מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טארט תותים

טארט תותיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 13, 2016
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

פאי תותים אישי עם קצפת וניל – כשר לפסח, גם בגרסה לטבעונים

טארט תותים

מצרכים ( 10 יחידות פאי אישי):

לתחתית:

3/4 כוס קמח מצות דק (90 גרם)  (אם רוצים להכין שלא בפסח מקמח רגיל -ראו הערה בסוף)

1/4 כוס קמח תפו"א (35 גרם)

2 כפות קוקוס טחון (לא חובה)

60 גרם חמאה מומסת / שמן קוקוס מומס

כף מלאה סוכר

2 כפות מלאות מייפל/סילאן

מילוי קצפת ותותים:

מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב סויה/קוקוס

*תותים פרוסים

אופן הכנה:

הכנת תחתיות הפאי:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).

-מערבבים את חומרי התחתית בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מחלקים את התערובת בין תבניות השקעים ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות השקע (מספיק להדק בגובה של 1 ס"מ מהשקע).

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לתחתיות להתקרר לגמרי (רק לאחר שהתחתיות התקררו יש להוציאן מהתבנית, אחרת הן עלולות להתפרק).

הכנת הקצפת והתותים:

-מקציפים בעזרת מיקסר את הקצפת עם אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את הקצפת על התחתיות (ניתן להכניס לשקית זילוף או שקית אוכל רגילה ולזלף). מפזרים מעל פרוסות תותים ושומרים במקרר בתוך קופסה סגורה עד להגשה (מומלץ שהקצפת תהיה במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה).

הערות:

*ניתן להכין יום לפני את התחתיות עם הקצפת אך את התותים יש לפזר סמוך להגשה כדי לשמור על מראה רענן וטרי.

*ניתן להכין בתבנית אחת (אינגליש קייק). זמן אפיה מתארך ל15 דקות.

*אם רוצים להכין טארט תותים מקמח רגיל ניתן להמיר את קמח המצות וקמח תפו"א בכוס קמח לבן רגיל. במקום סילאן אפשר לשים 2 כפות סירופ מייפל שפחות צובע את הקמח. זמן אפיה כ-12 דקות.

טארט תותים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


66 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון מדהים !
    האם אפשר להחליף את החלב קוקוס / סויה בחלב שקדים ? האם יצא טוב מבחינת טעם ומרקם ? (:

  2. הי.. רציתי לדעת לגבי התחתיות האם הן צריכות להיות במקרר אם מכינים אותן יום לפני?

  3. ערב טוב,
    דבר ראשון, תודה רבה על המתכונים ועל התגובות המפורטות 😊
    רציתי לשאול אם אפשר למלא את התחתיות בגנאש שוקולד
    תודה רבה וחג שמח,
    איילת

    1. היי נגה,
      לתערובת התחתית יש להוסיף ביצה (רצוי גדולה) ובמקום סילאן/מייפל אפשר לשים 2 כפות סוכר.
      אם רוצים חלבי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה (במקום קצפת צמחית) ובחלב רגיל.
      חג שמח 🙂

    1. היי שני,
      שקדים טחונים נראה לי עדיף.
      אם אינך טבעונית או שאין בעיה של רגישות לביצים אז אני ממליצה להוסיף ביצה שתדביק את החומרים (ואז במקום סילאן לשים סוכר).
      חג שמח 🙂

    1. היי מוריה,
      התחתיות בדר"כ יציבות. חשוב רק לחלץ אותן מהתבנית רק לאחר שהן התקררו לגמרי.
      חג שמח 🙂

  4. היי 🙂
    אני רוצה להכין את המתכון בתור עוגה בתבנית רגילה ולא בפאי קטן..
    האם זה ייצא בסדר?

    1. היי הדר,
      אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שזה יתפרק בחיתוך. אפשר להקפיא את זה ולהגיש קפוא ואז לא תהיה את הבעיה הזאת רק שיהיה צורך להפעיל קצת לחץ/כוח בחיתוך.
      חג שמח 🙂

  5. שלום, אני רוצה להכין את הפאי לאירוע מחר בערב. האם להכין את הבצק היום ולהקציף את השמנת מחר או להקציף היום ורק את התותים לשים מחר?
    תודה

    1. היי לימור,
      אפשר להכין את הבצק היום. גם את הקצפת אפשר להכין היום ולשמור במקרר בנפרד ומחר למלא את הקערות ולשים תותים.

        1. אם קערת המיקסר נשלפת אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. אם לא, אפשר להעביר לקופסה אטומה.

  6. וואוו נראה משגע!
    אפשר להכין בלי חלב (אני רוצה אותו פרווה אבל אין לי חלב סויה/קוקוס)..?
    תודה!

    1. היי נעמה,
      אפשר לשים כל פרי אחר שאוהבים, לדוג' קוביות קטנות של תפוח/אגס/בננה או חתיכות אננס משימורים.
      במקום פירות אפשר לפזר שוקולד מגורד, אגוזי פקאן מסוכרים, אגוזי מלך טחונים.
      חג שמח 🙂

  7. היי….קרה קרייסיס..מרבית התחתיות התפרקו לי…האם ניתן במצבן כעת..לאחר אפייה להוסיף ביצה,לאפות עוד כמה דקות אפילו בתור טארט אחד גדול?

    1. היי פזית,
      אני בספק אם זה ניתן להצלה כי באפיה חוזרת יכול להיות שהם ישחימו יותר מידי וזה ייפגע בטעם.
      ממליצה לך לפורר את אלה שכן התפרקו ולהשתמש בפירורים לפיזור מעל הקצפת.
      חג שמח 🙂

  8. אהלן, רציתי לשאול-מה ניתן לשים במקום בפודינג וניל? אני לא מוצאת אחד כשר לפסח בשום מקום.. האם יש תחליף לזה?
    תודה

    1. היי איילת,
      יש בסופרים אינסטנט פודינג וניל של אסם (הם שינו את התמונה על האריזה).
      בכל מקרה את יכולה לוותר ולשים במקום 1-2 כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.
      חג שמח 🙂

    1. היי דני,
      90 גרם קמח מצות
      35 גרם קמח תפו"א
      15 גרם קוקוס
      60 גרם חמאה מומסת
      18 גרם סוכר
      50 גרם סילאן
      חג שמח!

    1. לא, זה בלי אפיה.
      פשוט מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית ודפנות השקעים ומכניסים להקפאה עד להכנת הקצפת. בהקפאה התחתיות מתייצבות כי החמאה חוזרת למצב מוצק ובעצם מדביקה את הפירורים.

  9. היי
    רציתי לדעת האם אפשר לעשות את הקלתית עם עוגיות יין במקום?
    אם כן איך אמורים לעשות את זה ובאיזה כמות של העוגיות?
    תודה

    1. היי,
      כן אפשר. ערבבי בסביבות 150 גרם עוגיות יין מפוררות דק עם 100 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס.

    1. היי לימור,
      לא ניסיתי להכין רק עם קמח מצה אבל לדעתי מומלץ שלא לוותר על קמח תפו"א כי הוא מעדן את הטעם ותורם למרקם.
      חג שמח 🙂

  10. חזרתי לעדכן
    עשיתי עם הבצק פריך שרשמתי ויצאו לי 12 טארט ים אף אחד לא נשבר
    עם הקרם תותים יצא מעולה

  11. אני רוצה מתכון פרווה ואין לי שמן קוקוס.
    אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה או במחמאה מומסת?
    אפשר לוותר על שמן קוקוס?

    הבנתי נכון: לתחתית להוסיף ביצה למתכון שפירסמת ואז זה יהיה יציב יותר?

    1. היי הילה,
      אפשר להשתמש במחמאה מומסת במקום שמן הקוקוס.
      וכן, אם תוסיפי ביצה לתערובת, התחתית תהיה יותר יציבה. כדי שהתערובת לא תהיה רטובה מידי כדאי להשתמש בביצה קטנה ולוותר על הסילאן ולשים במקום סוכר (סה"כ 3 כפות סוכר)
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    1. בגלל שאין ביצה התחתיות יותר עדינות (בכוונה לא שמתי ביצה כדי להתאים את המתכון גם לטבעונים) אבל אם תשים ביצה זה בהחלט יעזור לייצב אותן. המתכון שרשמת נשמע מצוין 🙂

    1. היי מיכל,
      משתמשים בשמן קוקוס כמו בשמן רגיל. השמן יכול להיות כבר מומס (כתוצאה מאחסון בטמפ' יחסית גבוהה) או שאם הוא מוצק יש להמיס אותו במיקרוגל כמה שניות בודדות.
      60 גרם שמן קוקוס מומס זה יוצא קצת פחות משליש כוס.
      בהצלחה 😉

    1. היי דני,
      אפשר לטחון תותים עם מעט מים קרים ולהוסיף לקצפת לקראת סוף ההקצפה (רק חשוב שהתותים יהיו קרים כדי שלא יפגעו בהקצפה).
      מאחר והתותים מעט חמצמצים ממליצה להוסיף 2-3 כפות אבקת סוכר לקצפת.
      בהצלחה 🙂
      יום מעולה

    1. היי צילה,
      במקום חמאה או שמן קוקוס אפשר לשים מחמאה/מרגרינה. לא ניסיתי עם שמן אבל לדעתי התוצאה תהיה פחות מוצלחת מבחינת מרקם וטעם.
      מאחר ואין ביצה בתערובת, הסילאן תורם ל"הדבקת" החומרים ולתחתית פחות מתפרקת. אפשר לשים במקום הסילאן דבש או סירופ מייפל.
      יום מקסים 🙂

    1. היי מיכל,
      כמויות לתבנית עגולה בקוטר 24:
      כוס וחצי קמח מצות דק
      חצי כוס קמח תפו"א
      4 כפות קוקוס טחון (לא חובה)
      120 גרם חמאה מומסת / שמן קוקוס מומס
      2 כפות סוכר
      4 כפות גדושות סילאן
      מילוי קצפת ותותים:
      2 מיכלי קצפת צמחית (500 מ"ל)
      4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב סויה/קוקוס
      *תותים פרוסים
      יום נפלא 🙂

      1. היי
        במה אפשר להחליף את הקצפת הצמחית? בשמנת מתוקה?
        והאם אפשר להחליף את החלב סויה בחלב רגיל?
        או שבגלל הטעם רשמת את שני אלו?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme