מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות ממולאות

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 8, 2015
Last modified:ספטמבר 28, 2016

Summary:

לחמניות מהירות מבצק גבינה שניתן למלא במה שתרצו, ללא שמרים והתפחה

לחמניות ממולאות

מצרכים (20 כדורים):

2 כוסות קמח לבן (ניתן לשלב חצי כמות קמח מלא)

כפית מלאה אבקת אפיה

4 כפות מלאות גבינה צהובה

מיכל גבינה לבנה (250 גרם)

רבע כוס שמן

חצי כפית מלח

לקישוט: קצח, שומשום, תבלין פטרוזליה, זעתר

מצרכים למילוי: גבינה בולגרית, גרגירי תירס משימורים/זיתים קצוצים

אופן הכנה:

-מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם הבצק דביק- יש להוסיף  1-2 כפות קמח בהדרגה).

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ, בעזרת האצבעות יוצרים שקע בכדור וממלאים בחצי כפית גבינה בולגרית + חצי כפית זיתים קצוצים/גרגירי תירס. סוגרים חזרה לכדור ומניחים על נייר אפיה. מפזרים מעל קצח, שומשום וכו', מרססים או מברישים במעט שמן ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.

*הערה: ניתן להכין מילוי פיצה: חצי כפית קטשופ/רוטב פיצה, כפית גבינה צהובה מגורדת.

לחמניות ממולאות







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

126 תגובות

הוסף תגובה
    1. זה בגלל שהיה יותר מידי מילוי. פעם הבאה כדאי לשים כמחצית מכמות המילוי ואז זה לא יקרה.
      שבוע טוב :-)

  1. יצא פשוט מהמם.
    מה שכן, לא הבנתי את הטכניקה איך למלאות ולסגור אח"כ בחזרה. בינתיים עשיתי בלי מילוי ויצא ג"כ מצוין. אבל אשמח לדעת להבא איך ממלאים. תודה.

    1. היי יהודית,
      לאחר שאת יוצרת כדור, בעזרת האגודל את לוחצת עליו ויוצרת כמו שקע בתוך הכדור (זה נראה כמו קערה קטנה). את שמה מעט מהמילוי וסוגרת עם האצבעות לכדור.

  2. תודה רבה על מתכונים מופלאים
    ובעקר לאחת כמוני עם ידיים שמאליות ורצון להיות יצירתית… ובאמת באמת הכל לוקח 10 דקות
    נהנית מכל מתכון ומתכון

  3. לא היה לי זמן למלות את הלחמיות (הילדים היו צריכים להגיע) אז מרחתי קטשופ ופיזרתי גבינה על כל אחד מהם ואפיתי ופשוט יצא מעדן חבל על הזמן…..
    (כמו כל המתכונים באתר)…

  4. הי אפרת
    אני עשיתי טעות במתכון שלך אבל זה פדוט יצא מעולה. אז אני משתפת . ערבבתי את כל החומרים יחד למעט כמה תוספות: השתמשתי בקמח תופח רגיל חצי הכמות והוספתי אותה כמות קמח טף. שמנת פשוטה של תנובה וגם קוטג.
    עכשיו, הטעות שלי שלא לשתי את הבצק ומרקם שנוצר דביק , אבל כזה שאפשר לעבוד איתו.
    יצרתי לחמניות עגולות, שמתי בתבנית הכנסתי לתנור ולהפתעתי הן השתטחו לגמרי ונראו כמו פיתות / עוגיות בראוני.
    הוצאתי מהתנור כולי באכזבה. תכננתי לזרוק לפח.
    ואז בעלי טעם — ואמר טעים. הכל נטרף!!!!!

  5. שלום רב,
    אני רוצה להכין לחמניות, וראיתי שישי לכם שני מתכונים לכך של לחמניות ללא שמרים והמתכון הזה…
    השאלה שלי היא האם אפשר למלא באחד המתכונים מילוי של נוטלה?

    1. היי נטלי,
      עדיף למלא בנוטלה את הלחמניות במתכון הזה. יש לוותר על 4 כפות גבינה הצהובה ולהפחית את כמות המלח לרבע כפית בלבד והייתי מוסיפה אפילו כפית גדושה סוכר.
      חג שמח :-)

      1. היי יצחק,
        זה יכול להתאים אבל זה מאוד תלוי בטעם האישי. צריך לקחת בחשבון שהעגבניות והבצל לא יספיקו להאפות כמו שצריך ויישארו קשים.

    1. במתכון לחמניות הגבינה כל הגבינות מעורבבות עם הקמח וכתוצאה מכך המרקם של הלחמניות יוצא קצת שונה. בלחמניות הגבינה יש ביצים וכמות גדולה יותר של שמן וזה יוצא כמו מאפינס גבינות פריך.

  6. היי,
    קודם כל שאפו על מתכונים אדירים!! אוהבת את האתר שלך אין עליו..
    שנית, האם לתת לבצק לתפוח או ישר להתחיל למלא אותו בגבינה?

  7. היי
    הכנתי אתמול את הלחמניות, יש לי טוסטר אובן בבית
    לאחר 40 דקות שהלחמניות הזהיבו הוצאתי מהתנור ואז ראיתי שהן ממש בצקיות מבפנים.
    איפה הבעיה?

    1. היי אפרת,
      יכול להיות שהכנת את הלחמניות יחסית גדולות? כמה לחמניות יצאו לך מהכמות שבמתכון?

  8. היי!
    רציתי לשאול במידה ואני מעוניינת להכפיל כמויות, האם להכפיל כל אחד מהמצרכים פעמיים? או רק חלק?

    תודה!!

    1. כן קרן, את יכולה להכין ברביעי ולהקפיא עד שישי. לאחר מכן, להוציא להפשרה בחוץ ולחמם כמה דקות לפני ההגשה.
      את יכולה להשאיר במקרר לאחר ההפשרה.
      שבוע טוב :-)

  9. שלום
    1. יש לך המלצה לרוטב פיצה ביתי, (בלי קטשופ)?
    2. האם אפשר למרוח ביצה לפני שמפזרים את השומשום? כי רשום בסוף למרוח שמן?

  10. תודה רבה :)
    הלחמניות בתנור כבר 35 דק הן עדיין לבנות למעלה , מרגישות מוכנות אבל עדיין רטובות בפנים… מה יכולה להיות הסיבה?

    1. התנור בתוכנית הרגילה (למעלה ולמטה) ב-180 מעלות?
      אולי הלחמניות גדולות מידי? כמה לחמניות יצאו לך מהכמות במתכון?

  11. שלום, אם אני רוצה להכין את הלחמניות עם חצי קמח מלא רגיל וחצי קמח תופח – כמה אבקת אפיה אני צריכה לשים? תודה רבה!

  12. המתכון פשוט מעולה, נהננו מכל ביס ואפילו הקטנים שלנו סרבני האוכל אכלו בהנאה!
    כל שבוע אני מכינה מהמתכונים שלך והכל יוצא מושלם! תודה!

  13. יצא טעיייים! אחלה מתכון קל, עשיתי נגלה אחת עם קמח רגיל ונגלה שניה עם קמח ללא גלוטן,יצא מעולה !
    תודה!

  14. שלום יש לי שאלה קטנה,
    אם באים אלי אורחים מחר ואני רוצה להכין את הלחמניות היום… זה אפשרי? פשוט מחר לחמם כמה דקות וזה יהיה טעים?

    1. כן בר, אפשר בהחלט. אפשר לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר עד מחר ולחמם בתנור 5-7 דקות לפני ההגשה.
      שבת שלום :-)

    1. היי בתשבע,
      זה יכול להיות אחד מהשניים, או שהכנת לחמניות יחסית גדולות או שהשתמשת בכוס יחסית קטנה :-)
      אמורות לצאת מהכמות 20 לחמניות שכל אחת בקוטר של כ-3 ס"מ לפני האפיה. אחרי האפיה הן תופחות.

  15. בס"ד
    שלום
    יש לי שאלה קצת מצחיקה….
    אני לא יכולה לטעום חלבי היום
    יש אפשרות שאכין ואדע בטוח שזה מוכן?

    1. היי שירה,
      אם תכיני את הכדורים בקוטר של 3 ס"מ ותשימי בתנור 20-25 דקות, אין סיבה שזה לא יהיה מוכן.
      את יכולה גם לחתוך אחד באמצע ולבדוק. אם הבצק נראה אפוי אז הכל בסדר :-)

        1. כן שירה, תחממי את הטוסטר כמה דקות לפני ורק אז תכניסי.
          והזמנים יכולים להתקצר או להתארך. ממש תלוי בטוסטר. אם אפית איתו בעבר את בטח יודעת אם בדר"כ זה פחות זמן מהרגיל.

          1. בס"ד
            תודה רבה על המענה….אנסה.
            אשתדל לעדכן איך יצא.
            {תודה על השבת שלום במתכון של העוגת לימון :}
            את מקסימה:}גם לך.

  16. בוקר טוב, מה שלומך? הלחמניות יצאו הרגע מהתנור…טעימות ביותר…היתה לי קופסת קוטג' עם זיתים אז שמתי אותה במקום גבינה לבנה, יצא מדהים, אני אוהבת את הפתרונות המהירים והפשוטים שאת מציעה במטבח, תודה ויום נפלא! אגב, יש לך דף פייסבוק? הייתי מעלה לך תמונה של הלחמניות…

    1. היי אפרת,
      אני שמחה שהלחמניות יצאו טעימות :-)
      ראיתי את התמונות, נראה מעולה!
      תודה על העדכון והשיתוף ושיהיה לך יום נפלא!

  17. שלום וברכה!
    אתר נפלא ומתכונים טעימים מאוד, יצא לי להיכנס לאתר בפעם הראשונה באמצע שבוע שעבר ומאז עד עכשיו הכנתי כמה מתכונים יצאה ממש מעולה!!
    שאלה לי האם איך ניתן לעשות את הלחמניות הממולאות פרווה??

    1. שמחה לשמוע אדר :-)
      לגבי הלחמניות- הגבינה היא מה שמעניק ללחמניות את המרקם. יכול להיות שאפשר להשתמש במקום גם בחלב סויה ואם כן להתחיל בחצי כוס ולהוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
      אם החלטת לנסות אשמח לשמוע איך יצא ;-)

  18. היי,
    רציתי להגיד שעשיתי ארוחה שלמה מהאתר כולל את הלחמניות האלו . קיבלתי שבחים וכולם התלהבו מאוד . תודה רבה מאמצת בחום את כל המתכונים

  19. היי אפשר לוותר על הגבינה הלבנה או הקוטג ולשים משהו אחר.. שהוא לא גבינה?
    ד.א המתכונים שלך מדהימים ! תודה :)

    1. תודה סתיו :-)
      לצערי לא, כי המרכיב הגבינתי הוא מה שעושה את מרקם הלחמניות במקרה הזה.

    1. היי דורית,
      את יכולה לשים עם התירס מעט גבינה צהובה מגורדת או חתוכה. אם אין לך, תמלאי רק בתירס.

  20. שלום רב, סליחה אבל זה לא קשור לאף מתכון.
    אני רשמתי את עצמי לקבלת מתכונים חשים שאתם מעלים במערכת לא קיבלתי אישור במייל שההרשמה בוצעה בהצלחה.

    1. היי נלי,
      אישרתי את המייל שלך. מעכשיו תוכלי לקבל מתכונים חדשים למייל (העדכון הוא שבועי).
      יום נפלא!

  21. שלום לך,
    הכנתי את הלחמניות ומבקום גבינה לבנה שלא היתה לי שמתי שמנת חמוצה אחת ויוגורט אחד. הוספתי עוד קצת קמח ומלאתי בגבינת פטה. יצא טעים מאד. אפיתי אותם יותר מדי אבל לא נורא. אני מכינה שוב . תודה לך

    1. היי מיטל,
      אני ממליצה לשים חצי כמות קמח מלא כדי שהלחמניות לא ייצאו דחוסות מידי (כוס קמח מלא וכוס קמח לבן). כדאי גם לנפות את הקמחים לפני השימוש, בעיקר את הקמח המלא.
      יום נעים :-)

  22. יצא מעולה! הילדים השתגעו על זה. שיחקנו משחק הניחושים איזה הפתעה מסתתרת בפנים :-) גם טעים וגם מהנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »