מצרכים להכנת פחזניות קצפת והשחר
- צנתר ושקית זילוף
- 50 גרם חמאה (לפרווה – מרגרינה/מחמאה)
- חצי כוס (120 מ”ל) מים
- 1 כפית סוכר
- קורט מלח
- 3/4 כוס (110 ג’) קמח לבן
- 2 ביצים (בגודל M) בטמפ’ החדר
מצרכים למילוי:
- מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה (לפרווה- קצפת צמחית)
- רבע כוס חלב רגיל (לפרווה- 4 כפות מים קרים)
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- ממרח השחר העולה
לקישוט:
- אבקת סוכר
איך מכינים פחזניות קצפת והשחר?
- מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
- מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
- מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים את הבצק לקערה, ממתינים כחצי דקה ומערבבים עם מיקסר ידני במשך כדקה עד שמתקבל בצק חלק (בינתיים הבצק מעט מתקרר לפני שמוסיפים את הביצים).
- מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה- מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי – רמת מוצקות דומה לחומוס למריחה.
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ויוצקים פחזניות קטנות. ניתן לעשות זאת באמצעות שקית זילוף ולהשתמש בצנתר בעל פיה רחבה בלחיצה אחת, כף לגלידה או 2 כפיות (הפחזניות אמורות לצאת קטנות, הן תופחות במהלך באפייה).
- מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר בחוץ.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
:הכנת המילוי
- מקציפים במיקסר שמנת להקצפה, חלב ופודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.
- לאחר שהפחזניות התקררו, חותכים אותן באמצע בעזרת סכין. מורחים ממרח השחר וממלאים בקרם.
- מפזרים אבקת סוכר לקישוט.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*מומלץ להכפיל כמויות.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
4 תגובות
כניסה
4 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

