מצרכים להכנת פאי רועים
שכבת הבשר:
- 1 קילו בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים
- 2-3 שיני שום קצוצות
- כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק (לא חובה)
- תיבול לבשר: כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור, 2 כפות גדושות רסק עגבניות, חצי כפית כמון (לא חובה).
שכבת פירה תפוחי האדמה:
- 6 תפוחי אדמה (בינוניים-גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות
- תיבול: 2 כפות שמן זית, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- לריסוס מעל: ספריי שמן זית של פאם
איך מכינים פאי רועים?
- מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאג’ עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק של הבשר לפירורים, עד שהבשר משנה את צבעו לאפור, כ-5-7 דקות.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מתבלים בפפריקה, מלח, אבקת מרק, פלפל שחור, רסק עגבניות וכמון ומערבבים. מסירים מהאש.
- במקביל, שמים את קוביות תפו”א בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה וכשהמים רותחים, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוחי האדמה. מסירים מהאש ומסננים את המים. מוסיפים 2 כפות שמן ומועכים בעזרת מועך פירה למרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים את תערובת הבשר בתוך תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס”מ. שמים מעל את הפירה בשכבה כמה שיותר אחידה (שימו לב לעשות זאת לאט בזהירות כדי ששכבת הבשר לא תתנתק מהתחתית ותתערבב עם הפירה). אפשר ליצור בעדינות פסים בעזרת מזלג.
- מתיזים מעל תרסיס שמן פאם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך כ-45 דקות, עד להזהבה יפה.הפעל טיימר (45 דק’)+טיימר פועל
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
פאי רועים זה כמו חיבוק גדול בצלחת! זו הארוחה שגורמת לכל הבית להריח מדהים, מנה שמשביעה את כולם, ושתמיד עושה טוב בלב.
זה לא רק אוכל – זה הזיכרונות הכי טובים. זה הריח שמקבל את הילדים כשהם חוזרים מהגן, זה הארוחה שמאחדת את כל המשפחה סביב השולחן, וזה הדבר שאתם הכי אוהבים להכין כשבאים לכם אורחים.
והכי יפה? זה פשוט להכין, כולם אוהבים את זה, וזה מספיק לכמה ימים (אם באמת נשאר משהו… 😄). פשוט טעם של בית בצורה הכי טובה שיש!
הטריקים שלי לפאי רועים מושלם
- לא לטגן את הבשר יותר מדי! ברגע שהוא משנה צבע – הוא מוכן. טיגון יתר יוצר בשר יבש וקשה.
- תוסיפו פטרוזיליה טרייה! זה מוסיף טעם ישראלי אותנטי ורעננות שמאזנת את העשרות של הבשר.
- הכינו פירה יציב ולא נוזלי. אם הפירה רך מדי – זה ישקע בבשר. אם היא יבשה מדי – תוסיפו עוד כף שמן זית. (טריק – בדיקה עם כף, אם הפירה נשאר על הכף גם כשהיא הפוכה – היא מושלמת לפאי רועים!)
- צרו דוגמה עם מזלג על הפירה לפני האפיה. זה יוצר משטח גדול יותר להזהבה ומראה יפה.
- הוסיפו כפית פפריקה מעושנת במקום הפפריקה הרגילה לטעם ישראלי-בלקני מעניין.
למה פאי הרועים הזה הפך למנה הישראלית?
זו ארוחה שמדברת ישראלית! הטעמים – פפריקה, כמון, פטרוזיליה ורסק עגבניות – הם הטעמים שאנחנו הכי אוהבים. בניגוד למתכונים אירופיים מורכבים, הגרסה הישראלית פשוטה ועשירה.
זו ארוחה משפחתית בסיר אחד מושלמת לשבתות, ארוחות צהריים חמות ולכל פעם שרוצים משהו מעשר ומשביע שכל המשפחה תאהב. וזה עובד גם עם ילדים קטנים שלא אוהבים מנות מורכבות!
מידע תזונתי לארוחה המשפחתי
ערכים תזונתיים למנה (מתוך 9 מנות):
- קלוריות: 385 קלוריות
- חלבון: 28 גרם (מהבשר הטחון)
- פחמימות: 22 גרם (מתפוחי האדמה)
- שומנים: 22 גרם
- ויטמין C: מתפוחי האדמה והפטרוזיליה
- ברזל: מהבשר הטחון
יתרון תזונתי: ארוחה מושלמת ומאוזנת עם חלבון, פחמימות וירקות בצלחת אחת!
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות ותשובות - כל מה שצריך לדעת על פאי רועים
הסימן שהפאי מוכן להגשה: גוון זהוב אחיד על הפירה, קצוות שהזהיבו קלות, וריח מעולה שמגיע מהמטבח. אם מכניסים קיסם בפירה והוא יוצא יחסית יבש – הפאי מוכן. אם הפירה עדיין רך מדי, תנו עוד 10 דקות.
כדי למנוע “צניחה” – תנו לתערובת הבשר להתקרר 10 דקות לפני הוספת הפירה. הפירה צריך להיות במרקם של משחה – לא נוזלי אבל לא יבש. אם זה כבר קרה, לא נורא! זה עדיין יהיה טעים, פשוט יהיה פחות יפה ויותר מעורבב.
לא מומלץ להקפיא. הפירה משנה את המרקם שלו לאחר הפשרה ויוצא פחות מוצלח.
הסבלנות כאן היא המפתח! פאי חם מדי יתפרק ויהיה נוזלי. אחרי 10-15 דקות הוא מתייצב אבל עדיין חם. השתמשו בסכין ארוכה וחדה, עשו חתכים ישרים בתנועה אחת, ותנו לכל חתיכה רגע קטן להתייצב לפני שמרימים אותה.
עדיף תפוחי אדמה גדולים ולבנים אבל אם יש לכם אדומים זה לא נורא. זכרו – לא למעוך את תפוחי האדמה במיקסר, זה הופך אותם לדביקים!
בשר הודו טחון זה חלופה בריאה ומעולה. הוא מכיל פחות שומן ופחות קלוריות. רק שימו לב שהוא מתבשל מהר יותר מבשר בקר, אז צמצמו את זמן הטיגון. אפשר גם לשלב – חצי בקר וחצי הודו לאיזון טעם ובריאות.
פאי רועים הוא מנה עיקרית שלמה, אז התוספת צריכה להיות קלה ומרעננת. סלט עלים ירוקים עם לימון ושמן זית, מלפפונים חמוצים, או פשוט עגבניות שרי חתוכות. אם רוצים משהו חם – ירקות קלויים כמו גזר או ברוקולי, אבל באמת לא חובה. הפאי מספיק משביע לבד!

















