מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז מוקפץ עם ירקות

אורז מוקפץ עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 5, 2017
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

מתכון לאורז מוקפץ עם פטריות, גזר ואפונה ברוטב סויה וסילאן – ניצול שאריות האורז מאתמול.

אורז מוקפץ עם ירקות

מצרכים (3-4 מנות):

4 כוסות אורז לבן או מלא מבושל (*אם אין לכם אורז מבושל -ראו הערה בתחתית המתכון)

1 בצל קטן קצוץ

סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

כוס וחצי אפונה וגזר משקית קפואה

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

חומרים לרוטב: 4 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, 2 שיני שום כתושות, מעל פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת גדולה את הבצל עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה (אש בינונית).

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים אפונה וגזר ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).

מערבבים בקערית את חומרי הרוטב: סויה, סילאן, שום כתוש ופלפל שחור.

-מוסיפים למחבת את האורז המבושל, בצל הירוק ומתבלים ברוטב. מבשלים תוך ערבוב במשך 3-5 דקות, עד לספיגת הטעמים.

אם אין לכם אורז מבושל:

אם אתם מכינים מאורז לבן רגיל – יש לבשל כוס ושליש אורז לבן עם 2 כוסות מים במשך 20 דקות. ראו מתכון לאורז לבן.

אם אתם מכינים מאורז מלא –  יש לבשל כוס אורז מלא עם שתיים ורבע כוסות מים רותחים במשך 40 דקות. ראו מתכון לאורז מלא.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

53 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת יקרה ,אורז מוקפץ יצאה מעולה.
    תודה רבה על המתכון ועל הרבה מתכונים קלים ומאוד מוצלחים!

  2. אפרת יקרה
    תודה רבה על עוד מתכון מנצח. אני תמיד שמחה לחזור לאתר שלך, יודעת שאני בידיים טובות.
    יש לציין שהאורז נאכל עד לגרגר האחרון.
    תודה, חודש טוב וחנוכה שמח

  3. פתרון מעולה לאורז לבן ששוכב לו במקרר….
    לא היו לי חצי מהירקות אז הוספתי גזר חתוך למקלות, פרחי ברוקולי מופשרים ותירס מקופסת שימורים.
    יצא מעולה!!
    ובלי קשר- אין על האתר שלך. כבר לא מחפשת מתכונים בגוגל אלא רק באתר!

    1. כן בטח. אפשר להכין במחבת נפרדת מקושקשת (לטגן ביצה ולערבב אותה כל הזמן עד שהיא מתבשלת) לאחר מכן להוסיף לאורז ולערבב.

    1. היי לורן,
      אחרי טיגון הבצל אפשר לטגן קוביות חזה עוף כחצי דקה מכל צד ואז להמשיך כרגיל לפי המתכון.

    2. הכוונה לבצל מיובש (תבלין)? אפשר אבל עדיף לטגן בצל רגיל.

    1. היי אדר,
      אפשר לשים במקום 2 כפות סירופ מייפל או דבש (הדבש/מייפל יותר מתוק מהסילאן לכן שמים כמות קטנה יותר).

    1. היי דודו,
      יש לחתוך גזר לקוביות קטנטנות ולטגן באותו אופן. לאחר שהגזר מעט מתרכך יש להוסיף את האורז ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.
      שבת שלום 🙂

  4. אני מחפשת מתכונים לניצול כרוב לבן לארוחת צהרים לפני שעובר התאריך.
    תוכלי להפנות אותי?
    תודה!

    1. את מתכוונת לשילוב גזר בירקות מבושלים או אפויים?
      או לתבשילים עם גזר?

  5. היה מוצלח מאד! לא שמתי בצל ירוק כי במשפחה שלי לא אוהבים… ניצלתי אורז פרסי לבן מבושל שהיה לי במקפיא.
    ממליצה מאד כי היה טעים ואף אחד לא הרגיש שהאורז עבר הסטוריה של הקפאה ושדרוג…

  6. שלום לך ופורים שמח

    אני יודעת שזה לא קשור למתכון
    אבל בכל זאת כמה זה1/6 כוס אבקת מרק?

    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר