מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק חרירה צמחוני

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 19, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון למרק חרירה צמחוני ועשיר בטעמים עם ירקות, עדשים וחומוס.

מרק חרירה צמחוני

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)

3 שיני שום קצוצות

גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

חצי כוס עדשים אדומות שטופות היטב ומסוננות

כוס עדשים ירוקות משקית קפואה

כוס גרגירי חומוס משקית קפואה

6 כוסות מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות

כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים (מומלץ לשלב)

חצי כוס אטריות דקות (לא חובה)

תיבול: 2 כפות מיץ לימון, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום והעגבניות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 5 דקות. יש לערבב מידי פעם.

-מוסיפים את קוביות הגזר, עדשים כתומות, עדשים ירוקות וגרגירי חומוס. מוזגים מים רותחים ומתבלים בכף רסק עגבניות, מיץ לימון, כורכום,פפריקה כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן  מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

-מוסיפים עלי כוסברה וסלרי ומבשלים 5 דקות נוספות. טוחנים את המרק באופן חלקי עם מוט בלנדר ידני, מוסיפים אטריות דקות ומבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהאטריות מתרככות.

הערה: כתוצאה מטחינת המרק יכול ויווצר קצף בחלק העליון של המרק. אם כן, בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף.







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום. יש חי עדשים ירוקות של סוגת ולא קפוא. האם ניתן להשתמש?
    בנוסף אין לי איטריות דקות אל יש לי נודלס. אפשרי?
    תודה

    1. היי ליאת,
      אפשר להשתמש רק מומלץ לבשל אותן בנפרד כ-25 דקות במים ולסנן. לאחר מכן להשתמש בהם במתכון כרגיל.
      אני מניחה שנודלס גם יכול להשתלב.
      בהצלחה:)

  2. שלום שלום,
    הכנתי את המרק אתמול. היו לי עדשים ירוקות יבשים שהשרתי ובישלתי בנפרד וחומוס מקופסת שימורים.
    את הפטרוזיליה (במקום סלרי וכוסברה) הוספתי ממש בסוף, משהו כי 5 דקות לפני הסוף.
    המרק יצא מדהים!!! בעלי אכל 2 מנות ועוד הסתכל לכיוון הסיר למרות שכבר לא היה נכנס! :)))
    אני ממש אוהבת את האתר שלך. כל פעם שאני לא יודעת מה להכין או רוצה לגוון הוא נותן פתרון קל, זמין ותמיד מוצלח.
    תודה רבה לך אפרת! את תמיד עוזרת לי ואף פעם לא מאכזבת!

  3. ערב טוב
    האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה? סתם כי זה מה שיש בבית כרגע, אין לי משהו נגד כוסברה :-)

    1. היי חופית,
      אם את משתמשת בעדשים ירוקות וחומוס יבשים יש להשרות אותם במים לילה לפני. אח"כ יש לבשל אותם במים עד שהם נעשים רכים (רצוי כל קטניה בנפרד, כי זמני הבישול שונים) ואז להשתמש בהם למתכון (בכמות המצוינת במתכון). את השאריות אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא עד לפעם שתרצי להשתמש.
      יום נפלא וחג שמח :-)

  4. שלום וברכה
    לגבי האיטריות, אם מכינים בילעדיהם אין צורך להוסיף את רבע השעה בישול?
    אגב, בתמונה זה ניראה ספגטי. אפשר להישתמש בכמה מקלות ספגטי חתוכים?
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי,
      אם הקטניות והגזר רכים אין צורך להמשיך לבשל 15 דקות נוספות.
      השתמשתי באטריות דקות (אולי בגלל זה נראה כמו ספגטי). אני מניחה שגם ספגטי יילך כאן וזה רעיון טוב לחתוך את המקלות לפני כמו שהצעת.
      שבת שלום :-)

  5. אפרת יקרה
    אוהבת את המתכונים הקלים והנהדרים שלך
    המרקים נהדרים מחממים בקור המקפיא של ניו יורק
    תודה וחג חנוכה שמח!!!
    אילת/ניו יורק

    1. היי שרון,
      לעדשים כתומות יש טעם ומרקם שונה אבל אם אין לך אפשר להוסיף חצי כוס עדשים ירוקות משקית קפואה בנוסף למה שרשום.

  6. אהלן אפרת
    חנוכה שמח

    שתי שאלות ברשותך. (אני פולני שלא גדל על מרק חרירה ולכן יש לי שאלות קיטבג…) :-)

    1) איש אשר כמוני שלא אוהב עגבניות יכול לוותר עליהם?
    2) עדשים ירוקות, אפשר גם משקית, אחרי שהושרו לילה במים?

    שבת שלום וחנוכה שמח

    1. היי יעקב,
      אפשר לוותר על העגבניות אם אתה לא אוהב (אבל נסה לא לוותר על הרסק :-) )
      אפשר להשתמש בכוס עדשים ירוקות יבשות שהושרו לילה במים.
      שבת שלום וחג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »