מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מקלות מלוחים

מקלות מלוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 14, 2014
Last modified:יוני 3, 2016

Summary:

מקלות גריסיני מלוחים ומתובלים

מקלות לחם ללא התפחה – ניתן להגיש כמנת פתיחה לצד מטבלים או סתם כנשנוש מלוח ופריך

מקלות מלוחים

מצרכים (30-35 מקלות):

1+1/3 כוסות קמח רגיל (190 גרם)

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

1/2 כוס מים קרים

1 כף שומשום

1/2 כפית שטוחה מלח

לעיטור:

1 ביצה טרופה

מלח גס

תבלינים לפני בחירה: שומשום, זעתר, תבלין שום, קצח

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (למעט חומרי העיטור) עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.

-מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי כחצי ס"מ.  חותכים לרצועות דקות (ברוחב של כ1 ס"מ ואורך 15 ס"מ).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים מעל תבלינים ואופים במרכז התנור למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.

מקלות מלוחים

 מקלות מלוחים, מקלות לחם, מקלות גריסיני

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

117 תגובות

הוסף תגובה
  1. מומלץ בחום! גם נעשה מהר וגם נאכל מהר כי היה טעעעעים!
    להכין מראש כמות גדולה פי 10,
    תודה אפרת היקרה!

  2. היי..
    אפשר להשתמש בשמרים לא יבשים? זאת אומרת שמרים שהם לא משקית
    כאלה ששמים במקרר.. אני פשוט לא גרה בארץ ואין לנו שמרים יבשים.
    אם כן,כמה לשים?

    1. כן, אפשר לשים כ-10 גרם שמרים טריים.
      אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה.

  3. הי, אני רוצה להכין את הבצק היום ומחר בבוקר לאפות בתנור. האם אפשרי? אם אקפיא כמה זמן מראש צריכה להוציא את הבצק? תודה רבה

    1. כן אפשר להכין את הבצק היום ולשמור עטוף בניילון נצמד במקרר עד מחר. אין צורך להקפיא.

  4. היי אפרת! המקלות האלה כמו שאר המתכונים שלך יצאו מעולה ממש!! מכינה אותם למשלוחי מנות עם כמה סוגי מטבלים. הבצק קל ונוח מאד לעבודה! המקלות יצאו קריספיים כמו שצריך וקשה להפסיק לנשנש אותם…

    1. גם אני מתכננת עליהם למשלוחי מנות.. נראה איך יצא.. אפשר לשאול כמה יחידות בערך את שמה במשלוח? איזה מטבלים את מכינה?

    2. היי אוראל,
      מומלץ לשים לפחות 10 מקלות במשלוח.
      רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.

  5. היייי
    רציתי לדעת בבקשה איך בסטקיות הם מכינים את הפרוסות לחם עם הזעתר ?
    תמיד זה נמצא ליד הסלטים בצד כזה
    הוא ממש ספוג שמן ונורא טעיםם למרות שזה לא ככ בריא אני יודעת..
    אשמח לדעת איך מכינים את זה באמת
    תודה לך…

    1. היי רחלי,
      יש מתכון לפיתה עם זעתר.
      אפשר להכין את זה גם מפרוסות לחם או מפרוסות באגט שלדעתי מומלץ יותר.
      בשני המקרים חשוב לשים שמן בנדיבות.

  6. אתמול ממש מאוחר בערב אחרי שהכנתי כל מה שרציתי לקחת למפגש היום ,החלטתי ככה מהר מהר להכין תוספת נוספת ….יצא נפלא , טוב שהכפלתי כמויות 🙂 🙂
    בערב הם היו נפלאים , ארזתי בקופסא אחרי הקירור .
    היום בצהריים הם היו פחות קריספי – יש דרך לשמר אותם קריספי ?
    איפה טעיתי ?

    בכל מקרה הם נטרפו וניגמרו <3

    1. היי מיכל,
      מאחר והמקלות מכילים כמות קטנה של שמן אז הם נוטים להתייבש מהר.
      פעם הבאה אפשר להוסיף יותר שמן ולשים 5-6 כפות (יש להפחית את כמות המים בהתאם כי השמן הוא נוזלי).
      אני חושבת שאת המקלות שהתייבשו ואיבדו את פריכותם אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות ואח"כ להניח להם להתקרר לגמרי. זה אמור להחזיר את הפריכות.
      שבוע נפלא 🙂

    2. כיצד אפשר לשמור על מקלות גבינה אפויים ??עם שמרים ובלי??הטם אפשר להקפיא??

    3. היי טובה,
      אפשר לשמור מחוץ למקרר בקופסה אטומה. במידה והם איבדו את הפריכות אפשר לשים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 20-25 דקות, להוציא ולהניח להם להתקרר.
      אפשר גם להקפיא.
      יום נעים 🙂

  7. היי אפרת
    הכנתי את המתכון ויצא מוצלח מאוד.
    אבל יש לי שאלה- כשהוצאתי מהתנור את המקלות המרקם שלהם היה טוב, נתתי להם טיפה להתקרר ואז שמתי בקופסא סגורה.
    לאחר שעתיים אכלנו והמקלות הרגישו קצת יבשים ולא טריים.
    מה לדעתך הבעייה? לא נראה לי שהיתה אפיית יתר..
    תודה!:)

    1. היי לי,
      יכול להיות שהמקלות לא התקררו לגמרי לפני ששמת אותם בקופסה סגורה?

    2. אני חושבת שהם היו כבר קרים.. יש עוד משהו שאת יכולה לחשוב עליו?
      אם לא, כנראה שזו היתה הסיבה.
      תודה!

    3. אני חושבת שסיבה נוספת היא שהמתכון מכיל כמות קטנה של שמן ולכן המקלות נוטים להתייבש מהר יותר. פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות השמן ל5-6 כפות ולהפחית את כמות המים בהתאם.

  8. היי, אפשר לדעת למה צריך לשים את הבצק שעה במקפיא? בד"כ נותנים לבצק לנוח קצת בין 15-30 דקות בטמפ' החדר, אז למה כאן זה שונה?

    1. היי ג'ייק,
      הבצק מתייצב יותר טוב במקפיא. כמובן שאם הבצק נראה לך יציב ונוח לרידוד ולחיתוך אפשר לוותר על שלב ההקפאה.

  9. הי, האם אפשר להכין מהבצק גלילים דקים ולאפות במקום לרדד ולחתוך? רוצה להכין במסגרת פעילות לבנות קטנות ונראה לי שיהיה יותר קל וחווייתי…
    חוצמזה נהנת מאוד מהמתכונים הכיפיים באתר ומהתגובות המהירות והנעימות!

    1. היי שרה,
      מה הכוונה לגלילים דקים? את מתכוונת כמו ל"נחשים" דקים? אם הבצק מספיק נוח בשביל לגלגל נחשים אז כמובן שאין בעיה רק כדאי לעשות את זה דק כדי לא לפגוע בפריכות שלאחר האפיה.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  10. היי, אני רוצה להכין את המקלות למשלוחי המנות בפורים. ניתן להכינם ערב לפני או שלדעתך זה לא יהיה טעים וטרי ועדיף להכין באותו היום של פורים?
    תודה!

    1. היי יובל,
      אם יש אפשרות להכין באותו יום זה תמיד הכי עדיף, במיוחד אם שולחים במשלוח מנות.
      יום מקסים 🙂

  11. היי, תודה על כל המתכונים באתר! תמיד יוצא מושלם!! אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח והשמרים בנפרד?

  12. הכנתי ויצא נפלא.
    לא כתבת באיזה חום לאפות אז הימרתי על 150 מעלות.
    הכנתי את הבצק ללא תבלינים ואחרי ההקפאה הוספתי שומשום קצי וקורנית ויצא מעולה.
    תודה

    1. היי קולט,
      זה 180 מעלות. אני תמיד רושמת את המעלות כמה שורות לפני כדי שתזכרו לחמם את התנור מראש 🙂
      בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים. תודה שחזרת לעדכן!

  13. מושללללם וכל מילה נוספת מיותרת.
    בקשר לביצה פעם אחת הכנתי ושכחתי למשוח בביצה ויצא מעולה, אמנם הקצח קצת נפל אבל אפשר להתגבר על הקושי בכך שמערבים את הקצח בתוך הבצק במקום לפזר מעל.

  14. אפרת המתכונים שלך מדוייקים ותמיד מצליחים. ממש כיף להכנס למטבח בזכותך! שאלה לגבי המקלות נאם ניתן למרוח עליהם פסטו או עגבניות מיובשות וכדומה לפני האפייה?

    1. תודה אלינור! כיף לשמוע 🙂
      אפשר למרוח פסטו או עגבניות מיובשות. האפיה קצת תייבש את הרוטב אבל זה ייצא טעים.

  15. הי אפרת,
    הכנתי וכצפוי יצא מעולה כמו כל שאר המתכונים שלך ונטרף תוך פחות משעה 🙂

    תודה רבה ושבוע מעולה 🙂

    1. היי עילית,
      רעיונות למטבלים שמתאימים להגשה עם המקלות: טחינה, רוטב סלסלה, רוטב פסטו, גבינה לבנה מעורבבת עם שום ושמיר, גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה מתוקה.
      שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

    1. היי הילה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או קמח רב תכליתי ללא גלוטן.

  16. היי איפה מאכסנים אותם? מקרר? בקופסא על השיש? אם אני עושה אותם בחמישי בערב ונאכל אותם רק במוצאי שבת ? הטריות תישמר? תודה!

    1. היי שרי,
      מאחסנים בחוץ בקופסה סגורה היטב.
      הטריות אמורה להישמר עד אז כל עוד הקופסה אטומה, במידה ולא – תחממי אותם מעט בתנור לפני ההגשה.
      חג שמח 🙂

  17. אתמול הכרתי את המתכון הזה פעם ראשונה ועכשיו זו פעם שלישית שאני עושה אותם! ממש טעים!
    רציתי לדעת רק למה שמים במקפיא לשעה? מזה נותן ? תודה

    1. שמחה לשמוע רחלי 🙂
      אפשר להכין גם מבלי להקפיא אבל הבצק יהיה מעט פחות נוח לעבודה. בנוסף, מקפיאים את הבצק לשעה כדי לייצב את הבצק וכדי שייצא קריספי יותר לאחר האפיה.
      יום נפלא!

  18. תודה על המתכונים
    ניסיתי כמה מהאתר ויצא טוב!מאוד!
    רק מעיק עלי למה אי אפשר להדפיס או לפחות להעתיק לתוכנת וורד או משהו קצת קשה כל פעם להעתיק את המתכון על הדף ולצערי היה כמה פעמים שויתרתי בגלל זה במתכונים ארוכים קצת
    אשמח אם תפתרי את העניין ושוב תודות!!

    1. הי אסתי,
      אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים באתר 🙂
      לגבי ההדפסה- מעל כל מתכון יש לינק שנקרא "הדפס מתכון בקובץ PDF". מה את מקבלת כשאת לוחצת עליו? מעבר לאפשרות ההדפסה אמור להפתח לך מסך נפרד עם המתכון ושם את יכולה לבצע "העתק-הדבק" לקובץ וורד.

    1. היי מרי,
      לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר ועדיף שיפון אם יש לך. אם הבצק יבש או פירורי תוסיפי עוד מעט מים כי הקמחים המלאים סופחים יותר נוזלים.

    2. אני עשיתי עם קמח כוסמין ויצא מצוין!
      במקום הביצה שמתי שמן זית ולדעתי זה יצא הרבה יותר טעים (ניסיתי גם עם ביצה..)

    1. היי ריקי,
      את המלח הגס מפזרים על המקלות יחד עם שאר התבלינים (שומשום, זעתר, שום, קצח) לאחר הברשתם בביצה טרופה.
      שבוע נפלא 🙂

  19. יצא סוף הדרך והתחסל פה בשניות! מוסיפה בהחלט למחברת המתכונים! בהחלט שאפו על המתכון הק-ל והטעיייימ….

  20. הי בוקר טוב, האם המקלות יוצאות קריספיות וקראנציות? אשמח לתשובה.
    דרך אגב הכנתי ביום שישי את החריימה שלך והדגים יצאו מושלמים.

    1. היי נלי,
      שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      וכן, זה יוצא קריספי בתנאי שמרדדים את הבצק כפי שרשום במתכון ולא עבה מידי (רצועות דקות בעובי כחצי ס"מ).
      שבוע נפלא!

    1. היי טופז,
      עדיף שלא כי אז המקלות יתפחו ויהיו במרקם ספוגי במקום פריך.

    1. היי אור,
      זה לא אמור לצאת נוזלי אני מציעה להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה יציב יותר.

    1. היי רבקה,
      מאחר ואין הרבה שמן במתכון לדעתי זה פחות מתאים לעוגיות עבאדי שאמורות להיות יותר עבות, פריכות ומעט קשות.
      יש באתר מתכון לעוגיות עבאדי, אני מצרפת לך קישור למתכון:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9B%D7%A2%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/
      יום נפלא 🙂

    1. היי ורד,
      לרוב כל מתכון שמכיל שמרים מצריך יחס שונה בין קמח ושמרים. מאחר ואני לא יודעת מה היחס בקמח השמרים אני ממליצה להוסיף את השמרים בנפרד לפי הרשום במתכון.
      חג שמח 🙂

  21. הי שלומית,
    מבדיקה שעשיתי הדפסת המתכונים תקינה.
    אשמח אם תפרטי לי יותר כדי שאוכל להבין היכן הבעיה.

    1. היי .מעיין,
      הכוונה במרכז התנור, כמו שאופים בדר"כ. לא בתחתית או החלק העליון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר