מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פנקייק מקמח מלא

פנקייק מקמח מלאFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 8, 2013
Last modified:ינואר 27, 2018

Summary:

פנקייק מקמח מלא

(כמות: 6-8 פנקייקים)

מצרכים:

1 ביצה

1 כוס חלב

1.5 כפות שמן

3 כפות סוכר חום/ "כמו סוכר"/ כל ממתיק אחר

1 כוס קמח מלא

1 כפית גדושה אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית שטוחה קינמון

2 טיפות תמצית וניל

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

-מחממים מחבת עם מעט חמאה/שמן וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת.

-לאחר כדקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד ומשאירים למשך חצי דקה נוספת.

*מומלץ להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל.

 

פנקייק בריאות, פנקייק בריא

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

66 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי טליה,
      המדידה היא בכוס בנפח 240 מ"ל. אפשר להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
      אפשר לשים חלב אגוזי לוז.

  1. מומלץ ביותר!!!
    תודה על מתכון מעולה.
    הענתי אותם בדיוק לפי המתכון (רק בלי קינמון כי אני לא אוהבת) והם יצאו מושלמים; יפים, אווריריים וטעימים ביותר.
    אני אימצתי!

  2. הי, אני רוצה להכין כמות פנקייק של 3 יחידות.
    כמה צריכה לשים מכל דבר?
    והאם אפשר להשתמש בשיבולת שועל במקום בקמח מלא?

    1. תכיני מחצית מכל הכמויות. לגבי ביצה אפשר לטרוף אותה בקערית ולהשתמש בחצי בלילה.
      פחות מומלץ להשתמש בשיבולת שועל, זה עלול לצאת דחוס מידי.

  3. הפתעה רצינית! לא להאמין שפנקייקים בריאים יכולים להיות גם טעימים. יוצא אורירי ונחטף במהירות. תודה!

    1. היי מרין,
      מומלץ לשלב קמח שיפון עם קמח רגיל כדי לשפר את הטעם.

  4. אפרת
    יצא נהדר!תודה על אסופה של מתכונים מושלמים!
    במקום סוכר ותמצית וניל הוספתי שקית של סוכר וניל, שזה יוצא בערך כף מלאה.

  5. הפנקייקים הכי טעימים בעולם. במקום קמח מלא שמתי קמח כוסמין, הכפלתי כמויות והוספתי עוד כפית סודה לשתייה מאוד מוסיף לאווריריות

  6. יצא מעולה, הכנתי עם מים במקום חלב כדי שיהיה פרווה (וגם שיישאר חלב לקפה של הערב..), הילדים נהנו מאוד, וגם אני לא לא התאפקתי ואכלתי קצת. באופן כללי נהנית מאוד מהמתכונים המוצלחים שבאתר. תודה רבה!

  7. יצא מעולה!
    אני ממליץ לערבב את החומרים היבשים והחומרים הרטובים בקערות נפרדות, ואז לערבב הכול ביחד. זה משדרג את המרקם.

  8. טעים כמו תמיד !!!
    רציתי לשאול אם אני רוצה להכפיל את המנה. האם פשוט להכפיל את כל המצרכים?
    תודה

  9. אני לא מאמינה שלאחרונה אני מוצאת את עצמי כל יום מחפשת מתכונים מהאתר המדהים הזה!! אשרייך 🙂 השאלה: אפשר להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר? אם כן כמה זמן זה ישמר? והאם אפשר לוותר על הקינמון? זה עדיין יהיה טעים לדעתך? תודה רבה!!

    1. היי אודליה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר!
      אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד יום למחרת רק צריך לקחת בחשבון שהפנקייקס פחות יתפחו כי כשחומרי התפחה (כמו אבקת אפיה) נמצאים במגע עם נוזלים הם מתחילים לעבוד וככל שעובר הזמן השפעת התפיחה נפגעת.
      אפשר לוותר על הקינמון.
      ערב נעים 🙂

    1. היי אורטל,
      קמח כוסמין מלא הוא הקמח המלא שנותן תוצאה הכי טובה (גם במאפים ובעוגות שתרצי להכין) וגם מבחינה תזונתית הוא מעולה.
      שבת שלום 🙂

  10. שלום,
    אחי הקטן אלרגי לקינמון, האם אפשר לשים בלי התוספת?
    בנוסף, תמצית וניל חובה?

    תודה רבה 🙂

  11. הכנתי את המתכון והוספתי רק כף סוכר גדושה במקום 3 הכפות ויצא מעולה!
    יש לי רק שאלה… האם המתכון הזה יכול להתאים לאנשים שיש להם רמת סוכר גבוהה בדם?

    1. היי מוריה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      המתכון יכול להתאים מאחר והוא עשוי מקמח מלא (בעל אינדקס גליקמי נמוך ובכך מעלה את רמות הסוכר בצורה מתונה). כמובן שרצוי להפחית את כמות הסוכר במתכון (כמו שעשית) ואם מדובר בסוכרתיים ממש אז כדאי להשתמש בתחליף סוכר שמתאים לסוכרתיים.
      יום נפלא!

  12. מתכון מעולה. יצא לי להכין כמה פעמים והילדים מאוד אהבו. אפילו הכנתי מקמח תופח רגיל כשלא היה לי קמח מלא ויצא טעים מאוד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר