מצרכים להכנת עוף שלם צלוי בתנור
- עוף שלם עם העור (1.5-2 קילו)
- 10-15 תפוחי אדמה קטנים עם או בלי קליפה (600-700 גרם)
תיבול:
- רבע כוס שמן זית, 5 שיני שום כתושות, כף תבלין גריל עוף, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
איך מכינים עוף שלם צלוי בתנור?
ריכוך מקדים של תפוחי האדמה (2 אפשרויות):
- במיקרוגל: מניחים את תפוחי האדמה בצלחת שטוחה, מכסים ומכניסים למיקרוגל במשך 6 דקות, עד לריכוך חלקי.
- בישול במים: מניחים את תפוחי האדמה בסיר ושופכים מעל מים רותחים באופן שיכסה אותם. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת.הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
- מניחים את העוף השלם ותפוחי האדמה בתבנית גדולה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומתבלים היטב את תפוחי האדמה והעוף (מורחים על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף).
- הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעתיים (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).הפעל טיימר (120 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
92 תגובות
כניסה
92 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














