מצרכים להכנת עוגת גבינה עם פירות יער
- תבנית עגולה 24
תחתית:
- כוס וחצי ביסקוויטים מפוררים דק (150 גרם) *לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן
- 100 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ”ל)
- 3/4 כוס (150 ג’) סוכר
- 2 כפות מלאות (25 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
- 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- שקית ג’לטין (14 גרם)
- רבע כוס (60 מ”ל) מים קרים
רוטב פירות יער:
- 2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים
- רבע כוס (60 מ”ל) מים
- 2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
איך מכינים עוגת גבינה עם פירות יער?
תחתית:
- מערבבים את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומהדקים באופן שווה ואחיד בתחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת תערובת הגבינה.
עוגת גבינה:
- מניחים בקערה את הג’לטין ומוספים רבע כוס מים קרים. מערבבים היטב ומניחים את התערובת בצד למשך כ-10 דקות, עד שהמרקם הופך לג’לי שקוף.
- בינתיים מכינים את קרם הגבינה:
- מקציפים את מיכלי השמנת במשך כדקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.
- לאחר שהג’לטין הפך לג’לי מכניסים למיקרוגל למשך 12-15 שניות, עד שהג’לטין הופך לנוזלי (שימו לב שלא לחמם יותר מידי! אסור שהג’לטין יירתח). מצננים את הג’לטין במשך דקה. מוסיפים לקערת הג’לטין 3 כפות מלאות מתערובת קרם הגבינה ומערבבים לבלילה חלקה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים אותה ליתר קרם הגבינה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה ואחידה.
- יוצקים את הקרם מעל תחתית הביסקוויטים ושומרים במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה).
רוטב פירות יער:
- מניחים בסיר קטן את פירות היער עם רבע כוס מים ו2 כפות גדושות סוכר. מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים מעט. טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני כחצי מכמות פירות היער ומערבבים עם יתר התערובת. מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר, עד להגשה.
- *לפני ההגשה יוצקים את רוטב פירות היער מעל העוגה. ניתן גם להגיש את הרוטב בכלי הגשה נפרד.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
173 תגובות
כניסה
173 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

