מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

פילה אמנון ברוטב אדום חריף

פילה אמנון ברוטב אדום חריףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 29, 2015
Last modified:יוני 19, 2016

Summary:

פילה אמנון ברוטב אדום חריף

מצרכים:

1 ק"ג פילה דג אמנון שטוף ומושרה כחצי שעה לפני במיץ מלימון טרי ומלח (*ניתן להכין גם עם פילה נסיכת הנילוס או כל דג לבן)

1/4 כוס שמן זית

1 גזר פרוס לעיגולים

1 גמבה חתוכה לרצועות דקות

10 שיני שום קצוצות

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)

3 עגבניות גדולות מגורדות

3 כפות מלאות רסק עגבניות

1 פלפל חריף צ'ילי קצוץ

1 כוס מים רותחים

חצי חבילת כוסברה קצוצה

תיבול: כפית סוכר, כפית מלאה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית כמון, 1/3 כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מוסיפים גזר, גמבה, שום ומערבבים כ-2 דקות.

-מוסיפים פלפל חריף, עגבניות מגורדות, רסק עגבניות, גרגירי חומוס, מים רותחים ומתבלים. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.

-מוסיפים את הדג ומכסים אותו ברוטב. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות (אם הנתחים דקים) עד 30 דקות (אם הנתחים עבים).

*5 דקות לפני סיום הבישול, מפזרים את הכוסברה הקצוצה מעל הדג וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.

 

פילה אמנון ברוטב אדום חריף

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

131 תגובות

הוסף תגובה
  1. שבוע טוב.
    כאחת שנעזרת המון המתכונים שלך וכל פעם נהנית מחדש מקלות ההכנה,ההסברים המנעולים אני חייבת לציין שלשבת הכנתי זאת והאורחים וכל המשפחה פשוט התלקקו ברוך ה.תודה ענקית!!!

  2. היי. מתכון מעולה הכנתי אותו שבוע שעבר ורוצה להכין גם היום
    רק שאלה, הבישול הוא לא ארוך כפי שמצוין והגזר והחומוס לא מתרככים עד לרמה של רוטב חמאתי שהוא מבושל עד הסוף, ולמרות שהיה טעים הציעו לי לבשל את הרוטב לפחות שעה עד שמכניסים את הדגים כדי שהכל יהיה אחיד ,רך ומאוחד עם הדגים. האם ניתן?
    תודה

    1. כן בטח. אפשר לבשל את הרוטב יותר זמן, עד למרקם שאת אוהבת ואז להוסיף את הדגים.

    1. אפשר להכין את הרוטב קודם במחבת או בסיר ואז לסדר בתבנית את הדגים ולצקת עליהם את הרוטב. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-10 דקות מכל צד. אח"כ לכבות את התנור ולהשאיר את הדגים בפנים כ-20 דקות נוספות כדי שימשיכו להתבשל מהאדים.
      חג שמח 🌺

  3. מעדן .נראה מעולה. של איזה חברה את קונה פילה מושט קפוא? האם שני הצדדים של הדג ללא עור א רק צד אחד?תודה

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      כן, אפשר להכין גם עם סלמון.
      שבוע נפלא

  4. כשאני מחפשת מתכון, אני עושה חיפוש בגוגל את המנה שאני רוצה לפי תמונות, כשזה נראה לי טוב ואסתטי אני לוחצת למתכון, ואיכשהו זה תמיד האתר שלך, והמתכונים קלים וטובים מאוד. פעם ראשונה שאני מכינה דג, היה קל מהנה ובעיקר טעים מאוד
    תודה רבה לך

  5. ווואיייי תקשיבי ! זה מתכון קבוע שלי לדגים ברוטב לשבת…החצי כ'כ מתענג ..
    אלופה תודה! 🙂

    1. היי רבקה,
      את יכולה לוותר על הכמון. אין צורך לשים תבלין אחר במקום.

    1. היי אמונה,
      אם הכוונה ל-5 פילטים אני מליצה להכין את הכמויות לפני המתכון.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מוריה,
      אפשר פשוט לוותר על הפלפל החריף.
      לגבי כמות זה יוצא בסביבות 6 פילטים, תלוי בעובי וגודל הנתח.
      יום מקסים 🙂

  6. היי מאוד אוהבת את המתכונים שלך רציתי לדעת כמות ל2 פילטים של אמנון..תודה רבה מראש

    1. היי שרית,
      ממליצה להכין מחצית מכל הכמויות כדי שיהיה מספיק רוטב.
      שבת שלום 🙂

  7. נראה מעולהואני רואה שהרוטב יוצא סמיך.כך שאפשר לטבול עם הרוטב.ככה אני אוהבת.
    האם כמות התיבול לא מעטה מידי?יש לי 4 פילטים של מושט אשר נמכרים בשקית הכחולה.
    רוצה להכין השבת. יום מקסים

    1. היי ענתי,
      בגלל שיש ברוטב מרכיבים נוספים שמעניקים טעם בדר"כ כמות התיבול אמורה להספיק. אני ממליצה לתבל לפי מה שרשום ובסוף לתקן תיבול לפי הטעם והצורך.
      הכמות מספיקה לקילו דג. את יכולה להכין עם המושט בשקית. מקסימום יהיה קצת יותר רוטב, שזה מצוין.
      יום נפלא 🙂

  8. תודה רבה על המתכון ואופן ההכנה יצא מעולהההה פעם ראשונה שאני מכינה כאלו דגים!!!!!
    מתה על המתכונים שבאתר הרוב אני לוקחת מפהה=]

  9. היי רציתי לשאול כמה זמן להשרות את הדג בלימון וגם כשמבשלים את הדג,קניתי פילטים בוואקום ויש צד אחד עם עור,להוריד את העור לפני הבישול או לבשל עם העור(אוכלים בכלל את העור הזה).
    שאלה שניה אפשר לעשות את אותו מתכון עם פילה סול.
    זאלה שלישית אני רוצה להכין ליום שבת אפשר להכין את התבשיל מיום חמישי
    תודה רבה ויום טוב

    1. היי שלומית,
      מומלץ להשרות את הדגים במלח ולימון במשך כחצי שעה.
      אין צורך להסיר את העור. את הדג מניחים במחבת כשהצד של העור מופנה כלפי מטה. לאחר שהדג מוכן, קל להסיר ממנו את העור (מגישים עם העור וכל אחד מסיר את העור בעצמו).
      אפשר להכין עם פילה סול.
      אפשר להכין מיום חמישי בשביל להגיש ביום שבת.
      שבת שלום 🙂

  10. נראה מצויין ומאוד רוצה לעשות אבל יש לי 9 חתיכות של פילה אמנון ורוצה לשים בתנור.
    אפשרי?

    1. היי שרי,
      ממליצה להכין את הרוטב קודם במחבת או בסיר ואז לסדר בתבנית את הדגים ולצקת עליהם את הרוטב. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-10 דקות מכל צד. אח"כ לכבות את התנור ולהשאיר את הדגים בפנים כ-20 דקות נוספות כדי שימשיכו להתבשל מהאדים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  11. מילים ששמעתי אחרי האירוח: מושלם, מעולה, מתכון מנצח…
    הכנתי עם פילה אמנון ועם פילה סלמון. בשניהם אהבו מאוד מאוד

  12. אפרת הכנתי בחמישי אחה"צ ונשארו לי שני פילטים ששמתי במדף העליון במקרר שהקירור שם חזק יותר כדאי אולי להקפיא כדי שלא יתקלקל?

    1. היי שרון,
      ממליצה לאכול אותם היום ואם לא, אז כדאי להקפיא.
      יום מקסים 🙂

  13. רציתי לדעת האם אפשר להכין את השלבים הראשונים עד לדג במחבת ואח"כ לשפוך את הרוטב על הדגים ולבשל בתנור.
    פשוט אין לי מכסה למחבת ובסיר זה מונח אחד על השני ומתפרק..
    תודה רבה

    1. כן נעה, אין בעיה.
      הכניסי לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 20-30 דקות.
      שבת שלום 🙂

    2. וואייי איזה מהר….
      תודה רבה פעם ראשונה שלי כאן וזה נראה לי שזה הופך להיות דף הבית שלי!!!!
      איזה מתכונים!!!!
      :O)

    1. היי ענתי,
      כן, בסוף הבישול אמור להתקבל רוטב אדום וסמיך.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן שרה, אפשר רק מומלץ לשטוף את הגרגירים מהנוזלים שבשימורים למניעת טעם לוואי.
      שבת שלום 🙂

  14. היי….. מתה על הבלןג שלך. עשיתי מלא מתכונים טובים ומהירים. שאפו.
    אני רוצה להכין את מנת הדג החריף לפסח…..לדעתך אפשר להקפיא את התבשיל ??
    תודה על תשובתך.וחג שמח טעים נעים וכשר. עדי באהבה.

    1. תודה עדי, שמחה לשמוע 🙂
      לדעתי אפשר להקפיא, לא אמורה להיות בעיה.
      שבוע מקסים וחג שמח!

  15. תודה אפרת את פשטידת הפטריות הדיאטטית אפשר גם להכין בחמישי בערב ולשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד ולחמם במיקרו בשבת בצהריים?

    1. אין בעיה להכין את הפשטידה יום חמישי אבל מומלץ לחמם אותה בתנור. כדאי להוציא אותה כמה שעות קודם מהמקרר ואז לחמם בתנור כדי שמבפנים היא לא תהיה קרה.

  16. מארחת לארוחת צהריים בשבת אפשר להכין בחמישי בערב ולחמם לפני ההגשה בשבת?אפשר אותו דבר לגבי הבורגול עם הגזר והעדשים ואיך כדאי לחמם אותו (על הגז או במיקרו?)חשוב לי שיישאר טרי וטעים.

    1. היי שרון,
      לגבי הדג אמנון אין בעיה ולגבי הבורגול עם הגזר והעדשים לדעתי הכי טעים לאכול אותו טרי אבל אם אין לך אפשרות להכין באותו יום עדיף לחמם אותו במיקרו לפני ההגשה.

  17. שלום
    1.ניתן להשיג בכל סופר פלפל צ'ילי? כי אף פעם לא השתמשתי בירק עצמו
    2. כיצד לקנות את הדג? קפוא בפרוסות? אם כן כמה וכו'

    1. היי דור,
      פלפל צ'ילי בדר"כ יש בכל סופר. לרוב זה ארוז בתוך שקית ונמצא במתחם הירקות.
      אפשר לקנות דג אמנון טרי במחלקת הדגים בסופר (לבקש שיחתכו לפילה) או לקנות קפוא בפרוסות. זה יכול להיות ארוז בחתיכות בודדות או כחתיכה אחת גדולה שאותה צריך לחתוך לאחר הפשרה. סה"כ 1 קילו. רשום על האריזה את המשקל.

    1. היי קרן,
      עדיף בשכבה אחת, עד כמה שאפשר. מה שחשוב יותר זה שהדג יהיה מכוסה ברוטב.

  18. חייבת לציין שיש לך מתכונים נפלאים, כל הזמן מקבלת המון מחמאות, כל הכבוד!!!!
    במיוחד העוגת קרמבו והדג החריף כולם אצלי מתים על זה 🙂

    1. היי אסתי,
      את יכולה לוותר עליו בכלל ואם את רוצה שהרוטב יהיה חריף-פיקנטי תוסיפי במקום פלפל ירוק חריף או כפית שטוחה פפריקה חריפה.

  19. וואו העוגה מושלמת מדהים כמה שזה טעים
    וקציצות הודו מדהימות אין את בשלנית נהדרת
    תודה רבה את מנעימה לנו את השבת הזאת עם המתכונים הפשוטים אבל בטעם נהדרים

  20. בס"ד
    היי כמה שאלות…
    1. יש לי חומוס יבש משקית של סוגת האם עליי להשרות/ לבשל לפני
    2. אני מאוד אוהבת תפו"א בדגים אפשרי להוסיף?
    תודה רבה!!

    1. היי רעות,
      1. אפשר להכין עם חומוס יבש אבל אז התהליך מאוד ארוך כי צריך להשרות אותו במים לפחות 12 שעות ואז יש לבשל אותו עד לריכוך. לכן עדיף כבר להשתמש בחומוס מבושל קפוא אבל אם אין לך את יכולה לוותר על החומוס ולהכין בלי.
      2. אם את אוהבת תפו"א אז למה לא 🙂 רק כדאי לחתוך לקוביות קטנות כי לתפוחי האדמה לוקח יותר זמן להתרכך משאר החומרים. כדאי גם לטגן אותו לבד בהתחלה עם השמן זית כ-10 דקות לפחות (עם מכסה), עד שהוא מעט מתרכך ורק אז להוסיף את כל החומרים לפי איך שרשום במתכון.
      בהצלחה ושבת שלום!

    1. היי מירי,
      בגלל שזה דג עם הרבה רוטב אפשר לאכול את הדג בלי תוספת בכלל, רק עם לחם או חלה.
      ואם רוצים תוספת, לדעתי הכי מתאים להגיש את זה עם פירה.

  21. העגבניות מגורדות בלי הקליפה?האם חייב כוסברה או אפשר להסתפק בשאר התבלינים האחרים?

    1. כן, עגבניות מגורדות בלי הקליפה.
      הכוסברה מוסיפה אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר ועדיין זה ייצא טעים 🙂

  22. הי יש לי פילטים בוואקום – כמה חתיכות צריך לשים? אני רוצה שיצא מתובל ולא חריף מאוד – אפשר לוותר על פלפל צ'ילי? אפשר לוותר גם על החומוס? מה ניתן לשים במקום כוסברה – חשבתי על תבלין יבש אולי (כמו תבלין פטרוזיליה יבש)? כמה ימים טוב למאכל אם נשמר במקרר?

    1. היי שרון,
      את יכולה לשים 6-8 פילטים. תלוי בגודל שלהם ובכמה שאת רוצה.
      את יכולה לוותר על הפלפל צ'ילי ועל גרגרי החומוס. הכוסברה מאוד מוסיפה אבל אם את לא אוהבת את יכולה לשים במקום כ-2 כפיות תבלין יבש של פטרוזיליה.
      הדג נשמר במקרר בתוך קופסה סגורה כ-3 ימים.
      בהצלחה 😉

    1. היי דליה,
      אין צורך בתבלין מיוחד. מספיק לתבל לפי מה שרשום (פפריקה, מלח, כמון וכו')
      שבת שלום 🙂

    1. תודה רבה על המענה המהיר והחם!
      עשיתי את סלט חצילים בצ'ילי יצא מדהים רק קצת מתוק
      ועכשיו אני מנסה לעשות את עוגת הקרמבו נראה איך יהיה
      אתן תגובה בלי נדר במוצ"ש
      תודה רבה על הטיפים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר