מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בריבת תפוזים

עוף בריבת תפוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 12, 2019
Last modified:פברואר 12, 2019

Summary:

עוף אפוי בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב ריבת תפוזים

עוף בריבת תפוזים

מצרכים:

עוף שלם או 8 חלקי עוף (ירכיים, שוקיים, כנפיים)

4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

רוטב לעוף: 2 כפות שמן זית, 3 כפות מלאות ריבת תפוזים, כפית שום כתוש, כף מלאה דבש, כף רוטב סויה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ומתבלים את העוף ותפוחי האדמה.

-מניחים בתבנית ענקית ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה וחצי-שעתיים (חום עליון וחום תחתון).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת, יש לי מספר שאלות:-האם ניתן להמיר את הריבה בריבת שזיפים? -במה ניתן להמיר את הסויה? -איך ניתן לאפות את העוף באופן שיצא עסיסי ולא יבש ובאיזה תוכנית בתנור..

    תודה רבה.

    1. היי רחל,
      אפשר להשתמש בריבת שזיפים.
      אפשר לוותר על הסויה.
      אם זה עוף שלם הוא בדר"כ נשאר עסיסי כי העור מגן עליו.
      אם אלה חלקי עוף אז אפשר לאפות עם נייר כסף בשעה וחצי הראשונות ואח"כ להסיר את הכיסוי ולאפות 30-40 דקות נוספות, עד להשחמה.
      תוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.

    1. יש כף מלאה דבש במתכון. זה מספיק. את המתכון אני הכנתי מריבת תפוזים ללא סוכר ויצא בסדר גמור.

  2. ערב טוב אפרת,

    אם רוצים להמשיך אפייה של עוף שכבר מוכן על חום נמוך, כמה שיותר זמן.

    באיזה חום כדאי וכמה זמן מקסימום אפשר? (שיהיה רררררךךךך!)

    עוד שאלה, יש לי מעדן פרי תפוז ללא סוכר מאה אחוז מרכיבי פרי., מתאים כאן?

    הרבה תודה וקיץ רגוע ובריא!

    1. לאחר שהעוף מוכן אפשר להשאיר אותו בתנור בחום של 140 מעלות במשך 2-3 שעות נוספות.
      לגבי המעדן, אפשר (אני השתמשתי בזה).
      חודש טוב ומבורך ושיהיו לנו בשורות טובות!

  3. סליחה, לא הייתי ברורה.
    אני אופה את העופות בנפרד מהתפו"א
    האם הכמויות ברוטב לעופות משתנות?

    1. אם זה רק תפוחי אדמה אז מספיק לשים 2 כפות ריבת תפוזים. יתר הכמויות רגיל לפי מה שרשום.

    1. את יכולה להכין את המתכון של העוף ברוטב עגבניות בתנור.
      את הבצלים תחתכי ל-4 ותשימי בתבנית עם העוף, גמבה, קישוא, תפו"א, עגבניה חתוכה לשניים.
      תערבבי בנפרד: 2 כפות שמן, 2 כפות רסק עגבניות, חצי כפית מלח, 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, כפית גדושה אבקת מרק ביתית, פלפל שחור לפי הטעם ותתבלי את הכל. 180 מעלות שעה וחצי-שעתיים.

  4. היי אפרת, תודה על המענה.
    כרגע נתקעתי בלי עוף ויש לי רק תפוחי אדמה למיקרו
    אם לוקחת שתי שקיות של תפודים למיקרו (1.4 קילו) מה עשה מבחינת כמויות התבלינים?
    כמו כן היות ואין עוף ויש רק תפודים שהם למיקרו כמה זמן ובאיזה חום להחזיק אותם בתנור?
    המון המון תודה

    1. תכיני את כמויות התיבול שבמתכון רק שימי 3-4 כפות שמן זית.
      אפיה ב-190 מעלות במשך 40-50 דקות, עד לריכוך והשחמה.

  5. היי אפרת, תודה על מתכון מדהים
    כמה שאלות:
    1. כמה מנות זה יוצא?
    2. ניתן להשתמש בשום כתוש קנוי מהמקרר ואם כן כמה לשים?
    3. זה לא מעט מידי ארבע פוחי אדמה על שמונה שוקיים? אם אשים במקום ארבע תפוחי אדמה שמונה אז כמה לשים מכל אחד ממרכיבי הרוטב? האם זמן האפייה או חום התנור ישתנו?
    המון המון תודה

    1. 1. בסביבות 4-6 מנות.
      2. כן. כפית.
      3. תכפילי את כמויות הרוטב ב1.5. אין שינוי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר