מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פררו רושה

פררו רושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 26, 2015
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון ביתי לפררו רושה – 5 מצרכים, ללא אפיה

פררו רושה

מצרכים (כ-15 כדורים):

כוס קורנפלקס תירס טחון דק (80 גרם)

חצי כוס אגוזי לוז קלויים טחונים דק  (60 גרם)

4-5 כפות מלאות ממרח נוטלה/ אגוזי לוז/ נוגט (*ניתן גם להשתמש בממרח "השחר" פרווה)

אגוזי לוז שלמים קלויים (15-20 אגוזים)

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

כף שמן

4 כפות אגוזי לוז קלויים טחונים דק (לא לאבקה)

אופן הכנה:

-מערבבים את הקורנפלקס ואגוזי הלוז הטחונים עם הממרח עד שהתערובת מתכסה בממרח ומתקבלת תערובת מוצקה ואחידה (יש להוסיף עוד ממרח במידת הצורך).

-יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (בקוטר 3-4 ס"מ) וממלאים אותם באגוז לוז (במידה שהתערובת מתפרקת וקשה לצור כדורים מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות. אם בכל זאת התערובת מתפרקת, יש להכניס אותה למקרר למשך כחצי שעה- שעה לצורך התייצבות ורק לאחר מכן ליצור כדורים).

-מניחים את הכדורים על מגש/צלחת ומכניסים למקפיא למשך כשעה עד שהם מתייצבים ומתקשים.

הכנת הציפוי: מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר וכף השמן וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד לבלילה חלקה. מוסיפים לתערובת השוקולד את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב.

-טובלים כל כדור בתערובת השוקולד מכל הכיוונים ומניחים על צלחת/מגש (מומלץ לפרוש נייר אפיה ולהניח את הכדורים על הנייר). מכניסים למקרר לכמה דקות עד שציפוי השוקולד מתקשה.

-שומרים את הכדורים בקופסה סגורה במקרר.

הערות:

-לקבלת כוס קורנפלקס טחון דק, יש לטחון כ-2 כוסות קורנפלקס תירס.

-לקבלת חצי כוס אגוזי לוז טחונים דק, יש לטחון כחצי כוס אגוזי לוז שלמים.

-כדי לחסוך זמן עבודה ניתן לוותר על אגוזי הלוז בתוך הכדורים, מבטיחה שייצא טעים גם בלי זה 🙂

-במקום אגוזי לוז ניתן להשתמש באגוזי מלך/ אגוזי פקאן קלויים/ בוטנים קלופים וקלויים טחונים דק.

פררו רושה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

111 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    יצא אלוף!
    ממש פררו רושה אמיתי
    יצא לי ממש טיפונת
    עשיתי כמות כפולה והספיק לעשרים כדורים- אולי הייתי צריכה לעשות אותם יותר קטנים!
    שמתי גם קצת טחינה וחמאת בוטנים ולא הכל נוגט – כי אני לא מתה על הטעם שלו- יצא מעולה
    תודה רבה רבה
    מאד נהינית מהאתר!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      באיזה כוס השתמשת?
      באיזה קוטר הכנת את הכדורים?

    1. קורנפלקס הוא קצת יותר קריספי אבל זה יוצא טעים גם עם פצפוצי אורז.

  2. היי אפרת.
    הכנתי עוגיות לוז, שיצאו במרקם רך מסטיקי וחשבתי להכין מהם כדורי שוקולד. הטעם של העוגיות ממש מזכיר נוטלה ואין בהם שוקולד או קקאו בכלל. מה את מציעה??
    תודה… הילה

    1. היי הילה,
      את יכולה לפורר את העוגיות (כ-2 כוסות פירורים). להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה ולערבב עם הפירורים. אם התערובת מתפוררת אפשר להוסיף כף ממרח שוקולד.

  3. שבוע טוב וחג שמח,

    האם אפשר לחלק את ההכנה של הפררו רושה
    כלומר בערב לקלות את האגוזים והקרונפלקס
    ולמחרת בבוקר לעשות את כל השאר?

    תודה מראש

  4. היי,
    בכדורים עצמם,הכוונה לאבקת אגוזי לוז?אם לא,במה אפשר להחליף את האגוזים לכדורים עצמם? תודה

    1. הכוונה לאגוזי לוז טחונים, לא לאבקה.
      אפשר לשים במקום אגוזים מסוג אחר או בוטנים טחונים.

  5. היי. רוצה מאוד להכין אבל מתלבטת עם מה זה יצא הכי קרוב למקור, קורנפלקס, ופלים אגוזים או פצפוצי אורז? אם אעשה את זה עם ופלים זה לא יצא מתוק יותר? תודה (:

    1. בוקר טוב ליבי,
      לדעתי הקורנפלקס נותן את הקרנצ'יות שצריך.

  6. היי (:
    ראיתי בתגובות שטוחנים את האגוזי לוז עם הקליפה. זה אכן כך? לא אמורים להוריד אותה? והאם הכוונה שלא מורידים את הקליפה זה רק לאגוזים שמצויינים בתערובת או לכל האגוזים שמצויינים במתכון? תודה מראש

    1. היי ליבי,
      אם יש לך אפשרות (וסבלנות 🙂 ) להסיר את הקליפה אז עדיף אבל זה טעים גם עם הקליפה כך שזה לא קריטי.

    1. במקום אגוזי לוז ניתן להשתמש באגוזי מלך או אגוזי פקאן קלויים או בוטנים קלופים וקלויים טחונים דק.

  7. היי
    רציתי לשאול האם ניתן להקפיא? אם כן לכמה זמן?
    ואם לא כמה זמן ניתן לאחסון במקרר
    יש לי ארוע ואני רוצה להכין מראש…
    תודה רבה

  8. מתכון מדהים כל מי שטעם ממנו ביקש ממני מתכון לא אכלתי כזה דבר טעים ומאד מזכיר את הפררו האורגינל טעים בטירוף

    1. היי טל,
      אפשר אבל יותר טעים ומיוחד עם אגוזים.
      חג שמח 🙂

  9. האם אפשר להשתמש עבור הציפוי בשוקולד לבן? אם כן האם יש שינוי בכמויות החומרים?
    תודה מראש

    1. היי,
      במקום קורנפלקס אפשר לשים וופלים טחונים או פירורי ביסקוויטים. אם כן, כמות האגוזים משתנה:
      3/4 כוס וופלים טחונים + 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים
      או
      חצי כוס ביסקוויטים טחונים + כוס אגוזי לוז טחונים.

  10. היי אפרת,יש לציין שכל המתכונים שלקחתי ממך קצרו מחמאות !!!
    שאלה קטנה, האם יש אפשרות במקום הממרח נוטלה להשים ממרח פסק זמן ?? תודה מראש .

  11. ועוד שאלה כשהכנתי את הרפאלו לא קליתי את האגוזים האם גם במתכון הנ"ל אפשרי לא לקלות את האגוזים?

  12. ועוד שאלה כשהכנתי את הרפאלו לא קליתי את האגוזים האם גם במתכון הנ"ל אפשרי לא לקלות את האגוזים?

  13. היי אפרת,
    ממש מעוניינת להכין את הפררו והאם ניתן ליטחון ביחד את הקורנפלקס עם האגוזים?והאם צריך ליטחון אותם לאבקה? כי לציפוי לפי מה שהבנתי צריך לצאת פירורים יפים…
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      אפשר לטחון ביחד לפירורים דקים. לא לאבקה (גם בציפוי וגם בתערובת).
      אגוזי הלוז הקלויים יותר פריכים וטעימים אבל אפשר גם לא לקלות אם זה לא קריטי לך.

  14. היי שמי מיכל הכנתי את הפררו ויצא מדהים, שאלתי היא איך עושים זאת בגרסא חלבית? הייתי שמחה לשמוע וכמה שיותר מהר. תודה

    1. היי מיכל,
      אפשר להשתמש בממרח שוקולד חלבי.
      בציפוי במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
      יום מקסים 🙂

  15. היי…
    אני מכינה הרבה מתוקים אבל מזה חששתי
    ודוקא היה קל להכין ויצא מעולה:)
    בשביל הפעם הבאה אם אני אצפה בשוקולד חלב במקום מריר
    זה יהיה טעים או יותר מדי מתוק?
    תודה על מתכונים טעימים וקלים

    1. היי יערית,
      אני בטוחה שזה יהיה טעים. זה בטוח יהיה מתוק יותר אבל אם מתוק מידי זה כבר עניין של טעם 🙂
      אם את חוששת ממתיקות יתר מה שאפשר לעשות זה לשלב חצי חבילה שוקולד מריר עם חצי חבילה שוקולד חלב.

    1. היי נועה,
      יש לקלות את האגוזים במחבת חמה ויבשה (ללא שמן) תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות, עד שהם מזהיבים יפה. יש לבדוק שהאגוזים לא נשרפים. לאחר מכן יש להניח להם להתקרר לגמרי.

    1. היי הודיה,
      ציפוי השוקולד לא אמור להיות חלק אלא גרגירי בגלל האגוזים הטחונים. לזה התכוונת?

    1. היי,
      במקום קורנפלקס אפשר לשים וופלים טחונים או פירורי ביסקוויטים או עוגיות פריכות. אם כן, כמות האגוזים משתנה:
      3/4 כוס וופלים טחונים + 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים
      או
      חצי כוס עוגיות טחונות + כוס אגוזי לוז טחונים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי רוני,
      כל ממרח אגוזי לוז כמו נוטלה. גם שוקולד השחר דווקא בגרסה הפרווה שלו.

  16. היי 🙂 שאלה – אין לי מג'ימיקס, וגם שום כלי חשמלי אחר שמסוגל לטחון 🙁 אני ממש רוצה להכין את המתכון הזה. נראה לך שלדפוק עם מערוך על שקית/מגבת שבתוכה האגוזים, יעשה את העבודה? ואם לא יש לך אולי איזה רעיון?..

    1. היי שירן,
      קורנפלקס זה לא בעיה למעוך עם מערוך לפירורים דקים. יותר בעיה זה האגוזים כי בדר"כ הפירורים לא יוצאים אחידים בגודלם. בכל מקרה זה אפשרי אם בוררים את החתיכות הגדולות וחוזרים על הפעולה. את יכולה גם לקנות מראש אגוזי לוז טחונים. יש כאלה בקופסאות מוכנות ויש מקומות שטוחנים לך במקום, בעיקר בחנויות תבלינים וכדו'.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  17. שלום אפרת
    אתמול התחלתי לשוטט קצת באתר שלך והוא מקסים! מטעמי כשרות אנו לא קונים את הממתק הזה כבר הרבה זמן, לכן המתכון של הפררו רושה הביתי קרץ לי מיד והכנתי אותו.
    מה אומר לך… בעלי נשאר עם פה פעור ולא הפסיק לשבח את הרמה הגבוהה של הכדורים המדהימים האלו. הם מעולים!! יש השקעה בחומרים אבל זה לגמרי שווה! תודה רבה:)

  18. שלום אני רוצה להכין תמתכון אבל לא יודעת איזה מהממרחים הכי מוממלץ אני שומעת שיצא לכמה אנשים טעים סתם מסקרן עם מה המתכון המקורי נעשה עם איזה ממרח? תודה מראש

    1. היי מיכל,
      קולים במחבת חמה ויבשה (ללא שמן) תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות, עד שהם מזהיבים יפה. יש לבדוק שהאגוזים לא נשרפים. לאחר מכן יש להניח להם להתקרר לגמרי.
      בהצלחה 😉

  19. שלום,
    אני רוצה להכין את הממתקים לאירוע שיתקיים בעז"ה בעוד כחודש. האם נראה לך שיחזיק מעמד בהקפאה קראנצ'י וטעים? אני חוששת שהקורנפלקס יתרכך. יש לך ניסיון עם זה? תודה רבה!

    1. היי רחל,
      אני חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה כל עוד מאחסנים את הכדורים בקופסה אטומה. זה לא אמור לפגוע בטעם או במרקם.
      יום לפני ההגשה יש להעביר את הקופסה למקרר.
      בהצלחה 😉

  20. חייבת לומר שאני כבר מספר חודשים כבר בקיאה באתר שלך עם שלל המתכונים הפשוטים בחלקם אך מרשימים למידי. מהרבה מתכונים שהכנתי מהאתר שלך ועדיין מכינה קיבלתי הרבה מחמאות!!! ועכשיו לעניין המרכזי כאן:) הפררו רושה שהכנתי יצא מדהים מדהים מדהים!! אז תודה לך על מבחרי המתכונים שלך בזכותך למדתי להתעסק בחומרי גלם שלא העזתי!!!

  21. הכנתי ליום הולדת את כדורי הפררו רושה, טבעוניים וללא גלוטן, מקורנפלקס ללא גלוטן וכולם התפעלו וליקקו את האצבעות. תודה על המתכון הנפלא!!!!!

  22. מדהים, מדהים, מדהים!!!
    בול פררו רושה! מאז שהפסקתי לאכול חלב נוכרי, לא האמנתי שאמצא תחליף הולם לדבר המהממם הזה!!
    רק במקום קורנפלקס שמתי פצפוצי אורז, ויצא מעולה!!!

  23. הי,
    יש לי שאלה לגבי אגוזי הלוז.
    האם קולים אותם עם הקליפה וגם טוחנים עם הקליפה?
    האגוזים שמערבבים עם הקורנפלקס גם הם לא צריכים להיות טחונים דק (כמו בציפוי)?
    תודה רבה!
    מירב

    1. היי מירב,
      נכון, קולים אותם עם הקליפה וגם טוחנים עם הקליפה.
      האגוזים שמערבבים עם הקורנפלקס גם צריכים להיות טחונים דק. בכל כדור שמים אגוז לוז אחד שלם ועוטפים בתערובת.

    2. תודה רבה על התשובה המהירה.
      בציפוי כתבת שהאגוזים לא צריכים להיות טחונים לאבקה, גם בבלילה לא לאבקה?
      תודה ולילה טוב.

    3. בתערובת זה פחות קריטי אבל רצוי שלא (עדיף שיהיו טחונים דק).
      לילה טוב 🙂

    1. היי בתאל,
      יש לבחור אחד מבין האפשרויות: ממרח נוטלה, ממרח אגוזי לוז או ממרח נוגט.
      יום נעים 🙂

  24. ועוד דבר, רציתי לשאול האם הציפוי צריך לצאת רטוב כי לי הציפוי יצא ממש יבש שהייתי צריכה למרוח אותו סביב כל כדור…

    1. היי ברכה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      במקום ממרח אפשר להשתמש בחמאת בוטנים (אם את אוהבת את הטעם המתוק-מלוח) או להמיס חבילת שוקולד מריר עם כ40 גרם חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס.
      לגבי הציפוי, הוא אמור לצאת נוזלי ונוח לציפוי. אם הוא יצא יבש יכול להיות שהתערובת מעט התקררה (כשהשוקולד מתקרר הוא מתקשה) או שהיו יותר מידי אגוזי לוז טחונים ביחס לשוקולד (ואז פעם הבאה צריך פשוט לשים פחות).
      יום נעים 🙂

  25. הכנתי, יצא ממש טעים… נחטף כמובן
    למרות שלי הפריע הטעם של הממרח, עשיתי את זה עם ממרח פשוט הנוטלה לא כשר לנו
    אז לא מומלץ בכלל לעשות זאת עם ממרחח,
    יש לך רעיון אחר אולי להמיס שוקולד או חמאת בוטנים?

  26. הכדורים חוסלו כל כך מהר שעד עכשיו אני לא מבינה איך זה קרה 🙂
    תודה על מתכון מושלם

    1. האגוזים הכוונה לאגוזי לוז.
      3/4 כוס וופלים טחונים + 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים
      או
      חצי כוס עוגיות טחונות + כוס אגוזי לוז טחונים

  27. אוהו זה נראה סוך הדרך.
    המתכונים שלך מיוחדים.יש אפשרות להחליף את הקורנפלקס במשהו כשר לפסח?
    אנו לא אוכלים קטניות בפסח

    1. תודה שרית 🙂
      לא ניסיתי אבל לדעתי יתאים להחליף את הקורנפלקס בוופלים כשרים לפסח בטעם אגוזים או שוקולד ואז יש לטחון אותם דק (ממליצה לשים 3/4 כוס וופלים טחונים ו 3/4 כוס אגוזים טחונים).
      יכול להיות שגם עוגיות כשרות לפסח ("עוגיות יין") טחונות יתאימו אבל אז אני ממליצה לשנות את היחס לחצי כוס עוגיות טחונות וכוס אחת של אגוזים טחונים (כדי שהקראנצ'יות תשמר).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר