מצרכים להכנת קבב עוף
- 500-600 גרם עוף טחון
- בצל בינוני חתוך גס
- 2 שיני שום
- חצי כוס עלי פטרוזיליה
- חצי כוס עלי כוסברה
- 2 כפות שמן זית
- כפית שטוחה כמון, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים קבב עוף?
- טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
- מערבבים עם העוף הטחון ומתבלים ב2 כפות שמן, כמון, מלח ופלפל שחור.
- מחממים מחבת פסים (או כל מחבת אחרת) ב 2-3 כפות שמן, יוצרים קציצות בגודל של כ 6X4 ס”מ (עובי כס”מ וחצי) ומטגנים את הקציצות על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד עד להשחמה (לאחר שהופכים את הקציצות צד מומלץ לכסות את המחבת כדי שהקציצות יתבשלו כמו שצריך מבפנים).
טיפים לקציצות עוף טעימות:
- *מומלץ לבקש מהקצב לטחון את העוף טחינה גסה.
- *מומלץ להשתמש בחלק עסיסי ושומני כמו שוקיים/פרגיות ואם זה חזה עוף אפשר להוסיף מעט שומן כבש לתערובת (כ30 גרם).
- *אפשר לשפד את קציצות העוף במקלות קינמון (מוסיף טעם וניחוח).
- *מאחר והעוף הוא חלק יחסית רזה מומלץ לטגן במקום לאפות. מי שבכל זאת רוצה לאפות אפשר לרפד תבנית בנייר אפיה ולשמן את הנייר. להניח את הקציצות ולהברישן במעט שמן. להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות נוספות. באפיה הקציצות פחות משחימות ונשארות יחסית בהירות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
97 תגובות
כניסה
97 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

