפני ולשמור אותם שלמים בתוך סיר עם מים במקרר (המים נועדו לשמור עליהם שלא ישחירו). רוטב שמנת ופטריות אפשר להכין יום לפני ולשמור בנפרד במקרר.
      פשטידת פסטה וגבינות – אפשר לבשל את הפסטה יום לפני.
      מאפה פטריות מבצק עלים – ממליצה להכין באותו יום, רק לדאוג להפשיר את הבצק לילה לפני במקרר.

  31. הי
    יש לי אורחים מחר ואני רוצה להכין לפני ולא מולם
    איך לעשות זאת שיצא גם חם וגם לפני

    1. היי יוליה,
      את יכולה להכין את הכל בתבנית כמה שעות לפני (כולל לשים רוטב שמנת ולפזר גבינה צהובה) ולשמור במקרר.
      חצי שעה לפני ההגשה להוציא ולאפות בתנור.

    1. היי שני,
      1. אפשר לוותר על אבקת המרק רק כדאי לתבל במספיק מלח.
      2. כן.

  32. הי אפרת,.
    רציתי לשאול, אם יש לי גבינה צהובה מגוררת אבל לא מספיק, האם להוסיף גבינת חרמון – גבינה כפרית מלוחה? או שזה לא קשור?

  33. יצא מעולה!! מתכון מנצח!
    לא בישלתי את התפוחי אדמה, רק כיסיתי בנייר כסף רבע שעה מהבישול. יצא פצצה!!
    תודה רבה!

  34. עשיתי אתמול עם חברה,לא בישלתי את תפוחי האדמה ולכן שמתי אותם בתנור על 250 מעלות 45 דק' יצא מושלם,יש לציין שאני ממליצה להוסיף את הגבינה הצהובה רק אחרי 20 דקות כדי שלא תישרף
    הוספתי גם תירס וזיתים יצא מושלם תודה רבה! 🙂

    1. היי חנה,
      את מקלפת את תפוחי האדמה. אם את מכינה במיקרוגל את יכולה כבר עכשיו לפרוס אותם לפרוסות ולהניח על צלחת רצוי מזכוכית.
      להכניס למיקרוגל למשך 5-7 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות (אם יש לך מכסה מומלץ לכסות). לאחר מכן הניחי להם להתקרר קצת אחרת הם עלולים להתפרק.
      ממליצה להכין במיקרוגל בכמה פעמים כדי לא להעמיס על הצלחת.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  35. היי,אני צריכה את עזרתך דחוף:
    התארגנתי להכין כמות כפולה של תפו"א להקרמה למפגש משפחתי הערב,בישלתי מראש כ40 דק'(שכחתי לכבות את הגז…),כשהתקררו, הם נחתכו לפרוסות אבל מסתבר שהם מידי התרככו וקצת נמעכים. מה לעשות? האם לשים כך עם הרוטב בתנור על מעלות גבוהות לזמן קצר יותר או אולי "לייבש" אותם קודם לבד בתנור ואח"כ להוסיף את הרוטב ולהמשיך באפיה או פשוט לזרוק ולהכין (אם אספיק..) תפו"א חדשים???

    1. היי מלי,
      את יכולה להשתמש בהם כמו שהם גם אם הם רכים יותר ממה שצריך. פשוט שפכי עליהם את הרוטב והגבינות ושימי בתנור שחומם ל200 מעלות במשך כ-30 דקות, עד להזהבה.

    2. היי,
      חזרתי לעדכן.המנה יצאה טעימה ביותר!! בסופו של דבר לא הורגשה שום בעיה עם הרכות של התפו"א. אני אישית אוהבת אותם קריספי. אז שמתי בתנור על מעלות גבוהות לשעה. יצא מעולה!!
      תודה על המתכונים המקסימים ועל ההענות המהירה.

  36. אין לי שמנת מתוקה מה ניתן לשים במקום?
    יש לי שמנת מתוקה להקצפה לבן או דנונה יוגורט או גבינה לבנה.
    במידה ולא ניתן יש מתכון עם יוגורט לבן או גבינה לבנה ?

    1. חזרתי בשביל לעדכן.
      יצא לי ממש טעים. רק שהתפוחי אדמה לאחר הבישול התפרקו טיפה כשחתכתיי אותם.
      ניסיתי לחתוך לפרוסות עבות אך זה לא עזר.
      יכול להיות בגלל שבישלתי אותם יותר מידי?

    2. היי מלכה,
      יכול להיות שבישלת אותם יותר מידי או שהם עדיין היו חמים כשחתכת אותם.
      בכל אופן, שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!

    1. היי אסתר,
      זה ייצא פחות טעים ולכן לא כל כך מומלץ. מה שכן, את יכולה להכין את הכל יום לפני ולשמור במקרר ויום למחרת לאפות.

  37. היי אפרת,
    ביגלל תשעה באב אוכלים חלבי שבוע ורציתי לדעת האם להשאיר את הקליפה בתפוחי האדמה וכמה זמן בערך צריך לבשל עד לריכוך של תפוחי האדמה?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      אפשר להשאיר את הקליפה ואפשר לקלף (איך שאתם אוהבים). משך הבישול במים רותחים תלוי בגודל תפוחי האדמה ובסוג שלהם. בדר"כ זה מוכן אחרי 30-40 דקות. ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק אם זה רך.

    1. היי עינת,
      אני חושבת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית על בסיס סויה.
      יום נפלא 🙂

  38. היי אפשר לדעת מה הכמות של המתכון?
    אפשר גם להכין את המתכון לאנשים שלא יכולים לאכל גלוטן?

    1. היי נועה,
      הכמות מספיקה לכ-4 מנות יפות.
      המתכון אינו מכיל גלוטן רק חשוב לשים לב לגבי אבקת המרק. אם רשום עליה שהיא מכילה גלוטן יש לוותר עליה ולתבל במלח בלבד (כחצי כפית).

  39. שלום
    המתכון פשוט מעולה הכנתי כבר כמה פעמים ממש תודה רבה!!!
    היום רוצה להכין שוב אבל נתקעתי בלי שמנת מתוקה ובלי שמנת לבישול אבל יש לי ריצ' אפשר להשתמש בריצ'?
    אשמח לתשובה מהירה תודה רבה!

    1. היי שרית,
      אם לצד זה מוגשות מנות נוספות, זה יכול להספיק (כי בטח כל אחד ייקח כמות קטנה). אם זאת מנה עיקרית, כדאי להכפיל כמויות ולהכין בשתי תבניות.
      חג שמח 🙂

  40. שלום!
    רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה, אין לי שמנת מתוקה וגם לא צמחית. חלב, גבינה ויוגורט יש.
    יש לך רעיון אולי להציל את המתכון? 🙂

    1. היי חיה,
      האמת שזה הכי מוצלח עם שמנת מתוקה או שמנת לבישול בגלל המרקם שלה אבל אם אין לך ואת בכל זאת רוצה להכין את המתכון אני חושבת שאת יכולה לשים כחצי כוס חלב ומומלץ במקרה הזה להשתמש בחמאה במקום בשמן זית.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  41. היי רציתי לדעת אם מומלץ יותר להשתמש בשמנת רגילה לבישול 10% או בשמנת מתוקה ?
    האם גם עם שמנת רגילה לבישול יוצא טעים ?
    תודה רבה

    1. היי דנה,
      אפשר להשתמש בשתי השמנות, עם שמנת מתוקה יוצא קצת יותר טעים מאחר ואחוזי השומן גבוהים יותר.
      חג שמח 🙂

  42. בוקר טוב, המתכונים שלך באתר טעימים להפליא, שאלה לי אלייך, מאחר ושבועות יוצא במוצש רציתי לדעת אם אפשר להכין את הרוטב יום קודם לצנן ולשמור במקרר ולפני ההגשה לסדר את תפוחי האדמה, לצקת את הרוטב הקר ולדלל אותו מעט ולחמם על הפלטה? כמה זמן את חושבת שניתן לחמם?

    1. היי נורית,
      אני מניחה שאפשר רק חשוב לא לשכוח לבשל את תפוחי האדמה קודם ואני ממליצה לרכך אותם שלמים במים רותחים עם הקליפה ולשמור במקרר ולפני ההגשה לקלף ולחתוך לפרוסות. הסיבה היא שיש לתפוחי אדמה קלופים או חתוכים נטייה להשחיר.
      לגבי הרוטב- מה שהצעת נשמע מצוין.
      לגבי חימום על הפלטה- אם זו פלטה רגילה (ללא מכסה) רצוי לכסות בנייר כסף ולחמם עד שהגבינה הצהובה מותכת.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    2. בוקר טוב, תודה לך על ההיענות מבטיחה לעדכן אותך, אשמח אם יש לך מתכון של, שטרודל גבינה עם צימוקים… בכל אופן את פשוט מקסימה☺

    3. תודה נורית ואין לי מתכון של שטרודל גבינה, מקווה להעלות בהמשך 🙂

    1. היי אביה,
      אני מניחה שאפשר. קחי בחשבון שלפרמזן יש טעם חזק יותר.
      אפשר לוותר על החלב.

  43. לכמה מנות זה מספיק (מתכוונת להכין לי ולבעלי כארוחה רומנטית לצד סלט ירקות טרי)?מתכוונת לשים רק חצי כפית אבקת מרק – כמה מלח ופלפל לשים?רוצה להוסיף גם בצל – איזה גודל צריך ומתי להוסיף אותו?כמה גר' גבינה צהובה צריך?כדאי להגיש את סלט עגבניות השרי ליד או כדאי סלט ירקות טרי אחר?

    1. היי שרון,
      זה מספיק לכ 4 מנות.
      אם את שמה חצי כפית אבקת מרק, שימי שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
      תטגני בצל קטן קצוץ דק עם השמן או החמאה עד להזהבה קלה. תוספי את השום לעוד כדקה ואז את הפטריות.
      שימי בערך שלושת רבעי כוס גבינה צהובה מגורדת. זה יוצא בערך 70-80 גרם.
      לגבי הסלט- סלט עגבניות שרי הולך מצוין עם זה. גם סלט עליי בייבי יכול להיות מעולה.
      בהצלחה 😉

  44. פעם שעברה הכנתי ויצא נפלא.
    היום התחלתי להכין וגיליתי שאני ללא פטריות.
    מה אפשר במקום?
    בצל?
    חומוס?
    קישואים?
    אני ממש נטולת כיוון.

    תודה מראש 🙂

    1. היי חגית,
      את יכולה להכין גם בלי הפטריות.
      אפשר לשלב עם תפוחי האדמה גם פרוסות בטטה מבושלות.
      אפשר לטגן בצל גדול במחבת עד להזהבה ולהוסיף לתערובת.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

    1. היי אהובי,
      שמים כפית אבקת פטריות או אבקת מרק רגילה, אחד מהשניים. מה שיש לך.
      חוץ מזה, שמים גם מעט מלח ופלפל שחור.

  45. הכנתי לפי המתכון אבל לא שמתי נייר כסף באפייה והרוטב הצטמצם והתפוחי אדמה יצאו קצת יבשים. האם צריך לכסות בנייר כסף ובסוף להוריד רק כדי שיקבל צבע שחום ויפה?
    ועוד שאלה – כמה זמן צריך לבשל את התפוחי אדמה?

    1. היי נהרה,
      זה בסדר, אין צורך לכסות והרוטב אמור להצטמצם מעט. אם את מעדיפה שזה יהיה יותר רטוב, פעם הבאה את יכולה כן לכסות ולהסיר את הנייר 10 דקות לפני הסוף עד להזהבה יפה.
      לגבי בישול תפוח האדמה- זה תלוי בגודל שלהם. בסביבות חצי שעה-שעה. ככל שהם גדולים משך הבישול מתארך. צריך לבשל אותם עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
      חג שמח ויום נפלא 🙂

    2. תודה רבה על המענה הברור והמהיר. אז אני מבינה שהתפוחי אדמה צריכים להיות רקים כמו כשעושים סלט תפוחי אדמה במיונז. בערך ככה נכון?

  46. היי, שלום 🙂
    שאלה דחופה: רוצה להכין ליום שבת אך אני לא מדליקה גז – תנור כן
    האם אוכל יום שישי לבשל את התפוחי אדמה והרוטב בנפרד ואז יום שבת בבוקר להכניס לתנור? או שיש לך רעיון אחר
    תודה רבה:)

    1. היי,
      את יכולה לבשל את תפוחי האדמה במים יום לפני אבל חשוב שתשאירי את תפוחי האדמה בתוך המים עד יום למחרת אחרת הם ישחירו. לגבי רוטב השמנת, את יכולה להכין יום לפני רק קחי בחשבון שייתכן והרוטב יסמיך במקרר לכן אם הוא סמיך מידי פשוט תוסיפי מעט חלב/שמנת טריים.
      כמובן שגם את הרוטב וגם את תפוחי האדמה המבושלים יש לשמור במקרר.

  47. היי
    היום מתכוונת להכין
    לצערי אין לי לא פטריות ולא שום
    אפשר לטגן בצל במקום שום?
    ואפשרי להשתמש בשמנת לבישול?
    תודהה אשמח לדווח

    1. היי מירב,
      אפשר להכין גם בלי פטריות ושום ואין בעיה לטגן בצל קצוץ במקום ולהשתמש בשמנת לבישול.
      שבת שלום 🙂

  48. בוקר טוב!
    המתכון נראה מאוד טעים!
    האם עם פטריות מקופסת שימורים הטעם יוצא שונה משמעותית מפטריות טריות?
    תודה!

    1. הי נטע,
      מאחר ומדובר בתפוח אדמה עדיף לאכול באותו יום שמכינים כי לאחר ששומרים אותו במקרר יש לו נטייה לשנות את המרקם והטעם.

    1. היי לי,
      כדי שתפוחי האדמה לא ישחירו עד הערב וישנו מרקם בתוך התערובת אני ממליצה לבשל את תפוחי האדמה כבר בצהריים ולהשאיר אותם בתוך מים (כדי שלא ישחירו).
      להכין בנפרד את רוטב הפטריות עם השמנת ולאחר שהוא מוכן להעבירו לקערה, לצנן מעט ולעטוף בניילון נצמד.
      בערב יישאר רק לחתוך את תפוחי האדמה המבושלים, לסדר בתבנית ולצקת מעל את הרוטב פטריות.
      יום נפלא 🙂

  49. הכנתי על פי המתכון שרשמת. מה שמשך אותי – מתכונים ב-10 דקות….באמת הכנה קלה ומהירה. הערב יאכלו – אדווח על תגובות. בכל אופן תודה רבה על המתכון

    1. היי לירון,
      הכי טעים לאכול את זה במקום, הכוונה להגיש מיד כשזה יוצא מהתנור.
      אם אין ברירה, אפשר להכין מספר שעות לפני ולהניח בחוץ במקום מוצל וקריר (לא במקרר) כשזה מכוסה בנייר אלומיניום ואח"כ לחמם בתנור כ10 דקות לפני ההגשה.

    1. הי אילנה,
      לא מומלץ להקפיא תפוחי אדמה מאחר וזה פוגע בטעם ובמרקם שלהם.

    1. הי,
      אפשר להשתמש בשמנת צמחית אבל אם זה פרווה אז לא תוכלי לשים גבינה צהובה.

    1. היי, מספיק גם "חצי בישול" זאת אומרת עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך (ניתן לבדוק בעזרת מזלג או קיסם). מבחינת זמן זה בערך 20-25 דקות. לגבי הבטטות, אין צורך בבישול מוקדם, הבטטות מתרככות בזמן האפיה בתנור רק חשוב לחתוך גם את תפו"א ואת את הבטטות לפרוסות דקות (עד 1 ס"מ).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר