מצרכים להכנת סלט גזר מרוקאי
- 6 גזרים בינוניים קלופים
- שליש עלי כוס כוסברה קצוצים (אפשר להמיר בפטרוזיליה)
- 4-5 כפות מים
תיבול:
- 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, כף מיץ לימון.
איך מכינים סלט גזר מרוקאי?
יש שתי דרכים להכנת הסלט:
בישול הגזרים במים
- מניחים את הגזרים בסיר וממלאים במים עד לכיסוי הגזרים. מבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהגזרים מתרככים באופן חלקי (הגזרים אמורים להתרכך במקצת אך להישאר יציבים). מסננים מהמים ומצננים מעט. חותכים את הגזרים לעיגולים בעובי של כ1 ס”מ.
- מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה ומוסיפים כף שמן זית, שיני שום כתושות (יש להנמיך את האש ולוודא שהשום אינו נשרף), פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור, 4-5 כפות מים וכף מיץ לימון. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הגזרים ועלי הכוסברה הקצוצים. מערבבים כדקה ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערית, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים קלות.
(2) בישול הגזרים במחבת
- חותכים את הגזרים לעיגולים. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים את פרוסות הגזר. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, מוסיפים 4-5 כפות מים וממשיכים לבשל עם מכסה עד שהגזרים מתרככים אבל לא לגמרי.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה. מוסיפים כף שמן, פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. מערבבים כדקה לספיגת הטעמים. מפזרים עלי כוסברה קצוצים ו-2 כפות שמן זית, מערבבים כמה שניות ומסירים מהאש.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
90 תגובות
כניסה
90 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

