מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות ליצן

עוגיות ליצןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 15, 2016
Last modified:מרץ 21, 2016

Summary:

עוגיות מושלמות לפורים:

מתכון לעוגיות ליצן שכיף להכין עם הילדים ולקשט. מתאימות למשלוח מנות.

עוגיות ליצן

מצרכים (כ-20 עוגיות):

כוס קמח לבן

חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות סוכר

ביצה קטנה

רבע כוס שמן

חצי כפית תמצית וניל

לקישוט:

סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד מריר/לבן, 50 גרם שוקולד מריר מומס

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום. מתחילים לערבב עם כף ואח"כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, נוח לעבודה ומעט שומני (אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה, אם יוצא דביק מידי- יש להוסיף 1-2 כפות קמח בהדרגה).

-מרדדים דק את הבצק על נייר אפיה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ובעזרת קורצן עגול או כוס קטנה, קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.

-מקפלים את החלק העליון של העיגול לצורת משולש ומהדקים.

-מסדרים על נייר אפיה ומקשטים (הצעה לקישוט: בכובע- מהדקים סוכריות צבעוניות, עיניים- נטיפי שוקולד לבן/מריר, אף- סוכריית עדשים, פה- מציירים משוקולד מריר שממיסים לאחר שהעוגיות מוכנות).

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בדפנות.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

-ממיסים 50 גרם שוקולד מריר במיקרוגל (יש לבדוק כל 10 שניות ולוודא שהשוקולד לא יישרף). מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה. מציירים פה מחייך ומה שבא לכם 🙂

-ניתן לארוז בשקית צלופן, לקשור בסרט ולשים במשלוח מנות.

עוגיות ליצן- שלבי הכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


81 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על האתר והמתכונים הנהדרים, לביתי יש מחר בגן פעילות עם אמא והיא בקשה להכין עוגיות, האם ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר? אם כן כמה זמן מראש יש להוציא אותו? אני חושבת שעלי לשלש את הכמות של הבצק הן כ-30 בנות בגן – תוכלי לתת לי כמויות?
    תודה

    1. היי נחמה,
      אפשר להכין את הבצק מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. מומלץ להוציא את הבצק כ-10 דקות לפני מהמקרר.
      גם אם את רוצה לשלש כמויות אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין כמות נוספת כמו במתכון (הסיבה היא שלפעמים שמכינים כמות גדולה מידי מרקם הבצק נפגע).
      בהצלחה 🙂

  2. היי ענת,

    וואו אלופת עולם!!! איזה רעיון מדליק ופשוט
    האם אוכל לשים קמח תופח במקום הקמח הלבן?

    תודה 🙂

    1. היי,
      אפשר לשים כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
      שבוע נפלא וחג פורים שמח 🙂

    1. היי פנינה,
      ממליצה לשים רק חצי כמות קמח מלא והיתר קמח רגיל. אם יש לך קמח כוסמין מלא, אין בעיה להכין את העוגיות רק עם הקמח הזה כי הוא יותר אוורירי.
      שבוע נפלא 🙂

  3. היי אפרת,
    איזה רעיון! מתכננת להכין לפורים. שאלה- האם הבצק הזה מתאים להכין איתו עוגיות בצורות (יש לי קורצנים לעוגיות, אני רק מחפשת את הבצק המתאים) ואם לא, יש לך בצק שמתאים לכך?
    המון תודה מראש,
    מיטל

  4. תודה על האתר. מאד מועיל.
    בבקשה שאלה: עשינו את העוגיות ויצא טעים אבל לא הצלחנו לקפל את החלק של הכובע כי הבצק היה שביר.
    בכלללי מידי פעם היה נשבר/נסדק/מתפורר (נגיד במעבר של העיגול מהמשטח עבודה לתבנית) ולא נח מספיק לעבוד.
    הבצק לא היה פרורי. מה לעשטת להבא עם תקלה כזו? או איפה אולי טעינו?

    1. היי מרים,
      באיזה גודל כוס השתמשתם? כעקרון בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו בתמונה בלינק המצורף- המרת מידות אפיה. שמתם ביצה נכון? כי הביצה מגמישה את הבצק.

  5. כמו תמיד המתכונים שלך קלים , מדוייקים וטעימים!כשאני מחפשת מתכון תמיד מתחילה עם המתכונים שלך. אף פעם לא מאכזב 🙂

  6. תודה על רעיון מקסים וכיפי. בתי בת השלוש ביקשה במיוחד עוגיות פרצוף ואני בטוחה שזה ישמח אותה מאד

    1. היי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאת יכולה לשים במקום הביצה כף טחינה גולמית + כמה כפות מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
      בהצלחה 🙂

  7. נועה ביתי ואישתי הכינו את העוגיות פרצופים והן יצאו להן ממש נימוחות בפה וטעימות עד שברגע ניגמרו…. כמה כיף היה לראות את חווית ההכנה ולטעום את התוצאה.

  8. הי, הכנתי את העוגיות לפורים עם הילדים, מספר פעמים ויצא מוצלח מאד – שמנו במשלוחי מנות לחברים…
    אתמול הכנתי שוב, הכפלתי את המתכון ויצא ממש לא מוצלח, לא היה ניתן לרדד.. הוספתי מים והרבה בקמח ואז הצלחתי לרדד אבל זה כל הזמן הצטמק, גם לאחר יצירת הצורות (כתרים, לנעשה ונשמע)…
    בכללי אני מאד נהנית מהמתכונים באתר – משדרג את האוכל בבית, גם לאמהות עובדות.. מתכוונת לנסות אי"ה את ההמבורגר לסעודת חג בבוקר…
    תודה רבה

    1. היי נחמה,
      אולי משהו התפספס בכמויות? בעיקר בקמח, ביצים ושמן (2 כוסות קמח, 2 ביצים וחצי כוס שמן)?
      הסיבה שהיה קשה לרדד היא שהבצק יצא יבש מידי?

    1. היי יערית,
      את יכולה להכין עם כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה אבל קחי בחשבון שיכול להיות שהעוגיות יתפחו יותר וכתוצאה מכך צורתן מעט תשתנה.
      לעוגיות עצמן אין צורך להשתמש בשוקולד מריר כך שאת יכולה להכין אותן. לגבי הזילוף, זה בעיה כי אפשר לזלף רק עם שוקולד מומס וקקאו לא מספיק. את גם לא חייבת לזלף, את יכולה לקשט עם סוכריות בלבד.
      בהצלחה 🙂

  9. הכנתי בערב פורים עם בעלי והיה לשנינו ממש כיף להכין אותם! אנשים גם ממש התלהבו מזה..תודה 🙂

  10. איזה כיף היה להכין את העוגיות האלה!!!
    הכנתי לבד כי הבן שלי עוד קטן וזה ממש ריפוי בעיסוק! ממש מקסים! 🙂
    עכשיו שאלה: אחרי הקישוט עם השוקולד, הוא אמור להתקשות, נכון? הוא לא ישאר נוזלי..
    פורים שמחח!!!

    1. היי אילנה,
      איזה כיף, שמחה שנהנת!
      וכן, השוקולד אמור להתקשות לאחר שהוא מתקרר לגמרי (בתנאי שלא המסת אותו עם מים או שמן).
      חג פורים שמח 🙂

        1. כן. אני מודדת בכוס רגילה שיש בכל מטבח (זכוכית עם ידית) ולא עם כוס מדידה מהסיבה שלא לכולם יש כוסות מדידה.

    1. היי עילית,
      יכול להיות שזה בגלל סוג השוקולד או שנכנסה טיפת מים לתערובת. הקערית שבתוכה המסת את השוקולד הייתה יבשה לגמרי?
      אגב השוקולד היה קר מהמקרר או בטמפ' החדר (לפני ההמסה)?

        1. אז לדעתי זאת בעיה בשוקולד עצמו. אם יש לך שוקולד מריר רגיל אני ממליצה להשתמש בו.

  11. שלום,
    התגובה הקודמת נמחקה לי משום מה..

    נראה מהמם! מכינה כעת עם ילדי. הכפלתי כמויות ויצא מאוד מאוד מאוד שומני..
    תוכלי לעזור לי להבין מדוע ואם יש מה לעשות בנידון?

    תודה רבה!

      1. שלום.. תודה על תגובתך 🙂
        אכן אלו הכמויות ששמתי.
        השתמשתי בכוס זכוכית עם ידית.. הכוס הסטנדרטית למדידה..

        1. אז זה בסדר גמור, מוזר.
          העוגיות צריכות לצאת קצת שומניות אבל לא בצורה מוגזמת.
          אם עדיין לא הכנת עוגיות אני ממליצה לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר כדי שיתקרר ויתייצב (כחצי שעה) ואח"כ לקמח היטב משטח עבודה ולרדד את הבצק על המשטח ולאחר רידוד להפוך אותו כדי שגם הצד העליון ייגע בקמח. זה אמור לנטרל מעט את השומניות.
          בהצלחה ועדכני אותי 🙂

    1. היי גלית,
      את הסוכריות הצבעוניות, סוכריות עדשים, שוקולד צ'יפס מהדקים על העוגיות לפני האפיה.
      רק את הזילוף בשוקולד מומס עושים לאחר האפיה ולאחר שהעוגיות התקררו.
      בהצלחה ופורים שמח 🙂

  12. הבצק יצא דביק מאוד ולא היה ניתן לעבוד איתו כלל. ניסיתי להוסיף קמח אך לא הועיל.
    מה לא היה בסדר?

    1. היי שמרית,
      באיזה גודל כוס השתמשת? גודל ביצה?
      אני ממליצה להמשיך להוסיף קמח עד שהבצק יהיה נוח לעבודה.

      1. הכנתי עוגיות ליצן לפורים מומלץ הוספתי מעט קמח יצא מעולה!!
        מאוד כיף להכין עם הילדים ☺☺

    1. היי דורית,
      אם במקרה הבצק ייצא מעט פירורי או יבש פשוט הוסיפי מעט מים. חוץ מזה הכל כרגיל 🙂

    1. היי אילנה,
      חשוב להמיס את השוקולד כמו שהוא (בלי להוסיף מים או שמן) ואז הוא מתקשה לאחר קירור ולא נמרח.

    1. היי יעל,
      במקום הביצה את יכולה לשים מים. בסביבות 2-6 כפות. ממליצה להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
      יום נפלא!

    1. לדעתי זה לא אמור לפגוע במרקם אבל כדי לא לקחת סיכונים עדיף להכין בפעמיים, זה באמת צ'יק צ'ק 🙂

    1. היי ענת,
      את יכולה להכין כמה ימים קודם ולשמור בקופסה אטומה. העוגיות נשמרות כ-5 ימים.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »