מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

חזה עוף מוקפץ עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 22, 2014
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

חזה עוף מוקפץ עם ירקות צבעוניים ברוטב טריאקי פיקנטי

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

מצרכים (3-4 מנות):

4-5 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות

1 בצל לבן בינוני חתוך גס

3 גזרים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים

1 פלפל אדום חתוך גס

1 פלפל צהוב חתוך גס

1/4 כרוב לבן חתוך גס

5 גבעולי בצל ירוק קצוץ גס

1 פלפל צ'ילי חריף קטן / חצי כפית פפריקה חריפה

תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל

אופן הכנה:

– מטגנים את קוביות העוף כדקה מכל צד (חצי טיגון – עד שהעוף משנה את צבעו ללבן) ומעבירים לקערה (העוף יעבור טיגון נוסף. הליך זה נועד לשמור על עסיסיות העוף).

– מנקים את המחבת משאריות ומטגנים על אש גבוהה את הבצל והגזר במעט שמן עד שהבצל הופך לשקוף.

– מוסיפים את הפלפלים והכרוב, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש עד שהגזרים מתרככים (יש לערבב מידי פעם).

– מוסיפים את קוביות העוף (ללא הנוזלים), הבצל הירוק, פפריקה/ פלפל חריף, רוטב הטריאקי מעט מלח ופלפל ומטגנים על אש גבוהה 2-3 דקות (אפשר תוך כדי הקפצה) עד שהרוטב מסמיך ועוטף את כל המרכיבים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

205 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, קודם כל תודב רבה על האתר המעולה והקולע!!
    אין לי כרוב וגזר, נראה לך מתאים לשים בטטה עם שאר הירקות? ואם כן, לתבל ולהכין באותו האופן?
    תודה רבה מראש!!

    1. היי בתיה,
      תכיני באותו אופן רק עם פלפלים ותוסיפי פלפל נוסף. זה מספיק.

    1. לדעתי כן. יש להפשיר במקרר כל הלילה ולחמם במחבת או במיקרוגל.

  2. אפרת שלום
    ראשית תודה על המתכונים שלך
    1. באיזה סוג שמן מומלץ.להשתמש בטיגון של הבשר ושל הירקות?
    2. במידה ומקפיאים חלק מהעוף, איך מומלץ להפשיר. מקפוא להכניס למיקרוגל או הפשרה איטית במקרר?
    תודה ושבוע טוב

    1. היי,
      1. אפשר להשתמש בשמן זית או שמן קנולה (בטיגון עמוק- שמן קנולה).
      2. הפשרה איטית במקרר.

  3. שלום
    יש לך מתכון של חזה עוף מוקפץ עם ירקות
    ברוטב צהוב – מכינים את זה הרבה במסעדות ?
    תודה רבה

    1. היי יעקב,
      לא בטוחה שאני מכירה. זה ברוטב של כורכום/קארי?
      באיזה מסעדות מגישים את זה? זאת מנה אסייתית?

  4. היי אפרת,
    רוצה להכין עכשיו מוקפץ והיה לי רק פרגיות וקניתי לקט ירקות להקפצה בסגנון אסייתי 500 גרם…איך ניתן להכין מזה מוקפץ כמו אצלך אודה לך מאוד תודה .וגם פה צריך להקפיץ את הפרגיות קודם ולהוציא ואז להקפיץ את הירקות ואז לתבל ביחד?
    תודה רבה רבה:)

    1. כן אפשר להשתמש בזה ולהכין באותו אופן.
      שבוע נפלא 🌷

  5. הכנתי היום ויצא מושלם!!! ללא כרוב ובצל ירוק והוספתי פטריות… חצי שעה והיתה ארוחת צהריים. הגשתי יחד עם נודלס.
    תודה אפרת על המתכון הזה ועל כל המתכונים הנפלאים שלך!! יישר כח!!

    1. במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.

  6. מתכון מושלם !!!
    לא היה לי פלפל חריף / פפריקה חריפה אז עשיתי בלי.הוספתי גם פטריות ושמתי 1/5 כרוב לבן ולא 1/4.
    לקח לי סהכ עבודץ הכנה עם הבישול 40 דקות.
    אין ספק שאכין את זה שוב !
    תודה רבה על המתכון
    חג שמל

  7. ערב טוב,
    יש לי לקט ירקות להקפצה בסגנון סיני קפוא. 800 גרם.
    1. האם עלי להפשיר אותו, לסנן מהנוזלים ואז לטגן על מנת שלא יצאו מסמורטטים ?
    2. כמה כפות טריאקי עלי לשים לכמות כזאת + העוף ?
    האם כדאי להשרות את חתיכות העוף טרם טיגונן בטריאקי ?

    המון תודות

    1. היי אורנית,
      1. אפשר להפשיר ולסנן אבל לא חובה.
      2. את הטריאקי את יכולה להוסיף לפי הטעם. ממליצה להתחיל מ-7 כפות ולטעום. אם לדעתך חסר אפשר תמיד להוסיף יותר.
      השריית חזה העוף לא תשפיע בצורה משמעותית על הטעם.

  8. יצא מעולה, תודה!
    אני תמיד מכינה דרך האתר שלך ואת יודעת לעשות לי את החיים קלים במטבח 🙂
    מחכה שבעלולי יחזור ויטרוף.

  9. זה לא 10 דקות…. רק לחתוך הכל לקח לי 10 דקות, עד שהעוף נהיה לבן 5 דקות אחרי דקה כמו במתכון הוא עוד היה ורוד וקר, עד שהבצל נהיה שקוף עוד 5, לגמבה והכרוב לקח עוד 15 דקות העוף בסוף ברוטב ובתיבול עוד 5
    45 דקות עם כל המסביב…
    יצא טעים, שמתי 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק במקום פלפל חריף.

    1. היי לנה,
      המתכונים באתר הם בממוצע עד 10 דקות הכנה לא כולל זמן בישול ואפיה.
      שמחה שיצא טעים, נראה לי שזה הכי חשוב 🙂

    1. אפשר אבל מומלץ לחתוך את תפוח האדמה לקוביות ממש קטנות כדי שיספיק להתרכך.
      תוסיפי יחד עם הגזר.

  10. הי אפרת, אפשר לשים ברוקולי? מתי להוסיף? צריך לחלוט קודם?
    מתכוונת להכין לא פיקנטי לילדים, אותו תיבול חוץ מהחריף?
    תודה!

    1. היי דנה,
      אם מדובר בפרחי ברוקולי טריים אפשר להוסיף אותם יחד עם הפלפלים והכרוב ואז אין צורך לחלוט אותם לפני.
      וכן, פשוט תוותרי על החריף.
      יום מקסים

    1. היי שרה,
      במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.

  11. האם אפשר להוסיף אטריות נודלס ? אם כן זה מומלץ ובאיזה שלב להוסיף אותם לבישול וכיצד לבשל אותם

    1. אפשר. יש לבשל אותן לפני בנפרד (לפי ההוראות שעל גבי האריזה) ולהוסיף אותן למנה בסוף יחד עם קוביות העוף, הבצל, רוטב טריאקי וכו'.

  12. בדרך כלל לא כותבת באתרים כאלה, אבל המתכון פשוט קל ומעולה, פיקנטי כמו שמובטח 🙂 והתשובות שלך בתגובות ממש עוזרות 🙂

    1. זה יכול ללכת גם עם אטריות ביצים וגם עם אורז לבן, מה שבא לך יותר 🙂

  13. פעם חמישית או שישית שאני מכינה את המתכון הזה ופשוט מתכון מוצלח ביותר
    הפעם הוספתי קצת פטריות טריות ותמיד בסוף אני שמה כף 2 של יין מתוק-יוצא מעדן!!!

  14. האם אפשר להוסיף נבטים?
    האם במקום רוטב טריאקי אפשר להשתמש ברוטב סויה או צילה חריף?
    תודה, מאיה

    1. היי מאיה,
      אפשר להוסיף נבטים. כדאי להוסיף אותם כ-5 דקות לקראת סוף הבישול.
      במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.

  15. אפרת, תודה על המשוב המהיר.
    אם תוכלי בבקשה לענות לי:
    אם אני מבשלת בסיר-איך עושים את זה?
    אין לי טריאקי, יש לי סויה וצילי מתוק, אני רוצה להשתמש בשניהם-כמה לשים?

    1. היי חני,
      מכינים בדיוק באותו אופן גם אם מכינים בסיר.
      אני ממליצה להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה לדוגמה פחות מומלץ).
      את יכולה לשים 3 כפות סויה ו-3 כפות צ'ילי מתוק. לשיפור הטעם מומלץ להמיר כף אחת של צ'ילי בכף דבש או סילאן.

  16. כמו כל מתכון יצא מושלם,טעים מאוד
    הטעמים ממש מדוייקים
    הקטנצ'יק שלי השאיר צלחת ריקה🙌
    תודה רבה על כך שהמטבח פעיל בזכות בקלילות שאת מעבירה המתכונים שלך

  17. היי אפרתי האם אפשר להשתמש בפילה עוף אם כן כמה בערך צריך?אין לי כרוב,בצל ירוק ופלפל צהוב האם אפשר לוותר ולהוסיף שעועית ירוקה?

    1. היי רינת,
      אפשר להשתמש ב 400-500 גרם פילה עוף. ואין בעיה, תכיני בלי אלה ותוסיפי שעועית ירוקה.

  18. שלום אפרת! הכנתי את המתכון של החזה עוף. לצערי לא טיגנתי מספיק את קוביות חזה העוף בטיגון הראשוני, ויש לי תחושה מהמראה של העוף שהוא יצא יבש… :/ מה עושים במקרה כזה? אשמח לעזרה.

    1. היי מעיין,
      הרוטב אמור לעשות אותו קצת יותר עסיסי. אם אין מספיק רוטב אני ממליצה להוסיף עוד כמה כפות טריאקי וקצת מים.

  19. היי אפרת, מה שלומך?

    אני רוצה להכין את העוף. ושוב אני הולכת לשאול, עם מה להגיש?
    נראה לך שיש קשר לבשל קינוא? או שזה לא מתאים? ואם כן, ראיתי שיש לך מתכון של קינוא עם גזר, אבל כאן יש כבר גזר ובצל, אז אפשר אולי את הקינוא רק עם תבלינים?

    אשמח מאד מאד אם תוכלי לענות לי כמה שיותר מהר כי אני כבר רוצה להתחיל לבשל.

    דרך אגב, האורז חום עם פלפלים נהיה מאכל קבוע אצלינו, הבאתי גם לאמא שלי שתחי', והיא כל כך התלהבה שהצלחתי לבשל אורז חום עם טעם מדהים. – אמרתי לה שזה רק בזכותך. אז הקרעדיט שייך לך 🙂

    תודה, את מדהימה

    1. היי שרה,
      ראיתי רק עכשיו.
      לדעתי אורז לבן הכי הולך עם זה.
      אם את אוהבת קינואה אז זה גם יכול להתאים.

    2. היי אפרת

      אני לא משתמשת באורז לבן 🙁
      לגבי הקינוא, אפשר לעשות את המתכון עם הגזר, אבל בלי בצל ובלי גזר?

    3. אוה, שכחתי לכתוב, העוף כבר מוכן וזה נראה טעים מאד!!!
      עכשיו הוא מחכה לתוספת שלו:)

    4. עכשיו רק יכולתי לענות. כן, אפשר להכין בלי הגזר והבצל. מקווה שהסתדרת 🙂

    1. הכוונה להוסיף את קוביות העוף שטיגנו קודם לכן בלי הנוזלים שהעוף הפריש במהלך הטיגון.

  20. הי אפרת,
    אם אני מבינה נכון- החזה עוף מטוגן רק 2 דקות בהתחלה ועוד 3 דקות בסוף?
    הוא מספיק להיות מוכן בכלל? או שהוא נשאר קצת נא?
    תודה רבה על המתכונים הכיפיים:-)

    1. היי רבקה,
      חזה העוף נעשה מבושל לגמרי אך רך ועסיסי. בגלל שהוא חתוך לקוביות 5 דקות אמורות להספיק.

  21. נראה מעולה!
    כמה שאלות:
    1. האם אפשר לשים קישואים במקום הכרוב?
    2. האם אפשר לוותר על הבצל הירוק?
    3. האם אפשר במקום פלפל צ'ילי לשים צ'ילי גרוס?
    4. האם אפשר במקום רוטב טריאקי לשים שמן?

    1. 1. כן
      2. כן
      3. כן (לשים קמצוץ לפי הטעם)
      4. לא. אם אין לך טריאקי, אפשר לשים 2 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.

    1. היי עדיה,
      אין בעיה להוסיף אטריות נודלס. יש לבשל אותן לפני בנפרד (לפי ההוראות שעל גבי האריזה) ולהוסיף אותן למנה בסוף יחד עם קוביות העוף, הבצל, רוטב טריאקי וכו'.

  22. יצא מעולה!!!
    הוספתי פטריות ושעועית וקישוא (בעקבות התגובות כאן..) ובלי כרוב.
    תודה על המתכון 🙂

  23. שלום אפרת! הכנתי שוב ביום שישי אבל הפעם, שמתי קוביות סלמון במקום חזה עוף. רוצה להגיד שיצא טעים ביותר! מומלץ מאוד למי שמחפש מתכון פרווה. תודה רבה וערב טוב 🙂

    1. היי,
      אם יש טריאקי עדיף לשים אותו בלי הסויה. אפשר להוסיף צ'ילי מתוק לפי הטעם.

    1. היי הודיה,
      אפשר לשים 2 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן או דבש.
      שבת שלום 🙂

  24. היי,
    האם אפשר להכין את זה לשבת (ולהוסיף גם איטריות), ולחמם את זה בתנור או בפלטה? זה לא יתייבש…?

    1. היי ליאת,
      אפשר להכין לשבת ולהוסיף גם איטריות. אין בעיה לחמם בפלטה או בתנור. בגלל שיש רוטב זה לא מתייבש.
      שבת שלום 🙂

    1. היי יפעת,
      אני מניחה שכן (למרות שקחי בחשבון שהירקות אולי יהיו קצת "סמרטוטיים" לאחר הפשרה).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי ענת,
      אין לי מתכון לחזה עוף בתנור (כי בתנור הוא עלול להתייבש). בכל מקרה, לא חייבים לטגן את חזה העוף עם הרבה שמן. אפשר לטגן אותו עם כף שמן אחת בלבד ואם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אפשר גם לרסס שמן על המחבת (שזה יוצא כמות של פחות מכפית).

    1. היי בתאל,
      את יכולה להמיר את הגזר לבטטה (מומלץ לחתוך אותה לקוביות קטנות כדי שתתבשל יותר מהר).
      אפשר להוסיף כ-2 כפות צי'לי מתוק.
      בהצלחה 🙂

  25. שלום
    אני רוצה להכין את המתכון מחר מוקדם אני מקווה שתוכלי לענות בהקדם:)
    1. אין לי רוטב טריאקי או סויה או צ'ילי. אבל יש סילאן. אפשר?
    2. אין לי פלפל צהוב. אפשר לוותר?
    3. יש לי פפריקה מתוקה ולא חריפה ואין לי צילי. זה בסדר?
    (אין גם בצל ירוק אבל מהבחינה הזאת זה בסדר)
    תודה רבה אתר מעולה

    1. היי,
      1. את יכולה לשים סילאן אבל קחי בחשבון שזה ייצא מתקתק.
      2. אפשר לוותר על הפלפל הצהוב.
      3. את יכולה לשים פפריקה מתוקה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי בניה,
      אפשר לשים כמה טיפות טבסקו לפי הטעם בנוסף לרוטב טריאקי ולא במקום.

  26. למרות חששות רבים (וזה שלא היה לי טריאקי) יצאתי לדרך. הטריאקי הוחלף בסויה וסילאן לפי ההנחיות באחת מהתגובות. יצא מעולה! תודה אפרת! 🙂

  27. יצא לי טעייייים!
    חששתי שלא יצא לי כל כך טוב כי היו לי כמה ניסיונות כושלים בבישול באתרים אחרים,
    והייתי על סף ייאוש..
    איזה כיף שהאוכל יוצא בדיוק כמו במתכון:)
    תודה לך אפרת!!!

    1. אני ממש שמחה לשמוע!
      זה אומר שתמשיכי לבשל, כן? 😉
      תודה לך שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!

  28. היי,

    אין לי כרוב – קריטי?
    יש לי צילי חריף גרוס (תבלין – גרוס גס יחסית)- זה אותו הדבר כמו הפלפל שרשמת או שעדיף לשים פפריקה חריפה כמו שכתבת?
    תודה!!

    1. היי יובי,
      אפשר לוותר על הכרוב.
      אפשר לתבל גם עם תבלין צ'ילי חריף אבל צריך לקחת בחשבון שאולי ירגישו יותר את החריפות מאחר וזה גרוס גס יותר מהפפריקה החריפה.
      שבת שלום 🙂

    1. שלום רב, אם אין לי טריאקי, אבל יש רוטב סויה, איזו כמות לשים מהרוטב והאם להוסיף סילאן או דבש?

    1. בטח 🙂 תבשלי אותם לפני עם מים (בהתאם להוראות על גבי האריזה) ותוסיפי למנה בסוף לאחר שהוספת את קוביות העוף והבצל הירוק.

  29. התחתנתי לפני חודש, ויש לציין שבחיים כמעט לא נכנסתי למטבח.. הדבר היחיד שידעתי לעשות זה חביתה;) ואחרי החתונה הייתי מוכשרת להתחיל ללמוד לבשל, האתר הזה מקסים! המתכונים קלים ומאוד ברורים וכתובים בצורה מסודרת! המידות מדוייקות, והכל פהשוט נותן מוטיבציה להמשיך לנסות וללמוד! תודה רבה!! ויחס אישי נהדר:) יישר כח!

    1. אני ממש שמחה לשמוע עדי!
      תודה רבה 🙂
      מזל טוב והמון הצלחה בדרככם המשותפת 🙂

  30. שלום,
    רציתי לשאול אם אני צריכה לשש מנות בערך ואני קונה את החזה עוף קפוא ששם יש שלוש חתיכות גדולות ואז יחתוך. אז לקנות שתי חבילות כאלו של חזה עוף או שלדעתך אחת תספיק?
    תודה ויום נעים!

    1. היי אלינה,
      זה תלוי מה המשקל של החבילה של העוף הקפוא. אם תוכלי תסתכלי ותרשמי לי.
      לפי מה שאת מתארת, אם החתיכות הן גדולות ועבות אני מניחה שחבילה וחצי יספיקו ל-6 מנות.
      המשך יום נפלא 🙂

  31. שלום אפרת. אני אוספת מתכונים לשבוע הבא.
    אם לא ארצה חריף, פשוט לוותר על הפלפל? אולי משהו במקום? תודה

    1. היי קריסטינה,
      כן, תוותרי על הפלפל החריף. אין צורך לשים משהו במקום, זה טעים גם ככה 🙂

  32. למה הכוונה 4-5 חתיכות חזה עוף? כמה זה במשקל?
    אם מחליפים את הכרוב בקישואים אז כמה קישואים?

    1. היי דורית,
      הכוונה ל 4-5 חתיכות שפרוסות לשניצלים, זה יוצא בסביבות 300 גרם.
      מספיק קישוא אחד בינוני חתוך גס.
      יום מקסים 🙂

  33. תודה!
    בסוף הוספתי טריאקי אבל לא עמדתי בפיתוי והוספתי קצת רוטב סויה וצ'ילי מתוק, בנוסף הוספתי קישואים וקצת שום כתוש בסוף
    יצא ממש מעולה!

    שאלה בנוגע לחזה עוף… האם השרייה במרינדה תוסיף לרכות וטעם של החזה?

    תודה מראש

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי ההשרייה, אני לא מרגישה בכל כך הבדל בטעם או ברכות כשאני משרה וכשאני לא משרה, לכן אני מוותרת על ההשרייה כשמדובר בבישול. בצלייה בתנור או במנגל כן כדאי להשרות כי אז הבשר נוטה יותר להתייבש.
      שבת שלום!

    1. היי גלית,
      אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן/דבש וכפית צ'ילי מתוק.
      שבת שלום 🙂

    2. ממש בטעות שלפתי את הרוטב ברביקיו מהמקרר… בדיעבד יצא מעדן, פעם הבאה נחזור למקורות
      אגב יצא לי מידי חריף אז הוספתי מעט סילאן, מעולה ממש!!!

    1. היי מזל,
      כל המתכונים באתר שדורשים אפיה בתנור בדר"כ הם במצב אפיה רגיל (עליון ותחתון) אלא אם כן רשום אחרת.
      יום נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר