מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לזניה חלבית

לזניה חלביתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 6, 2013
Last modified:נובמבר 9, 2018

Summary:

מתכון לזניה חלבית קלה להכנה וטעימה במיוחד ללא צורך בבישול קודם, מערבבים את החומרים בקערות ומסדרים בתבנית.

לזניה חלבית

תבנית פיירקס (20X29)

מצרכים ואופן הכנה:

דפי לזנייה (12 דפים)

לערבב בקערה 1:  530 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה) , 2 כפות רסק עגבניות, 3 כפות שמן זית, חצי כוס מים רותחים, 3 שיני שום כתושות, 1 כף שטוחה סוכר, 1 כפית תבלין בזיליקום/ ארגנו יבש, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

לערבב בקערה 2: 1 קופסת גבינה לבנה (250 גרם) , 200 גרם גבינה צהובה מגורדת, 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת.

תוספות לפי הטעם: 3/4 כוס זיתים ירוקים קצוצים, 1 קופסת פטריות חתוכות

*חצי כוס גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (לא חובה)

-מחממים תנור ל- 190 מעלות.

סידור הלזניה: משמנים תבנית פיירקס ומניחים שכבה של 3 דפי לזניה (אם אתם מכינים בתבנית חד פעמית בגודל 31X22- יש להשתמש ב-4 דפים. עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני לכן אפשר לשבור אותם כדי להתאימם לגודל של התבנית). על השכבה מניחים 1/4 מהרוטב, 1/3 מתערובת הגבינות ו-1/3 מהתוספות. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 4 שכבות של דפים, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב (מומלץ לפזר מעל גבינה צהובה לקישוט).

זה הסדר הנכון:

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינה צהובה מגורדת

חשוב! יש לוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב ברוטב (עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה).

-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור כ-40 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-15 דקות נוספות.

*לאלו שאוהבים הרבה רוטב- הלזניה תהיה הכי טעימה כשהיא יוצאת מהתנור. לאלו שאוהבים פחות רוטב- הלזניה תהיה טעימה דווקא אחרי חימום חוזר במיקרוגל/תנור (לאחר שהייתה במקרר). בתאבון 😉

 לזניה חלבית, לזניה גבינות, מתכון ללזניה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

564 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    הלזניה הזאת קלה להכנה ומושלמתתת!!
    תודה רבה על כל המתכונים
    זו תמונה של לפני האפייה:

    1. היי נאור,
      הכוונה לשים כפית שמן בתבנית ולמרוח באופן אחיד בתחתית התבנית ובדפנות.

  2. היי אפרת!
    בהמשך לשאלה של ליאורה.
    אנחנו גם תמיד התקשינו למרוח את שכבת הגבינות.
    אני מכירה מתכון אחר שהרוטב והעגבניות מעורבבים.
    בעייתי במתכון שלך לערבב ביניהם מראש?
    תודה!

    1. היי הדר,
      חשוב שדפי הלזניה יהיו רטובים מספיק כדי שיתרככו. ברגע שמערבבים הכל יחד, הרוטב נעשה סמיך יותר ופחות מרטיב את הדפים וחלקם יכולים לא להתרכך מספיק לאחר האפיה.

  3. היי אפרת תןדה על התשובה המהירה , הלזניה יצאה סוף הדרך!! בעלי וילדיי ממש התלהבו זאת פעם ראשונה שהכנתי לזניה ואווו תודה לך!!
    עכשיו ממשיכה לפשטידת ברוקולי ראיתי אחלה מתכון שלך גם ! תודה

  4. הי אפרת, שאלה לי אלייך ברגע שמורחים את הרוטב על דפי הלזניה ואחאי זה מורחים שכבה של התערובת גבינות אז זה צצש קשה למרוח כל הרוטב בעצם נמחק מהדפי לזניה..איזה טיפ את יכולה לתת למריחה נכונה? אני נגיד מרחתי את הרוטב ואז עם האצבעות ניסיתי כמה שאפשר להניח את התערובת גבינות ויצא בלאגן שלם..אמרת שחשוב שהרוטב יהיה על דפי הלזניה כי ככה הוא מתבשל בתנור אבל בעת מריחת הגבינוץ הרוטב כאילו זז הצידה.
    כרגע הלזניה שלי בתנור ברגע שיהיה מוכן אחזור לעדכן כמובן. אגב ה15 דקות אחרי שמסירים את הנייר כסף ומשאירים בתנור התנור אמור להיות דולק נכון? לא מכבים את התנור ומשאירים את הלזניה שם ל15 דקות
    תודה ליאורה

    1. אפשר לשים "גושים" של גבינה בכמה אזורים. במהלך האפיה זה יימס וימרח בצורה יותר אחידה.
      פעם הבאה אם יותר נוח לך אפשר לשים את הגבינות בנפרד מבלי לערבב אותן ביחד. קודם את הגבינה הלבנה ומעל לפזר צהובה ובולגרית.
      נכון, משאירים את התנור דולק 15 דקות נוספות.

    1. היי איילת,
      לא ניסיתי להקפיא אבל שמעתי מכאלה שמקפיאים וטוענים שיוצא בסדר.
      אני חושבת שעדיף להכין את הלזניה יום-יומיים לפני ולשמור במקרר.
      שבוע נפלא 🌷

  5. תודה לך על עוד מתכון מעולה! הלזניה הכי קלה וטעימה שהכנתי!
    אנחנו מחסלים אותה ישר מהתנור ואם (במקרה) נשאר שאריות היא טעימה גם אחרי חימום 🙂

  6. שלום ,רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות לחימום חוזר על פלטת שבת ? האם זה יתחמם כמו שצריך ?

  7. היי,
    ראיתי שבחלק מהמתכונים יש ביצה בתערובת גבינות. מה המטרה של להוסיף ביצה? במתכון הזה אין צורך?
    תודה!

  8. הי אפרת,

    תודה לך על מתכונים מושלמים!
    מפחדת שהפטריות לא יתבשלו, האם היית ממליצה לטגן בצל ופטריות לתוספות? או לשים את הפטריות חיות והן מתבשלות טוב?

    תודה

    1. אי אפשר עד שלא פורסים וטועמים. בכל מקרה, אם כיסית את הדפים ברוטב כמו שצריך ואפית לפי הזמנים הרשומים במתכון (כולל כיסוי הלזניה) אז היא אמורה להיות מוכנה.

    1. אפשר להכין גם בלי גבינה לבנה ולהוסיף קצת יותר גבינה צהובה מגורדת.

  9. אם אני רוצה למלא את הקופסא הריקה של הרסק של 260 גרם במים בשביל הרוטב
    כמה קופסאות למלא?
    תודה

  10. שלום
    נראה לי שהגודל של התבנית החדפ שלי היא 32 על 25
    ורוצה להשתמש רק ברסק עגבניות של 260 גרם

    1. היי בתיה,
      לתבנית מלבנית בגודל 32X25 תצטרכי להשתמש ב- 16 דפי לזניה.
      מבחינת הרוטב שימי 260 גרם רסק עגבניות, כוס ושני שליש מים, 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 1 כף שטוחה סוכר, 1 כפית תבלין בזיליקום/ ארגנו יבש, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

  11. שלום
    אני רוצה להכין את הרוטב ללזניה רק עם רסק בקופסא של 260 גרם ובתבנית חד פעמית מרובעת רגילה
    כמה מים לשים ברסק?
    תודה

    1. היי בתיה,
      את משתמשת גם בעגבניות מרוסקות או שהרוטב הוא רק על בסיס רסק?
      תבנית חד פעמית בינונית בגודל 32X25?

  12. המתכון נראה מעולה!! רק רציתי לדעת, האם אפשר להכין את הכל בתבנית ולשמור במקרר בלי אפיה, ולאפות למחרת לפני האכילה?

    1. היי שרה,
      לדעתי זה פחות מומלץ מאחר והרוטב עלול להתייבש על דפי הלזניה במהלך הקירור.

  13. תודה על המתכון
    אני לא אוהב לטעום דברים שאני מכין
    אז רציתי לדעת כמה מלח ופלפל שחור צריך לשים
    תודה מראש

    1. היי נועה,
      את מתכוונת במקום העגבניות המרוסקות? מבחינת טעם עדיף להשתמש בעגבניות מרוסקות. זה יותר טעים. אם בכל זאת את רוצה להכין רק מרסק אז כדאי להגדיל את כמות המים במתכון ל-2 כוסות מים (במקום חצי כוס) ואת כמות הרסק לכ-5 כפות גדושות (במקום 2 כפות). יתר המרכיבים להוסיף כמו שרשום (שום, תבלינים וכו').
      לאחר שערבבת הכל תטעמי את הרוטב. אם לדעתך חסר עוד רסק, תוסיפי קצת.

  14. ואוו אפרת הלזניה פשוט אליפות תודה🤗
    מרקם יחודי וטעים וההכנה לא מסובכת בכלל
    (החלפתי את הבולגרית בצפתית ויצא מושלם)

  15. אפרת המקסימה, תודה רבה על עוד מתכון טעים במיוחד, הכנתי לפני שבוע ונטרף ועכשיו הכנתי שוב וכרגע בתנור. המתכונים שלך מדהימים פשוטים וטעימים.
    האתר שלך זה התורה שלי לבישולים, תודה רבה ושאפו ענק⁦♥️⁩

  16. היי, הכנתי את הלזניה מספר פעמים ויצא מושלםם.
    אתמול הכנתי כמות כפולה (לאורחים) ושמתי בטעות כמות קטנה מידיי של עגבניות מרוסקות ברוטב וכנראה לכן יצא מרקם קצת יותר יבש מתמיד. יש דרך בחימום החוזר להוסיף רטיבות ללזניה?
    תודה על אתר מקסיםם ותשובות מהירות ויעילות!!

    1. היי מלי,
      הדרך היחידה שאני חושבת עליה היא להכין כמות קטנה של רוטב ולשים מעל הלזניה לפני החימום.

  17. אפרת שלום,
    הכנתי את הלזניה הזו כמה פעמים והיא יוצאת ממש טעימה!!
    הבעיה היחידה שלי היא שהלזניה לא יוצאת יציבה, כלומר הכל מתבשל אבל לא ממש נדבק אחד לשני.
    רציתי לדעת אם יש לך רעיונות לפתור את העניין?
    אני אציין שאני מכינה את הלזניה בטוסטר אובן ולא בתנור,
    תודה רבה מראש

    1. היי נרי,
      לא אמורה להיות בעיה באפיה בטוסטר אובן.
      דפי הלזניה מתרככים במו שצריך? את מכסה את הדפים במספיק רוטב?
      שנה טובה 🌺

    2. היי אפרת,
      כן לדעתי אני מכסה במספיק רוטב. בתבנית שיש לי יוצא רק שתי שכבות של דפי לזניה כך שתמיד יש מספיק רוטב

    3. אז אולי זה קשור בזה שזה רק 2 שכבות. באיזו תבנית את משתמשת שאין מקום ליותר שכבות?

  18. היי אפרת,
    האם אני יכולה להכין את הלזניה בתבנית אלומיניום בינונית עם אותה כמות של מצרכים?

  19. היי אפרת 🙂
    מאוד אוהבת את המתכון! (ונראה לי כבר הגבתי פה תגובה מתלהבת אחרי הפעם הראשונה שהכנתי…)
    אבל משום מה הלזניה יוצאת לא שטוחה אלא עם המון גבעות. זה קשור אולי לזה שהתנור הוא טורבו? יש מה לעשות?
    ושאלה נוספת – ראיתי שכתבת שאלו שאוהבים רוטב צריכים לאכול את הלזניה טריה, ואני באמת רואה שאחרי יום במקרר הלזניה הרבה יותר יבשה. יש מה לעשות אם אנחנו רוצים שישאר יותר רוטב למחרת?

    1. היי הדר,
      אם הלזניה יוצאת עם יותר מידי גבעות זה בגלל אפיה בחום גבוה מידי, במיוחד אם אופים בטורבו. אם אין לך אפשרות לאפות בתוכנית אפיה רגילה אז לפחות כדאי להנמיך ל-180 מעלות ואפילו ל-170 מעלות כשמסירים את הכיסוי.
      הלזניה מתייבשת באופן טבעי במקרר. אין כל כך הרבה מה לעשות כי גם אם תשימי יותר רוטב הוא יתייבש.
      המשך יום מקסים

  20. הי
    אני מכינה את זה כבר כמה שבועות ברצף לעבודה שניה של שבת וזה מושלםםםם
    תודה רבה
    ושבת שלום

  21. הי,
    כמה פשוט ככה טעים!
    הכנתי את הלזניה בכמות גדולה יותר לאירוח בשבת. היתה הצלחה מסחררת גם אצל הילדים וגם אצל המבוגרים.
    חייבת לציין שתערובת הגבינות היתה יחסית מוצקה – האם כך אמור להיות?
    בכל מקרה, יצא מוצלח. תודה רבה.

    1. היי מירב,
      שמחה שיצא טעים.
      תערובת הגבינות מוצקה כנראה בגלל הגבינה הלבנה. אם נוח לך יותר אז אפשר לפזר כל גבינה לחוד מעל הרוטב ולא לערבב אותן יחד.
      יום מקסים 🌷

  22. הי, האם כדאי להחליף את הבזיליקום המיובש בטרי? ואם כן….איזה כמות לשים והאם כתוספת או לערבב עפ הרוטב?

    1. היי ענת,
      במקרה הזה עדיף בזיליקום מיובש. אם אין לך את יכולה לקצוץ כ-8 עלים בודדים ולהוסיף לרוטב.

  23. נתקלתי במתכון הזה לפני כשנתיים ומאז מכינה רק אותו !!!
    מתכון מנצח !!! הכי טעים וקל שיש.
    וכמובן שהמתכון עבר לכל החברות 🙂

    ממליצה בחוםםם.

    חג שמח 🙂

  24. היי!
    רציתי לדעת אם אפשר להשתמש במתכון הזה, אבל במקום דפי לזניה למלא קנלוני במלית? 😊
    תודה!

  25. הכנתי היום ויצא ממש טעים! בין הלזניות היותר טעימות שאכלתי! וכל כך קל להכנה. מודה שבגיל 31 לראשונה הכנתי

  26. היי אפרת אם אני רוצה עגבניות טריות ולא בשימורים כמה עגבניות צריך? והאם צריך לבשל אותם או לא?

    1. אפשר להכין עם כ-6 עגבניות טריות מגורדות (בלי הקליפה). מומלץ לבשל במחבת את העגבניות עם חומרי הרוטב במשך כ-7 דקות.

  27. היי זה גם גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה) , 2 כפות רסק עגבניות?
    😀

  28. יצא מעולה!! תודה רבה!!!
    האם לדעתך הרוטב מתאים גם לניוקי?
    ראיתי את המתכון של הניוקי אך אצלנו מעדיפים שהרוטב ממש חלק…..

    1. כן, הרוטב יכול להתאים לניוקי רק שאני ממליצה לבשל אותו כ-10 דקות במחבת.

  29. יצא מוצלח ביותר! וזאת פעם ראשונה שאני מכינה לזניה.
    היה לי קצת קשה למרוח את תערובת הגבינות על הרוטב, אז אני אחשוב על טכניקה אחרת, אבל בכל מקרה היה ממש טעים וקל. לדעתי לא לוותר על פיזור הגבינה למעלה.
    (שינוי קטן: לא שמתי בולגרית כי אנחנו לא אוהבים)
    יישר כוח על המתכון !

    1. היי נירית,
      אפשר. אם זה בגלל שאת רוצה להמנע משימוש בנייר כסף אז אפשר לשים נייר אפיה ומעל להדק בנייר כסף.

  30. היי זאת תהייה פעם ראשונה שלי שאני יכין לזניה הבעיה שיש לי טוסטר אובן מה המעלות והזמן שאני צריכה כדי להכיןנאת הלזניה בטוסטר אובן והאם עדיף להשתמש ב3 דפי לזניה או 4 בכל שכבת רוטב?
    תודה.

    1. היי אנה,
      שימי על 180 מעלות ותכסי. לגבי כמות הדפים בכל שכבה, זה תלוי כמה דפים נכנסים בתבנית. שימי לב שלא יעלו אחד על השני.

  31. אפרת מקסימה, ביקשת לחזור עם תגובות…
    אז ככה הכנתי בשתי תבניות קטנות כדי שאוכל לתת אחת לבן שלי הביתה אך הגבינות הספיקו לי רק לשתי שכבות ושמתי במקום בולגרית קוטג' שזה פטנט שיוצא בדר'כ ממש כמו בולגרית באפיה, ואת העלים הכנתי בשלוש שכבות ומעל הרוטב, הוספתי ברוקולי כפי שמישהי הציעה כאן אני שולחת תמונה לפני שנכנס לתנור ואחזור אחרי שזה יצא…

    1. טוב יצא מושלם יש אישור מהנסיכה שלי 😍

      בדר'כ אני מכינה לזניה יותר מושקעת וקולה גם ירקות אבל למי יש כח ויצא באמת מעולה

      תודה ושבת שלום

  32. הלזניה יצאה מושלמת. והרוטב מעולה.
    בד״כ אני מכינה לזניה עם רוטב קנוי, וכל פעם הלזניה שלי יוצאת לא טעימה.
    הפעם החלטתי לעשות לזניה לפי המתכון, ויצא כל כך טעים.
    תודה רבה

  33. אני מציע לכם להעיף את הזיתים ולפזר ברוקולי!
    עשיתי לזניה חצי זיתים – חצי ברוקולי, הברוקולי כל כך טעימה שהתבאסנו כולנו על החצי עם הזיתים, והחלק עם הברוקולי יצא שמיימי!!!

    תנסו ותודו לי אחר כך

  34. היי אפרת, נראה לך שאוכל לשדך לה רוטב בשמל? במידה וכן, באיזה שלב להניח את הרוטב וכמה שכבות ממנו?

    1. היי סמדר,
      אפשר להכין את הלזניה רק עם רוטב בשמל (במקום רוטב עגבניות) או לשלב שכבה רוטב עגבניות, שכבה בשמל, שכבה עגבניות ולסיים עם בשמל.

  35. היי אפרת,

    הכנתי את הלזניה והיא יצאה מעולה! רציתי לבדוק האם ניתן להכין ואז להקפיא אותה?

    תודה!

    1. היי נועה,
      לדעתי פחות מומלץ מאחר והרוטב עלול להתייבש על דפי הלזניה במהלך הקירור.
      מה שכן, אפשר להכין מראש את הרוטב עצמו ולשמור במקרר ויום למחרת לסדר את הדפים בתבנית עם הרוטב והגבינות ולאפות.

  36. היי יקירה, הכנתי אתמול את הלזניה המשגעת הזאת לפי מתכונך ויצאה לי שמיימית, חלומית ולא הפסקתי לקצור מחמאות בזכותה, כל כך קלה להכנה ופשוט מדהימה. תודה מכל הלב. מצ״ב תמונה של הלזניה שלי. שבוע טוב ומבורך ב״ה לך ולכולם. אמן 🙏🏻👏🏻👌🏻🌹💗❤️💞🌷💖

  37. היי אני ניסיתי את המתכון עם קצת שינוים קלים אבל מתכון מעולה ויצאה לזניה טעים מאוד לא נשאר כלום בצלחת

  38. שלום, מתכון חלום. חיפשתי משהו פשוט וזה באמת כלכך קליל! יש לי שאלה, הכנתי הערב את הלזניה ואני צריכה להגיש אותה במוצש. איך לשמור אותה? במקרר או במקפיא?

    1. היי אליה,
      כדאי לשמור במקרר עטוף היטב בנייר כסף.
      כדי "לרענן" את המראה של הלזניה אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת לפני החימום בתנור (לפני ההגשה).
      חנוכה שמח 🙂

  39. וואו בזכות התגובות הטובות ניסתי וזה פשוט מושלם!!! הכנתי כבר כמה פעמים, אימצתי את הרוטב לעוד מלא מאכלים מתכון ממש שלימותתת
    אגב אני מאוד אוהבת את האתר הזה כל מה שאני מנסה יוצא מוצלח תודה רבה בזכותך אני לא מפחדת מהמטבח♥

  40. באיזה שלב כדאי לשלב חצילים? נורא בא לי להוסיף פרוסות חציל..
    הכנתי את הלזניה הזו כבר בעבר והיא מדהימה, כמה פשוטה וככ טעימה!

    1. היי טלי,
      אלה צריכים להיות חצילים קלויים קנויים או שאת מכינה.
      אפשר לשים אותם כחלק מהתוספות, בכל שכבה שתבחרי.

    1. היי אליס,
      זה נראה מעולה! כל הכבוד 🙂
      תודה שחזרת לעדכן והמשך בישולים טעימים..

  41. וואו יצא מדהים. בחיים לא בישלתי משהו כזה ואחרי הלזניה הזאת אני מאמינה בעצמי פתאום. תודה על המתכון המושלם.

    1. בשכבה הסופית הרוטב לא מתייבש?
      הכמות של הרוטב מספיקה ללזניה שתהיה מספיק רטובה?

  42. היי.
    יש לי גבינת מוצרלה והייתי רוצה להוסיף מעל. באיזה שלב רצוי להוסיף? בהתחלה שנכנס לתנור או לקראת הסוף. תודה רבה

  43. זו הפעם ה 20 בערך שאני אופה את לזניה לפי המתכון שלך, וזו פשוט הצלחה מסחררת.
    אין אין אין עליך! תודה על כל מתכון ומתכון.

  44. עלי הלזניה נראים לי דקים ועדינים, האם צריך לבשל אותם לפני האפיה?
    זאת הלזניה הראשונה שלי (:
    תודה ושנה טובה

    1. אין צורך לבשל לפני. חשוב רק לכסות אותם היטב ברוטב כדי שיתרככו כמו שצריך.
      שנה טובה וחתימה טובה 🌺

  45. אין לי מילים!
    פשוט ללקק את האצבעות…
    ממליצה עם סלט בולגרית ועגבניות צ'רי…
    תודה לך! עשית לנו את הערב 🙂

  46. אם רוצים לשים במקרר, איך הכי טוב לחמם אחרי זה? במיקרו? בתנור (לכמה זמן ועל איזה טמפרטורה)?
    תודה.

    1. היי אהרן,
      אם מחממים חתיכה אחת אפשר לחמם במיקרוגל.
      אם רוצים לחמם את כל הלזניה עדיף לחמם בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, מכוסה בנייר כסף במשך 20-25 דקות, עד שהלזניה מתחממת גם מבפנים.

    1. היי הילה,
      בתבנית עגולה לא נוח לסדר את הדפים מאחר והם מלבניים. עדיף להשתמש בתבנית מלבנית או מרובעת, אפשר גם חד פעמית.

  47. אפרת פשוט אין על המתכונים שלך הכנתי השבוע ובעלי אמר לי שאכלתי אותה כי עכשיו פעם בשבוע חובה!
    תודה על כל המתכונים המעולים והקלים.
    ישר כוח!

  48. המתכון נהדר. החלפתי הגבינה הלבנה בקוטג' והכנתי בשמל יווני(בשמל עם חלמונים) יצא מעולה! תודה

  49. הי אפרת,
    הכנתי את הלזניה שלך ב-10 תבניות אישיות לארוע משפחתי, יצא סוף!!
    הלזניה היתה מסמר הערב!!!
    טעים, עסיסי, מליון דולררר…
    אין מילים!

    1. אפשר לשים רוטב אבל מה שהכי חשוב הוא לכסות את דפי הלזניה היטב ברוטב.
      יום מקסים 🙂

  50. היי אפרת
    לפני הכל רוצה להגיד שאת מקסימה גיליתי את האתר שלך לא מזמן ואני נהנית כל פעם מחדש ממתכונים ברורים ומוצלחים !!
    תודה רבה !!????
    לאור כל התגובות ללזניה שלך אני רוצה להכין , אבל אני רוצה לעשות בתבנית חד פעמית הענקית
    תוכלי לרשום לי את הכמויות שיתאימו לכך?
    מודה לך מראש????

    1. תודה מירב 🙂
      לתבנית חד פעמית ענקית יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      יום מקסים!

  51. היי! מקווה שתראי את זה כשזה עוד רלוונטי.. אם אני רוצה לעשות לזניית תרד בשילוב עם המתכון הזה.. איך היית ממליצה לעשות זאת? תודה!! 🙂

    1. היי ענבל,
      יש מתכון ללזניה תרד. אם את רוצה להכין את הלזניה הזאת אפשר פשוט לפזר עלי תרד קצוצים גס במקום התוספות.
      שבוע טוב 🙂

  52. הלזניה יצאה טעינה מאד.. רק לא ברור לי למה השכבה העליונה יצאה לי קשה עד כדי שהייתי צריכה לוותר עליה..

  53. היי חג שמח
    נראה לי שיש צורך ביצים בתערובת של הגבינות. תתקני אותי אם אני טועה תודה

  54. שלום, אני מעוניינת להכין את המתכון הזה לערב חג שבועות.
    הכוונה בתוספת זה לפטריות מקופסאת שימורים או פטריות טריות?
    והאם צריך לשים או זיתים או פטריות או גם וגם?
    תודה מראש, ממש מקווה שיצא לי טעים!!!

    1. היי ליטל,
      אפשר להשתמש בפטריות משימורים או בפטריות טריות. אם משתמשים בפטריות טריות מומלץ לטגן אותן לפני כ-5 דקות במחבת.
      אפשר לשלב זיתים עם פטריות או לשים תוספת אחת, מה שאוהבים 🙂
      בהצלחה וחג שמח!

  55. היי,
    אפשר לשים קוטג׳ במקום בולגרית? לא מחבבת מידי בולגרית…
    שמעתי על חלופה כזאת יחד עם שמנת ולא ניסיתי. מה דעתך?

    תודה וחודש טוב

    1. אפשר לוותר על הבולגרית. האמת שלפעמים יוצא לי להכין את הלזניה רק עם גבינה צהובה ויוצא מצוין. אני פשוט שמה כמות קצת יותר גדולה.
      חודש מצוין 🙂

  56. תודה רבה על המתכון! יצא מאוד טעים! האם ניתן להכין עם עגבניות טריות מגורדות במשקל 530 ג'? אצטרך לשנות עוד משהו במתכון?

    תודה רבה!!

    1. היי רוזה,
      אפשר להכין עם עגבניות טריות מגורדות (בלי הקליפה). אם את רוצה להעשיר את הטעם (לא חובה), לאחר שגירדת את העגבניות אפשר לבשל במחבת במשך 5-7 דקות ואז לערבב עם יתר החומרים.
      יום מקסים 🙂

  57. היי אפרת,
    לא ניסיתי , אבל נראה לי שקשה יהיה למרוח את רוטב הגבינה על רוטב עגבניות, חשבתי אולי לערבב יחד את שני הרטבים ןלמרוח ישירות על העלים,נראה לך שזה יעבוד, או שלא כדאי לנסות?
    תודה מראש,

    1. היי ריקי,
      לא צריך ממש למרוח. אפשר לפזר מעל הרוטב בעזרת כף.

  58. אהלן אפרת

    מי שלא אוהב עגבניות למשל כמו כותב שורות אלו (רסק עגבניות זה בסדר)
    יש לך אלטרנטיבה עבורו?

    אין עלייך ואין על האתר שלך

    1. היי יעקב,
      אני חושבת שאפשר להכין רוטב שמבוסס על רסק עגבניות ויותר מים. זאת אומרת להגדיל את כמות המים במתכון ל-2 כוסות מים (במקום חצי כוס) ואת כמות הרסק לכ-5 כפות גדושות (במקום 2 כפות). יתר המרכיבים להוסיף כמו שרשום (שום, תבלינים וכו'). לדעתי על הסוכר אפשר לוותר אם מכינים מרסק בלבד.
      לאחר שערבבת הכל תטעם את הרוטב. אם לדעתך חסר עוד רסק, תוסיף קצת.
      בהצלחה 🙂
      שיהיה שבוע נפלא!

    2. תודה.
      במילים אחרות להגדיל את כמות הרסק עגבניות
      היום גם ניתן לקנות רטבים מוכנים להפעלה…

    3. נכון ולוותר על העגבניות המרוסקות.
      אם אתה אוהב רטבים מוכנים זה יכול להיות פתרון מעולה.

  59. מתכון פשוט ונפלא!
    * משום מה הייתי צריכה כמות הרבה יותר גדולה של רוטב על מנת שכל דפי הלזניה יהיו רטובים.
    * כתוספת השתמשתי בעלי בייבי תרד- מומלץ.

    יצא נהדר, תודה!

  60. הי אפרת.
    אפשר להשתמש בשמנת לבישול במקום הגבינות?
    איך בדיוק אני עושה?

    תודה.
    אתר מהמם ויעיל!!

    1. היי חני,
      אפשר לבשל את השמנת קצת במחבת במשך כמה דקות, עד שהיא מסמיכה מעט ואז לערבב אותה עם רוטב העגבניות. בסופו של דבר אמור לצאת כמו רוטב "רוזה". אפשר לוותר על הגבינה הלבנה ועל הבולגרית אבל לדעתי לא כדאי לוותר על הגבינה הצהובה.
      בהצלחה 🙂

  61. היוש!
    רציתי לדעת אם אני יכולה להכין ולאפות את הלזנייה, להקפיא ליומיים- שלושה ואז לחמם שוב בתנור ולהגיש?

    זה לאירוח ומנסה לעשות מראש מה שניתן…
    אשמח לתשובה:)

    1. היי מור,
      לדעתי לא כדאי להקפיא במקרה הזה.
      אפשר להכין את הרוטב יומיים לפני ולשמור במקרר. באותו יום לסדר את שכבות הלזניה ולשמור במקרר ולאפות כמה שעות לפני ההגשה.
      יום מקסים 🙂

  62. אפשר לאפות בתבנית אלומיניום, ואם כן צריך האם צריך לשנות משהו באפיה?(חום זמן וכו)
    וגם האם גודל התבנית משנה את זמן האפיה?

    1. היי יאיר,
      אפשר לאפות בתבנית אלומיניום. אין צורך לשנות דבר.
      גודל התבנית אינו משנה את זמן האפיה אבל כמובן שאם משתמשים בתבנית גדולה יותר מתבנית בגודל 31X22 יש להגדיל את הכמויות בהתאם.

    2. תודה רבה!
      את המתכון הזה כבר הכנתי בעבר ויצא ממש טעים, ובכללי אני ואשתי משתמשים הרבה במתכונים המעולים שבאתר, אז שוב תודה.

    1. היי סתיו,
      אפשר אבל אם יש לך דרך לרסק אותן זה יהיה מצוין (במוט בלנדר ידני או מעבד מזון). אם לא, אפשר לקצוץ אותן אבל צריך לקחת בחשבון שירגישו חתיכות בלזניה.

  63. אפרת המקסימה!הכנתי אתמול לארוחת ערב ויצא מדהים!היינו 4 אנשים והלזניה פשוט נטרפה תוך המטרת שבחים על השפית!האמת שעוד לא יצא לי לאכול לזניה ובטח שלא להכין אותה וזה היה קצת הימור.הכנתי ליד את לחמניות הגבינה הנהדרות שגם חוסלו במהירות.תודה רבה על עוד מתכונים מנצחים!

    1. צריך לשים אותה ב190 מעלות עטופה בנייר כסף במשך 40 דקות. אח"כ להסיר את הנייר לאפות 15-20 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת. מבפנים היא כבר אמורה להיות מוכנה.

  64. דחוף!שמה פטריות טריות-צריך לשטוף היטב במים וסבון ואז לקצוץ דק ולאדות כמה דק' עם מעט שמן במחבת ולצנן?

    1. סורי ראיתי עכשיו.
      כמו שרשמת- פטריות טריות יש לשטוף היטב במים (לא חייב עם סבון), לקצוץ ולבשל במחבת עם שמן כמה דקות עד שהן קצת מצטמצמות ואז לצנן קצת.

  65. מוסיפה קופסת פטריות.צריך רק לסנן מהנוזלים ולהוסיף?יכולה לבנות את הלזניה שעתיים-שלוש לשים במקרר ואז לאפות?

    1. ממליצה לשטוף מנוזלים ולסנן.
      אפשר להכין שעתיים שלוש מראש ואחכ לאפות.

  66. מכינה בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל שני אינגליש קייק ורציתי להפחית ל1/4 כפית א. מרק.כמה מלח ופלפל לשים?מארחת לשבת בערב וחשבתי להכין גם סלט ירקות ואת לחמניות הגבינה או את חטיפי הגבינה וזיתים – נראה לך מתאים?אפשר להכין בשישי אחה"צ ובשבת להוציא מהמקרר ולחמם מס' דק' בתנור שיהיו פריכים?

    1. היי שרון,
      שימי חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
      מתאים מאוד עם הלזניה.
      אין בעיה להכין יום קודם ולחמם בתנור לפני ההגשה.

    1. היי שרון,
      אפשר לוותר על התוספות ולהכין בתבנית אלומיניום מלבנית קטנה בגודל 22X31. את השוליים מודדים תמיד מהשוליים העליונים.

  67. הי אפרת אפשר להכין בלי תוספות ולהכין בתבנית אלומיניום חד פעמית?יש לי שאלה לא קשורה כל כך:מודדים תבנית חד פעמית מהשוליים העליונים או התחתונים?

    1. היי שני,
      לא יצא לי להשתמש בדפי לזניה מקמח מלא אבל אני חושבת שלא אמור להיות הבדל. חשוב רק לכסות היטב את דפי הלזניה ברוטב, בנדיבות 🙂

    1. היי שרון,
      זה יוצא בסביבות 50-60 גרם גבינה צהובה וכ-130 גרם זיתים קצוצים.

  68. אפרת המקסימה!מארחת בשישי בערב ונהיה 4 אנשים. מה את מציעה להכין ליד?חשבתי אולי על סלט.אפשר לשים תבלין פטרוזיליה יבש במקום בזיליקום/אורגנו יבש?

  69. היי אפרת,

    מה את אומרת אם "בונים" את הלזניה יום לפני שאוכלים אותה, שמים אותה במקרר או במקפיא (מה עדיף?) וביום שאמורים לאכול אותה מוציאים ושמים אותה לפני מועד ארוחת הערב (שעה, שעה וחצי לפני) בתנור לאפיה? זה יכול לעבוד?

    1. היי מיטל,
      את מתכוונת להרכיב את הלזניה מבלי לאפות? אם כן, אני ממליצה להרכיב באותו יום שרוצים לאפות ולשמור במקרר. פשוט ככל שעובר הזמן הנוזלים מתייבשים ויכול להיות שהלזניה תהיה פחות עסיסית או שהעלים לא יהיו רכים לגמרי. אם רוצים להוציא מהמקרר ולאפות אז זמני האפיה נשארים כמו במתכון, רק חשוב לחמם את התנור לפחות 8 דקות מראש שיהיה חם.
      בהצלחה 🙂

    2. תודה רבה, ואם אני ארכיב אותה בלי לאפות ואכניס למקפיא והוציא נניח ביום שאני רוצה לאפות- שעה לפני מהמקפיא ואאפה בתנור? זה יכול להצליח?

    3. לא ניסיתי כך שאין לי תשובה ודאית 😐
      אני לא בטוחה אם כדאי להקפיא את זה.

  70. אפרת על איזו פירמה של עגבניות מרוסקות את ממליצה?אפשר להכין יום לפני לשמור במקרר ולחמם למחרת במיקרו לפני ההגשה?

    1. היי שרון,
      אני ממליצה על MUTTI.
      אפשר להכין יום לפני אבל קחי בחשבון שמבחינת מראה עדיף להכין באותו יום כי אז הגבינה נראית יותר טרייה ועסיסית. מבחינת טעם, זה לא משנה.
      mutti

    1. היי אורטל,
      זה תלוי בטוסטר שלך (בעוצמה שלו). בסביבות 180-190 מעלות.
      שנה טובה 🙂

  71. היי,
    הכנתי את הלזניה הערב, עדיין לא טעמתי (זה למחר..)
    הרוטב יצא לי די נוזלי ותערובת הגבינות יצאה ממש ממש סמיכה כך שהיה מאוד קשה לעבוד איתה.
    האם כך זה אמור לצאת?

    1. אני מוסיפה לתערובת הגבינות מעט חלב או שמנת לבישול עד שמגיע למרקם שנוח לעבוד איתו.
      ובלי קשר, זה מתכון מעולה שמככב אצלי המון במטבח.☺

  72. שלום.
    א. תבורכי המתכונים הנפלאים ועוד יותר תודה על התגובות המהירות וההתייחסות המכבדת.
    ב. שאלה: הכנתי את הלזניה הנהדרת הזו.
    האם אוכל להקפיאה עד ערב שבת?
    ושוב תודה.

    1. תודה הילי 🙂
      אני מניחה שאפשר להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לאחסן בקופסה אטומה.
      יום נפלא!

  73. הלזניה מדהימה, יש דרך להחליף את הגבינה לבנה בגבינה קשה כלשהיא?
    יש לי חברה שלא יכולה לאכול גבינה לבנה, שמנת, חמאה וכאלה….
    מה ניתן לעשות? יורגוט למשל כן מותר לה אך לא יודעת אם זה קשור כ"כ.

    1. היי מירי,
      אפשר לוותר לגמרי על הגבינה הלבנה. אני מכינה לפעמים רק עם גבינה צהובה ויוצא מצוין 🙂

  74. היי,
    למרות שאני מבשלת ואופה כבר במשך שנים רבות, תמיד נדמה היה לי שלהכין לזניה זה ממש מסובך.
    בעלי קנה ממש מזמן עלי לזניה והיום לראשונה השתמשתי בהם. אני חייבת לציין שהמתכון פשוט וברור והלזניה
    יצאה טעימה ומעולה!!! התענגנו על כל ביס!!
    שאלה קטנה: למרות שהוספתי עוד קצת מים לכמות הבסיסית המצוינת ברוטב,עדיין הלזניה לא הייתה מספיק
    "רטובה". נשארו בתבנית עוד מנות למחר ואשמח לדעת אם יש אפשרות 'להרטיב' אותה עוד קצת וגם מה לעשות
    להבא בכדי שיצא יותר רוטב.
    תודה רבה,תמשיכי להביא מתכונים מעולים.

    1. היי מלי,
      שמחה שהלזניה יצאה מוצלחת 🙂
      אם אתם אוהבים יותר רוטב להבא את יכולה להכין כמות וחצי של רוטב (אפשר גם להכין כמות כפולה ולהקפיא את העודף).
      אם את מחממת את הלזניה מחר מומלץ לחמם במיקרוגל כך הלזניה תצא יותר עסיסית (להרטיב בשלב כזה פחות נראה לי מומלץ).

  75. הי,
    תודה על אתר נהדר.
    אני רוצה להכין לזניה בטטה עם בשמל או לשדרג את הלזניה הרגילה עם בטטה.
    איך להכין?
    תודה

    1. היי אורית,
      אפשר לוותר על הבולגרית ואפשר להוסיף בטטה ללזניה הקיימת. יש לבשל את הבטטה במים רותחים עד לריכוך ואז לחתוך לפרוסות דקות ולסדר מעל הגבינות.
      בהצלחה 😉

  76. הכנתי את הלזניה כבר פעמיים ויצא מעולה! ואני ממש חלשה באפייה… בכלל רציתי לומר שהאתר מקסים וכל מתכון שניסיתי יצא מצוין. תודה רבה

  77. שלום לך! הכנתי את הלזניה המדהימה הזאת בשבועות (שנטרפה מיד וקיבלתי עליה הרבה מחמאות)! והערב, חמי וחמותי באו לארוחת ערב (וכמובן שנלחצתי כי חמות צריך להרשים..) אז החלטתי להכין שוב את הלזניה הזו, ו.. וואו איזה מחמאות! לא פשוט לקבל מחמאות מחמותי… אז תודה רבה רבה על אתר מצויין ואוכל טעים וק-ל להכנה!

  78. הי תודה רבה על המתכון:)
    יש מצב להחליף את הגבינה לבה בשמנת (או בלי?) אין לי לא גבינה ולא קוטג'

  79. ערב טוב
    האם קופסת פטריות הכוונה לסלסלת פטריות טריות או קופסת שמורים (כמובן שמעדיפה טרי) תודה רבה!

    1. היי גלית,
      אפשר להשתמש בקופסת שימורים או בסלסלת פטריות טריות קצוצות.

  80. מתכון מעולה היה הצלחה מסחררת. תודה רבה לך על המתכונים המעולים שתמיד מצילים כל אירוח

    1. כן מיכל, יש לכסות את התבנית בנייר כסף במשך 40 דקות ולאחר מכן להסיר את הנייר ולאפות כ-15 דקות נוספות.
      בהצלחה 🙂

    1. לא אושרת, אין צורך לבשל את הרוטב ואין ביצה במתכון.
      חג שמח 🙂

  81. הי- מתכון מנצח ואנחנו מכינים אותו מלא! אבל שאלה לי- אנחנו משתמשים בעגבניות טריות ומרסקים אותן, וכל פעם הכמות יוצאת שונה. כמה עגבניות היית אומרת שצריך לרסק בשביל להגיע ל530 גרם מהקופסא? תודה!

    1. היי ליאור,
      זה משתנה כי זה תלוי בגודל ובסוג העגבניות (יש כאלה שיש להם יותר מיץ וכו').
      אני חושבת שבסביבות 6 עגבניות בינוניות.
      חג שמח 🙂

  82. אם אני עושה שכבה עם זיתים ומוותרת על אבקת המרק,
    כמה מלח צריך לשים בתערובת העגבניות?

  83. היי אפרת,
    הייתי מעדיפה מה שפחות גבינה צהובה.האם אפשר 1 קופסא גבינה לבנה
    1 קוטג' וכמה גבינה צהובה לשים?

    1. היי חנה,
      את יכולה לשים גבינה לבנה וקוטג' ולהפחית את כמות הגבינה הצהובה בחצי (100 גרם).
      חג שמח 🙂

    1. זה לא אמור לגרוע בטעם אם זה נאפה בטמפ' ובזמנים הנכונים.
      זה מאוד תלוי בטוסטר אובן שיש לך. אם לא ידוע לך, אני ממליצה לאפות בטמפרטורה ובזמנים כפי שרשומים במתכון וכמובן לכסות את הלזניה בנייר כסף וברבע שעה האחרונה להסיר את הנייר. מידי פעם יש להציץ ולבדוק שזה לא נשרף או מתייבש שאם כן יש להנמיך קצת את המעלות.
      בהצלחה 🙂

  84. שלום.
    כשמשתמשים בדפי לזניה ללא גלוטן (כפי שציין אלישע בתגובה מתאריך 3.3.16)
    האם צריך לבשל ולרכך את עלי הלזניה ללא גלוטן לפני הכנת הלזניה או ששמים אותם כפי שהם בתבנית?
    תודה רבה

  85. האם זה יצליח אם אחליף את העגבניות המרוסקות כולן ברסק עגבניות? יש בבית אנשים שנמנעים מעגבניות חיות..

    1. היי הילה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. במקום עגבניות מרוסקות שימי סה"כ כ-6 כפות גדושות רסק עגבניות והגדילי את כמות המים מחצי כוס לכוס ורבע לפחות.
      בהצלחה 🙂

    1. בערך. אולי קצת פחות כי זאת תבנית קצת יותר קטנה מהמלבנית החד פעמית הרגילה.

    1. היי שרון,
      יש אפשרות להכפיל את החומרים ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית גדולה בגודל 32X25 או להכפיל ביותר ולהכין בתבנית ענקית של התנור בגודל 32X40 (שהיא הכי ענקית). לאיזה תבנית את מתכוונת?

  86. הי,
    תודה על המתכון!
    האפ אפשר להכין את הלזניה היום רק בלי האפיה עדיין, לשמור במקרר ומחר לאפות?

    1. היי בת שבע,
      פחות מומלץ מאחר והרוטב עלול להתייבש על דפי הלזניה במהלך הקירור.
      מה שכן, אפשר להכין מראש את הרוטב עצמו ולשמור במקרר ויום למחרת לסדר את הדפים בתבנית עם הרוטב והגבינות ולאפות.
      שבוע נפלא 🙂

  87. תודה גדולה על אתר נפלא האם יש מתכון ללזנית תרד או מה אפשר לעשות עם הלזניה הנוחכית האם אפשר להוסיף תרד ? תודה מראש

    1. היי יעלה,
      אין לי מתכון ללזניה תרד (מקווה לפרסם בהמשך) אבל את יכולה בינתיים להשתמש במתכון הזה. מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית/קנולה ומבשלים את עלי התרד במשך כ-3 דקות, עד שהם מצטמצמים. סוחטים את העלים מנוזלים ומפזרים מעל שכבת הרוטב בצורה שווה.
      בהצלחה 🙂

  88. תמיד חששתי להכין לזניה,זה היה נראה לי משהו מסובך כזה שדורש מלא התעסקות.
    פעם שנייה שאני מכינה את המתכון הזה כל כך פשוט וטעים,תודה♡

  89. מבקשת, אם אפשר שתשלחו לי את המתכון של הלניה החלבית למייל שלי, המצויין לעיל.
    תודה
    יעל

  90. היי ,
    אני רציתי לדעת כמה עגבניות בדיוק אני צריכה לשים ואיך אני מרסקת??? בבקשה זה ממש דחוף אני בבעיה :(((((

    1. היי ולריה,
      במקום עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים אפשר לגרד בפומפיה 5 עגבניות בינוניות-גדולות (בקליפה של העגבניות עדיף לא להשתמש).
      בהצלחה 😉

    2. תודה רבה 🙂 ורציתי לדעת עם בצק עלים זה טוב ? פשוט פעם ראשונה שאני מכינה לזנייה:)))

    3. היי ולריה,
      בצק עלים לא מתאים. את צריכה לקנות דפי לזניה. אפשר למצוא את זה בכל סופר במדפים של הפסטות.
      בהצלחה!

    1. לא ספיר, אין צורך אבל חשוב לוודא שכל העלים מכוסים היטב ברוטב.
      בהצלחה 😉

  91. היום הכנתי לראשונה,מתכון פשוט וטעים מאוד.
    לא שמתי אבקת מרק .
    אפילו הילדים שלי שלא אוהבים להתנסות במאכלים חדשים נהנו ממש.
    תודה

    1. היי שר,
      אפשר בהחלט. לא חובה אבל מומלץ לאדות או לטגן לפני עם מעט שמן.

    2. עוד שאלה ותודה מראש. אם אני משתמשת ברוטב מוכן של יכין, האם יש צורך להוסיף מים רותחים?

    1. היי רויטל,
      את יכולה פשוט למעוך עם מכשיר או לגרד עם פומפיה דקה.
      יום נפלא 🙂

  92. רק לאחרונה התחילו להביא ארצה דפי לזניה ללא גלוטן. ואז גילינו סוף סוף את המתכון שלך. איזה כיף שגם לנו מותר. יצא מעולה. מכינים פעם שנייה. תודה.

    1. שלום.
      האם כדאי להוסיף קטשופ למרכיבי הרוטב שציינת? אם כן, איזו כמות?
      תודה

  93. תודה רבה! עושה לפי מתכון שלך כבר פעם חמישית! טעים ומהיר! רק גבינה צהובה מיותרת לטעמי. מפזרת פרמזן למעלה. מוסיפה לפעמים חצילים, לפעמים תרד, לפעמים פטריות. יוצא מדהים!

  94. הכנתי אתמול את הלזניה ופשוט יצא מדהים! בת הזוג שלי לא הפסיקה להחמיא 🙂 הכל כבר חוסל, והיום עוברות להכין את המתכון של החיילים בתנור. תודה רבה על אתר מצויין ומתכונים פשוטים, קלילים וטעימים.

  95. הכנתי אתמול את הלזניה ויצא פשוט מעולה!
    כנראה ששמתי הרבה רוטב כי הוא נגמר אחרי שתי שכבות אז פשוט הכנתי עוד רוטב..וליקקנו את האצבעות.
    תודה רבה

  96. אז חזרתי לעדכן
    המטבוחר מעולה אבל טחנתי אותה אחרי הבישול
    המרק פטריות מעולה
    הספגטי בלונז מעולה
    תודה

  97. אפרת היקרה בוקר טוב,
    כדי לחסוך עוד יותר בזמן, נראה לך בסדר להכין מראש ולשמור במקרר גם את תערובת הגבינות, או שעדיף שלא ?
    תודה ויום נעים 🙂

    1. היי אילנית,
      החשיבה היא נכונה 😉 הבעיה היא שתערובת הגבינות עלולה להתקשות במקרר ואז היא תהיה פחות נוחה לפיזור ומריחה.
      יום נפלא!

  98. יצא טעים בטירוף, וממש קל להכנה! תודה על המתכון
    המלצה שלי- להשתמש בפטריות טריות קצוצות, ולא מפחית שימורים. יצא ממש מצויין, ולא דורש בישול או טיגון לפני.
    המשך בישולים מהנים 🙂

  99. היי, רציתי לשאול אפשר להכין את אותו המתכון רק מפסטה מסוג איטריות כמו ששמים במרק? אם כן האם עליי לבשל לפני או שפשוט להתייחס באותה צורה כמו לדפי הלזניה?

    תודה:)

    1. היי ליאור,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. עדיף להשתמש באטריות רחבות אם יש לך.
      יש לבשל את האטריות לפני.
      בהצלחה 😉

  100. שלום,

    לכמה מעלות וכמה זמן צריך להכניס את הלזנייה אם מדובר בטוסטר אובן ולא בתנור?

    תודה!

    1. היי מירית,
      לא ניסיתי להכין בטוסטר אובן אבל אני מניחה שיש לאפות על 180 מעלות במשך 30-40 דקות ואז להסיר את נייר הכסף ולהשאיר עוד 10-15 דקות.
      בהצלחה 😉

  101. הי אפרת
    המתכון הזה אצלנו הוא פשוט אחד הקבועים. כולם מאוד נהנים ממנו וכיף נורא שכל כך קל להכין אותו. שתי שאלות שעלו לי במהלך הזמן – למה צריך מים רותחים? אני משתמשת בפושרים ולא רואה בעיה, אבל אולי אני מפספסת משהו. וגם, למה את עושה הפרדה בין השכבה הלבנה והשכבה האדומה? אני מערבבת את כל המוצרים יחד לבלילה אחת, וגם פה, לא רואה למה זה צריך לשנות. האם יש סיבה?
    תודה שוב על המתכון הנהדר!
    אפרת

    1. היי אפרת,
      קודם כל אני שמחה שאתם נהנים מהמתכון 🙂
      המים הרותחים הם כדי שפעולת ריכוך דפי הלזניה תתחיל יותר מהר אבל כמובן שאין בעיה לשים מים פושרים או אפילו קרים (כי הרי אין בעיה להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר), הרוטב מתחמם במהלך האפיה.
      לגבי ההפרדה בין השכבות- סיבה דומה. אני מעדיפה לשים את הרוטב האדום שהוא חם ויותר נוזלי כדי שירטיב את דפי הלזניה ומעל את שכבת הגבינות.
      אם יוצא לך מוצלח איך שאת מכינה אין סיבה שתכיני בדרך אחרת 😉
      שבוע טוב!

  102. אני ממש נהנית מהמתכונים. ניסיתי כמה וכמה וכולם מוצלחים וקלילים. במיוחד אהבתי שהרוב מורכב ממוצרים שמצויים בכל בית.
    המון תודה!!אתם מקסימים (וטעימים)!(:

  103. תודה רבה על המתכון
    מציעה להוסיף למתכון הערות חשובות שהוספת בתגובות
    לדוגמא החלוקה של הרוטב ל4 ולא ל3 כי רק כשהפכתי את השכבה השלישית וסיימתי את הרוטב הבנתי שהייתי צריכה לחלק את זה אחרת
    גם ההערה שעדיף שעלי הפסטה לא יעלו אחד על השני וכו
    שוב, תודה רבה על המתכונים המעולים

  104. היי, תודה על המתכון.
    כתוב שצריכות להיות 4 שכבות, וכל פעם לשים 1/3 מהחומרים. להבנתי אם ככה זה יוצא 3 שכבות. לא ברור לי מה לשים בשכבה הרביעית- האם רק לזניה ורוטב?
    תודה!

    1. היי אפרת,
      ליתר דיוק זה יוצא: 4 שכבות עלים, 4 שכבות רוטב, 3 שכבות תערובת גבינות, 3 שכבות תוספות.
      מסיימים עם שכבת עלים ועליה קצת רוטב, באופן כזה שיכסה את העלים.
      שבת שלום 🙂

  105. תודה על המתכון!
    שאלה- כמה בערך מבחינת עלות המוצרים עולה להכין לזניה כזאת בתבנית פיירקס
    ולכמה סועדים זה יספיק?

    1. היי נתנאל,
      אני מניחה שבסביבות 45-50 ש"ח.
      הלזניה מספיקה ל-6 אנשים בהנחה וכל אחד אוכל מנה אחת.

    1. היי יעל,
      לא מומלץ לוותר על העגבניות המרוסקות מאחר וזה בעצם הרוטב ובלי זה, דפי הלזניה לא יתרככו והלזניה בכלל תצא יבשה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נטע,
      אפשר לוותר בכלל על הגבינה הלבנה ולהכין רק עם גבנ"צ ובולגרית.
      אם את רוצה לשים שמנת, את יכולה לערבב חצי מיכל יחד עם רוטב העגבניות.
      בהצלחה ויום נפלא 😉

  106. הי,

    רוצה להכין את המתכון, רק לא הבנתי איך כל שכבה מונה 3 דפים של לזניה, מנסיון בפיירקס מרובע זה לפחות 5 דפים.

    1. היי מירון,
      בפיירקס בגודל 20X29 נכנסים 3 עלים לרוחב. יש סוגים וגדלים נוספים של תבניות פיירקס ויכול להיות שהתבנית שלך גדולה יותר. בכל מקרה צריך לשים כמה שנכנס בתחתית מבלי שהדפים יהיו אחד על שני (אפשר גם לשבור אותם במידת הצורך כדי להתאים לגודל).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  107. היי שבוע טוב
    אני צריכה לזניה למחר אם אני מכינה אותה היום ללא אפיה משאירה במקרר עד מחר האם זה אפשרי?
    תודה

    1. היי אליס,
      פחות מומלץ מאחר ובמקרר הרוטב יתייבש על עלי הלזניה. את יכולה להכין היום את הרוטב ולשמור בכלי סגור במקרר ומחר תסדרי את הדפים עם הרוטב והגבינות.
      שבוע טוב 🙂

  108. בס"ד

    הכנתי לזניה (פעם ראשונה). בהתחלה הילדים היו סקפטים. הם לא האמינו שזה ישביע אותם… ובכלל כל התערובת הזו של עגבניות, גבינות ודפים לא מבושלים נראתה להם דבר מוזר ביותר. בסופו של דבר, ההצלחה היתה גדולה. הם שבעו מהר מהצפוי… והטעם היה פשוט מדהים. תודה רבה.

    1. היי אילנית,
      אני ממש שמחה לשמוע!
      תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂

    1. היי יעל,
      אם יש לך תבנית חד פעמית מאלומיניום את יכולה לכסות את הלזניה עם התבנית ואם לא, תניחי את הלזניה ברשת התחתונה של התנור ותאפי ב170 מעלות במשך 40 דקות. לאחר מכן תרימי את הלזניה לרשת האמצעית ותאפי עוד 10-15 דקות.
      בהצלחה 😉

  109. היי
    השתמשתי בעגבניות מרוסקות רגילות של חברת "טל", את הלזניה הכנתי אתמול בלילה והיא ממש נשפכה לכל הכיוונים, היום הוצאתי לי אותה מהמקרר וחיממתי במיקרוגל והיא הייתה קצת יותר יצובה, אבל עדיין אם אני רוצה להכין אותה שוב ולהגיש טרייה איך אני מונעת את המצב הזה?

    1. העגבניות בסדר גמור. אם שמת שלושת רבעי קופסה גדולה + חצי כוס מים זה אמור להיות בסדר.
      אולי תנסי פעם הבאה לשים פחות מים או אפילו לא לשים בכלל ואז הרוטב יהיה יותר סמיך ופחות נוזלי.

  110. הכנתי את הלזניה, אני לא יודעת למה אבל היא יצאה לי ממש מיימית הכל נשפך לכל הכיוונים 🙁

    1. היי בתאל,
      באיזה קופסת עגבניות מרוסקות השתמשת?
      לאחר שהלזניה תתקרר תעטפי אותה ושימי במקרר עד מחר. הקירור מייבש מעט את הנוזלים ואני מאמינה שמחר היא תהיה טובה יותר.

  111. הי, הכנתי כבר שלוש פעימים את הלזניה בתבנית גדולה (מגדילה כמויות בכל המצרכים), היא פשוט טעימה בטירוף
    יש לי בעייה עם הגבינות מאחר וזה לא יוצא דליל אני לא מצליחה למרוח שכבה יפה אלה זה מתערבב לי עם השכבה של העגבניות, מה אני לא עושה בסדר ?
    תודה רבה

    1. היי סילבי,
      את עושה הכל מצוין 🙂 זה מתערבב עם שכבת העגבניות בגלל המרקם ה"ממרחי" של הגבינה הלבנה וזה נורמלי.
      אם זה מפריע לך את יכולה לוותר על הגבינה הלבנה ולהכין רק עם גבינה צהובה ובולגרית. זה יוצא טעים גם ככה.
      שבוע נפלא!

  112. שלום.
    עשיתי את הלזניה והיא יצא לי נוזלית..
    למרות ששכחתי לשים כוס מים..
    אני לא מבינה למה???
    אבל חוץ מזה היא טעימהמזה…

    1. היי,
      זה לא אמור היה לצאת כל כך נוזלי.
      באיזה תבנית הכנת ובאיזה קופסת עגבניות מרוסקות השתמשת?
      בכל אופן אני שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂

    1. היי גיא,
      הכוונה ל 3/4 קופסת שימורים של 800 גרם לפני סינון.

  113. הלזניה יצאה מעולה!!!! הרבה זמן לא טעמתי לזניה כזאת מוצלחת…בעלי ואני חיסלנו חצי תבנית, אי אפשר היה להפסיק לישר…
    תודה!

    נ.ב:
    במקום בולגרית שלא הייתה לי, שמתי בנוסף לגבינה הלבנה גם חצי חבילה של קוטג' ואקסטרה גבינה צהובה…

    ללקק את האצבעות(:

    1. מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
      תודה שחזרת לעדכן והמשך שבוע נפלא!

    1. היי אסנת,
      אם יש לך שימי גבינת פטה או כל גבינה מלוחה אחת. אם לא, שימי פשוט יותר גבינה צהובה.
      חג שמח 🙂

  114. הי
    אני רוצה להכין את הלזניה אבל אין לי גבינה בבית,
    האם ניתן להחליף בשמנת חמוצה?
    ובמקום הבולגרית זה בסדר שאשים גבינת קשקוול?

    שבת שלום וחג שמח

    1. היי עפרה,
      לדעתי זה בסדר. תוותרי על השמנת החמוצה ותכיני עם גבינת הקשקוול. אם יש לך גם גבינה צהובה תוסיפי.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

    1. היי מאיה,
      את עלי הלזניה אין צורך לבשל לפני במים.
      אחרי שסידרת את הלזניה בתבנית, תכסי בנייר כסף ותכניסי לתנור שחומם מראש ל190 מעלות.
      חג שמח 🙂

    1. היי עידית,
      את עלי הלזניה לא מניחים אחד על השני אלא מניחים אחד ליד השני בתחתית התבנית. בשכבה אחת בלבד.
      מעל זה שמים את הרוטב, אח"כ גבינות ואז שוב 3 עלי לזניה באותו אופן (שוב שכבה אחת) וכך הלאה..
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  115. היי אני פעם ראשונה מכינה לזניה ,קניתי רותב ללזניה מוכן.האםא אותו דבר,האם אני צריכה להוסיף עוד משהו לזה?ושאלה נוספת אם אני מכינה היום האם מחר כשמחממים יצא אותו דבר.תודה מראש

    1. היי מגי,
      תמיד יותר טעים לאכול ביום ההכנה אבל גם מחר זה יהיה טעים.
      אם את משתמשת ברוטב מוכן אז ההכנה היא באותו האופן (אין צורך להוסיף עוד משהו לרוטב).
      בהצלחה וחג שמח 😉

  116. היי,
    אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית בינונית, האם הכמויות זהות או יש לשנות משהו?
    בנוסף, יש לך רעיון לתוספות אפשריות נוספות? לא כ"כ אוהבים אצלי זיתים ו/או פטריות…
    תודה מראש.

    1. היי מזי,
      אם הכוונה לתבנית בינונית בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות אז יש להשתמש ביותר עלי לזניה (אני מניחה שבתחתית יכנסו 4 דפים במקום 3).
      מה שמשתנה אלה רק הכמויות הבאות: קופסה שלמה של עגבניות מרוסקות (800 גרם), 3 כפות רסק, 4 כפות שמן זית ו-2/3 כוס מים. שאר הכמויות כפי שמצוין במתכון.
      לגבי תוספות- את יכולה בהחלט לוותר ולהכין את הלזניה ללא תוספות. היא טעימה מאוד גם ככה 🙂
      יום נפלא!

    1. היי גילי,
      מבחינת הטעם זה לא ייצא מוצלח בלי העגבניות, לכן לא מומלץ לוותר.

  117. וואו, יצא כ"כ טעים!!! בעלי ואני חיסלנו בארוחת ערב אחת חצי תבנית 🙂
    פעם ראשונה שהכנתי לזניה – עושה חשק להכין שוב ושוב…

    1. היי,
      אם יש לך עלים טריים זה מצוין. הטריים בדר"כ יותר חזקים מבחינת הטעם.

  118. היי
    הכנתי כבר כמה מהמתכונים שלך ותמיד יוצא מעולה! תודה.
    אני רוצה להכין את הלזניה. האם אפשר כתוספת במקום זייתים או פטריות לשים בצל קצוץ?
    תודה

    1. שמחה לשמוע נועה 🙂
      את יכולה לשים בצל קצוץ אם את אוהבת אבל במקרה הזה מומלץ יהיה לטגן את הבצל קודם עד להזהבה קלה.

  119. דבר ראשון הלזניה ממש טעימה.
    ודבר שני התבנית שלי יותר גדולה ממה שכתוב והתערובות לא מספיקות.

    1. הי אביב,
      אם התבנית גדולה יותר צריך להשתמש ביותר דפי לזניה ולכין כמות כפולה של רוטב. את שאריות הרוטב (אם יישאר) ניתן לשמור בהקפאה לפעם הבאה.
      לגבי הגבינה הלבנה אין צורך להשתמש ביותר מקופסא (250 גרם) ולגבי שאר החומרים: גבינה צהובה, בולגרית ותוספות – אפשר לשים לפי העין 😉

  120. תודה על המתכון, הלזניה מצויינת ובאמת קלה לביצוע 🙂
    יש לי 2 שאלות:
    1. על מנת לעשות אותה יותר גבוהה, האם ניתן לסיים עם דף לזניה ומעליו קצת רוטב ולאחר שמורידים את האלומיניום להוסיף למעלה גבינה צבובה לעוד 15 דקות?
    2. על מנת לעשות רוטב יותר סמיח, האם ניתן להוריד בכמות המים?

    תודה ושבוע נפלא!

    1. הי אירן,
      שמחה שאהבת את הלזניה 🙂
      1. אפשר, אבל חשוב לכסות את כל דף הלזניה ברוטב אחרת הוא לא יתרכך ויתבשל.
      2. לא מומלץ להוריד בכמות המים אחרת לא ישאר מספיק רוטב שיכסה את כל דפי הלזניה. מה שאפשר לעשות כדי להסמיך את הרוטב זה להוסיף לרוטב עוד כף גדושה של רסק עגבניות + 2 עגבניות מגורדות.
      שבוע מצוין!

  121. היי..הלזניה נשמעת ממש טוב ואני רוצה להכין אותה אבל אין לי עגבניות מרוסקות..יש תחליף? אולי עגבניות רגילות חתוכות או משהו?

    1. הי סיון,
      במקום קופסת העגבניות המרוסקות את יכולה לשים (תערבבי בקערה):
      6 עגבניות בינוניות מגורדות (עדיף מקולפות אבל לא חובה)
      1 כפית שטוחה סוכר
      1 כף רסק עגבניות (תרכיז)
      1/3 כפית מלח
      3/4 כוס מים
      *כל זה כמובן בנוסף לחומרים הרשומים במתכון.
      יום נפלא 🙂

  122. היי…זו עדי…..אין כמעט מתכון שלך שלא ניסיתי וכבר כתבתי לך את אלופה !!!!!
    המתכונים מדוייקים וטעימים. וכל הכבוד . עכשיו הולכת להכין את הלזנייה . יום נפלא עדי

    1. הי ענבר,
      הביצים "מחברים" בין החומרים, בפשטידות זה יותר הכרחי. בלזניה זה מיותר.

    1. הי איציק,
      אין בעיה להכין בתבנית יותר גדולה. תצטרך להשתמש ביותר דפי לזניה ולהכין כמות גדולה יותר של רוטב עגבניות. הכמות של שאר החומרים יכולה להישאר כפי שהיא.
      לגבי הרוטב: תשתמש בקופסא שלמה (800 גרם), 3 כפות רסק, 4 כפות שמן זית, 2/3 כוס מים רותחים והשאר כפי שרשום במתכון.

  123. יש לי שאלה.. איזה אבקת מרק לשים בלזניה וכמה דפי לזניה יש בחבילה אחת של 500 גרם.. האם זה מספיק?

    1. הי תמי,
      אבקת מרק בטעם עוף (יש גם פרווה) או בטעם ירקות.
      חבילה של 500 גרם מספיקה בהחלט, אפילו יישאר עודף.

  124. הי, אפשר להכין הכל יום לפני, לשים במקרר, ורק יום למחרת להכניס לתנור?
    או ש1זה יצא פחות טוב?
    תודה!

    1. הי יעל,
      זה פחות מומלץ כי יכול להיות שהרוטב מעט יתייבש על עלי הלזניה בזמן הקירור.
      מה שכן, אפשר להכין מראש את הרוטב שזה חצי מהעבודה.

  125. היי, הכנתי את הלזניה ועדיין לא הכנסתי לתנור.
    הסתבר שכרגע אין לי בה צורך. הכנתי אותה עבור אורחים שבסוף הבריזו.
    חבל לי על ההשקעה.
    יש אפשרות להקפיא את הלזניה כמו שהיא, ללא אפיה, ולאפות כשצריך?

    תודה.

    1. הי דנה, לא מומלץ להקפיא את הפסטה בכלל, גם אחרי האפיה.
      אני מציעה שתאפי את הפסטה ואם לא תאכלו אותה היום את יכולה לשמור אותה במקרר יומיים- שלושה.

  126. במקום בולגרית וגבינה לבנה השתמשתי ב2 חבילות קוטג + 1 ביצה + כף אבקת מרק פטריות.
    כמו כן הוספתי שכבה אחת של עלי גבנ"צ במרכז.

    אני מכינה זאת כבר שנים ואת השכבה הלבנה של הגבינות אני תמיד עושה ממה שיש (יוגורטים, גבינה לבנה, בולגרית, צפתית, קוטג' וכו').
    במיוחד מה שתוקפו עומד לפוג 🙂

    10 דק' הכנה.

    1. הי אלה, המנה היא בגודל של תבנית פיירקס 20*29. להערכתי היא מספיקה ל4 מנות גדולות או 6 מנות בינוניות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר