מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם ערמונים ופטריות

אורז עם ערמונים ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 11, 2018
Last modified:נובמבר 14, 2018

Summary:

אורז עם ערמונים ופטריות – תוספת אורז עשירה וטעימה לאירוח, ערב שבת או חגים.

אורז עם ערמונים ופטריות

מצרכים (3-4 מנות):

בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות טריות מסוג שמפיניון קצוצות

2 שיני שום כתושות

100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)

כוס וחצי אורז לבן 

2 כפות רוטב סויה 

כף סילאן

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים פטריות קצוצות ושום כתוש, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומצטמצמות.

-מוסיפים ערמונים קצוצים ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים אורז ומתבלים ברוטב סויה, סילאן מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

30 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ענהל,
      במקום סילאן אפשר לשים חצי כפית דבש (זה מאזן את הטעם של הרוטב סויה).

  1. הי,
    קניתי ערמונים קלופים וקלויים, אבל לא בואקום
    האם זה מתאים לתבשיל?
    אפשר פשוט לשים באורז או שצריך לבשל אותם קודם?
    תודה

  2. מתכון מעולה!
    האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים או שעדיף לוותר לגמרי על הפטריות?

  3. מטעמי בריאות לא משתמשת ברוטב סויה, יש לך רעיון במה אפשר להחליף ?
    והאם יש גם תחליף לפטריות ?

  4. שךום אפרת, אני רציתי לשאול במה אוכל להחליף רוטב סויה, אחן ליבבית.
    רציתי גם לומר לך שכל המתכונים שלך יוצאים טעימים, תמיד!! ואני לא יודעת לבשל..

    1. היי, הסויה מוסיף טעם מיוחד אבל אם אין לך תכיני בלי.
      חג שמח 🙂

  5. ניסיתי להכין ביום שני לארוחת ערב ויצא מאוד טעים. מצד אחד מתכון אורז פשוט ומצד שני משהו שלא פאדיחה לשים לארוחת ערב כשיש אורחים כי נראה מושקע

  6. אני לא אוכלת גלוטן לכן מאוד מוגבלת באיזה תוספות יכולה לאכול. כבר די נמאס לי מהאורז הרגיל. נתקלתי לפני כשבוע במתכון הזה וזה לגמרי גיוון לי את האורז הרגיל והמשעמם. ובניגוד לאוז רגיל זה גם ממש ממש משביע. תודה

    1. 1. אפשר שום כתוש קנוי.
      2. כן.
      3. סיר בינוני, רצוי עם ציפוי שאינו נדבק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר