מצרכים להכנת קציצות דגים ברוטב
- 600 גרם פילה דג הנסיכה (נקי מעור ועצמות)
- 3/4 כוס עלי פטרוזיליה
- 3/4 כוס עלי כוסברה
- ביצה קטנה
- תפו”א קלוף קטן חתוך גס
- 3 שיני שום קלופות חתוכות
- חצי בצל קטן
תיבול לקציצות:
- חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון
- רוטב לקציצות דגים:
- 2 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)
- 4 שיני שום כתושות
- גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
- פלפל חריף קצוץ (ניתן לוותר אם לא אוהבים חריף)
- 3 כפות מלאות רסק עגבניות
- 3 כוסות מים רותחים
תיבול לרוטב:
- חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית סוכר, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים קציצות דגים ברוטב?
- משרים את נתחי הדג עם 2-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום, עגבניות מגורדות ופלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות. יש לערבב מידי פעם.
- מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור) ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- הכנת קציצות דגים: מניחים את הדג, כוסברה, פטרוזיליה, ביצה, תפו”א, בצל, שום ותבלינים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-4 ס”מ ומניחים בסיר עם הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות (אין לערבב את הקציצות. הרוטב אמור לכסות כמחצית מהקציצות).הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- הופכים בעדינות את הקציצות צד, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
הערות והמלצות לגבי קציצות דגים:
*דג נסיכת הנילוס הוא דג יחסית עסיסי ולכן הוא מומלץ להכנת קציצות דגים. אם בכל זאת רוצים להשתמש בדג אחר כמו מרלוזה מומלץ לשלב אותו עם דג נסיכת הנילוס או דג סלמון שהם יחסית יותר שומניים ומעניקים לקציצות יותר עסיסיות.
*דגים נוספים שמתאימים לקציצות הם דניס, מוסר, מקרל, בקלה.
*מומלץ להשתמש בדג טרי ולא קפוא (ההבדל מורגש בטעם).
*למי שאין בבית מעבד מזון, אפשר לבקש שייטחנו לכם את הדג במקום ואז לערבב עם יתר החומרים. את תפו”א, בצל ושום ניתן לגרד בפומפיה דקה. את העלים יש לקצוץ דק עם סכין.
*אם הקציצות מתפרקות אפשר להוסיף כשליש כוס פירורי לחם.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.














