מצרכים להכנת פילה אמנון מבושל בירקות
- 1 ק”ג פילה דג אמנון (*ניתן להכין גם עם פילה נסיכת הנילוס או כל דג לבן)
- 4-5 כפות שמן זית
- 4 שיני שום שמנות פרוסות
- תפו”א גדול חתוך לפרוסות דקות
- גזר גדול חתוך לפרוסות דקות
- גמבה קטנה חתוכה לרצועות
- חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
- כוס גרגירי חומוס משקית קפואה
- חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
- 1-1.5 כוסות מים רותחים
תיבול:
- כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר לוותר), חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, 3/4 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
איך מכינים פילה אמנון מבושל בירקות?
- מניחים את נתחי האמנון בקערה ומתבלים ב4 כפות מיץ לימון וכשליש כפית מלח. מערבבים ומניחים בצד.
- מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית (זהירות לא לשרוף את השום).
- מוסיפים את פרוסות תפו”א, גזר, גמבה, פלפל ירוק וגרגירי חומוס ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפו”א (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- במידה והתבשיל התייבש יש להוסיף עוד כחצי כוס מים רותחים ולערבב.
- מזיזים בעדינות את הירקות ומוסיפים את נתחי האמנון ומכסים אותם ברוטב וירקות. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
- מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים 5 דקות נוספות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
171 תגובות
כניסה
171 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

