מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף שלם בתנור

עוף שלם בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 18, 2015
Last modified:אוגוסט 3, 2015

Summary:

מתכון לעוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וגזר בתיבול טעים במיוחד

עוף שלם בתנור

מצרכים:

עוף שלם (עם העור)

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לרבעים

3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים

ראש שלם של שום (לא מקולף)

תיבול לעוף ולירקות: שליש כוס שמן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שטוחות דבש, 1 כף שטוחה קטשופ, 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף, שן אחת של שום מגורדת, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מניחים את העוף השלם והירקות בתבנית גדולה.

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומתבלים היטב את העוף השלם (מורחים את הרוטב על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף) ואת הירקות (כולל ראש השום). מכניסים את ראש השום לחלקו הפנימי של העוף.

-הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה וצולים בתנור  ב180 מעלות במשך כשעתיים (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).

הערה: אם התנור שלכם חזק מומלץ לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום (נייר כסף) במשך שעה ראשונה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולצלות את העוף שעה נוספת כשהוא חשוף.

עוף שלם בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


120 תגובות

הוסף תגובה
    1. תלוי בגודל של העוף. יש בעוף שלם: 2 כנפיים, 2 שוקיים, 2 ירכיים, 2 חלקים גדולים של חזה עוף.
      בדר"כ עוף בינוני-גדול מספיק ל 5-7 סועדים.
      שנה טובה 🙂

  1. היי אפרת.
    אני חייבת לומר לך שהאתר שלך ממש הישועה שלי במטבח!! כל נושא הבישולים במטבח ולאלתר ארוחה הכי פשוטה – קשה לי , כי לצערי מנערותי לא נמשכתי גם אז למטבח והיום כשיש ילדים קטנים וצריך להכין להם ארוחות מסודרות – אז אני מרגישה מסובכת עם עצמי כי הכל נראה לי מורכב וארוך וכאן מאז שמצאתי את האתר שלך המדהים והפשוט – ממש יש לי מן תקווה של להצליח בבישולים במטבח , זו לא גוזמה כלל, לאחר שאני רואה את המתכונים שאני מעוניינת בהם אני צופה גם בכל התגובות הנהדרות וניגשת בבטחון ובשמחה למטבח במחשבה – שזה יהיה לי קל ופשוט והכי חשוב – מהיר !! אני חושבת שאם התחביב שלך הזה להקים את האתר הנפלא שלך – יש לך מצוות חסד שאת עושה כאן עם אנשים ואת בכלל לא מודעת לזה.. ואני רצינית מאד! תכווני במחשבה שלך שאת עושה כך .. ויעלה לך.. 🙂

  2. הייי
    עד עכשיו יצא לי מצוין המתכון
    יש לי טוסטר אובן יחסית חזק אז שעה ראשונה עטפתי בנייר כסף ושעה שניה חשוף. משום מה יש תפוחי אדמה ובטטות עדיין קשים. מה לעשות? העוף כבר השחים יפה

    1. היי יפית,
      אם יש לך מיקרוגל העבירי את תפוחי האדמה והבטטות לצלחת וחממי כ-3 דקות. רצוי לכסות עם מכסה. בדקי בעזרת מזלג אם הם רכים מספיק, אם לא חממי 2-3 דקות נוספות.
      אם אין לך מיקרו, המשיכי לאפות בטוסטר רק את תפוחי האדמה והבטטות, רצוי לכסות בנייר כסף.

    1. היי יהודית,
      אם כבר בישלת בעבר עוף על הפלטה אז זה צריך להיות אותו דבר כמו בפעמים הקודמות.
      לדעתי בתנור זה יוצא הכי טעים כך שאם יש לך אפשרות להכין בתנור זה הכי טוב. אח"כ אין בעיה לחמם על הפלטה.

  3. רציתי להכין עוף עם מלח גס כהרגלי והיגעתי למתכון הזה שיצא פשוט נפלא הסועדים טענו שניגמר מהר מידי.אוספתי בצלצלים ויצא מעולה. תודה רבה!!

    1. היי יפית,
      ממליצה בכל מקרה להשאיר את הכמויות התיבול כפי שהן (שמן אפשר להפחית לרבע כוס).
      שבוע טוב 🙂

  4. היי אפרת לא צריך להוסיף מלח והאם לא צריך להפוך את העוף כי העוף עכשיו בתנור ומלעלה הוא צלוי למטה הוא בכלל לא נצלה אז הפכתי אותו

    1. היי אירית,
      אין צורך להפוך את העוף אפילו שהחלק העליון צלוי לגמרי. בחלק התחתון הוא אמור להשאר עסיסי ולח.
      אין צורך להוסיף מלח כי יש מליחות מספיקה ברוטב סויה ובאבקת המרק.

  5. היי אפרת ,
    רוצה להכין ספגטי פשוט הבאת לי את המתכון ואיבדתי אותו אשמח שוב אם תוכלי לירשום לי מתכון פשוט לספגטי אולי אפשרי לכתוש שום ואיזה תבלינים צריך להוסיף? והאם צריך להוסיף שמן?ושניתן יהיה גם להוסיף את הספגטי לבשר הטחון.ושגם יהיה אפשרי להגיש כמו סלט.
    תודה רבה על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      לגבי הספגטי יש לערבב אותו עם שום כתוש והרבה שמן זית. אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק, מלח ופלפל שחור. אם יש לך פטרוזיליה/כוסברה בתבלין יבש גם אפשר לפזר מעל במקום להשתמש בעלים טריים.

  6. היי אפרת,
    תמיד מכינה את המתכון שיוצא מאוד טעים הפעם רטצה לגוון ולעשות עוף שלם בתנור עם תפוחי עדמה מעל רק ברוטב טיפה שונה משהו כמו מלח ומיונז איזה תיבול אפשרי יהיה לעשות לעוף ולתפוחי האדמה אשמח מאוד ולשים אותו הדבר בטח תנור רגיל ו180 מעלות כי אצלי התנור חזק מספיק לעוף גם 50 דקות והעוף מוכן:) והאם צריך לעשות לעוף חתכים כדי שהוא לא יהיה אדום מביפנים?
    תודה רבה על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      אפשר לתבל בכחצי כוס מיונז, כפית מלח ופלפל שחור. אפשר גם להוסיף כף פפריקה מתוקה. אני אישית לא ניסיתי את התיבול הזה אבל אני יודעת שיש כאלה שמכינים אותו.
      אין צורך לעשות חתכים לעוף אבל אם קורה לך שאחרי 50 דקות העוף אדום מבפנים כדאי לך לאפות ב170 מעלות במקום ב180.
      בהצלחה 🙂

    1. אם יש לך רק פס תחתון אז אני חושבת שהעוף לא יזהיב כל כך בחלק העליון.
      בעוף זה פחות קריטי אם מחממים את התנור מראש או מפעילים אותו כשהעוף כבר בפנים.

  7. רציתי לשאול האם מכניסים גם את התפוחי אדמה הגזר והבטטה לתוך העוף בזמן האפיה או שבצד?

  8. היי אפרת,מתכון קבוע וטעים מכינה כמו במתכון עם תוספת גריל עוף והפעם רוצה להכין רק תפוחי אדמה עם הרוטב ואפשר בבקשה כמות של הרוטב לתבנית שלמה של תפוחי אדמה בערך שישה תפוחי אדמה גדולים:) ועם תפוחי האדמה יש לי דג בקלה האם אפשרי לטגן אותו ואיזה רוטב אפשרי להגיש עם הדג המון המון תודות על המתכונים הנהדרים:)אגב אתמול הכנתי וכול פעם יוצא טעים הפעם רוצה לגןון טיפה:)

    1. או שניתן להכין את הדג גם בתנור בניפרד ועם איזה רוטב מומלץ?והתנור שלי חזק אז העוף מוכן אחרי חמישים דקות.
      שוב תודה.

    2. היי קרינה,
      לגבי הרוטב לתפוחי האדמה, תכיני את הכמויות לפי המתכון רק תורידי מכמות השמן. במקום שליש כוס שימי 3 כפות שמן.
      לגבי הדג, את יכולה לטגן אותו במחבת או לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות (בהנחה ומדובר בפילה ולא דג שלם). הייתי הולכת על תיבול עדין של מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית, מעט פפריקה מתוקה ועשבי תיבול קצוצים. מלח ופלפל.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דבורי,
      לא מומלץ לאפות בחום יותר מידי גבוה מאחר והעוף עלול להתייבש.
      מומלץ לאפות ב180 מעלות. לפעמים העוף מוכן גם אחרי שעה וחצי. תבדקי אותו.

    1. היי רוית,
      את יכולה לתבל רק בטריאקי (בין שליש לחצי כוס) או להוסיף גם קצת צ'ילי מתוק (2-3 כפות) ו1-2 שיני שום כתושות.
      שבת שלום 🙂

  9. חג שמח ומועדים לשמחה
    הכנתי את העוף ויצא פצצה ,, ממש נחטף ולא הפסיקו לשאול אותי על המתכון. אז שוב תודה לך .

  10. היי
    אם אני משתמשת בעוף מחולק לחלקים, זה יצא גם טעים וצלוי? ומה הכמות של השום שאני צריכה לשים?

    1. היי מירב,
      אין בעיה להשתמש בחלקי עוף ולתבל אותם באותו אופן. כל יתר החומרים לא משתנים, כולל כמות השום שברוטב.
      לגבי ראש השום שבתוך העוף, את יכולה לוותר עליו לגמרי.

  11. היי,
    לא אכתוב פה שאלות ובקשות.
    רק אכתוב כאן תודה על מתכון אדיר.
    הוכן עם כמות פי 3 גדולה יותר של בטטה ותפו"א ויצא נדיר!
    מומלץ+++

    1. היי דינה,
      כמובן שיותר טעים כשזה טרי אבל אם אין אפשרות אז אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
      יום מקסים 🙂

  12. היי
    יש לי שתי שאלות
    אפשר למוותר על דבש ו רוטב סויה??
    למה התכוונת (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).האם הכוונה שהתנור עובד למעלה ולמטה באותו זמן ??
    התנור שבבית אצלי לא עובד באותו זמן

    1. היי דנה,
      אפשר לוותר על הסויה והדבש (אם יש לך סילאן את יכולה לשים במקום הדבש). אם את מוותרת על הסויה תוסיפי חצי כפית מלח.
      הכוונה לתוכנית האפיה הרגילה של התנור. באיזה תוכנית את משתמשת בדר"כ?

  13. שלום רב יש לי תבלין גריל עוף אפשר להוסיף אותו לתיבול? צריך לוותר על משהו אם אני מוסיפה אותו?

    1. היי מיטל,
      אם את רוצה להשתמש בתבלין גריל שימי כף מהתבלין וותרי כל הסויה והקטשופ.
      יום נפלא 🙂

  14. נשמע מעולה !
    רציתי לדעת האם העוף יוצא מתוק ?
    אבא שלי לא אהב מתוק ואני עדיין רוצה לנסות את המתכון….
    אוריד את הקטשוף בטוח, אבל השאר לא קריטי למתיקות ?

      1. היי נוי,
        העוף לא יוצא מתוק.
        אפשר לשלב 1-3 בצלים חתוכים לחצי או לרבעים.
        בהצלחה 🙂

        1. תודה רבה על התגובה המהירה !
          ושאלה נוספת, אם מרתיחים את תפוחי האדמה לפני… אפשר לקצר מעט את זמן האפיה ?

  15. היי
    הכנתי את המרינדה והיא יצאה לי די סמיכה רציתי לשאול אם זה בסדר?!כי כאילו אין שום נוזלים כרגע וכמובן שפעלתי בדיוק רב בכמויות.
    תודה

    הדבר היחיד ששינתי הוא שימוש בסילאן במקום דבש רגיל.

  16. שלום, רציתי בבקשה לשאול:
    1. האם אפשר להשים דבר אחר במקום הרוטב סויה? אם כן מה?
    2. מה הייתה כוונתך כשכתבת: "בתוכנית הרגילה למעלה ולמטה"?
    האם התכוונת שצריך להפוך אותו לאחר זמן?
    תודה רבה
    ושבת שלום.

    1. היי מיכל,
      אפשר לוותר על רוטב הסויה ולשים כשליש כפית מלח.
      הכוונה לאפיה בתוכנית הרגילה של התנור ולא בטורבו או בכל תוכנית אפיה אחרת. אין צורך להפוך את העוף.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  17. פעם ראשונה שאני מכינה עוף.. בחרתי במתכון הזה, חומרים פשוטים ונראה שילוב מנצח.. אין לי מושג איך יצא אבל בתנור הוא נראה מעולה:)

  18. המלצה למי שלא שומר כשרות: להחליף את השמן במחאה רכה ולוותר על רוטב הסויה. העור יוצא פריך ומתפצפץ – יאמי.

    1. היי לילי,
      זה נמצא בתוך העוף כך שזה לא משפיע על הטעם של כל חלקי העוף אבל אם לדעתך זה הרבה את יכולה לשים רק כמה שיניים.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי תהילה,
      אם יש לך רוטב טריאקי את יכולה לשים. אם לא, אפשר להכין גם בלי ואז אני ממליצה להשתמש בסילאן במקום הדבש, במידה ויש לך.

  19. האמת שאני לא טעמתי
    אבל אם 4 הגברים שבבית טרפו את העוף ובעלי ביקש אותו שוב לשבת סימן שבאמת היה טעים…
    מכינה אותו עכשיו עם מילוי אורז ובטטות (יש לבשל מעט את האורז לפני המילוי)
    תודה רבה!!

    1. היי דבי,
      העור שומר שהעוף לא יתייבש בזמן הצלייה בתנור אבל אפשר להכין גם בלי עור.
      יום נעים 🙂

  20. אז חזרתי לעדכן 🙂
    בד"כ לפני ארוחות גדולות עם אנשים, את המתכונים החדשים אני מנסה בבית.
    כאן זה לא קרה, כי הייתה לי תחושה שזה זה! אכן לא טעיתי: יצא מדהים!!!
    תודה רבה רבה!

  21. עכשיו בכלל הסתבכתי, אבל ההסבר האחרון אודות התצלום הציל אותי 🙂 🙂
    אז להכניס לתנור כמו בתמונה,כן? 🙂 ואני חשבתי הפוך(ולכן מעט הפתעתי),.
    תודה אפרת וחג שמח!!!

  22. היי 🙂
    אני אוספת מתכונים לראש השנה, ויש לי חשק ללכת על העוף הזה. יש לי 2 שאלות:
    כשרשמת שיש לצלות את העוף עם החזה כלפי מטה, הכוונה שלך היא שהעור נוגע בתבנית?
    שאלה נוספת היא לגבי השום … איפה בדיוק לדחוף אותו? רשמת בחלקו הפנימי, אבל החלק הפנימי יהיה כלפי חוץ, אז השום יהיה חשוף?
    אגב אני מכינה 3 סלטים שלך לראש השנה: תירס, חצילים ועגבניות חריפות.
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      כן, העור נוגע בתבנית. כל העוף עטוף בעור ולא אמורים להסיר אותו. מאחר והחלק של החזה מתייבש יותר מהר עדיף שהוא יהיה התחתון ואז תשמר העסיסיות שלו.
      את ראש השום שמים בתוך הבטן של העוף ולכן השום אינו חשוף אפילו שהחלק הפנימי נמצא בצד וכביכול חשוף.
      צריך לשים את העוף בתנור באותה צורה שהוא נראה בתמונה העליונה, פשוט את השום יש להכניס בתוך העוף.
      לגבי הסלטים- בחירה מעולה 😉
      שבוע טוב!

      1. אני רוצה להגיד שהרבה מתכונים ניסיתי מאתר ויצא לי מעולה כדי לבשל לשבת כל יום חמישי אני בונה את התפריט לפי המתכונים גם בעוגות ובעוגיות ובכל יוצא נהדר אני מברכת אותכם לשמה טובה☺

      2. לא הבנתי. חשבתי שצריך להפוך את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה ואז כתבת כמו בתמונה העליונה. לפי מה שאני רואה גם בתמונה העליונה וגם בתמונה התחתונה החזה כלפי מעלה ולא כלפי מטה… אשמח להסבר.

        1. היי נירה,
          הבשר של החזה צריך להיות כלפי מטה כדי שלא יתייבש. שימי לב שהחלק העליון הוא עצמות של חזה העוף בעוד שבתחתית זה הבשר עצמו עם העור. בתמונה זה כמו שצריך להיות.
          יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »