מצרכים להכנת תפוח אדמה ובטטה בפרמזן
- 4 תפו”א בינוניים (או 6 תפו”א קטנים) חתוכים לפלחים דקים
- 2 בטטות בינוניות (או 4 בטטות קטנות) חתוכות לפלחים דקים
- 4 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 2 כפיות עלי טימין (קורנית)
- 50 גרם גבינת פרמזן מפוררת (כשליש כוס)
איך מכינים תפוח אדמה ובטטה בפרמזן?
- מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מניחים את פלחי תפוחי האדמה בצלחת (רצוי מזכוכית), מכסים ומכניסים למיקרוגל למשך 6 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר (מתחילים ב-3 דקות. עושים הפסקה של 30 שניות ומפעילים ל-3 דקות נוספות). ניתן גם לבשל במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי. מנגבים את פלחי תפו”א משאריות נוזלים ומעבירים לתבנית.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוסיפים את פלחי הבטטה ומתבלים היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מפזרים מעל עלי טימין ואופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שהפלחים נעשים רכים.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- מפזרים מעל גבינת פרמזן ואופים במשך 5 דקות נוספות. אם תפוחי האדמה והבטטות עדיין לא רכים לגמרי, יש להמשיך לאפות 10-15 דקות נוספות עד לריכוך ורק אז לפזר את גבינת הפרזמן (הבדיקה- בעזרת נעיצת מזלג, אם הוא ננעץ בקלות בירקות).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
38 תגובות
כניסה
38 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

