מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף עם ערמונים

עוף עם ערמוניםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 10, 2018
Last modified:יוני 11, 2018

Summary:

מתכון לעוף מבושל עם ערמונים בסילאן – פשוט וטעים.

עוף עם ערמונים

מצרכים (5-6 מנות):

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום פרוסות

8-10 חתיכות עוף (שוקיים, כנפיים, ירכיים וכו')

300 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה

2.5 כוסות מים

תיבול: 3 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים ערמונים, מים רותחים ומתבלים בסילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך כשעה וחצי. מומלץ לערבב את התבשיל כל 20 דקות.

הערה: אפשר להכין את העוף בתנור ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי. יש לחתוך את הבצל גס. במקום 2.5 כוסות מים יש לשים חצי כוס מים ולעקוב אחרי האפיה. אם במקרה התחתית יבשה יש להוסיף עוד מים במהלך האפיה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


28 תגובות

הוסף תגובה
  1. מושללללםםםם!
    תודה רבה רבה על עוד מתכון מוצלח.
    אני אומנם צימחונית אז אני לא זאת שאוכלת אבל כשבעלי אוכל את האוכל שאני מכינה בזכותך והתגובות הן כאלה אז זה שווה הכל.
    תודה לך ❤

  2. שתי שאלות
    למה הכוונה לחמם שמן בסיר, הכוונה כמה זמן זה לוקח?
    כשכתבת לטגו את חלקי העוף כדקה מכל צד – אז אין לי סיר שאפשר לשים את כל המתחים זה ליד זה, האם זה בסדר שבזמן הטיגון הראשוני החלקים יהיו אחד על גבי השני? או מה עושים?

  3. מוצלח מאד!

    לדעתי חייבים את האבקת מרק (הביתית כמובן) או לפחות משהו אחר במקום.

    הרבה תודה ושבוע טוב!

  4. שתי שאלות:
    1. עברתי ליחידת דיור ויש לי מקרר משרדי קטן. סיר עם עוף לא יכנס לתוכו. אם אני מסיים להכין את זה בארבע וחצי בצהריים ומשאיר על השיש עד הארוחת ערב עם החבר'ה ב 11 בערב האם זה יתקלקל? 6 שעות על השיש זה מוגזם?
    2. אם יש לי עוף קפוא ואני רוצה להתחיל להכין את המתכון בערך בשתיים וחצי בצהריים ואני מעביר את העוף מהפריזר למקרר ערב לפני האם העוף יספיק להפשיר? האם להשאיר אותו במקרר עד ההכנה או להוציא אותו לפני לשיש?

    1. אם זה לא יום חם במיוחד אז לא אמורה להיות בעיה בתנאי ששומרים את זה במקום מוצל במטבח (ולא ליד חלון עם שמש ישירה).
      אני ממליצה לבדוק את העוף בבוקר. אם הוא לא הפשיר לגמרי, אפשר לשים אותו בקערה עם מים ולדעתי תוך 20 דקות הוא יופשר לגמרי כי הוא כבר חצי מופשר.

  5. פעם ראשונה שהולך להכין משהו רציני כזה ועוד עם ערמונים ויש לי כמה תהיות:
    – לגבי העוף: הולך להשתמש בשוקיים קפואות. רוצה להכין את המתכון מחר, איך, מתי, ובמשך כמה זמן אני מפשיר את השוקיים?
    – לגבי הבצל: כמה זמן בערך לוקח לטגן אותו, שיהיה לי כיוון כללי?
    – לגבי הפלפל: כמה בערך צריך לשים, שוב שיהיה לי כיוון כללי?
    – לגבי הערמונים: מעולם לא הכנתי כלום עם ערמונים וגם לא ממש אכלתי משהו אז תוהה לגבי שני דברים – א. האם צריך לחצות אותם או משהו או פשוט להוציא מהשקית שלמים וקלופים כמו שהם? ב. האם כשהמתכון מוכן אוכלים גם את הערמונים או שהם נועדו רק לטעם?
    – לגבי התבשיל עצמו: א. אם מכין את זה בבוקר ויוצא מהבית אחרי שסיימתי לבשל ורוצה לבקש מהילד להכניס את זה למקרר, אחרי כמה זמן בערך אפשר כבר להכניס את זה למקרר? לחילופין כמה זמן מקימום זה יכול להישאר בחוץ? ב. האם התבשיל הזה טוב גם לאחר חימום אחרי שהיה במקרר? אם כן איך מחממים?
    סליחה על השאלות הכנראה מגוכחות אני פשוט אבא גרוש טרי שמנסה לעשות את צעדיו הראשונים במטבח

    1. 1. מפשירים לגמרי, כמה זמן שזה לוקח
      2. 4-5 דקות
      3. קמצוץ עם האצבעות
      4. שלמים. אוכלים את הערמונים.
      5. אחרי 3-5 שעות אפשר להכניס למקרר.
      6. כן. אפשר לחמם בכל צורה. במיקרוגל, על הגז או בתנור.

      1. תודה רבה על התשובות המפורטות.
        לגבי השוקיים הקפואים – איפה להפשיר אותם על השיש? אם רוצה להכין בבוקר צריך להוציא בערב? כמה זמן זה לוקח בערך שתהיה לי הערכה גסה לפחות?

        1. עדיף להפשיר במקרר כל הלילה. אם רוצים לזרז הפשרה אפשר לשים בתוך קערה עם מים. זה יכול לקחת כשעה עד שזה מפשיר.

  6. אפשר לוותר עח אבקת מרק העוף מפריש די טעמים היכול אני למשל לשפוך מיץ תפוזים במקום סילן+כפית דבש? ומה עם לפורר קצת או לחצות את הערמונים?

    1. הסילאן נותן יותר צבע ומתאים עם הערמונים אבל אם לא, אפשר לשים כשליש כוס מיץ תפוזים ו 1-2 כפות דבש.
      אין צורך לפורר את הערמונים. לפעמים הם נחצים בזמן הבישול והם גם טעימים כמו שהם.

  7. ליל טוב!/בוקר אור!

    משום מה אני תמיד צריכה לבשל, גם פרגיות, הרבה זמן.

    לכן נראה לי שאשים בגריל ואעביר לסיר.

    יתאים לטגן בצלצלים קטנטנים ולהמשיך לפי הוראות?

    איזה ירק אפשר להוסיף (חוץ מבטטה), גזר? פשוט לחסוך בישול של תוספת ירק.

    הרבה תודה!

    1. באיזה גודל נתחים את משתמשת? אלה פרגיות ללא עצם נכון?
      כן, אפשר לטגן בצלצלים קטנים.
      אפשר להוסיף גזר ותפו"א.

  8. היי, חושבת להכין למחר את העוף. הבעיה שראיתי בתגובות שצריך סיר 5 ליטר לפחות. המקימום שיש לי זה 4.2. האם עדיין ניתן להכין 10 שוקיים? או שאפשר רק 8? או פחות? ומה קורה מבחינת שאר המרכיבים אם מורידים כמות של שוקיים?

  9. ניסיון ראשון במטבח. הולך לשתמש ב 10 שוקיים. באיזה סיר להשתמש? סוטאז או רגיל? יש לנו מגוון גגדלים של סירים (2.5, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5 , 6 ליטר) במה להשתמש
    תודה על מתכונים שגם גבר יכול להכין ולפנק את אשתו

  10. ערב טוב לך,

    חושבת להכין לשבת עם פרגיות.

    כשאני מכינה עוף בתנור אני מפזרת תבלינים ושמה בגריל למשהו כמו 20 דקות עד צבע חזק ואז מנמיכה, מכסה וממשיכה אפיה

    ב-180 מעלות.

    שאלתי:

    אפשר כך גם בפרגיות?

    להוסיף את הערמונים רק אחרי הגריל?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      פרגיות בדר"כ רצוי לאפות על 200 מעלות במשך 10-15 דקות מכל צד כדי שיישארו עסיסיות.
      במקום 200 מעלות בתוכנית רגילה אפשר לשים על מצב גריל.
      בגלל שזו אפיה יחסית קצרה (סה"כ 25-30 דקות) אפשר לשים את הערמונים מהתחלה.

    1. כן. את הבצל חתכי גס. שימי בהתחלה כחצי כוס מים (העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה).
      180 מעלות, כשעה וחצי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר