מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה בטטה ותרד

פסטה בטטה ותרדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 28, 2014
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

פסטה עם בטטה ותרד

פסטה עם קוביות בטטה, עלי תרד וגבינה – ניתן להכין משאריות פסטה שנשארו במקרר.

מצרכים (2-3 מנות):

1/2 חבילת פסטה מבושלת (250 גרם לפני בישול)

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם עלי תרד

תיבול: 2 כפות שמן זית, כפית תבלין בזיליקום, מלח ופלפל

לפיזור מעל: גבינת פטה/גבינה בולגרית מעודנת מפוררת

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).

-מוסיפים את עלי התרד ומערבבים כ-2 דקות עד שהעלים מצטמצמים.

-מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, מתבלים (2 כפות שמן זית, כפית בזיליקום יבש, מלח ופלפל) ומערבבים כדקה. מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינת פטה/בולגרית ומגישים.

פסטה עם תרד, פסטה עם בטטה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

33 תגובות

הוסף תגובה
    1. את הפסטה המבושלת מוסיפים למחבת כדי למזג אותה עם יתר החומרים והטעמים.

  1. היי אפרת, אני רוצה בגין את הסלט יום לפני. ראיתי שרשמת מונה שאת הגבינה להוסיף לפני ההגשה. האם כדאי גם את הפסטה טרי (ומראש רק את תערובת הירקות) או שהיא תשרוד יום במקרר?

    1. רוטב שמנת ישתלב מצוין. לאחר שהבטטות והתרד מתבשלים מוסיפים מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול, מבשלים על אש גבוהה כ-3 דקות ומתבלים.

    1. היי שלומית,
      ממליצה להתחיל בחצי כפית טימין יבש ולהוסיף יותר לפי הטעם.

  2. היי
    האם אפשר להגיש קר?
    מה את ממליצה אם צריך להכין את הפסטה לא מיד לפני הגשה (בגלל ריבוי בישולים אחרים…?)
    תודה!

    1. היי דפנה,
      אפשר להגיש בטמפ' החדר. אם מכינים יום לפני אז אפשר להוציא מהמקרר כשעה לפחות לפני שמגישים. את הגבינה מומלץ להוסיף לפני ההגשה. ניתן גם להוסיף 1-2 כפות שמן נוספות לרענון המראה.

    1. מומלץ להתחיל עם רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור, לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם.

  3. היי אפרת! הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים!! לא היה לי בולגרית ואז הוספתי גבינה צהובה ועדיין היה מוצלח מאוד! תודה רבה 🙂

    1. היי מור,
      הפסטה הזו היא ללא רוטב. היא מקבלת את הטעם מיתר החומרים ושמן הזית מעניק לה לחות.
      שבת שלום 🙂

  4. מנה נפלאה שמככבת על שולחני , אינני מוסיפה לה גבינה וכך הפכתי אותה לתוספת נהדרת לכל מנה בשרית. תודה רבה אפרת על מתכונים מצויינים!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר