מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לאורז לבן

מתכון לאורז לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 5, 2013
Last modified:אוגוסט 29, 2017

Summary:

מתכון אורז לבן אחד אחד

מתכון לאורז לבן

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, פלפל לפי הטעם (לא חייב)

אופן הכנה:

-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש (ככל שהאורז יבש כך ייצא פחות דביק).

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן קנולה.

-מוסיפים את האורז, מתבלים ומערבבים במשך כ- 3 דקות. (טיגון האורז וערבבו עם השמן חשובים כדי שהאורז יצא אחד אחד).

-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות בדיוק על אש נמוכה ומכבים את האש.

-מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות, לאחר מכן להרים את המכסה ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגירים.

*קראו עוד ב"טיפים לבישול" איך להכין אורז אחד אחד.

 

אורז לבן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

71 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה רבה על כל המתכונים!!! רציתי לשאול מה זה אומר לשטוף את האורז- סתם לשים בתוך מסננת וקצת לשפוך מים? או להשרות? ואם כן כמה זמן?

    1. עדיף להשרות בקערה עם מים כחצי שעה- שעה ולסנן. אם אין זמן אפשר לשים במסננת ולשטוף כדקה מתחת לברז.

  2. הכנתי את האורז בביתי,
    וזה פשוט מצוין!
    את אלופה ויש לך מתכונים ממש טובים.
    הילדים שלי לא אוהבים מלא דברים, אז אני לא יכולה להכין להם אורז עם ירקות, ודברים טעימים!
    אבל את המתכון הזה- הם פשוט טרפו!!
    תודה רבה לך! ♥

  3. אפרת היקרה שאלה חשובה- הבנתי שצריך לבשל את האורז בסיר אטום (הכוונה בלי חור למעלה שמוציא אדים). לי יש סיר כזה. המליצו לי להניח מגבת בין הסיר למכסה (בזמן בישול האורז) כדי שיהיה אטום. מה דעתך? שתהיה שבת מושלמת ותןדה רבה לך 💗

    1. היי יוגב,
      נכון, רצוי לבשל את האורז בסיר אטום. כדאי גם להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק. סיר מנירוסטה פחות מומלץ כי האורז נדבק לתחתית ולעיתים נשרף.
      אפשר לשים מגבת בין הסיר למכסה. לדעתי אם הסיר אטום זה מיותר.
      שבת שלום 🙂

  4. תודה על המתכון הברור.
    אם אין לי שם קנולה זה קריטי? יש לי שמן זית או מניות? אפשר אד מהם במקום? האם הכמות נשארת אוה כמות?
    אגבב סתם לסקקרנות שלי – למה צריך לשטוף את האורז?

    1. אפשר לשים שמן חמניות או שמן זית אם טעמו מעודן. אותה כמות.
      רצוי לשטוף את האורז מתחת לברז עד שהמים נעשים שקופים. בשטיפה האורז מתרכך מעט וגם חלק מהעמילן נשטף.

  5. סוף סוף מצאתי את האתר אשר מסביר יפה ומדוייק ובשפה פשוטה אשר מתאימה לחובבי מטבח כמוני אשר לא יודעים לבשל אבל אוהבים וזקוקים להכוונה.
    תודה לך על המתכונים המוסברים נכון והתוצאה סוף סוף מצויינת.

  6. המתכון לא מוצלח יצא יבש וקשה אומנם בהתחלה האורז היה אחד אחד אבל אחרי שעתיים הפך ליהיות גושי עשיתי בדיוק לפי המתכון ולפי הכמויות יצא גם בלי טעם למרות ששמתי הרבה מלח!!!

    1. היי שיר,
      אם האורז הפך לגושי זה כנראה בגלל שלא ערבבת אותו עם מזלג לאחר הבישול.
      באיזה סוג אורז השתמשת?
      לגבי טעם, זה עניין של טעם. אולי את לא אוהבת אורז לבן פשוט.

  7. הי אפרת
    כמה מנות יוצא לי מהמתכון הזה?
    אני במבצע לצמצום זריקת האוכל בבית..לכן לא רוצה להכין מידי הרבה.
    רוצה לשני אנשים כתוספת לחזה עם ירקות מוקפצים…

    1. היי ספיר,
      כוס אחת של אורז יבש בדר"כ מספיק ל-2 מנות לכן כדאי להכין מחצית מכל הכמויות.

    1. יבש הכוונה לא מבושל?
      כדאי להוסיף עוד כרבע כוס מים לסיר, לערבב מעט ולהמשיך לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.

  8. היי!
    סוף סוף יצא לי אורז טוב ומאז מכינה אותו שוב ושוב:)
    תודה על אתר מציל חיים שגורם לי להתחבר קצת יותר לבישול.
    קארין

    1. באמת? מוזר. השארת 10 דקות עם מכסה?
      את יכולה להמשיך לבשל אותו על אש נמוכה עד שהוא יתרכך לגמרי.

    2. זה פשוט חוסר מזל באורז כנראה חח. השארתי אותו רבע שעה בלי לגעת ,
      הוא יצא ממש טפל וטיפה קשה ..

  9. האתר שלך מדהים! הכל מדוייק להפליא וטעים מאוד! כשאני צריכה להכין משהו אפילו קל כמו אורז אני קודם מסתכלת אצלך!
    אלפי תודות על הרצון הטוב שלך להפוך את המטבח למקום כיפי ..כל הקרדיט שמור לך!

  10. למה שוטפים את האורז לפני הבישול?
    ואם האורז לא מספיק להתייבש זה יצא טוב? או שבמקרה כזה עדיף בכלל לא לשטוף?
    תודה על האתר השימושי!!!

    1. היי אסתי,
      יש כאלה שטוענים שכדאי לשטוף את האורז משאריות אבק.
      עדיף לייבש את האורז לפני שמבשלים אותו כדי שלא ייצא דביק. אפשר לשטוף אותו או להשרות קצת במים אפילו יום קודם ולהעביר למסננת ויום למחרת לבשל. יש גם כאלה שלא שוטפים את האורז בכלל.

    1. היי מיטל,
      על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים רותחים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי יובל,
      אני חושבת שמאחר ומדובר בכמות מאוד גדולה כדאי לבשל 35-40 דקות ואח"כ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר סגור במשך 20 דקות לפחות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מיקי,
      לא שופכים את המים ישירות על השמן. קודם מוסיפים לשמן את האורז ומערבבים כמה דקות עד שהאורז מצופה בשמן ואז מוסיפים את המים הרותחים, כך שאין שום בעיה 🙂

    1. היי מירב,
      תלוי בגודל ונפח הסיר. כמה שהוא יכול להכיל. בדר"כ רצוי לא למלא את הסיר באורז ביותר משליש גובה הסיר כי צריך לקחת בחשבון שיש להוסיף עוד מים והאורז מתנפח במהלך הבישול ומכפיל את נפחו.
      יום נעים 🙂

    1. היי מיכל,
      -רצוי להשתמש באורז לבן ארוך כמו אורז בסמטי, יסמין, הודי.
      -האורז צריך להיות יבש לחלוטין.
      -יש לטגן את האורז כמה דקות עם שמן לפני הוספת המים.
      -רצוי לא לפתוח את המכסה בזמן הבישול.
      -אחרי שהאורז מוכן, יש להסירו מהאש ולכסותו במגבת במשך 10 דקות. לאחר מכן לפתוח את המכסה ולהפריד את הגרגירים עם מזלג.
      בהצלחה 😉

  11. שלום, רציתי בבקשה לשאול: "2 כוסות אורז לבן" הכוונה לכוס חד פעמי?
    ושאלה נוספת מה הכמות שיוצאת לבסוף לאחר ששמתי את 2 הכוסות לכמה סועדים הכמות הזו?
    תודה רבה!

    1. היי מיכל,
      הכוונה לכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית). מה שחשוב הוא להשתמש באותה גודל כוס גם למדידת המים כדי שהיחסים יישמרו.
      הכמות מספיקה ל 4-5 מנות.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  12. שלום רב,
    בבקשה, מה אחרי שמכבים את האש: מתי לפתוח את הסיר, האם יש לערבב?
    תודה רבה ולילה טוב

    1. היי,
      אחרי שמכבים את האש מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה כ-10 דקות ואז לפתוח את המכסה ולערבב בעדינות עם מזלג כדי להפריד את הגרגירים.
      בהצלחה 😉

  13. הי הנחתי את האורז לייבוש כבר שעה וחצי ובסוף מתכוונת להכין רק מחר בצהריים. איך לשמור את האורז שכבר סונן, נשטף ויובש?

    1. נכון הילה. כשהאורז עוד חם (מיד אחרי הבישול), תשימי בקערית קטנה ותהדקי היטב. תהפכי את הקערית בזהירות, תשאירי דקה-שתיים ותרימי את הקערה.
      בהצלחה 😉

  14. אם עושים חצי כמות (כוס אורז וכוס וחצי מיים ) כמה זמן לבשל על אש נמוכה ? חצי מהזמן ?
    תודה

    1. היי יהונתן,
      גם אם עושים חצי כמות, זמן הבישול נשאר אותו דבר.

  15. המתכון הזה פשוט מוצלח!! ההורים שלי כל כך התלהבו 🙂 פשוט יוצא אחד אחד ולא נדבק עם עושים לפי ההוראות תודה רבה 🙂

  16. ניסיתי המון מתכונים ויצא כמעט ובסדר ואכיל. אבל האורז שיוצא עם המתכון הזה מושלם!
    תודה רבה.

    1. היי יפית,
      אפשר להשתמש בכל אורז שהוא לבן (לא אורז עגול או מלא) אבל האורז שהכי קל להגיע איתו לתוצאות הוא בדר"כ הבסמטי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר