מצרכים להכנת קרם לימון
- רבע כוס (50 ג’) סוכר
- כף (10 מ”ל) מים
- חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
- 3 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון
- כפית שטוחה קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)
- חצי כפית קורנפלור + כפית מים קרים (במידת הצורך)
איך מכינים קרם לימון?
- מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל במשך 20-30 שניות (השמנת צריכה להיות חמימה אך לא רותחת).
- מניחים במחבת קטנה רבע כוס סוכר וכף מים ומחממים על אש בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת המחוממת ומערבבים היטב. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים 3 כפות מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים גרידת לימון ומבשלים 2 דקות נוספות עד שזה מסמיך. אם זה לא הסמיך– מערבבים בכוס חצי כפית קורנפלור עם כפית מים קרים עד לתערובת חלקה ומוסיפים למחבת. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות, עד להסמכה. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.
- ניתן להוסיף את קרם הלימון לקינוחי מוס, עוגות קרם, עוגות גבינה ועוגות בחושות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
קליפת הלימון אמורה לצבוע את הקרם בצהוב. אם הקרם עדיין לבן, אפשר להוסיף קמצוץ תבלין כורכום ולערבב (שימו לב לא לשים יותר מידי כדי לא לפגוע בטעם).
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
26 תגובות
כניסה
26 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

