מצרכים להכנת ריזוטו פתיתים ופטריות
- 50 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- סלסלת פטריות חתוכות גס
- 4 שיני שום פרוסות דק
- כוס וחצי פתיתים עגולים (מסוג “קוסקוס”)
- 2 כוסות מים רותחים
- כפית שטוחה תבלין אורגנו מיובש (לא חובה)
- כפית מלח, פלפל שחור
- רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת
איך מכינים ריזוטו פתיתים ופטריות?
- מחממים סיר עם חמאה או שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות ופרוסות השום, ממליחים מעט ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים במשך כ-2 דקות.
- מתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 12 דקות.
- מרימים את המכסה ומוסיפים גבינת פרמזן. מערבבים, מכסים את הסיר, מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח במשך כ-5 דקות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*ניתן להחליף את גבינת פרמזן בגבינה צהובה מגורדת.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
59 תגובות
כניסה
59 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

