זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
8 כוסות מים (כ-2 ליטר)
כחצי כוס סוכר
7-8 פירות חתוכים לקוביות (לדוג’ אפרסקים, נקטרינות, תפוחים, אגסים, שזיפים, כוס ענבים)
אופן הכנה:
-מחממים בסיר מים וסוכר עד לרתיחה (כשהמים מבעבעים).
-מוסיפים את הפירות ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות (ככל שהפירות רכים יותר, כך זמן הבישול יכול להיות קצר יותר).
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר. לאחר מכן מכניסים למקרר ומגישים קר (מומלץ להכין יום לפני ולהגיש לאחר שהקומפוט היה לילה במקרר).
הערה: להסמכת מרק הליפתן ניתן להוסיף כ-4 כפות אבקת ג’לי (רצוי בטעם תות) לאחר כ-10 דקות בישול.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
כמה מנות יוצאות?
תודה רבה!
אני נהנית מהמתכונים שלך ברמה אחרת!
פשוט חסד עצום!
היי,
יוצאת כמות של קופסה בינונית. מניחה שתספיק לכ-5 מנות.
תודה
יצא מדהים!
לצערי נזלל בעודו חם…
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🙂
תודה לך!!!!!!!!!1
היו לנו אורחים מכובדים בשבת, הכנתי עם בננה וקיווי, שמתי בכוסות זכוכית ומעל שמתי כדור קצפת ויצא מושלם ומכובד בטרוף!!!!
איזה כיף שיצא מוצלח, צורת ההגשה נשמעת מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤
ממליצה בחום להקפיא
שתי שאלות באותו עניין:
האם אפשר להמיר את כל הכמות של הסוכר בדבש או סילאן (ראיתי שהמלצת לשלב השאלה אם יש אפשרות להמיר את כל הכמות בשביל אלה שלא אוכלים סוכר)
או לחילופין, האם יש אפשרות להוסיף את הסוכר בסוף הבישול כדי שיהיה אפשר להוציא קודם מהסיר קומפוט נטול סוכר
היי,
אני לא בטוחה אם יצא מוצלח ללא סוכר כלל, כמובן שאת יכולה לנסות בכל זאת…
הסוכר אחראי על המרקם של הקומפוט (בדומה לריבה).
מאותה סיבה לא אפשרי להוסיף סוכר רק בסוף הבישול- לא יתקבל מרקם מוצלח של קומפוט.
ומה לגבי סילאן?
אותו הדבר…
אפשר בלי סוכר?
היי,
הסוכר הכרחי כאן, בלעדיו לא יצא מוצלח.
היי 🙂
האם זה לא מומלץ לשתות בשמן הריון? אני מכינה את הקומפוט הזה כל שבוע ושותה כמעט כל יום כוס או שתיים.
היי,
לא ידוע לי על מגבלה לגבי אכילת קומפוט במהלך הריון, אך כמובן שזה עשוי להשתנות במקרים שונים (כמו סכרת הריון).
בכל מקרה כדאי לצרוך מהקומפוט במידה וכן להתייעץ עם רופא על כל שאלה.
היי, כמה זמן זה יכו להחזיק טוב במקרר?
אפשר להכין היום- יום רביעי, ולשמור עד שבת?
היי,
אפשר, הקומפוט מחזיק במקרר עד שבוע😊
אצלי במקרר טוב וטעים גם אחרי 4 ימים, אני טרום סוכרתי, כבר לא מוסיף בכלל סוכר, ולכן את הקומפוט שלי אני אכן מוציא מראש, לכלי נפרד, ואז מוסיף קצת סוכר לקומפוט של הנכדים ונותן לזה עוד עשר דקות בישול
ללא סוכר יוצא שונה מאד מהמקור(:
שמחה שאתם נהנים מהמתכון, תודה על השיתוף😊
היי אפרת,
האם תותים טריים מתאימים ?
כנ”ל לגבי תמר מג’הול.
תודה 🌼
תותים טריים כן.
תמר מג’הול נראה לי פחות מתאים.
יש לי פירות קפואים תות,אפרסק,אננס,פירות יער,ומנגו. האם זה מתאים או כדאי להכין משהוא אחר
כן אפשר.
היי שמתי אבקת ג’לי אבל מישום מה הוא לא הסמיך לי את הרוטב
למה????????
היי,
הרוטב לא נעשה קצת יותר סמיך ממה שהיה לפני כן?
לאחר הוספת הג’לי הרוטב לא אמור להיעשות סמיך מאד אבל כן פחות נוזלי.
היי אפרת
האם ניתן להשתמש בדבש במקום סוכר?
אם כן מה הכמות?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכדאי לשלב רבע כוס דבש עם רבע כוס סוכר.
שלום
הכנתי את הקומפוט והוא התבשל כבר חצי שעה אבל לא היה לי גלי
האם אני יכולה מחר להרתיח שוב ולהוסיף את הגלי?
תודה
כן.
אם אין ג\’לי איך אפשר להסמיך לפתן?
לא מכירה דרך אחרת (זה טעים גם בלי להסמיך).
יש לך אולי מתכון טוב לניצול שסק- קומפוט שסק וכד\’. יש לנו עץ שסק בחצר ואני רוצה לנצל את שפע הפרי שמבשיל בעונה זו.
היי שירה,
אפשר להכין קומפוט או סורבה כמו במתכון הזה- סורבה אבטיח (מומלץ לקלף את השסק וחתוך אותו לפני ההקפאה).
רציתי לשאול אפשר לעשות רק אם תפוחים
כן אפשר.
האם אפשר להוסיף חצי לימון בסוף הבישול?
כן.
אפרת היקרה , אתר המתכונים שלך משמש אותי רבות.
מתכונייך נפלאים טעימים ,תענוג להשתמש באתר.
מאחלת לך חג שמח,שנה נפלאה,בריאות טובה וכל אשר תבקשי, תמשיכי להעשיר אותנו במתכונייך.
תודה רבה
תודה רבה ❤️
שנה טובה ומבורכת וחג שמח 🌺
האם אפשר להקפיא את הקומפוט? מתקבל טוב לאחר הקפאה?
לדעתי כן.
כרגיל, מתכון מנצח…
שזיפים וענבים – גם צבע מדהים וגם טעים ומרווה!
תודה!
האם כדאי להוסיף קנמון בפעם הבאה?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף קמצוץ קינמון אם אוהבים.
יום מקסים
אפרת היקרה(:
את חושבת שמתאים להוסיף לקומפוט מיץ מנגו מבקבוק לשתייה קלה?
אפשר אבל מספיק לשים 2-3 כוסות מיץ מנגו מתוך ה-8.
אפרת היקרה, כמה זמן הקומפוט יכול להשאר במקרר?
עד שבוע.
לא קיבלנו תשובה אם אפשר להוסיף בננה?
בדר”כ בננה פחות מתאימה לקומפוט.
הכנתי מיני קומפוט עם אפרסקים וענבים (: תודה על המתכון
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
תודה על המתכון. הוספתי כפית של וניל אמיתי. משדרג. לא בטוח שכדאי להסמיך את הקומפוט. הנוזל הוא טעים לשתיה כפי שהוא.
תודה אורי 🙂
שנה טובה
הי אפרת, האם לקלף את הקליפות מכל הפירות? תפוחים אדומים או ירוקים?
תודה
היי קלרה,
לא חובה לקלף את הפירות. לא משנה סוג התפוחים, מה שיש לך.
נראה מדהים, אני רוצה לנסות!
האם אפשרי להוסיף בננה?
תוכלי לענות לי מהר אני רוצה להכין עכשיו לכבוד שבת.
תודה!!!
היי שוש,
ראיתי רק עכשיו..
לא בטוחה לגבי הבננה.
היי אפרת , חייבת להכין את המתכון ואם אני רוצה להסמיך את המרק ירקות וראיתי בתגובה שניתן להוביף פודינג וניל כמה אפשר להוסיך כפות? האם זה לא יוסיף יותר מידי מתיקות כי אצלינו אוהבים פחות מתוק.
תודה רבה:)
היי קרינה,
לא ניסיתי להכין עם פודינג וניל אבל אני חושבת שאפשר לשים 2-4 כפות. לגבי מתיקות, זה יוסיף ולכן אולי מראש אפשר לשים פחות סוכר (בין רבע לשליש כוס) כך שהמתיקות תתאזן.
כדאי להוסיף מקל קינמון. ומעט מיץ לימון
אימי ז”ל, נהגה להכין את הלפתן בתוספת כמה פרוסות לימון, ולהסמיך את הלפתן באבקת פודינג
תודה 🙂
חייבים פירות טריים או אפשר שימורים?
היי אנה,
עדיף פירות טריים כי הם מוציאים הכי הרבה טעם. יש ליפתן שהוא כבר מוכן שאפשר לקנות אותו בשימורים. רשום על הקופסה “לפתן פירות בסירופ”.
תפוחים רצוי חיים, אבל שזיפים אפשר מיובשים – זה אפילו יותר טעים.