מצרכים להכנת פיצה במחבת
- מחבת בינונית בקוטר כ-24 ס”מ מציפוי נון סטיק/שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק או טפלון).
בצק פיצה:
- 2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
- כפית וחצי שטוחות שמרים יבשים
- כף שטוחה סוכר
- ⅔ כוס (160 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
רוטב פיצה:
- ¾ כוס עגבניות מרוסקות (משימורים), שן שום כתושה, כף גדושה רסק עגבניות, כף שמן זית, רבע כפית מלח, רבע כפית תבלין אורגנו
תוספות:
- גבינה צהובה/ מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים, תירס, פטריות וכדו’
איך מכינים פיצה במחבת?
- מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר. מוזגים מים חמימים ושמן זית ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים מלח ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף מעט מים בהדרגה ולפי הצורך). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח במשך 10-15 דקות.
- בינתיים מכינים את רוטב הפיצה ומערבבים את כל המרכיבים בקערית.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ובעזרת מערוך מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר המחבת (טיפ: לרידוד נוח יותר- מומלץ לרדד את הבצק על נייר אפיה ולקמח את המערוך למניעת הדבקות הבצק).
- מברישים את המחבת בשמן באופן אחיד ומניחים את הבצק.
- מדליקים על אש בינונית-גבוהה ומכסים את המחבת במשך כ-2 דקות.
- מרימים את המכסה והופכים בזהירות את הבצק צד.
- מנמיכים לאש נמוכה, מוסיפים רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות לפי הטעם.
- מכסים ומבשלים במשך 7-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק מוכן.
View this post on InstagramA post shared by 10dakot | מתכונים ב-10 דקות (@10dakot)
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
124 תגובות
כניסה
124 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

