מצרכים להכנת קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4-5 שיני שום
- 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
- 1 ביצה
- *2 כפות שמן זית/קנולה – להוסיף רק אם אין תוספת שומן בבשר.
- תיבול לקציצות: כפית שטוחה מלח, כפית שטוחה כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור
רוטב אדום:
- 1 שן שום כתושה/מגורדת
- 5 כפות מלאות רסק עגבניות (260 גרם)
- 3 כוסות מים רותחים
- 1-2 כוסות אפונה משקית קפואה (לא חובה)
תיבול לרוטב:
כף סילאן/דבש, כפית מלח, קורט פלפל שחוראיך מכינים קציצות בשר ברוטב עגבניות?
- הכנת תערובת הקציצות: מניחים את הבצל, השום ותפוח האדמה במעבד מזון וטוחנים. מסננים את התערובת מעודפי נוזלים, מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם הבשר הטחון, הביצה, שמן וחומרי התיבול (כמון, מלח ופלפל שחור).
- טיגון הקציצות: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן, יוצרים קציצות ומטגנים על אש בינונית-גבוהה כ-3 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות קלות (אין צורך שהקציצות יהיו מוכנות מפנים). מניחים את הקציצות על נייר סופג.אופצית אפיה (במקום טיגון): ניתן לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הקציצות. להבריש או לרסס אותן מעט בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהקציצות מתייצבות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- לאחר מכן ניתן להוסיף את הקציצות לסיר עם הרוטב להמשך בישול.
- במקביל, מחממים סיר עם כף שמן ומערבבים את חומרי הרוטב: שן שום, רסק, מים, אפונה וחומרי תיבול (סילאן, מלח ופלפל שחור). מוסיפים את הקציצות לרוטב, מערבבים בעדינות כדי שהקציצות יהיו מכוסות ברוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות.הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
קציצות בשר ברוטב עגבניות קציצות בשר ברוטב אדום
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
408 תגובות
כניסה
408 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














