www.10dakot.co.il

ריזוטו פתיתים ופטריות

כזה ריזוטו עוד לא טעמתם:) ריזוטו פתיתים עם בצל מטוגן ופטריות שמכינים בקלי קלות, ללא שמנת.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
‏‏ריזוטו פתיתים ופטריות
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

25 דקות

מס׳ מנות

2-3 מנות

כשר מסוג

מצרכים להכנת ריזוטו פתיתים ופטריות

  • 50 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • סלסלת פטריות חתוכות גס
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • כוס וחצי פתיתים עגולים (מסוג “קוסקוס”)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • כפית שטוחה תבלין אורגנו מיובש (לא חובה)
  • כפית מלח, פלפל שחור
  • רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת

איך מכינים ריזוטו פתיתים ופטריות?

  1. מחממים סיר עם חמאה או שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הפטריות ופרוסות השום, ממליחים מעט ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות.
  3. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים במשך כ-2 דקות.
  4. מתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 12 דקות.
  5. מרימים את המכסה ומוסיפים גבינת פרמזן. מערבבים, מכסים את הסיר, מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח במשך כ-5 דקות.
-מגישים מיד. *ניתן לפזר מעל גבינת פרמזן לקישוט ולטעם.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

*ניתן להחליף את גבינת פרמזן בגבינה צהובה מגורדת.
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
59 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

59 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות