מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף שלם צלוי בתנור

עוף שלם צלוי בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 20, 2019
Last modified:ינואר 20, 2019

Summary:

עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה

עוף שלם צלוי בתנור

מצרכים:

עוף שלם עם העור (1.5-2 קילו)

10-15 תפוחי אדמה קטנים עם או בלי קליפה (600-700 גרם)

תיבול: רבע כוס שמן זית, 5 שיני שום כתושות, כף תבלין גריל עוף, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-ריכוך מקדים של תפוחי האדמה (2 אפשרויות): 

במיקרוגל: מניחים את תפוחי האדמה בצלחת שטוחה, מכסים ומכניסים למיקרוגל במשך 6 דקות, עד לריכוך חלקי.

בישול במים: מניחים את תפוחי האדמה בסיר ושופכים מעל מים רותחים באופן שיכסה אותם. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת.

-מניחים את העוף השלם ותפוחי האדמה בתבנית גדולה. 

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומתבלים היטב את תפוחי האדמה והעוף (מורחים על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף).

-הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעתיים (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת יקרה,
    לא בטוחה שהבנתי כבאעזה אופן להניח את העוף בתבנית. האם כמו בתמונה המצורפת למתכון?

    1. אפשר אבל אין צורך לעשות זאת. הרתחת העוף במים מוציאה חלק מהשומנים שלו (אין קשר ללכלוך).

    1. אני חושבת שכן אבל יהיה צורך להוסיף מים ולכסות את התבנית בנייר כסף, לפחות בשעה הראשונה. אח"כ להסיר ולהמשיך לאפות.

  2. היי אפרת -רוצה להכין לשבת את העוף הנפלא הזה.
    הבנתי שניתן לתבל את העוף כבר ביום חמישי – האם זה כולל גם את הוספת התפוחי אדמה לתבנית ביום חמישי?
    או את התפוחי אדמה להוסיף ביום שישי?תודה

    1. היי ענתי,
      אם את משאירה את תפוחי האדמה עם הקליפה אז אין בעיה לתבל יום לפני.
      אם את מקלפת את תפוחי האדמה אז עדיף להוסיף אותם ביום שישי כדי שלא ישחירו.

  3. צהריים טובים!

    המלצה:

    אם משאירים את העור כדאי לנסות בלי טיפת שמן – יצא מעדן ואולי לא יורגש הבדל.

    נשמע מוזר אבל אצלי חושבים שאני שמה שמן והעוף לא רואה שמן!

    (כנ"ל בסלמון ואמנון).

    את העוף אני עושה מחולק ובגריל כרבע שעה או יותר בחום של 275 מעלות להשחמה

    ואז מכוסה שעה וחצי פלוס ב180 מעלות.

    תודה ויום מקסים!

  4. היי,שעתיים זה לא הרבה זמן??
    ולמה לא בטורבו?
    ועוד שאלה……אפשר להכין את הכל ביום חמישי ורק בשישי להכניס לתנור??
    תודה על התשובה

    1. היי שלומית,
      שעתיים בחום עליון וחום תחתון לעוף שלם זה בסדר. העור משחים מאוד אבל הבשר נשאר רך ועסיסי.
      טורבו עלול לייבש את העוף.
      אפשר להכין בחמישי ולאפות בשישי.

  5. היי אפרת, תודה על מתכון נוף שנראה טוב
    כמה שאלות:
    1. במקום העוף השלם אפשר להשתמש בשוקיים?
    2. אם רוצה להכין בערך קילו שוקיים אבל להכפיל את כמות תפוחי האדמה – האם משהו משתנה מבחינת כמויות התיבול או זמן האפייה?
    3. האם אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן מהמרר?
    4. לגבי תבלין גריל עוף – האם את מתכוונת לאבקה כזאת שנמכרת במיכל תבליים כמו כל שאר התבלינים?
    5. אם משתמשת בתפוחי אדמה קטנים שנמכרים בשקיות ששמים במיקרו האם עדיין צריך לרכך אותם?
    6. מתכננת להכין את המתכון הזה ביום רביעי אבל רוצה להכין אותו גם לארוחת שבת ושם יש אנשים צמחונים אז השאלה האם אפשר להכין רק תפוחי אדמה עם אותו תבלון (בא לי לגוון ולהכין תפוחי אדמה כאלה)? אם אשים 1.4 קילו תפוחי אדמה כמה לשים מכל תבלין וכמה זמן לאפות אותם?
    המון המון תודה לך

    1. היי,
      1. כן. זמן אפיה מתקצר לשעה וחצי.
      2. אני חושבת שהתיבול אמור להספיק.
      3. כן
      4. כן
      5. מומלץ אבל לא חובה.
      6.כן אפשר. כמות התיבול שבמתכון אמורה להספיק. זה תלוי אם את מרככת אותם לפני. אם כן בסביבות 45 דקות. אם לא, אז בסביבות שעה ורבע.

  6. תודה אפרת על המתכונים שאלות:
    1.לאיזה תוכנית בתנור – לא טורבו?
    2. האם צריך להפוך את העוף לאחר שעה?

    1. היי חדוה,
      1. לא טורבו. חום עליון וחום תחתון.
      2. אין צורך להפוך את העוף.

  7. רק רציתי לתקן.
    לפני שמכניסים תפוחי אדמה למיקרוגל, צריך לעשות בהם איזשהוא חתך כלשהוא סוג של איקס בשביל שלא יתפוצץ…

    1. לא חובה אבל הם יוצאים יותר טעימים ונימוחים לאחר בישול מקדים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר