מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת כדורי שוקולד

עוגת כדורי שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2015
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

עוגה הכי מהירה שיש, ללא אפיה:

עוגת כדורי שוקולד ב-3 מצרכים בלבד

המצרכים: ביסקוויטים, שוקולד מריר ושמנת מתוקה

עוגת כדורי שוקולד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר רגילים או בטעם שוקולד (*לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר

לציפוי:

חצי מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (125 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים (דקים או גסים).

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד המריר (100 גרם) והשמנת המתוקה (מיכל) וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

-מוסיפים לקערה את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב עד שכל הפירורים מכוסים בצורה אחידה בתערובת השוקולד.

-יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ומהדקים היטב לתחתית.

-מכניסים למקפיא עד להכנת הציפוי.

מכינים את הציפוי:

-מניחים בקערה קוביות השוקולד מריר (100 גרם) ושמנת המתוקה (חצי מיכל) וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

-יוצקים על העוגה בצורה אחידה.

*שומרים את העוגה במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


311 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום רב, האם אפשר להחליף את השמנת לקרם קוקוס? תודה על כל המתכונים המעולים שאת משתפת איתנו 🙂

    1. היי עמית, במקום שמנת אפשר לשים 3/4 כוס חלב + 50 גרם חמאה + כף סוכר – להמיס הכל עם קוביות השוקולד ולערבב.

  2. נשמע מעולה, האם ניתן להוסיף קצפת מעל השכבה הראשונה של הביסקוויטים ולאחר מכן להוסיף את הציפוי??

    1. היי ליאת,
      איזה תבנית קטנה יש לך? באיזה מידות?
      אפשרות אחרת היא להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית קטנה בגודל 30X20.

  3. אני לא רואה את התגובה שלי אני אשמח אם תוכלי לשלוח לי גם למייל תשובה
    תודה רבה לך על האתר המושקע…

  4. אני רוצה להכין את המתכון הזה אבל יש לי 2 שמנת מתוקה 500 מ"ל ביחד עם 2 חבילות פודינג וניל מחובר
    אני יכולה להשתמש בזה למתכון הזה?
    ואם לא יש לך מתכון אחר להביא לי שאני אוכל להשתמש עם זה?
    תודה רבה רבה…

    1. היי לימור,
      את יכולה להשתמש בשנת המתוקה למתכון הזה (סה"כ מיכל וחצי). פודינג וניל לא מתאים כאן.
      אם את רוצה מתכון עם שמנת ופודינג וניל את יכולה להכין מאפינס גלידה, קינוח ביסקוויטים (להכין רק עם וניל), עוגת גבינה פירורים, עוגת קרמבו, עוגת ביסקוויטים (רק עם וניל).

      1. דבר ראשון תודה רבה על המענה המהיר!!
        דבר שני קרה לי בעיה אני לא ידעתי שכדי להכין קצפת צריך בהתחלה להקציץ את הקצפת ורק אח"כ להוסיף את שאר החומרים ומה שקרה לי זה שהקצפתי את שתיהם ביחד וזה נשאר לי עדיין במרקם נוזלי, זה לא התקשה לי לקצפת
        והייתי רוצה לעשות מזה משהו , חבל לזרוק את כל זה..
        הסתכלתי על המתכונים שנתת לי אבל כולם עם קצפת קשה ומה שיש לי לא יהיה לזה טוב כי זה לא קשה..
        יש לך להציע לי מה לעשות???
        ושוב תודה רבה לך!!!

        1. היי לימור,
          את יכולה לנסות להמיס כמות של כוס מהתערובת עם 100 גרם שוקולד מריר ולהשתמש בזה למתכון הזה. לאחר ההמסה לערבב עם פירורי הביסקוויטים.
          לציפוי אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם חצי כוס מהתערובת.
          אם את רואה שזה יוצא מוצלח את יכולה להכין כמות נוספת ולהקפיא.

    1. חבילה בדר"כ זה 250 גרם אז זה יוצא בסביבות חבילה + 2/3 חבילה.
      מאחר ויש חבילות גם של 500 גרם בכל מקרה אני ממליצה להסתכל מה רשום על האריזה לגבי הגרם.

  5. היי.
    נששאר לי ציפוי שוקולד כי הכפלתי כמות. מה ניתן לעשות עם הגנאש שוקולד?
    אפשר להקפיא ואם כן כמה זמן ואיך אני ממיסה אם ארצה להכין למשל בעוד שבוע מתכון זה שנית. ובכללי למה זה יכול להתאים לי הציפוי שוקולד?

      1. בסביבות חודשיים.
        עדיף להפשיר במקרר או בטמפ' החדר ואז לחמם כמה שניות במיקרוגל.

  6. אני רוצה להכין עוגיות שוקולד בלי שוקולד (כי אין לי בבית ואין לי כרגע להשגה)
    והילדים בחופשה רוצים לנשנש משהו….

  7. שלום לך אפרת,
    כאחת שאוהבת אפייה ולומדת עכשיו בתדמור יש לך מתכונים מעולים טעימים וקלים.
    רציתי לברר עימך כמה דברים.
    שרשמת 400 גרם התכוונת ל 4 כוסות פירורי ביסקיוויטים?
    כי 3 כוסות זה 250 גרם מה שמגיע בחבילה של ביסקיוויטים שמגיעים בקרטון.
    ו 4 כוסות זה 333 גרם. לאחר בדיקה עם משקל. וגם בלי משקל ניתן לדעת – אם מחלקים 250 גרם ל 3 כוסות זה יוצא 83 גרם.
    דבר שני ברשותך הכנתי את העוגה הזו אני אישית הוספתי עוד קצת קצפת צמחית לפירורי הביסקיוויטים(כי היתה יבשה לי בעין וגם בטעם) ויצאה מעולה.
    אם אני רוצה להכין את העוגה הזו אבל מעדיפה שתהיה יותר נמוכה כי היא יוצאת גבוהה ושאני מכסה על הציפוי נדבק לניילון נצמד.
    מה דעתך אם אשים 3 כוסות פירורי ביסקיוויטים מיכל אחד קצפת צמחית וחבילה שוקולד מריר .
    ומבחינת הציפוי אשאיר כפי שרשמת במתכון.

    תודה רבה לך יקירתי.

    1. אם יוצא לך כמות שונה לכי לפי המשקל.
      אם התערובת לא יוצאת דביקה או נוזלית מידי אין בעיה להכין כמו שרשמת עם 3 כוסות פירורים וכו'.
      יום מקסים 🙂

  8. שכחתי לציין בפנייך אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני ארשום.
    הביסקיוויטים היו ממש כמו חול טחנתי במכשיר.
    (זא לא היו פירורים גסים אלא ממש כמו חול)
    ומילאתי 4 כוסות מלאים לשמנת אחת (מיכל שמנת 250 מ"ל)
    שוב תודה רבה לך אפרת.

    1. היי אביגיל,
      אם זה יצא יבש אז את יכולה להשאיר את זה 4 כוסות (כדי שהעוגה תצא גבוהה) ולשים יותר שמנת. אם את שמה מיכל וחצי אני ממליצה להוסיף כ50 גרם שוקולד מריר.
      ממליצה הפעם לא לטחון לחול אלא לפירורים גסים.

  9. ערב טוב.
    קודם כל תודה רבה על מתכונים טעימים.
    דבר שני רציתי לומר ששבוע שעבר הכנתי את העוגה הזו והתחתית יצאה דיי יבשה ושמתי בדיוק כפי שרשום, 4 כוסות בגודל 240 ליטר(כוס רגיל)
    והציפוי יצא מעולה.
    אך אני חושבת שאפשר לשים 3 כוסות וזה בסדר עם שמנת אחת
    או להשאיר 4 כוסות ולשים שמנת וחצי.
    מה דעתך אפרת?
    חייבת את עזרתך כי אני רוצה להכין שוב לשבת את העוגה הזו והפעם רוצה שתצא לי טעימה ולא יבשה.
    אני יודעת שהיא צריכה להיות יציבה אבל היא היתה יבשה.
    תודה רבה לך.

  10. תודה רבה.
    ושאלה נוספת כמה זה 400 גרם?
    כמה זה כוס פירורי (ממש פירורים קטנים קטנים) ביסקיוויטים?
    תודה

  11. דרך אגב איך אני יכול או יותר נכון מה להוסיף בכמות כדי שהבלילה התחתית של העוגה (לא הציפוי) יהיה יותר רטוב. כי שהגנתי כמו שרשום במתכון זה היה מעט דחוס . זא היה נראה ונטעם שחסר נוזל משהו להרטיב . אם אשים לתבנית אינגליש קייק אחת 2 שמנת מתוקה ו 2 שוקולד מריר זה יהיה בסדר?
    או שזה יותר מידי?
    תודה רבה
    תודה

    1. כמובן שככל ששמים יותר שמנת מתוקה התערובת יותר רטובה אבל חשוב להבין שאם שמים יותר מידי, התערובת עלולה להיות נוזלית ולא יציבה.
      זה לא אמור להיות רטוב מידי, זה צריך להיות במרקם של כדורי שוקולד. ממליצה להכין לפי הכמויות במתכון ואם רוצים אח"כ לרכך את התערובת אפשר להוסיף בהדרגה עוד כרבע כוס שמנת מתוקה עם רבע חבילת שוקולד מריר (לאחר המסה).

  12. הי קודם כל המתכונים שלך תמיד יוצאים מושלמים אז תודה ולגבי העוגה הזו רציתי לדעת כמה חתיכות יוצא מזה בערך

    1. היי יעלי,
      זה יוצא בסביבות 12 חתיכות, תלוי בגודל שאת חותכת. ממליצה לחצות לאורך ואז לריבועים.

    2. שלום אפרת.
      אני יכולה להכין מפירורי ביסקיוויטים זה כמו קמח כי טחנתי במגימיקס.
      זה בסדר או שצריך פירורים גסים?
      תודה

  13. אפרת,
    הכנתי את העוגה הזו, ויצא סוף הדרך!!! כולם התלהבו בטירוף!
    אין ספק שאם היה לי מעבד מזון ומיקרוגל היתה לי עבודה יותר קלה… בע"ה.. (על המעבד מזון, מיקרו לא מתכננת מטעמי בריאות).

    תודה רבה!

    1. אני חושבת שכן. בציפוי כדאי לשים רבע כוס שמנת ולא חצי אחרת הציפוי ייצא דליל מידי.

  14. תודה על המתכון הנהדר:)
    אני רוצה להכין שוב מחר אבל אין לי שעתיים לקירור לפני האירוע ! אפשר לשים פחות זמן ובמקפיא? זה יעזור?

  15. היי אני מכינה את העוגה לשבועות ורציתי לדעת אם אפשר להוסיף אינסטנט פודינג לעוגה מעל שכבת הביסקוויטים ואם כן אז איך וכמה?

    1. כן נויה,
      אפשר להקציף חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (125 מ"ל) עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל עד לקצפת יציבה.
      חג שמח 🙂

  16. ערב טוב.
    אם אין לי מכשיר חשמלי לטחון את הביסקיוויטים ואני מכפיל כמונת של המתכון.
    איך את ממליצה לי הכי מהר ובקלות (יחסית)
    לטחון את הביסקיוויטים?
    תודה

    1. היי,
      אני ממליצה לשים ביסקוויטים בשקית כפולה ולמעוך בעזרת מערוך או כלי כבד.
      כמובן שלא כדאי להעמיס על השקית וכדאי לעשות את זה בכמה פעמים.

  17. היי אפרת,
    התמכרתי לאתר שלך!
    עוד יומיים חוגגת יומולדת ומכינה את רוב המתכונים מהאתר שלך, ברוכה תיהי 🙂
    אני רוצה להכין היום את העוגה ולהגיש עוד יומיים, האם כדאי להקפיא אותה? המרקם לא יהרס?

    תודה

    1. היי אתי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אין בעיה להכין את העוגה היום ולשמור במקרר עד עוד יומיים.
      המון מזל טוב ויום הולדת שמח!

  18. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את העוגה, האם אפשר במקום שמנת מתוקה להמיר בטחינה ומים ודבש? אני שואלת כי גם אין לי חמאה או מרגרינה..או שעדיף כבר עם שמן ? תודה מראש.

    1. היי דנה,
      אפשר לשים 6 כפות טחינה גולמית (יש לערבב אותה היטב לפני שימוש), 4 כפות דבש, בסביבות חצי כוס מים.

  19. היי
    רציתי לדעת אם אני יכולה להחליף את החמאה עם שמן קוקוס ועם כן כמה? והאם זה יהיה אותו אותו הדבר או פחות טעים

    1. היי אורנה,
      אני חושבת שאפשר.
      רבע כוס שמן קוקוס מומס + 3/4 כוס חלב או מים + כף גדושה סוכר
      ציפוי- רבע כוס שמן קוקוס מומס + 3 כפות מים.
      שבת שלום 🙂

    1. במקום הקצפת/שמנת בתערובת אפשר לשים 50 גרם חמאה/מרגרינה + שלושת רבעי כוס מים/חלב + כף גדושה סוכר.
      את החמאה או המרגרינה יש להמיס עם השוקולד המריר, להוסיף סוכר ומים או חלב ולערבב היטב עם פירורי הביסקוויטים (במידה והתערובת עדיין מתפוררת, תוסיפי עוד קצת מים/חלב).
      במקום הקצפת/שמנת בציפוי- אפשר לשים 50 גרם חמאה/מרגרינה + 3 כפות מים (להמיס הכל במיקרוגל).
      רצוי ביסקוויטים מסוג פתי בר.

  20. תודה על המתכונים, זו הפעם הראשונה שאני נחשפת להם..ניסיתי כרגע עוגת קפה בחושה שלך (היא בתנור) מעניין איך יצא..
    בכל מקרה, יש לי רק 250 גר' ביסקוויטים, תוכלי להגיד לי כמויות של שוקולד וקצפת בהתאמה?
    תודה

    1. היי רות,
      לכמות של 250 ביסקוויטים מומלץ לשים שמי שליש מיכל שמנת וכשני שליש שוקולד מריר (כ-65 גרם).
      ממליצה להכין בתבנית קטנה יותר מאינגליש קייק חד פעמית.
      שבת שלום 🙂

  21. היי, אני רוצה להכין את הקינוח הזה לשבת ולכתוב על העוגה בשוקולד לבן זה יתאים לעוגה או שלא מומלץ לקשט אותה בשוקולד לבן?אם לא מתאים יש לך מתכון לקינוח אחר שאפשר לכתוב עליו?תודה

    1. היי מירי,
      במקום קצפת/שמנת בתערובת אפשר לשים 50 גרם חמאה/מרגרינה + שלושת רבעי כוס מים/חלב + כף גדושה סוכר.
      את החמאה או המרגרינה יש להמיס עם השוקולד המריר, להוסיף סוכר ומים או חלב ולערבב היטב עם פירורי הביסקוויטים (במידה והתערובת עדיין מתפוררת, יש להוסיף עוד קצת מים/חלב).
      במקום קצפת/שמנת בציפוי- אפשר לשים 50 גרם חמאה/מרגרינה + 3 כפות מים (להמיס הכל במיקרוגל).

  22. הכנתי בשישי וכל המשפחה התענגה! הבוקר הבן שלי ראה שנשארה עוד חתיכה אחת והזהיר אותי שאו שאני שומרת לו עד שהוא חוזר מביהס או שאני מכינה לו עוד עוגה…ריסקתי את הביסקווטים במאסטר סלייסר, ואז עוד 5 דקות הכנה שגרמו אושר להרבה ילדים ומבוגרים כאחד! תודה!!!

  23. מכון סופר פשוט להכנה- יצא מעולה!! הבאתי לעבודה ואנשים טרפו והחמיאו:))

    תודה על המתכון ועל אתר מעולה! משתמשת כל הזמן במתכונים שלך!

  24. תודה רבה על המתכון הקצר והקל עשיתי אותו ויצא ממש טעים
    (קבלתי מלא מחמאות)
    רציתי לשאול אם אני מכינה את זה ל-40 בנות בכמה להכפיל את הכמויות?

    1. היי אפרת,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לדעתי כדאי להכפיל כמויות ב-3 ולהכין ב-3 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית גדולה בגודל 25X32.

  25. וואו יאמי! נראה ממש טעים! רוצה להכין אבל יש לי רק שמנת צמחית אחת ואין לי אפשרות כרגע לקנות (רוצה עוגה פרווה). האם יש דרך אחרת להכין את הציפוי? או לחלופין, ואולי זה נשמע קצת מוזר, אבל יש לי קצפת מוכנה בספריי של ריץ'. אולי אפשר לערבב את זה עם השוקולד במקום שמנת?? ואם כן כמה לשים? תודה רבה 🙂 אגב, כשמשתמשים בחצי מיכל שמנת צמחית או חלבית, מה עושים בדרך כלל עם החצי השני? אפשר להחזיר את זה למקרר? זה ישמר? או שכדאי להשתמש בה למשהו אחר באותו יום? תודה!!

    1. היי אודליה,
      קצפת מוכנה פחות מתאימה. אפשר פשוט להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם מרגרינה/מחמאה + 3 כפות מים.
      לגבי שאריות שמנת, אפשר לשמור במקרר עד שבוע.
      יום נפלא 🙂

      1. יופי! אכין היום בע"ה לכבוד שבת קודש! תודה רבה אפרת, את פשוט מקסימה, תבורכי 🙂 אגב, אני רואה לפעמים מתכונים שלך בעיתון המקומי שלנו, עם קרדית לאתר שלך כמובן 🙂 נראה לי שהתחלת מהפכה בעולם הבישול ואפייה 🙂

        1. איזה עיתון מקומי זה? מידי פעם פונים אליי עורכי עיתון והאמת שאני לא עוקבת האם ואיפה זה פורסם.
          בכל מקרה כיף לשמוע 🙂
          תודה יקירה.

          1. זה באחד העיתונים של העיר אלעד. אם אזכור אשלח לך בפרטי כשאראה בפעם הבאה 🙂 שבת שלום!

          2. שבוע טוב! רציתי רק לעדכן שהכנתי לשבת (שבוע באיחור אבל הייתי חולה ולא היה לי כוח!) ויצא מושלם!! בעלי התלהב, אמר לי "וואלה אשתי, נהיית ממש מומחית" חחח, כמובן שהוא יודע מאיפה אני לוקחת את כל המתכונים 🙂 שבוע טוב אפרת!

  26. היי
    רציתי לדעת אם אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית אלומיניום – גודל ענק
    מה הכמויות שאני צריכה?

  27. יש לי קופסה במשקל קילו של ביסקוויטים בלי אריזות פנימיות.
    כמה ביסקוויטים בערך זה 100 גרם?
    תודה מראש!

    1. היי מיכל,
      זה יוצא עשירית מהחבילה.
      אם אלה ביסקוויטים קטנים אז 100 גרם זה יוצא בסביבות 12-15 ביסקוויטים.
      אם אלה ביסקוויטים גדולים אז 100 גרם יוצא בסביבות 10 ביסקוויטים.

    1. היי ליעד,
      אפשר בהחלט. בגלל ששוקולד חלב הוא פחות מרוכז יש לשים 150 גרם במקום 100 גרם (גם בתערובת התחתית וגם בציפוי).
      *אפשר גם לשלב חצי כמות שוקולד מריר עם שוקולד חלב.
      יום נפלא 🙂

  28. לא להאמין שבכל כך קצת זמן יכול לצאת משהוא ככ טעיםםםם

    פעם ראשונה שיצא לי בידיוק כמו בתמונה…חחחח

    פשוט מעדן

    תודה ענקית לך והחסכון בזמן כשממיסים את הכל במיקרוגל תמיד הייתי ממסיה בסיר על הגז
    פשוט פתרון מעולה

  29. וואאווו יצא לי מעולה כולם התלהבו אני גם הקפאתי וזה יצא בטעם שמזכיר גלידה ממש מגניב
    ממליצה בחום ואסתר לא צריך להוסיף סוכר
    תודה רבה

  30. יצא מצויין וטעים מאד. ערבבתי פתיבר רגיל ובטעם שוקולד. התערובת הייתה יבשה אז הוספתי עוד 100 מ"ל שמנת מתוקה. לדעתי בגלל חלק מפתיבר שהגושים היו יותר גדולים ולא נטחנו ממש. וזה היה בסדר. תודה רבה לך על המתכונים המצויינים וטעימים. הולכת להכין את הוופל בלגי שטרחת ושלחת לי את המתכון לפי משקל.

    1. כן מידן, צריך להכפיל את כל הכמויות ב-2. זה לא יותר מידי כי כמעט כל העוגה מבוססת על ביסקוויטים.

    1. היי ציפי,
      נראה לי שפחות מתאים כי אז המרקם יהיה רך ולא פריך כמו עם ביסקוויטים רגילים.
      עם הבישקוטים את יכולה להכין טירמיסו 🙂

  31. בוקר טוב
    אפשר על העוגה לעשות קרם של שמנת להקצפה עם כוס חלב ופודינג שוקולד ולשים למעלה?

    1. היי דני,
      אני חושבת שכן (מיכל שמנת להקצפה + 3/4 כוס חלב + 4 כפות מלאות אינסטנט פודינג שוקולד).
      יום נפלא

    1. היי ציפי,
      אני מניחה שאכן היה יותר נוזלים ביחס לכמות הביסקוויטים. כדאי להוסיף עוד ביסקוויטים מפוררים עד שהתערובת תהיה סמיכה יותר. אם אין לך ביסקוויטים נוספים את יכולה להוסיף אגוזים/שקדים טחונים.

  32. היי! נראה מהמם רציתי לשאול אם ניתן להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתערובת הביסקוויטים והאם את חושבת שזה יוסיף טעם?

    1. היי חנה,
      אפשר בהחלט, אני חושבת שהאגוזים רק ישביחו את המרקם והטעם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ציפי,
      אם הכוונה לכוס פלסטיק שקופה לשתיה קרה זה יוצא בסביבות 8 כוסות מלאות.
      יום נפלא 🙂

  33. היי אני רוצה להכין את העוגה למסיבת סיום. שאלה איך לדעתך ניתן לרשום על העוגה חופשה מהנה. ודבר שני האם ניתן להחליף את הביסקוויטים בקרונפלקס?

    1. היי אלינור,
      לאחר שיצקת את הציפוי על העוגה יש להכניס אותה למקפיא להתייצבות של שעתיים לפחות ואז אפשר לקשט ולרשום מה שרוצים.
      ניתן לרשום ע"י שוקולד לבן מומס או ע"י קצפת – מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה, מכניסים לשקית זילוף ומזלפים. אם אין לך שקית זילוף ניתן להשתמש גם בשקית אוכל רגילה ולגזור את הפינה.
      פחות מומלץ להכין עם קורנפלקס מאחר וברגע שמערבבים אותו עם תערובת השוקולד הרטובה הוא עלול לאבד מהקראנצ'יות שלו ואז המרקם כולו ייפגע.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  34. היי רציתי לשאול בבקשה
    כמה זמן העוגה צריכה להיות במקפיא לפני ששופכים עליה את הציפוי?

    ותודה ,המתכונים מעולים

  35. הי, נשמע ממש מגרה!!! צריך 200 גרם שוקולד לא? צריך גם לכדורי שוקולד וגם לציפוי! תודה רבה! לאה

    1. היי רום,
      במקום שמנת מתוקה בתערובת אפשר לשים 50 גרם חמאה + 3/4 כוס חלב + כף גדושה סוכר.
      את החמאה יש להמיס עם השוקולד המריר, להוסיף סוכר וחלב ולערבב היטב עם פירורי הביסקוויטים (במידה והתערובת עדיין מתפוררת, יש להוסיף עוד קצת חלב).
      במקום השמנת בציפוי- אפשר לשים 50 גרם חמאה + 3 כפות חלב (להמיס הכל במיקרוגל).
      בהצלחה 🙂

  36. היי, הכנתי פעם את העוגה ויצא מדהים. המחמאות לא הפסיקו להגיע, כמה היא פשוטה ככה היא טעימה.
    פעם קודמת שילבתי שוקולד חלב ושוקולד מריר. אבל אני לא זוכרת אם שמתי את השוקולד חלב עם העוגיות או בציפוי למעלה.
    זה משנה? אם כן, איך את ממליצה לעשות? אנחנו אוהבים עוגות מתוקות.

  37. תודה רבה על המתכון:)
    בדיוק מה שחיפשתי מתכון מהיר טעים ובלי הרבה מצרכים. לכבוד שבת !

  38. האם אפשר לשים את העוגה במקפיא כדי שהציפוי יתקשה מהר יותר ? או שרצוי להשאיר במקרר ?

    1. היי ענת,
      אם רוצים לזרז את קירור הציפוי אז אפשר לשים במקפיא.
      שבת שלום 🙂

  39. היי,
    רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום בשמנת צמחית לגרסת הפרווה, ואם כן, באיזו כמות להשתמש?
    תודה

    1. היי ענת,
      אני מניחה שאפשר.
      בתערובת שימי 250 מ"ל (זה יוצא כוס + 2 כפות). התערובת צריכה לצאת אחידה ורכה. אם יוצאת יבשה/פירורית/קשה- הוסיפי עוד קרם קוקוס וערבבי.
      לציפוי שימי 125 מ"ל (זה יוצא קצת יותר מחצי כוס).
      בהצלחה ופורים שמח 🙂

  40. שלום!
    ראשית, הפירורים לא הספיקו לי לתבנית אינגלייש קייק, יצאה כמות גדולה מידי, האם התבנית אמורה להיות מלאה עד הסוף? (וכן, שמתי 400 גרם פתיבר)
    שנית, לאחר לילה שלם במקרר, חתכתי את העוגה והפירורים לא יציבים… אי אפשר לאכול כי הם מתפוררים 🙁 מה עשיתי לא בסזר? יתכן וטחנתי אותם דק מידי?
    שלישית, אני מכינה הרבה מתכונים מהאתר המדהים הזה, הכל מוצלח!
    תודה רבה! אלינור

    1. ועוד משהו, איך אני יכולה להכין מכל התערובת הזו כדורי שוקולד עגולים? פשוט אי אפשר לאכול את זה מתפורר, אז לפחות שאני אוציא מזה משהו יעיל ופעם הבאה אכין שוב…
      תודה לך!

      1. היי אלינור,
        אם התערובת מתפוררת בחיתוך כנראה שחסרים מעט נוזלים ביחס לפירורים (זה בסדר שטחנת אותם דק). אני ממליצה להמיס חצי מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית עם 50 גרם שוקולד מריר, לשפוך על התערובת ולערבב. שימי לב שהתערובת צריכה להיות רכה ועסיסית ולא יבשה או מתפוררת. לאחר מכן את יכולה להחזיר את התערובת לתבנית ואז לקירור להתייצבות או ליצור כדורי שוקולד, מה שבא לך 😉
        אם במקרה אין לך שמנת את יכולה להמיס 25 גרם חמאה/מרגרינה+ שליש כוס חלב/סוכר + כפית גדושה סוכר+ 50 גרם שוקולד מריר.
        בהצלחה! ושבת שלום 🙂

    1. היי אלינור,
      ראיתי רק עכשיו 🙂
      אולי את משתמשת בתבנית אינגליש קייק קצרה? תבנית סטנדרטית היא בגודל 30X10.
      התערובת אמורה להיות גבוהה. עד גובה 3/4 מהתבנית, אולי קצרת יותר.
      שבת שלום!

      1. כן השתמשתי בסטנדרטית. טחנתי שרוול וחצי פתיבר של עלית
        אגב, כתבתי שאלה נוספת כי רק עכשיו ראיתי שהגבת, תודה!

  41. שלום רב , ראיתי שבמצרכים רשום 100 גרם שוקולד מריר אבל בהוראות הכנה רשום 100 גרם בבסיס ועוד 100 גרם בציפוי (!?)

    1. היי דרור,
      גם במצרכים רשום 100 גרם שוקולד מריר לתערובת + 100 גרם שוקולד מריר לציפוי.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן ליאת, אפשר.
      מומלץ להכניס כל פעם כמה ביסקוויטים לשקית אוכל כפולה, להניח על קרש חיתוך ןלמעוך בעזרת מערוך לפירורים דקים או עבים (במקרה הזה לא משנה).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  42. היי שאלה נוספת!! לשכבה הראשונה של הביסקוויטים אפשר להוסיף חמאה וסוכר שיוסיף טעם? או שזה מיותר?

    1. הסוכר מיותר במיוחד אם את משתמשת בשוקולד חלב שהוא מתוק גם ככה וגם בחמאה אין צורך כי השמנת המתוקה מכילה כבר שומן בתוכה והיא עושה את העבודה 🙂

  43. תקשיבי!!! זה פסיכי לגמריי! העוגה מהממת ומושלמת בצורה לא נורמלית!
    פעם אחת עשיתי אותה עם שברי ביסקוויט גסים יותר. לקחתי ממתכון אחר שלך את הרעיון של הקוקוס עם השמנת, שמתי באמצע שכבה לבנה של קוקוס, עליה את החצי השני של התערובת ואז את הציפוי. זה יצא לא שפוי בעליל!!!! מדהים!

    בפעם השנייה, שמתי יותר שמנת וריסקתי את הביסקוויטים ממש דק.. זה יצא במרקם רך מדהים.. לאכול ככה עם כפית.. פשוט מושלם.

    בקיצור, אין עלייך!! המלצתי על האתר שלך לכל מי שאני מכירה! את מהממת! תודה על מתכונים נפלאים! תמשיכי לשתף 🙂

    1. היי מריה,
      אין במתכון חלב. את מתכוונת במקום השמנת?
      אם כן במקום השמנת אפשר לשים 50 גרם חמאה + שלושת רבעי כוס מים + כף גדושה סוכר.
      את החמאה יש להמיס עם השוקולד המריר, להוסיף סוכר ומים ולערבב היטב עם פירורי הביסקוויטים (אם התערובת עדיין מתפוררת, יש להוסיף עוד קצת מים).
      במקום השמנת בציפוי- אפשר לשים 50 גרם חמאה + 3 כפות מים (להמיס הכל במיקרוגל עם השוקולד).

  44. תודה רבה!!! ראשית על מהירות התגובה…. באמת תודה מכל הלב….
    וכן על התשובה עצמה, אכן לזו התבנתי התכוונתי .
    שוב תודה מעומק הלב…

  45. את קינוח שכבות השוקולד והקוקוס שלך הכנתי ויצא נפלא …..
    ואת עוגת כדורי השוקולד אני מתכוונת להכין לילדתי הצעירה שלא אוהבת קוקוס.
    והשאלה היא כמויות. אם תאכלי לעזור לי עם כמויות לתבנית אינגליש קייק חד פעמית הקצרה יותר.

    1. היי אביגיל,
      את בטח מתכוונת לתבנית בגודל 10X23? אם כן, אלה הכמויות:
      250 גרם ביסקוויטים
      2/3 מיכל שמנת מתוקה
      70 גרם שוקולד מריר (כ-2/3 חבילה)
      לציפוי:
      2/3 מיכל שמנת מתוקה
      70 גרם שוקולד מריר.
      בהצלחה 😉 ושבוע מעולה

  46. היי, חולה על המתכונים שלך! אני רוצה להכין את העוגה הזאת עם הבן שלי, שיהיה לו להביא לכיתה. לתבנית גדולה – לשלש את הכמויות?
    בנוסף, אנחנו רוצים לקשט את הלמעלה בסוכריות ושטויות, אז לוותר על השמנת בציפוי?

    המון תודה

    1. היי אודין,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      אם זו תבנית בינונית-גדולה (32X25) אז לשלש כמויות ואם זאת התבנית הענקית בגודל של התנור (32X40) אז להכפיל ב-4.
      דווקא בגלל שאתם רוצים לקשט כדאי להכין ציפוי כי כך הסוכריות וכל מה שתשימו יוכלו להדבק לציפוי כמו שצריך. אם הציפוי נוזלי מידי אני ממליצה להניח לו להתייצב במשך כחצי שעה-שעה במקרר ואז לקשט.
      תהנו 😉 ובהצלחה!

    1. היי חן,
      אפשר, רק חשוב לצנן את תערובת השוקולד לטמפ' החדר לפני שמערבבים עם פצפוצי השוקולד.
      אני מניחה שבסביבות 3-4 כוסות. כמובן שאין צורך לרסק אותם.
      בהצלחה 😉

  47. היי הכנתי את העוגה לכבוד שבת, יצאה מדהים ממש טעים, הילדים אהבו מאוד, והכי חשוב קלה להכנה תודה רבה

  48. תודה על התשובה
    הילדים מאוד התלהבו מהעוגה
    ופאדג שוקולד שמתי את העיסה בכוס חד פעמי של סופלה וזה התקשה והיה מאוד טעים

    1. היי דני,
      השוקולד לא אמור להתקשות (אך אמור להתייצב בקירור) מאחר והוא מעורבב עם שמנת מתוקה שמעניקה לו מרקם רך. אם רוצים שוקולד קשה, יש להמיס רק שוקולד בלי שמנת.
      שבוע נפלא!

  49. מתכון ממש טעים.

    השתמשתי בעוגיות שקדים ללא גלוטן וללא סוכר. כדי שיהיה פרווה הוספתי קרם קוקוס (במקום הקצפת)

    ממש נהניתי מקינוח

  50. הי! תודה ע העוגה הטעימה והקלה.
    ניתן להוסיף לשוקולד באחת השכבות ממרח בוטנים או נוגט. מאד משדרג!

    שבת שלום ותודה על האתר הכיפי.

    1. היי רוית,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק. תבנית מלבנית תהיה גדולה מידי.
      שבוע טוב 🙂

  51. טוב תקשיבי, יצא מצוין!!!. מתכון מעולה.
    הכרתי את האתר שלך לפני מספר חודשים ואני מכינה ממנו המון מתכונים וכולם יוצאים מוצלחים.
    לעיתים אני פונה אליך בשאלות לגבי המתכונים ואת תמיד עונה במהירות ובהמון סבלנות.
    אז המון תודה , את מקסימה.
    שתהיה לך שבת שלום.

  52. מאוד טעים וקל להכנה.כל שבת מבקשים אצלי בבית את העוגה הטעימה הזו. תודה.נהנית מאוד מהאתר ומהמתכונים שלך

    1. היי שיר,
      את יכולה להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית חד פעמית בגודל 22X31.

    1. היי אלה,
      הציפוי נשאר נוזלי גם אחרי שהיה במקרר? אם כן, פעם הבאה תשימי פחות שמנת ויותר שוקולד.

    1. היי שלומית,
      ממליצה לבדוק אחרי 15-20 שניות, לערבב קצת ולהמשיך להמיס כל פעם עוד 10 שניות, לערבב וכו'.
      חג שמח 🙂

  53. הי.
    אני רוצה ציפוי פרווה ובמקום השמנת.מה תוכלי להציע לי ? למיקרוגל.
    שאלה שנייה האם אפשר לפורר את הביסקוויטים ידנית .ויצא טיפה עבה או שחייב במעבד מזון?
    תודה וחג שמח

    1. היי אתי,
      אפשר להכין ציפוי פרווה עם 100 גרם שוקולד מריר + 50 גרם מרגרינה או מחמאה + 3 כפות מים – להניח את כל החומרים בקערה ולהמיס במיקרוגל.
      אפשר לפורר את הביסקוויטים ידנית. הכי טוב זה לחלק אותם לשתי שקיות (עדיף לעטוף בשקיות כפולות כי לפעמים השקית נקרעת), להניח כל שקית על קרש חיתוך או משטח קשה ולמעוך עם מערוך או לשבור עם פטיש.
      חג שמח 🙂

    1. היי מרי,
      במקום השמנת אפשר לשים 50 גרם חמאה + שלושת רבעי כוס מים או חלב + כף גדושה סוכר.
      את החמאה יש להמיס עם השוקולד המריר, להוסיף סוכר ומים או חלב ולערבב היטב עם פירורי הביסקוויטים (אם התערובת עדיין מתפוררת, תוסיפי עוד קצת מים/חלב).
      במקום השמנת בציפוי- אפשר לשים 50 גרם חמאה + 3 כפות מים (להמיס הכל במיקרוגל עם השוקולד).

    1. היי שירה,
      בסביבות 12 חתיכות, תלוי בגודל שאת חותכת אותם.
      מומלץ לחתוך באמצע לאורך ואז לריבועים.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    1. היי קטיה,
      במקום השמנת את יכולה להמיס במיקרוגל את המרכיבים הבאים:
      50 גרם חמאה
      חצי כוס מים חמים
      100 גרם שוקולד מריר
      כף אבקת קקאו
      2-3 כפות סוכר
      לגבי השכבה העליונה – יותר טעים עם שמנת אבל אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר + 50 גרם חמאה + 3 כפות מים חמים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי סתיו,
      זה תלוי בגודל הביסקוויטים. חבילה שלמה היא בדר"כ 250 גרם אז זה יוצא בערך חבילה שלמה + שני שליש חבילה.

  54. אני חייבת לומר לך שהמתכונים שלך פשוט מעולים! לא משנה איזה מתכון אני מכינה תמיד יוצא פרפקט! אני אוהבת את האתר הזה וממליצה אותו לאחרים! תמשיכי כך!

    1. היי מילנה,
      אפשר לעשות ציפוי שוקולד פשוט ולהמיס שוקולד מריר + 2 כפות מים חמים + 20 גרם חמאה/מרגרינה.

  55. שאלונת
    אם אני עושה את העוגה והיא לא נגמרת באותו זמן
    איפה שומרים אותה אחרי זה? במקרר או במקפיא?
    תודה

    1. היי מיכל,
      העוגה נשמרת 4-5 ימים במקרר ואם את רוצה לשמור אותה לזמן ארוך יותר את יכולה להכניס למקפיא.
      כמובן שבשני המקרים חשוב לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד או בקופסה סגורה.

  56. עשיתי בדיוק לפי המתכון. יצא פצצה. בעלי השתגע מהעוגה הטעימה. הוחלט להכין אותה כל שבוע. תודה!

    1. היי הדסה,
      במקרה הזה לא מומלץ (אם זו הייתה עוגה בחושה אז זה היה אפשרי).
      שבת שלום 🙂

  57. היי,
    האם אחרי שהכנתי את העוגה עליי להכניס אותה תחילה למקפיא עד להתייצבות או שישר להניח במקרר??
    תודה
    שירן

    1. היי סיון,
      לא ניסיתי אבל מאחר ואין צורך להקציף את השמנת אז אני מניחה שאפשר.
      בהצלחה 😉

  58. שלום,
    עוד לא הכנתי, רציתי לשאול האם לדעתך יהיה אפשרי – עד שלה הציפוי לעשות כמו שכתבת- ואז אחרי הקירור לחתוך מהעוגה צורות עם חותכנים- ולקבל "כדורי שוקולד" אבל בצורה של החותכן ושטוחים? האם זה ימס ביד כשמחזיקים?
    בא לי משהו לא יבש וכל המתכונים שמתאימים לחותכנים (עוגיות חמה וכו') נראים לי קצת יבשי…
    זה רעיון אפשרי לדעתך? (מבחינתי גם בלי ציפוי)

    1. היי איילת,
      רעיון נחמד 🙂 נשמע כמו משהו שיכול לעבוד.
      תערבבי את חומרי העוגה (בלי הציפוי) ותשטחי על נייר אפיה בתבנית בינונית-גדולה. תהדקי היטב ותקררי במקפיא כחצי שעה. לאחר מכן תוציאי ותקרצי צורות.
      לפני שאת משטחת את התערובת בתבנית – חשוב שהתערובת לא תהיה יבשה. אני ממליצה אפילו להוסיף עוד קצת נוזלים (שמנת, חלב או מים) מעבר למיכל השמנת, בין רבע לשליש כוס (תראי לפי העין).
      יש לשמור את העוגיות במקרר או במקפיא מאחר ובטמפ' החדר הן לא יחזיקו מעמד ויימסו.
      בהצלחה ואשמח לעדכון 😉

  59. שאלה.
    כאשר
    -מערבבים את הקרם עם הביסקויטים
    -וכאשר מורחים את הקרם על העוגה
    אז צריך לקרר את הקרם
    או שזה לא משנה?

  60. אני רוצה להעתיק את המתכון, אבל האתר איננו מאפשר לסמן את המתכון עם העכבר כדי להעתיק אותו.
    הכוונה להעתיק את התוכן המילולי ולא את כתובת האתר האינטרנטי.

    כיצד אני פותרת ומתגברת על הבעיה הזאת?

    בתודה מראש ובכבוד רב,

    מלכה סמית

  61. היי,
    חייב להכין את הציפוי במיקרוגל אי אפשר להכין את הציפו בסיר? כי המיקרוגל אצלי לא עובד?!

    1. היי שרית,
      במקום הקצפת/שמנת בתערובת את יכולה לשים 50 גרם חמאה/מרגרינה + שלושת רבעי כוס מים/חלב + כף גדושה סוכר.
      את החמאה או המרגרינה יש להמיס עם השוקולד המריר, להוסיף סוכר ומים או חלב ולערבב היטב עם פירורי הביסקוויטים (במידה והתערובת עדיין מתפוררת, תוסיפי עוד קצת מים/חלב).
      במקום הקצפת/שמנת בציפוי- את יכולה לשים 50 גרם חמאה/מרגרינה + 3 כפות מים (להמיס הכל במיקרוגל).
      יום נפלא!

      1. היי, משום מה אני לא רואה את התגובות שאני מגיבה כאן ולכן כנראה אני לא מקבלת תשובה. יש דרך אחרת להתייעץ איתך?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »